Doğum iznim bitiyor psikolojik desteğe ihtiyacım var

Bakmak zorundalar demiyorum zaten Bakacak sağlık durumlari ve imkanları varken umurlarinda olmaması bana çok abes geliyo Dış kapının mandali değil torun bu ,canının canı

Çocuklarını bakıcılarla büyütmüş bir anne olarak sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Çoğu kişi bakmak zorunda değiller demiş, onlara mı güvendin doğurdun tarzında yorumlar yapılmış. Tabii ki öyle bir zorunlulukları yok ama en azından; bizim gücümüz yok bakıcı tutun biz de haftanın 2 günü biri 3 günü bir şeklinde gelip yanında duralım alt tarafı 1 yıl bu şekilde idare ederiz daha sonra kreşe verirsiniz şeklinde yaklaşabilirler. Sonuçta kimse kimseye güvenip çocuk doğurmuyor ama aile olarak birbirimize yardımcı olmamızda gerekir düşüncesindeyim.

Torun için yalvaran ,torun bakmak için evi köyü satıp tasinan, eşini yalnız birakan bir sürü fedakar anne varken bi tarafta ,bi sene torun bakmaya tahammül edemeyenlerle bir tutamam Bu diğerlerine haksızlık olur Diyorumya Allah herkesin gönlüne gore versin

Gerginim evet çünkü kolay bi sey değil kendini kimsesiz hissetmek Bakmasa bile bakici alisana kadar gider gelirim merak etme, takma kafana hallolur , arada kontrol ederiz sikma canini kizim falan hic yok boyle bir konuşma Bı tek bana mı anormal geliyo bu tutum
Bana da anormal geliyor esi olsa hadi derim duzen bozulcak anlarim ama bi ay annen bi ay kv gelebilir ya da bakici bulup taniyana emin olana kadar yardimci olabilirler sonra da krese verirsin.
Anlamiyorum bakmak zorunda mi onlara mi guvendin diyenleri ne alaka insan evladin sıkıntısıni gidermicekte kiminkini gidercek kafasini yastiga koydugunda cocuklar napicak torunun bakicisina nasil emanet edicez diye hic mi gelmiyor akillarina.peki maddiyat konusunda bir ucret verseniz annenize veya kv ne olur durum

Torun için yalvaran ,torun bakmak için evi köyü satıp tasinan, eşini yalnız birakan bir sürü fedakar anne varken bi tarafta ,bi sene torun bakmaya tahammül edemeyenlerle bir tutamam Bu diğerlerine haksızlık olur Diyorumya Allah herkesin gönlüne gore versin
Siz, Sizin cocugunuza bakmak icin tum yasam tarzlarini degistirsinler evi barki satsinlar yeter ki sizin cocugunuz bakilsin istiyorsunuz.

Sizin bu yaptiginiz bencillik degil mi?
Insanlar sizin cocugunuz icin 60 _70 yasindan sonra niye hayatlarini degistirsinler? Onlara yazik degil mi?
Siz cocugunuza baktiracaksiniz diye baskalari ne olursa olsun yani:KK66:

Bencr cok sey istiyorsunuz.

Arada yardim vs ben de kabulum.
Ama evi barki satsinlar koylerini terketsinler biraksinlar kocalarini yalniz biraksinlar vs. Yeter ki sizin cocugunuza bakilsin.iyi valla;)

Ohooooo ..
Herkes sizin gibi dusunup doguruyorsa bir zahmet dogurmasin.

Bu arada evet Allah herkesin gonlune gore versin

Çocuklarını bakıcılarla büyütmüş bir anne olarak sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Çoğu kişi bakmak zorunda değiller demiş, onlara mı güvendin doğurdun tarzında yorumlar yapılmış. Tabii ki öyle bir zorunlulukları yok ama en azından; bizim gücümüz yok bakıcı tutun biz de haftanın 2 günü biri 3 günü bir şeklinde gelip yanında duralım alt tarafı 1 yıl bu şekilde idare ederiz daha sonra kreşe verirsiniz şeklinde yaklaşabilirler. Sonuçta kimse kimseye güvenip çocuk doğurmuyor ama aile olarak birbirimize yardımcı olmamızda gerekir düşüncesindeyim.
Dimi yani aile neden var ozaman böyle kotu gunlerde birbirine destek olmak icin Komşular bile biyere gidersen birak seve seve bakariz derken onlarin bu umirsamazliklari bizi en çok uzen şey Yorum yapanların çoğunun çocuğu olmadığı yada tuzlarının kuru olduğu kanaatindeyim

Siz, Sizin cocugunuza bakmak icin tum yasam tarzlarini degistirsinler evi barki satsinlar yeter ki sizin cocugunuz bakilsin istiyorsunuz.

Sizin bu yaptiginiz bencillik degil mi?
Insanlar sizin cocugunuz icin 70 yasindan sonra niye hayatlarini degistirsinler?

Bencr cok sey istiyorsunuz.

Arada yardim vs ben de kabulum.
Ama evi barki biraksinlar kocalarini yalniz biraksinlar vs.

Ohooooo ..
Herkes sizin gibi dusunup doguruyorsa bir zahmet dogurmasin.

Bu arada evet Allah herkesin gonlune gore versin
Yazdıklarım dan bunu mu cikardiniz Aynı şehirdeyiz yakınız 70 yaşında kimse yok 52 yaşındalar sadece bi sene bakın diyorum Daha nasil anlatayim daha basite indirgeyemiyorum

Dimi yani aile neden var ozaman böyle kotu gunlerde birbirine destek olmak icin Komşular bile biyere gidersen birak seve seve bakariz derken onlarin bu umirsamazliklari bizi en çok uzen şey Yorum yapanların çoğunun çocuğu olmadığı yada tuzlarının kuru olduğu kanaatindeyim

Annem abimin çocuklarına bakıyordu, kayınvalidem ilk evlendiğimiz zaman bana yakın olun çocuk olursa ben bakarım dedi. Meğer sırf bizi yakınına oturtsun diye uydurmuş, çocuk oldu bakamam ben çocuk filan dedi çıktı işin içinden. Bakıcı tuttuk en azından hafta 1-2 gün gelip bir ziyaret etsen, baksan, gözlemlesen dedim onu da yapmadı. Ama milletin içinde kul kurban olur o ayrı. Sıkıntılı günler çabuk geçer merak etme. Ben şimdi homeofis çalışıyorum çocuklarımın başındayım, yanındayım. O da her gün arıyor çocukları özledim diye, önceden getirmeyin ben uğraşamam diyen kadın şimdi de neden gelmiyorsunuz her gün diye arıyor. Ben mi düşmanım kadar sevmem kendisini. Çocuklara bakmadığı için değil yalan söylediği bizimle resmen oynadığı için.

yorumları okumadım

Her anneden her kayınvalide den çocuk bakmasını bekleyemeyiz.

en iyisi bir bakıcı bulmak.

sizin kızınız 2 yaşında neredeyse. çok ufak değil

ben oğlumu 3 aylıkken bırakıp işime geri döndüm.

maalesef herkes sizin gibi şanslı olamiyor.

özel sektörde çalışan, bebeğini minnacıkken bırakmak zorunda kalan anneler ne yapsın ?

bir anne olarak sizi çok iyi anlıyorum fakat kızınız artık büyümüş. yeni doğmuş bebek muamelesi yapmayın

Yazdıklarım dan bunu mu cikardiniz Aynı şehirdeyiz yakınız 70 yaşında kimse yok 52 yaşındalar sadece bi sene bakın diyorum Daha nasil anlatayim daha basite indirgeyemiyorum
Ne bileyim baskalari koylerini terkediyor evlerini satiyor birakiyor vs oyle bir yazmissiniz ki?

Sizin cocugunuz dogmus ya dunya dursun;) der gibi yaziyorsunuz.

Evet bu yazdiklarinizdan bunu cikardim

Bana da anormal geliyor esi olsa hadi derim duzen bozulcak anlarim ama bi ay annen bi ay kv gelebilir ya da bakici bulup taniyana emin olana kadar yardimci olabilirler sonra da krese verirsin.
Anlamiyorum bakmak zorunda mi onlara mi guvendin diyenleri ne alaka insan evladin sıkıntısıni gidermicekte kiminkini gidercek kafasini yastiga koydugunda cocuklar napicak torunun bakicisina nasil emanet edicez diye hic mi gelmiyor akillarina.peki maddiyat konusunda bir ucret verseniz annenize veya kv ne olur durum
Bakiciya vericegime sana vereyim dedim yok diyor Yazın 3 ay Datça da kalicakmis Sorumluluk almak istemiyor gezmek istiyor Kayinvalidede uzak avcilar da oturuyo 25 yaşında bekar kaynimla yaşıyolar onu birakamam dedi biz tayin istedik o tarafa olmadi İki tarafında maddi ihtiyaçi yok Eksik olan maneviyatlari yani burdaki cogu insan gibi Bilmem anlatabildim mi :KK51:

memurlarda 1 sefere mahsus olmak üzere 1 yıla varan ücretsiz izin alabilme şansı var onu bi araştır yalnız 5 yılı tamamlaman lazım ben 4 yılda kaldığım için alamıyorum

Konu sahibi psikolojik olarak kötüyüm demiş bizim hanımlar da annene kv’ye güvenipte mi yaptın demişler :)

Pek yardımcı olduk :)

plum88 plum88 ömrümüzün sonuna kadar gözümüzün önünde tutamıyoruz maalesef evlatlarımızı. Umarım gönlüne göre tatlış bi bakıcı teyze ya da güzel donanımlı bi kreş bulursun.

memurlarda 1 sefere mahsus olmak üzere 1 yıla varan ücretsiz izin alabilme şansı var onu bi araştır yalnız 5 yılı tamamlaman lazım ben 4 yılda kaldığım için alamıyorum

O amirin inisiyatifinde,yani vermeyebilir ama doğum sonrası ücretsiz iznin 1.5 senesini kullanmış kalan yarımı da kullanabilir ya da başlayıp heyet falan ayarlayacak

Doğru söylüyosunuz güvenilir birini bulsam bende kimseye müdana etmek istemiyorum zaten Bakıcı seçerken nelere dikkat etmeliyim peki tecrübeli biri olarak ne tavsiye edersiniz
Sabırlı, çocukları seven, işten gocunmayacak, ne zaman gelecek bu kadın diye saatleri saymayacak, çocuğa oyun oynatabilecek, temiz, peşinde koşabilecek, poposunu koltuktan kaldıracak biri olması gerekir. Bunlar az çok anlaşılıyor açıkçası. Çizgi film kanallarına şifre koymuştum ben. Kızım uyurken tv serbestti kendisine.

Ne yani illa kreşte bir cocuk mutsuzmu oluyormuş? Gerçekten abartiyorsunuz. Daha öncede dediğim gibi, bu yaştaki bir cocuk zaten yaşitlarina ihtiyaci var, yaşli anneannesine değil. Hatta bundan dolayi bir çok cocuk bağimsiz olmayi öğrenemiyor. Sürekli büyüklere ihtiyaç duyuyor ki elbette çok yalniş.

Ayrica sizde o yaşlarda kendinizi nasil his edeceginizi bilmiyorsunuz
Kreş yaşında değil ki çocuk. Anladığım kadarıyla daha küçük. Elbette iyi bir kreş çocuk gelişimi için çok önemlidir. Çocuk uygun yaşa geldiğinde kreşe verilmelidir zaten.

Benim kızım 4.5 yaşındayken anasınıfına basliyacakti.Bulundugum yerde ki tek kreş kapanmıştı.Sabah anasınıfı öğleden sonra bakıcı ayarlasam bir buçuk/iki saat için tam ücret ödeyecektim.Ayni binada oturdugum arkadaşım ben kuzuma bakarım dedi.İki yıl ogleden sonra üçe kadar o baktı.En basinda ücret teklif ettim,azarladı kızdı bana.Ben kuzum mağdur olmasın diye teklif ettim,ben onun teyzesi sayılırım, para kazanmak istesem gider çalışırım dedi.Simdi farkli sehirlerdeyiz. Hergun her an o arkadaşıma dua ediyorum;Allah ayagina taş degdirmesin,her işi rast gitsin diye:dua: Aileniz,Torunları daha yakın olma,aralarında bambaska bir bağ kurulması fırsatını kaciriyorlar

Kreş yaşında değil ki çocuk. Anladığım kadarıyla daha küçük. Elbette iyi bir kreş çocuk gelişimi için çok önemlidir. Çocuk uygun yaşa geldiğinde kreşe verilmelidir zaten.

Cocuk 2 yasinda olacak anne ise basladiginda. Gayette kres'e uygun bir yas. Hatta 1 yas itibari bile uygundur.
Insanlar niye ille 3 yasina takiyor anlamadim.

Back
X