Doğum iznini ve ücretini nasıl alabilirim kızlarr ?

asminim84

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2014
80
4
40
Kızlar diğer tarafa sordum ama kimse bakmadı bana onun için bide buraya soruyorum umarım bi sıkıntı olmuyordur iki yere yazınca :KK22: :KK17: o_O
şimdi sorum şu bilgisi olan muhakkak vardır bana yardımcı olabilir misiniz lütfenn o_O ben şuan 6 aylık hamileyim ve çalışıyorum yaklaşık 2 aydır sigortam yatıyor onun öncesinde de çıkış tarihim 2014'ün ağustos ayı yani doğum izni ve ücreti için olan 90 günlük sigorta süremi tamamlıyorum yalnız benim şöyle bi sorunum var ben şuan başka bir şehirde çalışıyorum ikametgahım ve doğum yapacağım yer de farklı yani memleketimde doğum yapacağım Allah izin verirse. şimdi sorum şu ben bu şartlar altında izinden ve ücretinden faydalanabilir miyim ve ne yapmam gerekiyor yani bu izni alabilmem için ne gibi evraklar alıp nerelere sunmam gerekiyor. beni bu konuda aydınlatır mısınız lütfennnnnnnnn :KK68: :KK68:

sigortan nereye bağlıysa oraya yere evraklar veriliyor fakat parayı istediğin yerden çekebilirsin diye biliyorum..

dr dan çalışamaz raporu alacaksın onu işyerine vereceksin izne çıkacaksın doğum yaptıktan sonra hastaneden aldığın doğum raporu ile beraber dr sana doğum öncesi 2 ay raporun bittikten sonra doğum sonrası 2 ay raporu verecek onuda işyerine vereceksin ... sgk dan bu rapor ücretilerini dilersen 4 ay rapor sonunda yada 2 kerrette alabilirsin ben 2 ay rapor bittikten sonra evrakları götürdüm o parayı yatırttım sonra diğer 2 ay rapor bittikten sonra diğerinide aldım böyle hatılrıyorum

Takipteyim.
Ama araştırdığım kadarıyla şöyle bir ekleme yapayım;
32+0 olduğunda (eğer 37.haftaya kadar çalışmak istemiyorsan) doktora gidip çalışamaz raporunu alıyorsun ve iş yerine teslim edip izne ayrılıyorsun.Sanıyorum artık 4 ay boyunca (yasal iznin) her ay ziraat bankasına adına aylık ödemen yatıyormuş.Doğum yaptığın yer ya da ikametgahının neresi olduğu farketmez senin bu süreçte tek muhattabın sgk olacak zaten.
Bide dün şöyle bi haber okumuştum;

http://www.gazetevatan.com/anne-adayi-memurlara-guzel-haber--753816-gundem/
fikrin olsun.

Bende yeni dogum yaptim 32. haftada izin hakkin basliyor ben calisabilir raporu aldim isyerine verdim 35.haftamda dogum iznine ayrildim dogum yaptim hastaneden gerekli evraklari veriyorlar zaten esim sigortaya verdi martta sut parasi aldim nisanda dogum parasi alcam artik ikiye bolunmus bu kadar yani

yani bu sigortanın ayrı şehirde yatıyor olması doğumun ve ikametgahın ayrı şehirde olması sorun olmuyor dimi. yani bende öyle biliyorum ama bizim bir tanıdığımız alamazsın diyorlar neye dayanarak diyorlar onu anlamadım acaba dedim ikametgah farklı şehirde o mu sıkıntı olur ki. bide doktordan aldığımız belgeyi iş yerine mi veriyoruz yoksa doktor direk kendi yanından başlatabiliyor mu izni çünkü duyduğum kadarıyla doktor sgk'ya kendi yerinden bildirip izni başlatabiliyormuş iş yerine evrak verilmesi falan gerekmiyormuş diye duydum

yani bu sigortanın ayrı şehirde yatıyor olması doğumun ve ikametgahın ayrı şehirde olması sorun olmuyor dimi. yani bende öyle biliyorum ama bizim bir tanıdığımız alamazsın diyorlar neye dayanarak diyorlar onu anlamadım acaba dedim ikametgah farklı şehirde o mu sıkıntı olur ki. bide doktordan aldığımız belgeyi iş yerine mi veriyoruz yoksa doktor direk kendi yanından başlatabiliyor mu izni çünkü duyduğum kadarıyla doktor sgk'ya kendi yerinden bildirip izni başlatabiliyormuş iş yerine evrak verilmesi falan gerekmiyormuş diye duydum
Bu kısmı SGK 170 e sorabilirsiniz bilmiyorum.Lakin doğum yaptığınız hastaneden belgeleri alırsınız ve çalıştığınız yerdeki muhasebeciye verirsiniz.O belgelerle birlikte SGK ya gidip işleminizi yapar.Süt parasını almak için ise dileçe ile birlikte bebeğin nufus süreti ve doğum belgesi ile sizin SGK ya başvurmanız gerekir.

X