• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

doğum kontrol hapı

Gulumse21

Sevdan hep tutkudur .
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2008
296
2
296
37
Ankara
--------------------------------------------------------------------------------

24+4 yazz hapının kullanımını tam olaak yazarmısınız.dr gitmeye vaktim yok düğünüme 3 hafta kaldı .ben 6 sında adet olucam başlasam adetin ilk günü başlanıyo dimi? ve 25 temmuzda düğünüm var .en az etkisi olna ilaç bu mu ve exsta bi koruma gerek varmı ? peki o 4 ilaca başladığımızda adet kanaması gerçekleşmesse ne yapıyoruz biz rutin hep içiyomuuyuz.28 hapı sırayla .adet düzenli veya düzensiz.

yazz kullanmadım hiç ama şu konuda bi uyarmalıyım diye hissettim kendimi doğum kontrol hapları ilk ay korumaz canım. ancak 2. aydan sonra başlar. yani evlendikten sonra ikinciye kadar ek bi korunma yöntemi kullanmanız şart. birde adetin ilk günü başlasan iyi olur ama ilk üç gündede başlanabilir. bu arada 21 günlük hapı bitirince 7 gün ara veriyorsun. ara verdikten sonra ilk 3-4 gün içinde mutlaka regl oluyorsun. 7 günün sonunda reglin bitsede bitmesede yeni tabletine başlıyorsun canım. hapları hergün aynı saatte almaya özen göstermelisin. olaki unuttun. aklına geldiği anda alıyorsun unuttuğun hapı ve ogünün hapınıda hergün aldığın saatte almaya devam ediyorsun.

evet bunun üstüne bana söylecek söz kalmamış, teşekkürler:))

Back
X