doğum kontrol hapı

Ben hiç bir şekilde hap kullanılmasını tasvip etmiyorum bir süre sonra zararları ortaya çıkıyor , daha iyi korunma yöntemleri var bnce siz de almayın.

ben evliyim şu an çocuk düşünmüyorum. ama mecburen dkh kullanıyorum. çünkü yumurtamda çatlama sorunu var. doktorum çocuk düşünene kadar kullanmaya devam et ama 6 ayda 1, 1 ay ara ver demişti. bence sen de ara verebilirsin.

Baktım biraz ama hiç denk gelmedim neye yol açıyomuş mesela, hani organ aldırma olsa neyse, rahim alınınca mesane sarkar derler de bunu hiç duymadım

yok benimki kulaktan dolma bilgi, sen araştırdıysan kafanı bulandırmayayım.

tatlım ben 6 sene kullandım ama korunma amaçlı değil pko vardı düzenleme için.. doktorum sigara içmediğin sürece ara vermene gerek yok dedi.. zaten içmediğim için hiç ara vermedim.. hapı bıraktıktan sonra 6 ay bekledim-çünkü sonuçta kimyasal vücudumda kalmasın istedim. 6 ay sonra bebek için denemelere başladık.. 3. denemede hamile kaldım çok şükür..
sigara kullanmıosan ara vermene gerek yok. ara ver demelerinin sebebi hormon hapı olduğu için damarları büzüştürüyormuş sigara tüketenlerde kalp krizi riski oluyormuş..

yani bunu tek benim doktorum düşünmüyormuş

hap kullanmaya başlarken doktora mı danıştın peki

canım ben korunmak amaçlı 2,5 yıl kullandım aralıksız.bıraktığımız 3. ayında hamile kaldım.aynı soruyu dr uma sorduğumda öyle hurafelere sakın inanma,hapı kullanmayı unuttuğunda bile hamile kalabilme riski var demişti.31 yaşımda doğum yaptım hapın zararını hiç görmedim.emzirmesem yine hapla korunurdum.

hap kullanmaya başlarken doktora mı danıştın peki

tabi ki.. pko vardı dedim ya.. doktor bu teşhis üzerine verdi ilacı.. zaten başladığımda bekardım ve yine belirttiğim üzere korunma amaçlı değil tedavi amaçlı kullandım.. evlendikten sonra korunma görevini de gördü tabi :)

ben emzırdım hemde 16 ay ve hapla korundum. almanyada yasıyorum burda emzırenler ıcın ayrı hap var

hiçbir şey kullanmadan nasıl korunacaksın ki yaa... çok zor bildiğim kadarıyla...

hiçbir şey kullanmadan nasıl korunacaksın ki yaa... çok zor bildiğim kadarıyla...
Aslinda zor degil degil ama dikkatli olmak lazim .cocuklarimin arasinda on yil var

off kızlar ne zor durumdayız baksanıza. işin en çok zevkli yanını alan erkek derdini çeken biziz

Sekiz sene boyunca her yil iki ay ara vererek kullandim. Hapi biraktim planli olarak 3. Ay hamile kaldim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…