kısaca anlatayım kızlar 2014 Ekim ayından beri dogum kontrol hapı kullanıyorum yaklaşık 16 aydır evlendigimden beri bi kadın doğumcuya danıştım 5 6 ayda bir ara ver 1 2 ay hap kullanmaya dedi başka bi doktora danıştım o ise ara vermeme gerek olmadıgını yıllarca kullansam da bıraktığım an çocuk olabilecegini söyledi. şu an 2 3 yıl dha çocuk düşünmüyoruz sizce ne yapmalıyım benim durumumda olan varmı yıllarca hap kullanıp da bırakınca hamile kalan.?
ne kadar uzun kullanırsan kullan mı 6 ay olurhapı bıraktıktan sonra 6 ay demişti doktorum bana vücudun dengesini bulması diye.tam 6 ay sonunda da hamile kaldım ben.
sanki haptan başka kesin koruma yöntemi yokmuş gibi geliyor da ondan kız.kondom diye birsey var niye hamile kalmaktan korkuyorsun:)
hapı kullanmamaktan yanamısın
Baktım biraz ama hiç denk gelmedim neye yol açıyomuş mesela, hani organ aldırma olsa neyse, rahim alınınca mesane sarkar derler de bunu hiç duymadım
yok benimki kulaktan dolma bilgi, sen araştırdıysan kafanı bulandırmayayım.
tatlım ben 6 sene kullandım ama korunma amaçlı değil pko vardı düzenleme için.. doktorum sigara içmediğin sürece ara vermene gerek yok dedi.. zaten içmediğim için hiç ara vermedim.. hapı bıraktıktan sonra 6 ay bekledim-çünkü sonuçta kimyasal vücudumda kalmasın istedim. 6 ay sonra bebek için denemelere başladık.. 3. denemede hamile kaldım çok şükür..kısaca anlatayım kızlar 2014 Ekim ayından beri dogum kontrol hapı kullanıyorum yaklaşık 16 aydır evlendigimden beri bi kadın doğumcuya danıştım 5 6 ayda bir ara ver 1 2 ay hap kullanmaya dedi başka bi doktora danıştım o ise ara vermeme gerek olmadıgını yıllarca kullansam da bıraktığım an çocuk olabilecegini söyledi. şu an 2 3 yıl dha çocuk düşünmüyoruz sizce ne yapmalıyım benim durumumda olan varmı yıllarca hap kullanıp da bırakınca hamile kalan.?
herkeste aynı oalcak gibi bir durum olmaz sanmıyorum.ben 2 sene kullnadım.kuzenim 7-8 sene kullandı ama bünyeden bünyeye fark eder sanıyorum.ne kadar uzun kullanırsan kullan mı 6 ay olur
yani bunu tek benim doktorum düşünmüyormuşben evliyim şu an çocuk düşünmüyorum. ama mecburen dkh kullanıyorum. çünkü yumurtamda çatlama sorunu var. doktorum çocuk düşünene kadar kullanmaya devam et ama 6 ayda 1, 1 ay ara ver demişti. bence sen de ara verebilirsin.
hap kullanmaya başlarken doktora mı danıştın pekitatlım ben 6 sene kullandım ama korunma amaçlı değil pko vardı düzenleme için.. doktorum sigara içmediğin sürece ara vermene gerek yok dedi.. zaten içmediğim için hiç ara vermedim.. hapı bıraktıktan sonra 6 ay bekledim-çünkü sonuçta kimyasal vücudumda kalmasın istedim. 6 ay sonra bebek için denemelere başladık.. 3. denemede hamile kaldım çok şükür..
sigara kullanmıosan ara vermene gerek yok. ara ver demelerinin sebebi hormon hapı olduğu için damarları büzüştürüyormuş sigara tüketenlerde kalp krizi riski oluyormuş..
canım ben korunmak amaçlı 2,5 yıl kullandım aralıksız.bıraktığımız 3. ayında hamile kaldım.aynı soruyu dr uma sorduğumda öyle hurafelere sakın inanma,hapı kullanmayı unuttuğunda bile hamile kalabilme riski var demişti.31 yaşımda doğum yaptım hapın zararını hiç görmedim.emzirmesem yine hapla korunurdum.kısaca anlatayım kızlar 2014 Ekim ayından beri dogum kontrol hapı kullanıyorum yaklaşık 16 aydır evlendigimden beri bi kadın doğumcuya danıştım 5 6 ayda bir ara ver 1 2 ay hap kullanmaya dedi başka bi doktora danıştım o ise ara vermeme gerek olmadıgını yıllarca kullansam da bıraktığım an çocuk olabilecegini söyledi. şu an 2 3 yıl dha çocuk düşünmüyoruz sizce ne yapmalıyım benim durumumda olan varmı yıllarca hap kullanıp da bırakınca hamile kalan.?
hap kullanmaya başlarken doktora mı danıştın peki
ben emzırdım hemde 16 ay ve hapla korundum. almanyada yasıyorum burda emzırenler ıcın ayrı hap varcanım ben korunmak amaçlı 2,5 yıl kullandım aralıksız.bıraktığımız 3. ayında hamile kaldım.aynı soruyu dr uma sorduğumda öyle hurafelere sakın inanma,hapı kullanmayı unuttuğunda bile hamile kalabilme riski var demişti.31 yaşımda doğum yaptım hapın zararını hiç görmedim.emzirmesem yine hapla korunurdum.
aa benim ailem hamburg ta yaşıyor.bi sordurtayım bari.varsa getirsinler bana da.fiki verdiğin için sağol canım..ben emzırdım hemde 16 ay ve hapla korundum. almanyada yasıyorum burda emzırenler ıcın ayrı hap var
hiçbir şey kullanmadan nasıl korunacaksın ki yaa... çok zor bildiğim kadarıyla...Bes yil araliksiz kullandim ve doktor vucudumun bagimli oldugunu soyledi .yakinimda ayni sekilde hap kullandi yillarca hapi birakinca ,bi hamilelik gecirdi 6 haftalik bebegin gelisimi bozuktu ve dusuk yapti. hapin koruma gucu yuksek guvenilir ama bizde birakinca sorun oldu.tabi sizin yasiniz genc size bi zararinin olcagini dusunmuyorum.biz herikimizde 37 ve 42 yasimizda oldugumuz icin buyuk etkisi oldu.dilerim sizin icin hayirlisi olsun .ben on yil hicbisey kullanmadanda korundum bu sekil korunma yontemide var.
hamile Kalmamı engelleyecek çok şükür bi problemim yok. çocuk 4 haftalıklen karnımda büyümesi duruyor ve ölüyor. 8. hafta da ben düşük yaptım. sebebi ise doktor demir eksikliği kansızlık zayıflık vitaminsizlik Vs şeylere bagladı yani rahimle ilgili bi sıkıntı yok.
Aslinda zor degil degil ama dikkatli olmak lazim .cocuklarimin arasinda on yil varhiçbir şey kullanmadan nasıl korunacaksın ki yaa... çok zor bildiğim kadarıyla...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?