Bilip bilmeden yorum yapma, benim zaten çocuğum var. Yine istiyoruz. Ben kibarca yorumumu yazdım ve herkeste farklı olabileceğini de belirttim. Gel bana akıl ver demedim.cocuk olmadan spiral taktımazdım dogum kontrol hapıyla korunsaydın. spıral genelde cocuk işini tamamlayıp artık 5 yıl cocuk ıstemıyorum dıyenler takar
Hap kullanıp çocuğu geç olan da gördüm hemen çocuğu olan da gördüm, ha olmayanın belki başka problemleri vardı bilemicem ama depresyon yaptı diyen sivilce yaptı diyen tansiyonumu oynattı isteksizlik yaptı diyen duyduğum kadar paşalar gibi memnunum diyen de duydum, o yüzden ezbere olmasa bu iş diyorum,mesela pıhtılaşma problemi olanlara pek önerilmediğini biliyorum damar tıkanıklığına sebep olduğu vakalar haberlere çıkmıştı
kısaca anlatayım kızlar 2014 Ekim ayından beri dogum kontrol hapı kullanıyorum yaklaşık 16 aydır evlendigimden beri bi kadın doğumcuya danıştım 5 6 ayda bir ara ver 1 2 ay hap kullanmaya dedi başka bi doktora danıştım o ise ara vermeme gerek olmadıgını yıllarca kullansam da bıraktığım an çocuk olabilecegini söyledi. şu an 2 3 yıl dha çocuk düşünmüyoruz sizce ne yapmalıyım benim durumumda olan varmı yıllarca hap kullanıp da bırakınca hamile kalan.?
sana akıl vermedim ztn genelde cocuk ıslemnını tamamen bıtırdıkten sonra önerır doktorlar spralı almanyada en azından öyle. hemen saldıraya gecmemın bir amlami yok....Bilip bilmeden yorum yapma, benim zaten çocuğum var. Yine istiyoruz. Ben kibarca yorumumu yazdım ve herkeste farklı olabileceğini de belirttim. Gel bana akıl ver demedim.
Doktoruyla alakalı ama biraz da. Ben doktora gittiğimde doktor ailedeki tansiyon, kalp hastası olup olmadığını sordu, ailemle ilgili pek çok soru sordu.
Hem kan tahlili hem ultrasonla baktı hem smear yaptı. Yumurtalarıma da baktığını düşünüyorum çünkü şu an pek kaliteli değiller bir sene sonra geldiğinde çocuk düşünüyorsan bıraktıracağım sana dedi mesela.
Sonuçta rahmin ince zaten bir sene sonra mutlaka gel dedi. Belki biraz da aynı hastanede tiroit tedavisi gördüğümden olabilir tabii. Yani ameliyat öncesi çocuk olmaması gerekiyordu cerrahım yollamıştı bu doktora.
Bu yüzde belki bana piyasadaki en düşük hormonlu ilacı yazdı bana. Dolayısıyla üç ay süren ara kanama hariç hiç yan etkim olmadı.
Güvenilir doktor bulmak önemli.
ben ıkısınıde yaptım bır ara dogum kontrol bır ara kondom. ama acıkcası kondomla ikişki güzel değil bence o yüzden dogum kontrol hapını tercıh edıyoruzÇok güzel, demek istediğim tam.olarak bu, ama böyle olan o kadar az ki, en azından çevremde, giden herkese hap yazıldı soru moru birsey yok, ben hiç düşünmedim kullanmayı ailemde kalp de tansiyon da var eşim de diyo zaten her gün hap mı içilir diye
Ben de saldırıya geçmeye hiç gerek görmedim, gayet normal bir konuda tecrübemi paylaştım. Ama senin yorumunda sıkıntı vardı. Çocuk olmadan burada da tavsiye etmiyorlar. İlk çocuğum 2. Ayda olduğu için, bir sorun yoktu bizde. Doktor tavsiyesiyle başladık, ama dediğim gibi bundan sonra düşünmüyorum.sana akıl vermedim ztn genelde cocuk ıslemnını tamamen bıtırdıkten sonra önerır doktorlar spralı almanyada en azından öyle. hemen saldıraya gecmemın bir amlami yok....
Çok güzel, demek istediğim tam.olarak bu, ama böyle olan o kadar az ki, en azından çevremde, giden herkese hap yazıldı soru moru birsey yok, ben hiç düşünmedim kullanmayı ailemde kalp de tansiyon da var eşim de diyo zaten her gün hap mı içilir diye
bende sıgara ıcıyordum ıkı yıldan berı bıraktım ve hap kulanıyordum hıc bırsey olmadı. doktorlar uyarmak zorunda yan etkılerını. ama genelde birsey olmuyor.bencede kondomla hıc güzel degıl hıs olarak yanı cok fark var.Ben kondomu sevmiyorum açıkçası ondan hap bana daha cazip geliyor.
Ama ailede kalp tansiyon varsa kullanmamak lazım en doğrusu çevremde riskli grupta olup fosur fosur sigara içen ona rağmen kullanan çok. Çok şükür bir sorun yaşamadı ama doğru değil tabii
Bende 4 yildan fazla kullandim.biraktiktan sonra 4 ay adet olamadim.cok sinir bozucu bi durum.ben de 4 ay surdu etkisi.hatta yine adet olamadan hamile kaldim.doktor hapin etkisiyle yumurtaliklarimin catlamadigini soyledi.tabi ona guvenip plansiz hamile kaldim.ama dogumdan sonra hap kullanmayi dusunmuyorum bir daha. O 4 ay bile bana yetti.canim bir tek sende oyle bi etki yapmamis.gordugun gibi kisa bi sure de olsa bende de yapti2 sene kullandim sonra 2 sene kullanmadim. Kullanmadigim seneler adetlerim cok duzensizdi 45 gunde geliodu bazen 2 hatta 3 ay gelmiodu. Vucudunla oynama derim. Hatta doktora gittigimde yumurtlama olmadigini soylediginde sok olmustum anne olamicam falan sandim. Vucudum anca seneler sonra kendine gelebildi. Bilemiyorum benmi cok hassasim acaba
bu nasıl evlılık:) ayrı şehırlerdemerhaba
ben yıllardır hormon içerikli ürünlerle korunuyordum
bu ay bıraktım (eşimle farklı şehirlerde yaşıyoruz ayda 1-2 kere görüşüyoruz diye)
çocuk istemediğim için bilemiyorum hamile kalması kolay mı
ama bakalım o kadar zaman sonra ilk defa kendiliğimden adet olacak mıyım göreceğiz :)
kısaca anlatayım kızlar 2014 Ekim ayından beri dogum kontrol hapı kullanıyorum yaklaşık 16 aydır evlendigimden beri bi kadın doğumcuya danıştım 5 6 ayda bir ara ver 1 2 ay hap kullanmaya dedi başka bi doktora danıştım o ise ara vermeme gerek olmadıgını yıllarca kullansam da bıraktığım an çocuk olabilecegini söyledi. şu an 2 3 yıl dha çocuk düşünmüyoruz sizce ne yapmalıyım benim durumumda olan varmı yıllarca hap kullanıp da bırakınca hamile kalan.?
öyle malesef. ikimiz de memuruz. ikimizin de tayin olayı yok.bu nasıl evlılık:) ayrı şehırlerde
Neden doğal yollarla korunmuyor sunuz?
İlaç almasanız daha iyi olmaz mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?