doğum kontrol hapı

cocuk olmadan spiral taktımazdım dogum kontrol hapıyla korunsaydın. spıral genelde cocuk işini tamamlayıp artık 5 yıl cocuk ıstemıyorum dıyenler takar
Bilip bilmeden yorum yapma, benim zaten çocuğum var. Yine istiyoruz. Ben kibarca yorumumu yazdım ve herkeste farklı olabileceğini de belirttim. Gel bana akıl ver demedim.

Doktoruyla alakalı ama biraz da. Ben doktora gittiğimde doktor ailedeki tansiyon, kalp hastası olup olmadığını sordu, ailemle ilgili pek çok soru sordu.
Hem kan tahlili hem ultrasonla baktı hem smear yaptı. Yumurtalarıma da baktığını düşünüyorum çünkü şu an pek kaliteli değiller bir sene sonra geldiğinde çocuk düşünüyorsan bıraktıracağım sana dedi mesela.
Sonuçta rahmin ince zaten bir sene sonra mutlaka gel dedi. Belki biraz da aynı hastanede tiroit tedavisi gördüğümden olabilir tabii. Yani ameliyat öncesi çocuk olmaması gerekiyordu cerrahım yollamıştı bu doktora.
Bu yüzde belki bana piyasadaki en düşük hormonlu ilacı yazdı bana. Dolayısıyla üç ay süren ara kanama hariç hiç yan etkim olmadı.
Güvenilir doktor bulmak önemli.

5 sene boyunca aralıksız hap kullandım. Fakat öncesinde doktor kontrolünden geçmiş, onun önerdiği hapı kullanmıştım. Daha sonra eşimle bebek kararı verdiğimiz de 29 Ocakt'tı. 7 Şubatta adet olacağım için hapı o tarihe kadar kullanıp 7 şubatta adet olunca bıraktım. Mart ayında hamile olduğumu öğrendim. 39 haftalık Allah'a şükür sağlıklı bir bebek dünyaya getirdim. Hamileliğimde sıkıntısız geçti çok şükür. Şimdi tekrar hap ile korunuyorum, ikinciye karar verdiğimizde bırakıcam Allah inşallah ilki gibi çok bekletmeden verir. Ben hiç yan etkisi falan yaşamadım.

Bilip bilmeden yorum yapma, benim zaten çocuğum var. Yine istiyoruz. Ben kibarca yorumumu yazdım ve herkeste farklı olabileceğini de belirttim. Gel bana akıl ver demedim.
sana akıl vermedim ztn genelde cocuk ıslemnını tamamen bıtırdıkten sonra önerır doktorlar spralı almanyada en azından öyle. hemen saldıraya gecmemın bir amlami yok....

Çok güzel, demek istediğim tam.olarak bu, ama böyle olan o kadar az ki, en azından çevremde, giden herkese hap yazıldı soru moru birsey yok, ben hiç düşünmedim kullanmayı ailemde kalp de tansiyon da var eşim de diyo zaten her gün hap mı içilir diye

ben ıkısınıde yaptım bır ara dogum kontrol bır ara kondom. ama acıkcası kondomla ikişki güzel değil bence o yüzden dogum kontrol hapını tercıh edıyoruz

sana akıl vermedim ztn genelde cocuk ıslemnını tamamen bıtırdıkten sonra önerır doktorlar spralı almanyada en azından öyle. hemen saldıraya gecmemın bir amlami yok....
Ben de saldırıya geçmeye hiç gerek görmedim, gayet normal bir konuda tecrübemi paylaştım. Ama senin yorumunda sıkıntı vardı. Çocuk olmadan burada da tavsiye etmiyorlar. İlk çocuğum 2. Ayda olduğu için, bir sorun yoktu bizde. Doktor tavsiyesiyle başladık, ama dediğim gibi bundan sonra düşünmüyorum.

Ben kondomu sevmiyorum açıkçası ondan hap bana daha cazip geliyor.
Ama ailede kalp tansiyon varsa kullanmamak lazım en doğrusu çevremde riskli grupta olup fosur fosur sigara içen ona rağmen kullanan çok. Çok şükür bir sorun yaşamadı ama doğru değil tabii

bende sıgara ıcıyordum ıkı yıldan berı bıraktım ve hap kulanıyordum hıc bırsey olmadı. doktorlar uyarmak zorunda yan etkılerını. ama genelde birsey olmuyor.bencede kondomla hıc güzel degıl hıs olarak yanı cok fark var.

Bende 4 yildan fazla kullandim.biraktiktan sonra 4 ay adet olamadim.cok sinir bozucu bi durum.ben de 4 ay surdu etkisi.hatta yine adet olamadan hamile kaldim.doktor hapin etkisiyle yumurtaliklarimin catlamadigini soyledi.tabi ona guvenip plansiz hamile kaldim.ama dogumdan sonra hap kullanmayi dusunmuyorum bir daha. O 4 ay bile bana yetti.canim bir tek sende oyle bi etki yapmamis.gordugun gibi kisa bi sure de olsa bende de yapti

Konu sahibi baska yontemlerle korun derim ben sana...

ben 6 aydır kullanıyorum baya kg aldırdı bana bırakacağım bu ay son. Bir de hiç çocuk doğurmamışsan hapı önermiyorlar ben o yüzden bırakacağım. Kimi 5 yıl kullansada bıraktıktan sonra hemen kalıyor kimi baya uğraşıyor. Bünyeyle alakalı sanırım.

merhaba
ben yıllardır hormon içerikli ürünlerle korunuyordum
bu ay bıraktım (eşimle farklı şehirlerde yaşıyoruz ayda 1-2 kere görüşüyoruz diye)
çocuk istemediğim için bilemiyorum hamile kalması kolay mı

ama bakalım o kadar zaman sonra ilk defa kendiliğimden adet olacak mıyım göreceğiz :)

bu nasıl evlılık:) ayrı şehırlerde

bünyeden bünyeye çok fark edebilecek bi ilaç bu, ilk başladığım zamanları düşündümde psikolojim çok bozuktu düğüne kadar anca kedime gelmiştim. zaten 2ay sonrada bıraktım.
bu hap çok fazla ödem yapıyor,kg aldırıyor , sapıttırıyor, hap ya sonunça vücudun düzenini etkiliyorsun sonuçta.. kullanmadanda etkisini bilemezsin, o yüzden en sağlıklısı kullanmamak. ilaç iğne dışında başka korunma yöntemlerine başvurun derim.

ben

2 sene yasmin kullandım cok memnundum en zararsız hap odur bıraktıgım ay ikiz gebelik yaşadım kullanıma devam edebilirsin tatlım

zaten uzun süre hap kullandıktan sonra hamilelik düşünülüyorsa 3 aylık hapsız korunma dönemi önerilir, vücudun hapın tüm etkilerinden arınması için.
o haptan sonra sağlıksız gebelik olayı ise bana garip geldi, istatistiklere bakmak gerekir.
ben yaklaşık 2 yıl aralıksız hap kullandım, 2 aylık hapsız korunmanın sonunda 3. ayda korunmadım ve hamile kaldım sağlıklı bir bebekti.
bebek doğduktan sonra tamamen hapsız korundum ve korunmayı bırakıp hamile kaldığımda düşükle sonuçlandı. ki neredeyse 3-4 yıldır hap kullanmamıştım o zamana kadar.

Neden doğal yollarla korunmuyor sunuz?
İlaç almasanız daha iyi olmaz mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…