çok şükür bi problemim yok korunma amaçlı kullanıyorum ben canımÜçüncü bi doktora dah git o zaman
cicim, akıl var mantık var. İlacı bırak başla vücut dengen ne olacak düşünsene. Bir hormonu ver bir kes. Doğum kontrol hapına korunma amaçlı başladıysan, herhangi bir sorundan dolayı kullanmadıysan bıraktığında hamile kalırsın. Ha halihazırda adet düzensizliğin falan varsa zaten zorlanacaksın bu konuda ne yaparsan yap.
Benim doktorum beş yıl dolunca ara verelim demişti. Beş yıl dolmadan ben başka bir hastalığımla ilgili bir tedaviye başlayınca bırakmak zorunda kaldım. Tedavim bitince ara da vermiş olacağım için tekrar başlayacağım muhtemelen.
çok şükür bi problemim yok korunma amaçlı kullanıyorum ben canım
hahahaha ilahi gece gece sende beni güldürdün :)O zaman çok kafana takma. Bişicik olmaz, yumurtalıkların tembelleşmez, kısır falan olmazsın. Canım kısır istedi gece gece sayende
dogrudur. teşekkürler canımBende evlendiğimde 6 ay doğum kontrol hapı kullandım. Doktorum bana hapı bıraktıktan sonraki 3 ay boyunca çocuk düşünmemi başka yollarla korunmamı söyledi. Çünkü vücuda kimyasal almış oluyoruz ve onlar bir anda atılamıyor.
Eğer endişeniz var ise başka yöntemleri kullanın derim.
2 sene kullandim sonra 2 sene kullanmadim. Kullanmadigim seneler adetlerim cok duzensizdi 45 gunde geliodu bazen 2 hatta 3 ay gelmiodu. Vucudunla oynama derim. Hatta doktora gittigimde yumurtlama olmadigini soylediginde sok olmustum anne olamicam falan sandim. Vucudum anca seneler sonra kendine gelebildi. Bilemiyorum benmi cok hassasim acabakısaca anlatayım kızlar 2014 Ekim ayından beri dogum kontrol hapı kullanıyorum yaklaşık 16 aydır evlendigimden beri bi kadın doğumcuya danıştım 5 6 ayda bir ara ver 1 2 ay hap kullanmaya dedi başka bi doktora danıştım o ise ara vermeme gerek olmadıgını yıllarca kullansam da bıraktığım an çocuk olabilecegini söyledi. şu an 2 3 yıl dha çocuk düşünmüyoruz sizce ne yapmalıyım benim durumumda olan varmı yıllarca hap kullanıp da bırakınca hamile kalan.?
doğum kontrol hapının hıc bır etkısı yok hamıle kalınıabılıyor. ben bır gun unuttum dıye hamıle kaldım:) iykide kalmisin o ayri konu. ikincisinde hamile kalmak icin hapi biraktim ve hemen hamile kaldim. alakasi yok yani. ilk dogum biraz erken yasta olursa yani 30 alti vucut ztn aliskin oluyor. 37 ilk gebelik icin bayaga gec yanlis anlamayin ondan kaynaklanabilirBes yil araliksiz kullandim ve doktor vucudumun bagimli oldugunu soyledi .yakinimda ayni sekilde hap kullandi yillarca hapi birakinca ,bi hamilelik gecirdi 6 haftalik bebegin gelisimi bozuktu ve dusuk yapti. hapin koruma gucu yuksek guvenilir ama bizde birakinca sorun oldu.tabi sizin yasiniz genc size bi zararinin olcagini dusunmuyorum.biz herikimizde 37 ve 42 yasimizda oldugumuz icin buyuk etkisi oldu.dilerim sizin icin hayirlisi olsun .ben on yil hicbisey kullanmadanda korundum bu sekil korunma yontemide var.
kondom diye birsey var niye hamile kalmaktan korkuyorsun:)içime kurt düştü işte. hapa ara versem çocuk olacak diye korkuyorum vermesem bu sefer de kısır kalırım diye korkuyorum. iki ucu şeyli degnek anlayacağın.
cocuk olmadan spiral taktımazdım dogum kontrol hapıyla korunsaydın. spıral genelde cocuk işini tamamlayıp artık 5 yıl cocuk ıstemıyorum dıyenler takar5 sene spiral kullandım, bebek istiyoruz, bu sene bıraktım ama 8 aydır ses yok. Bir seneyi tamamlayınca oluyor dedi pek çok tanıdığımız, doktor da 1 seneyi bekliyor, sonra bakacağız artık. Eşim korunmaz diyordum ama bundan sonra paşa paşa ona bırakacağım korunma işini, vücuduma dışarıdan bir şey alıp dengemi bozmak istemiyorum. Tabi bu benim olumsuz tecrübem, pek çok farklı tecrübeler de vardır bu konuda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?