doğum kontrol hapıyla ilgili yardım .l

hayat1moben1m

çikolataCaNaVaRı O_o
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2012
132
0
26
İstanbul
merhaba arkadaşlar ben bir şey sormak istiyorum . 3 mayısta düğünüm var doğum kontrol hapına başladım ilk başta sağlık ocagı mıcrogynon diye bir ilaç vermişti ama ben yan etkisi daha az diye yasmin ilacıyla başladım ama biay öncesinden bıle deil 14 nisanda adetimin ilk günü başladım sonra yasmın ilacı biraz yan etki yaptı yüzümde lekeler oluştu eczaneye gttım ve 3 gün önce sağlık ocagının verdıgı ılaca geciş yaptım bugun adetimin 12.gunu ve adetim hala devam ediyor ve simsiyah geliyor kasıklarımda adet sancısı hala mevcut düğünüme bır hafta kaldı kanamam devam edermi siz de böyle etki yapmış mıydı yanı bırakmam gerekir mi 15 gün sonra da balayına gdıcem adetimin gelmemesı için ne yapmam lazım yuzumde de stresten midir ılactan mıdır bılmıyorum sıvılce doldu kızarıyor önerileriniz ne olablir acaba ?

canım ilacın yapma olasılığı var heleki sigara kullanıosan ama hepimiz düğün stresinden sivilcelenmeler yaşadık buda bi neden olabilir
bana kalırsa doğumkontrol ilacı kullanma çünkü bebek yapmaya karar verdiğinde ilk bebeğin olcak üstelik senin yada eşinin bi sorunu vardır belki bunu bilmiosunuz o sebeble bana kalırsa geriçekme yöntemi yada prezervatifle korunun kesinlikle ilaç falan kullanmanı tavsiye etmem

teşekkür ederim cevabın için , sanırım strese girdim baya ondan sivilceler cıktı ilaca bağladım ben de :) pazartesi doktra gidicem bakalım adetim hala devam ediyor çünkü siyah olarak bitmedi gitti dediğin yöntemleri de yapıcam evlendikten sonra ne zor işler bunlar :)

Bende 3 aydır doğum kontrol hapı kullanıyorum bu ay adetim bitmesine rağmen siyah kahverengi lekelenmelerim bir türlü bitmek bilmedi 2 haftadır az az devam ediyor.. Doktor bana ilk 3 ay böyle olması normal dedi ama benimde sivilcelenmelerim filan arttığı için bu ay sonunda ilacı bırakmaya karar verdim. Ben yoğunluğumdan dolayı doktora gidemiyorum ama sen gittiğinde nedenini buraya da yazar mısın :) Bilgilendirmiş olursun, geçmiş olsun canım

Yasmini ilk kullandigimda adetim 15 gun falan sürmüştü ara kanama yapmisti bi de 2 ay sonra duzeldi.keske daha once baslasaydin

Bencede kullanma bn 9 ay kullandım yasmin ve iki yıllık ewliyim 15 aydır korunmuyoruz ve bebiş hala yok dr gittik hiç bişimiz yok ama olmuyo dr d.k hapları bole seyler yapabiliyor dedi yinede senin tercihin tabide tavsiye etmem cnm dogal şekilde korunun bence geri cekilme ay hesaplama falan vs şimdiden hayırlı olsun ewliligin:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi...

İlk hapa başlandığı ay, bir dahaki adetine kadar koyu renk, kahverengi kanama olabiliyor. Ama ilk ay sakın hapa güvenme, koruma etkisi tam olmaz, ek koruma yöntemin olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…