Doğum korkularinizi nasıl yendiniz ?

bebeklinick

Bir kızı bir oğlu varmış kendi hayatına dalmış🩷
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2020
28.143
En iyi cevaplar
1
40.894
598
Merhaba hanımlar doğum korkularinizi nasıl yendiniz?
Ya da korktuğunuz gibi oldu mu
Daha mı fazlası daha mı azı....
Prenses doğum tecrübesi olanlariniz varsa ne söyler ?

Merhaba hanımlar doğum korkularinizi nasıl yendiniz?
Ya da korktuğunuz gibi oldu mu
Daha mı fazlası daha mı azı....
Prenses doğum tecrübesi olanlariniz varsa ne söyler ?
Dogurmadim hamile bile degilim ama doğum korkusu hep taşıdım. Instada pozitif dogum hikayeleri diye bir sayfa var. Yakin zamanda paylaşım yapmadi umarim kapanmamıştır. O sayfayi okuyarak rahatlayabilirsiniz.

Bende hep korkmusumdur hamile değilim ama birgün hamile kalınca bununla nasıl basederim bilmiyorum.aslinda telkinler işe yaramıyor ama mutlaka bakarım onerinize

Bende hep korkmusumdur hamile değilim ama birgün hamile kalınca bununla nasıl basederim bilmiyorum.aslinda telkinler işe yaramıyor ama mutlaka bakarım onerinize
Bir gun hamile kalırsanız kimsenin size olumsuz tecrubelerini anlatmasına izin vermeyin. Doula ile görüşün, dogum eğitimleri alin. Bunlar cok ise yarayacak.

İnsanin hayal gücünün siniri yok :) yok yirmi kemiğin ayni anda kırılır gibi yok adet savcısının 100 kati daha neler :) tabiki sancılı bir süreç kolay degil ama abartildigi kadar degil ki sancılar sürekli degil ard arda yani dinlenme nefes alma zamanınız var heleki doğum kolaylastirici egzersizlerle rahim kaslarınızı güçlendirir doğru nefesi öğrenir doğru ikinirsaniz ( ki bunların hic birini yapmadım usendim önceden hazırlığa ) daha da kolay olur bence

Doğum yaklaştıkça "madem hamileyim, ee bu bebek (korksam da) bir şekilde doğacak (korkmasam da). İyisi mi rahat olmaya çalışıp, doğumun güzelliklerine odaklanayım" diye motive ediyordum kendimi.
Tavsiye ederim

Bir de doğum hakkında hiçbir şey izlemedim, dinlemedim.

Her doğum kendine özel.

Cahil cesareti ile doğumlar daha kolay.

En cok aciyi ben cektim yarışları o betimlemeler... insanimiz her sey de bir yaris peşinde. evlenirler ilk gece gelen kanin fazlaligiyla yarisirlar, kocalarınin istekli oluşuyla, sonra dogum yaparlar çok asiri sanci cekmeyle yarışırlar... bunlar samimi degil. Düşünsene onca aciyi çekiyorsun ama sonunda kucagina bebek veriyorlar. Hem de sana ait, senin yarın, sana aşık, sana muhtaç... nasil mutlu oluyorsan unutuyorsun her şeyi.

Görkem Karman ve Özge Oktar'ın dogum hikayelerini dinlemenizi oneririm. Gorkem 2 cocuk annesi. Ilk çocuğunun hikayesi youtubeda, ikincisi insta sabitli hikayelerde. Özge yeni anne sayilir 7 aylik falan. Onun da youtube da dogum videosu var. Bunlar cok pozitif hikayeler. Lutfen izle, inan fikrin degisecek rahatlayacaksin.

Yoga yapıyorum .aslında haftanın dört günü spor yapıyorum birgün yoga birgün kenpo birgün fitness birgün p90x polimetrik.
Hamilelik sürecinde yapabilirmiyim bilmem ama bunlarda belki doğumu kolaylastirabilir

Ben doğum izlediğimde oturup hüngür hüngür ağlamıştım arkadasimin omzunda.ay sen evlenme ben niye evlendim ki nasıl dogurcam şuna bak diye.

Özlemle anlatmışsınız sanki . Bir bebek ozleminiz mi var

Her doğum kendine özeldir.
İki çocuğum var, ikisinin de hem sancı hem doğum sonrası bölümü bambaşkaydı.
Tek ortak nokta ikisinde de sunni sancı aldım ve epidural açılsa da ilaç almadım.

Aynı bedende aynı şeyleri bambaşka yaşamış biri olarak söylüyorum, sizinki kimseye benzemeyecek.

Tsekkur ederim film delisi.bende film delisiyim animasyonlar tükendi kalmadı animasyon izlemek istiyorum oysa japon yapımları hariç ,

Özlemle anlatmışsınız sanki . Bir bebek ozleminiz mi var
Sizinle ayni zamanda evlenmisiz, hamilelik haberi konunuzu gozlerim dola dola okudum. Yanaklarimda yaşlar var hala. Cok yeni vajinismus atlattim. Sanki doktorum bana kısır oldugumu soylemis gibi bir his vajinismus. Dusmanima bile dilemem. O zamablar hayal bile kuramıyordum. Simdi umudum var cok istiyorum. Her ay gun sayıyorum. Gaz sancisina bile acaba bebek midir diyorum. Adetimden once lekelenme oluyor iki aydir. Yerlesme midir diye telas ediyorum. Vajinismus gectiginden beri her ay ayni telas var ben de. Keske olsa cok isterim.

Bende bı haftalık bı ilişkiye girememe problemi yaşadım çok zordu çok korkunçtu herşey ve geçti nasıl geçtiğini bile hatırlamıyorum

Bebeğiniz muhakkak olur daha bir yıllık evliyiz sizde bende var mı ki bı acelemiz

Yoo yaş sorunum yok acelemiz yok ama ne bileyim. Benden sonra evlenen benden kac yas küçük bir akraba dogum yapacak birkaç aya. Heves ediyorum. Daha evli bile degilken cocuk büyütme konusunda geliştiriyordum kendimi. Ne bileyim dunyaya anne olmak icin gelmisim gibi hissediyorum. Çook senelerdir bir isim hayalim var mesela. Ailecek herkes bilir bunu. Oyle bi tuhaflık iste benimki. Ama zararsız, beni mutlu eden bir tuhaflik.

Ben sezaryenden korkardım ki sezaryen olmak zorunda kaldım
Hatta doktorum sezaryen dediğinde gecenin bilmem kaçında hastanelik olmuştum korkudan tansiyon fırlamıştı
Sonra suyumun sızıntı şeklinde erken gelmesinden dolayı acil epidural sezaryene alındım doğumdan sonra da hiç ağrım olmadı bir gram bile (sancımda öyle çok olmadı gerçi benim ağrı eşiğim çok çok yüksek)
Kızım 8 aylık doğdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…