• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum korkusu

Kızlar deneyimli arkadaşlar dan bana yardımcı olmasını istiyorum 28 haftalık hamileyim ve epilepsi hastasıyım bu yüzden normal Doğum yapamayacağım doktorum risk alamayacağını söyledi hem nöroloji doktoru hemde kadın Doğum cu spinal sezeryan olmam gerekiyormuş yanlız gelin görün kı ben cok korkuyoeum uykularım kaçıyor sanki ameliyathaneden çıkmayacak mısım gibi hissediyorum bu korkumu nasıl yenebilirim
Ben de yaklaşık 7 ay evvel oldum. Erken doğum olduğu için inanın tarifsiz bir korku ve çocuğum yaşayacak mı endişesi ve de zaten şok ile girdim doğuma. bahsettiğiniz şekilde yapılan sezeryan esnasında verilen sakinleştiricilerle hiç endişe yaşayamıyorsunuz. Tahmininizden çok daha kolay. Aksine zor olan sonrası.. Acısı fenadır sezeryanın. Hoş ben o halde küvez yolu arşınladım. Tatlı dediğim canımın tatlı olmadığını gördüm bu vesileyle. Allah yardımcınız olsun. Birden bire olur biter, sağ selim alınız kucağınıza.

Ayy hic korkma yine olsa yine spinal sezeryan olurum. O igne hic acitmiyor. Bebegini hemen goruyosun. Bana biraz bas agrisi geldi bebek dogduktan sonra. Damardan bisey verdiler accik kafayi buldum:) sonrasi da cok rahatti. Hic korkma gercekten duaundugunden cok kolay olacak. Ben de iğneden korkuyordum o bile hic acimadi.

Korkacak bi durum yok inan. 6 ay önce yavrumu spinal sezaryenle d ogurdum. 10 da girdim ameliyathaneye candan erçetin şarkıları eşliğinde yanimda esim bebegimi dogurdum ve 10.30 da ciktim. 4 saat sonra ayağa kalktım. 3 gun hastanede kaldık bebegim de enfeksiyon riski vardi. 4. Gün dusumu aldım eşimle market alışverişine çıktık ve ev işlerine basladim. Ilk 10 gün yataktan kalkarken eşimden yardım aldım onun dışında gayet rahattim 15. günden sonra ise ameliyattan önceki haline döndüm. Korkma

O iğneyi hissetmiyorsun bu arada.ameliyattan sonra kahve ve bol su ic bas agrisi da olmaz.

Son düzenleme:
Bende 22 haftalık hamileyim ve acayip korkuyorum kan verirken bile bayılan ben :/ napacağım hiç bilmiyorum :(

İki doğumum da sezeryan ilki genel anestezi ve ben çok korkuyordum toparlandım 1 hafta içinde ama o ameliyat korkusu beni maf etmişti ki 8 sene ara verdim ikinci dogumda spiral oldu araştırmıştım ameliyata girdim belden bir iğne yaptılar hani az acıyor diyorlar ama inanın ben hissetmedim bile.
Yanınızda iğne vuran hemsire durup zaten makinadan sürekli izliyor.
Dogumu görmüyorsunuz ama ben lambalardan bakarak biraz gördüm konuşuyorsunuz sohbet tarzı geçiyor ki 5 dk sonra o aglama sesi her şeye bedel rahatlıyorsunuz.Sonra bebeginizi size gösteriyorlar ilk siz görüyorsunuz.
Çok memnun kaldım spiraldan bir daha dogum yapsam yine tercigh ederim.
Korku heyecan normal zaten olacaktır.
Dogumdan sonra 1 saat kadar ayaklarınızı hisetmiyorsunuz ki tamamen geçici bir durum ben o zaman gerçekten çok duygulandım ayaklarım var ama yok gibi bir şey di engelli arkadaşlarımız düşündüm şimdi daha da iyi anlayabiliyorum onları.Hafif başagrısı olabiliyor başdonmesi ani hareket etmeyin,Bol bol kahve için , oturuken egilmeden yastıktan destek alarak emzirin ben eğildim aşırı agrımıştı.
Hayırlı dogumlar.

Doğum öyle bir şey ki,hiç kimse tutupta sezaryen söyle iyi söyle kötü. Nora doğum şöyle iyi şöyle kötü diyemez. Çünkü herkesin ağrı eşiği farkli,bünyesi farkli vs.. ben inanmiyorum yani böyle siniflandiranlara. Çünkü kişiden kişiye değişen bir konu doğum ve doğum şekli. Kendinizi,En iyi siz ve doktorunuz bilirsiniz.. hayirli doğumlar olur iNsaAllah.. bol booool Dua et ..

Canım ben Doğum fotografcısıyım bir sürü Doğuma şahit oluyorum.çok kısa sürüyo zaten hem kendinde olup bebeği hemen görüyosun hemde bişey hissetmiyosun ben hiç acı çekeni görmedim merak etme.sag Salim alırsın bebişini kucağına inşallah

Valla bilemiyorum doktorlar sezaryen yapmak için bahane arıyorlar. Epilepsi hastalığı gerçekten sezaryen sebebi midir emin degilim kendi adima.

Ben 2 kere sezaryen oldum. 2. Si spinal anestezi idi. 2 sinin de ameliyat sonrasi ağrısı oluyor. İlk sezaryen sonrası kendi başıma oturup kalkmam 2 haftam almıştı. . 2.Sezaryenden sonra ben bol bol ağrı kesici kullandım. 3. Gün kendim oturup kalkıyordum. Spinal anestezi sonrası sırt ağrısı çok oluyor. Elektrikli sırt pedlerı vardır. Onlardan alın. Sıcak iyi geliyor o ağrıya.

Kızlar deneyimli arkadaşlar dan bana yardımcı olmasını istiyorum 28 haftalık hamileyim ve epilepsi hastasıyım bu yüzden normal Doğum yapamayacağım doktorum risk alamayacağını söyledi hem nöroloji doktoru hemde kadın Doğum cu spinal sezeryan olmam gerekiyormuş yanlız gelin görün kı ben cok korkuyoeum uykularım kaçıyor sanki ameliyathaneden çıkmayacak mısım gibi hissediyorum bu korkumu nasıl yenebilirim
Olumsuz düşünme bende spinalle doğurdum, normal Doğumda krize girme ihtimalin daha yüksek olabilir o yüzden doktorun verdiği karara güvenmen lazım herşeyden önce kendine güven. Zaten gözün açık olacak korkma

Canım ben Doğum fotografcısıyım bir sürü Doğuma şahit oluyorum.çok kısa sürüyo zaten hem kendinde olup bebeği hemen görüyosun hemde bişey hissetmiyosun ben hiç acı çekeni görmedim merak etme.sag Salim alırsın bebişini kucağına inşallah
Bana özelden ulaşabilir misiniz Eger İstanbul'da isenis

Valla bilemiyorum doktorlar sezaryen yapmak için bahane arıyorlar. Epilepsi hastalığı gerçekten sezaryen sebebi midir emin degilim kendi adima.

Ben 2 kere sezaryen oldum. 2. Si spinal anestezi idi. 2 sinin de ameliyat sonrasi ağrısı oluyor. İlk sezaryen sonrası kendi başıma oturup kalkmam 2 haftam almıştı. . 2.Sezaryenden sonra ben bol bol ağrı kesici kullandım. 3. Gün kendim oturup kalkıyordum. Spinal anestezi sonrası sırt ağrısı çok oluyor. Elektrikli sırt pedlerı vardır. Onlardan alın. Sıcak iyi geliyor o ağrıya.
Canim epilepsi Ne tam olarak biliyor Musun bilmiyorum ayrıca artık bütün doktorlar normal Doğuma yönlendiriyor en azından devlet hastaneleri bu şekilde normal istememesinin sebebi dogum esnasında Allah korusun kriz geçirip bebeği sıkıştırıp boğmam ve ölümüne sebep olmam şimdi siz karar verin gerekli mi değil mi

Olumsuz düşünme bende spinalle doğurdum, normal Doğumda krize girme ihtimalin daha yüksek olabilir o yüzden doktorun verdiği karara güvenmen lazım herşeyden önce kendine güven. Zaten gözün açık olacak korkma
Ben cok heyecanlı bir insanım korkum ameliyathane ile ilgili o ortam beni gerer diye düşünüyorum birde ya kanamam olursa falan böyle seyler doktoruma sakinleştirici yaparmosınız diye sordum yapmıyoruz cünkü o ilaçlar bebege geciyor Dedi belki de yapıyorlar dır nilmypıem ama

Korkacak bi durum yok inan. 6 ay önce yavrumu spinal sezaryenle d ogurdum. 10 da girdim ameliyathaneye candan erçetin şarkıları eşliğinde yanimda esim bebegimi dogurdum ve 10.30 da ciktim. 4 saat sonra ayağa kalktım. 3 gun hastanede kaldık bebegim de enfeksiyon riski vardi. 4. Gün dusumu aldım eşimle market alışverişine çıktık ve ev işlerine basladim. Ilk 10 gün yataktan kalkarken eşimden yardım aldım onun dışında gayet rahattim 15. günden sonra ise ameliyattan önceki haline döndüm. Korkma

O iğneyi hissetmiyorsun bu arada.ameliyattan sonra kahve ve bol su ic bas agrisi da olmaz.
Cok sağolun içimi rahatla tıyor sunuz bu şekilde yaşayıp görücem bende umarım bende sizler gibi rahat geçiririm

Evet Can'ım o yüzden sezeryan istiyor Zaten doktorlar

Canim epilepsi Ne tam olarak biliyor Musun bilmiyorum ayrıca artık bütün doktorlar normal Doğuma yönlendiriyor en azından devlet hastaneleri bu şekilde normal istememesinin sebebi dogum esnasında Allah korusun kriz geçirip bebeği sıkıştırıp boğmam ve ölümüne sebep olmam şimdi siz karar verin gerekli mi değil mi

Epilepsinin ne oldugunu çok çok iyi biliyorum. Riskiniz bu kadar ciddiyse tabiki sezaryen. Allah sağlıkla bebeginize kavuşmanizi nasip etsin. Geçmiş olsun.

Epilepsinin ne oldugunu çok çok iyi biliyorum. Riskiniz bu kadar ciddiyse tabiki sezaryen. Allah sağlıkla bebeginize kavuşmanizi nasip etsin. Geçmiş olsun.
TEşekkür ederim amin insallah olacak diye bir kaide Yok ama riskli olduğu için doktorlar risk almak istemiyor samırım

dua et allah yardimcin olsun spinal ya da epidural gayet iyi ama ben uyutulmayi tercih ederdim cunku doktor 45 dakika sonra kizini goreceksin dedi ve bende olay bitti heyecandan panik atak gecirdim nefes alamadim dilim agzimda donmedi kulaklarim duymadi cok ilginc geliyor hala sonra var gucumle beni uyutun diye bagirmistim sakinlestirici yapilabiliyormus aslinda benim gibi heyecanlanirsan o da tehlikeli

Epidural sezeryanla doğum yaptim. Gayet güzeldi. Tabiki sonradan bikac gun dikiş agrisi oldu ama bu normal doğum yapan insanlarda da oluyor. Hem de doğum öncesi sancı sizi cekmiyosun mis

Görümcemin spinal sezaryende kesildiğini hissettiğini ve hissettiği anda direkt genel anesteziye alındığını, genel anesteziden feryat figan çıktığını gördüğüm andan bu yana ciddi anlamda sezaryenden korkuyorum...

Neden direkt genel anestezi ile yapmıyorlar?

Son ana kadar normal doğum olacağına inandım bir sorunda gözükmüyordu normal doğum sancisinida tattım. 3 dk bire düşünce hastaneye gittik. Acil sezeryana alındım bebek çok kilolu ve dönmez dedi doktorum . Spnial oldu benimkide. Her gebelik için kan vermeye gittigimde korkuyla otururdum o sedyeye. Her seferinde hemde doktorlarda bikmisti benden . Bence sen o anı hiç düşünme akıp gidiyor hersey bi anda oluyor zaten amelyatta acı falan yok güle oynaya bitiyor. Sonda falan viz geliyor o heyecana bende hep o belden yapılan iğneye ve sondaya takılır korkuturdum kendimi hamileyken ama sinek ısırığı işte . Tüm samimiyetimle söylüyorum. Moralini yüksek tut. Ameliyattan sonra direk kalktim yürüdüm hiç yatmadim. Tabiki kolay değil ama agrikesici yapıyorlar zaten hastanede Kızımın herseyiyle ben ilgilendim 1 haftaya kendimi topladım. Tek sıkıntı bel ve boyun ağrısı çektim boyun agrisindan acile gitmiştim bir gün dayanilmayacak gibiydi tansiyonumda almış başını gitmişti onu hiç unutmam gözlerim kurumustu ağlamaktan. Simdide belim ağrıyor ara ara ama çok çok şiddetli değil bende tek biraktigi hasar bu oldu. Tabi herkez de olmuyormus. 7 ay oldu bile benki canı çok kıymetli kuruntulu kadın dogurduysam bilmiyorum yani :)

Back
X