Doğum korkusu

36 haftalik dogdu 2890 gram.dogdu.
Kendiliginden fuzelcek dediler bebeklede cabuk oluyomus gecen gun doktorla bakdi gayet iyi dediler kaynamis kirik olan yer
Dava actiniz mi hastaneye?
Ben olsam kesin acrdim!

Korkuttun derken acıdımı yada dikiş atılırken mi hissettiniz

Hiç korkmayın o bebek nasılsa çıkacak öyle düşünün ki ilk dogum muş yaşamadıgın birşey için hiç korkma bol dua et saglıkla gelsin agrıya bir şekilde dayanıyorsun rabbim yardım ediyor ama bebek dogduktan sonra oh be deyip bir rahatlama oluyor bir kac saat sonra kalkıp yürüyebiliyorsun sezeryan daha zor kızımı normal dogurdum onun tadı bir başka ameliyat olmuştum şimdi 25 haftalıgım mecbur sezeryan olacak sezeryan daha zor 10 gün kendime gelemedim normal dogum da 10 gün sonra normal hayattına bile dönebilirsin dikişler için korkma benim zamanımda dikiş atarken uyuşturma yoktu şimdi uyuşturuyorkar kork a stres hiç yapma bir bakmışsın olmuş bitmiş

Korkuttun derken acıdımı yada dikiş atılırken mi hissettiniz
Yok canım dikiş felan atılırken bişey hissetmiyorsun, ben doğumdan sonra eve çıkınca ya dikişler bişey olursa diye psikolojik korktum haraket bile etmedim nerdeyse 40 gün dikişler düşene kadar, daha önce hiç dikişim olmadığı için sanırım göremiyince panik oldum bişey hissetmiyorsun merak etme normal istiyorsan dediğim gibi tek yapman gerekn ebeler dinlemek ve düzgün pozisyonda doğru ıkınmak gerisi Allahın takdiri benim çoçukda bir sıkıntı çıkmadı tabii çıkana var kemiklerine kırık olanlarda ama onlar sanırım biraz acele ve tecrübesiz yada özensiz ebelerin eline düşüyorlar, benimde başımda 5e yakın ebe vardı ama sadece 1 tanesi çok ilgiliydi doğumunda o yaptırdı diğerlerine kalsa ooo yandıydık

Çok istisnai bir doğum yaşamışsınız, bu kadar sıkıntıyı doğum bekleyen birine yazarken amacınız nedir, korksun sezeryan olsun mu.

İki tane normal doğum yaptım, suni sancı verilene kadar olan sancı acı bile vermedi. İlk doğumum suni sancıdan sonra 2.5 saat, ikincisi ise 30 dakika sürdü. Acı oluyor evet ama doğumdan çıktığınız anda hepsi bitiyor. Dikişleri hissederseniz rica ettiğinizde ekstra iğne yaparlar. Korku doğumu zorlaştırır, çok kokay olacak diye şartlayın kendinizi, evrene olumlu mesaj gönderin, kendi sancınız ya da 3cm üzerinde açılmanız yoksa suni sancı takılmasına izin vermeyin, hatta hastaneden çıkıp bolca yürüyün, sıcak duşlar alın. Yaz yağmuru gibi gelip geçer inşallah.
Şimdiden esneme çatı açma egzersizleri yapın

Offff.. Gerçekten ciddi derecede korktuğunu söyleyen birine bunu anlatmak neden? Iyi bir insansın eminim ama bu düşüncesizlik değil de nedir? Gerçekten bazı şeylerine denk geliyorum ve bir nebze bilinçlen çok istiyorum.
Birincisi erken doğum yaptığın için sürecine müdahale etmiş olabilirler ikincisi yabancı bir ülkedesin ve prosedürler Türkiye'yle çok farklı. Her doğum her anne zaten farklıdır.

Enerjili sözlerin ve tesellin için sağol peki epidürel mi yaptın

Evet haklısınız yurt dışı farklı hiç bir şekilde son duruma kadar sezeryana almıyorlar fakat Türkiye üç gün bekletmez diye düşünüyorum doğumu hafif korktum etkilendim müdahele güzeldi

Merhaba hayırlı doğumlar. RABBİM kadınlara öyle bir güç vermişki. Kaç tane doğuruyorlar. Sizinki psikolojik onun için rahatlayacağınız şeyler yapın. Ben mesela 2 doğum yaptım. RABBİM kısmet ederse 3. Hamileyim. 30 haftanın içindeyim. Her kadının doğumu farklıdır. Doktorum bana diyor bebeklerin 3.700 geçmesinler. Ancak okadar doğurabilirim. Ara ara bende doğumdan korkuyorum sonrada aman niye bu kadar takıyorumki herşey ALLAH tan diyorum. İnşallah bebek isteyenler en kısa zamanda hamile kalırlar. Hamile olanlar sağlıkla tek sancıda doğrurlar.
ilk doğumumda suyum biraz gelmişti. Ama açılmam yoktu suni sancı ile ertesi gün doğurdum. Belimden iğne yapmışlardı hiçbir ağrı hissetmedim. 2. Doğumumda gece birde sancılarım sıklaştığı için gittim. Açılma 4 cm olunca. Yine belimden iğne yapmalarını istedim. Ertesi gün saat 11 gibi doğurdum. Benim bebek iriydi vakumla çekmişlerdi. Çok şükür hiçbir sorun oluşmadı. Bende hiçbir şey hissetmedim.

İşallah bende öyle olurum çok güzel doğum geçirmiş okurken gülümsedim
Benimde ablam 2 çocuğunu da nts odasında doğurmuş,doğumhaneye yetisememis,bacağını açar açmaz çocuk fırlamış , doktor zor tutmuş doktorlar hep gördüğümüz en kolay doğum oldu demişlerdi.. inşallah sizlerinde bı anda oluverir,bebekler sağlıcakla gelir

Korkma canim ya. Ben dogurduysam herkes dogurur. Allah veriyor o kuvveti. Nefes alip verme cok onemli. Kendini sıkma ki kolay olsun. Bu kadar kadin dogum yapiyor bu dunyada benmi yapamicam dedim hep kendime Allah yardimcin olsun

Merhaba ilk doğumunuzda kaç cm açılmanız vardı? Benim şuan var mı yok mu bilmiyorum muayene olmadım pazartesi olacağım ve suni takılacak

Doğumdan yeterince korkan birine daha da ürkütücü şeyler anlatmak ne kadar doğru?

Merhaba ilk doğumunuzda kaç cm açılmanız vardı? Benim şuan var mı yok mu bilmiyorum muayene olmadım pazartesi olacağım ve suni takılacak
İlk doğumumda 1cm açılma tespit edildiğinde eve gönderildim, gece sancım geldi gittiğimizde 2cm olmuştu. Sabah 9a kadar kendi seyrine bıraktılar, bebeğin kalp atışlarında sıkıntı olunca suni takıldı.
Sizi yanlış yönlendirmek istemem ama bebeğin kalp atışlarında sorun yoksa, gününüz geçmediyse ve açılmanız 2 3cmin üzerinde değilse suni sancı almayın. Evinize gidin ve bebeğinizin hareketlerini takip edin, su sancı ya da bir iki damla kan gördüğünüz zaman gidin hastaneye. Hiç açılma yokken suni sancı almak sezeryana davetiye çıkarmak demek çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…