Doğum korkusu

Açılmam var mı bilmiyorum henüz pazartesi doğumu başlatırız diye konuştuk beklemek beni çok çok strese sokuyor günüm bugün doluyor 40+2 olacağım pazartesi. Aslında kalp atışında sorun yok ama suyu azalıyor çok fazla bekleme zamanınız da yok. O zaman inşallah pazartesi açılmam da vardır diye dua edeyim. Sizin sancınız gelmiş benim hiç sancım da çıkmıyor yani pek gelesi yok anlamadım valla

Hurma yiyin, bolca yürüyüş yapın, merdiven inip çıkın, çömelerek yerleri silin, kas gevşetici çaylar için, sık sık uzun uzun sıcak duş alın, haliniz varsa ve yasak yoksa eşinizle birliktelik yaşayın. bunlar doğumu tetikleyebilecek ve açılmayı hızlandıracak hareketler. suyu azalıyorsa doktoru dinlemekte fayda var. Allah gönlünüze göre versin inşallah.

İlk doğumun ise herkes senin lgibi korkar canım bende ilkin de 39. Haftada sadece kanamam başladı diye gittim gece 2 de gittim doğumhane bölümüne öbür gün öğlen 1.30 da dogurdum yani sancilari orda çektim başta herşey güzel geçti 4. 5 cm açılınca kasilmalarim daha da arttı sadece kasılmalar çok kötü canım ama bebek dünyaya gelince unutuyorsun Allah güv kuvvet veriyor sen pozitif ol 8 cm olunca doktor parmağı ile patlattı suyumu ondan sonrası herşey daha kolay oldu yarım saat içinde sancılar arttı. Çatala çıktım 5 dk da çıktı bende anlamadım sanıyordum saatlerce sürecek sadece ikinmami istediler karnıma sağdan soldan bastirdilar vajinamda kesi attılar bebeğim hemen çıktı o geldikten sonra ağrılar unutuldu o saatlerce çektiğim ağrılar kızıma kavuşunca kayboldu sabırlı ol seni korkutan Lara kulak asma sadece bu işin sancısı biraz can yakar ama geçiyor oda Rabb'im sana güzel bir doğum nasip etsin ins sağ salim bebeğine kavusursun

Benimde ikinci çocukta snaci gelmedi 40+6 gunluktu sancı geldi evde çektim ilk fogumum gibi ouzun sürmedi sancılarım 4 di da bir düşünce hastaneye gittim suyum kendi kendine patladı ama bebeğimin geleceği yoktu başı halan yuksrdadi pozisyona geçmemişti su bitti kalp atışları düştü bizi korkuttu hemen sezeryen yaptılar şükür kavuştum sizde bence gidin doktora bebek büyüdükçe yeri daralır suyu azalır dikkat edin gerekirse suni sancı versin Lee doğum yapın hayırlısı ile ins sağ salim kavusursunu Z bebeğinize

Yaa öyle mi Bugün doktordayım daha, pazartesi için yatış planladık suni verilecek suyu azalmaya başlıyor o yüzden beklemek istemedik. 40+2 oluyorum pazartesi günü ve kızım kanalda değil sancıyla iner umarım. Ben de haftam dolunca çok bekleme taraftarı değilim korkuyorum birşey olursa diye çünkü. İnşallah sağlıkla kucağına alır bekleyen herkes

Hurma tükettim hergün yürüdüm dersem yalan olur ama yürümeye çıkınca da 8 9 km yürüdüm. Pazartesiye kadar merdiven inip çıksam son 2 günde fayda sağlar mı acaba İlişki olayına giremeyeceğim sanırım Duşu da sık ve sıcak suyla alıyorum hergün muhakkak giriyorum etkisi olur belki diye. Uyabildiğim önerilere uyacağım inşallah faydası olur Allah razı olsun

Pazartesiye kadar mümkün olduğu kadar hareketli ol, bol bol çömelme hareketi yap inşallah başlar doğumun, daha inmemiş bebek suni sancıyla zor gelir

Amin ins canım sende bebeğine sağ salim kavusursun hiç erteleme bu işi çok önemli bir durum Rabbim sağ salim bagisoasin yavrunu sana pazartesi sağlıkla kavuşursun ins

Pazartesiye kadar mümkün olduğu kadar hareketli ol, bol bol çömelme hareketi yap inşallah başlar doğumun, daha inmemiş bebek suni sancıyla zor gelir
Bebek kanala çok yakınmış ama girmemiş kanala girmesi için bir kuvvetin onu itmesi lazım doğum anında büyük ihtimalle girecek dedi ama korktum bak şimdi Hayırlısı olsun inşallah önerileri dikkate alacağım.

Gönlüne göresi nasip olsun inşallah

Ben de son günum dışarı çıkmıştım baya yürüyüş yaptım eve geldim yoruldum öyle yorgundum ki herzaman tetikdeydim ha gelecek ha olacak diye yine duş aldım ogün akşam bir agirlik çöktü yürümekten halsiz dim sağdan soldan karnım ağrıyordu hafif kramplar girdi hiç hayal etmedim düşünmedim bu gece sancım olacsk die gece 11 de uyudum bir saat sonra uyandım eşim uysnikti halen dedim herhalde bebek gelio 15 dj da bir sancım geldi odada yürüyüş yaptım sancılar arttıkça vajinama vuruyordu idrsrim geliyordu saat tuttum 10 dk ya düştü sabırla bekledim yürüdüm çantamı göz önüne koydum sonra 4 dk Lara düştü artık eşime dedim ambulansı ara gecesaat 4.30 hastaneye vardım o kadar sancı çektim bbebek birturlü inmedi su bitti kalp atışı düştü sabah 7.30 da sezeryen ne alındım dogurdum şükür o yüzden sende son günler bol bol yürüyüş yap rahmin kasılır hazırlanır doğuma sıcak duş al

Benim geceleri çok sancılarım oluyor 1 haftadır ama yalancı sancılar. Düzensiz ve geçiyor 1 2 saat sürüp. Ha doğdu ha doğacak devami gelecek derken gelmiyor ve nst çekilince hiç sancım çıkmıyor ilginç bir şekilde. Bugün 1 defa 45 gördük o kadar. Belki bir anda benim de sancılarım başlar. Siz hem normal doğumu hem sezaryeni yaşamışsınız zor olmuştur. Benim de aynısı başıma gelebilir tabiki, sağlıkla kavuşalım inşallah en önemlisi o

Aynen ben normal yapacaktım çok güzel sancı çektim işte kısmet olmadı o ağrıların üstüne sezeryene alindim çıktım çok ağrım vardı bilmiyorum ameliyattan mi ne ilk gün çok ağrılı geçti sezeryen ins gerçek sancilari çekersiniz bebeğinize kavuşursunuz yinede tedbirli olun her iki doğum şekli içinde bana da sürpriz oldu birden

normal doğumda açılma başladıktan ne kadar süre sonra bebeğimize kavuşuyoruz ?

Amin canım bebeğinle sağlıklı hayatlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…