Doğuma Hazırlık Doğum korkusu

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

nurrrayik_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2022
11
1
1
26
29 haftalık hamileyim bebeğimde ve bende hiçbir problem yokken doğum korkusu beni mahfediyor ve günler geçmiyor bir videodan etkilendigim için bu hale geldim bebeğime yada bana birşey olmasından çok korkuyorum günlerim işkence gibi geçiyor hatta biran önce bebeği alsınlar istiyorum böyle kaygılar korkular yaşayan hamilelerr var mi tüm gün korku ve endişeyle geçiyor resmen aceba bana birşey olur mu ameliyattan çıkabilir miyim korkusu sezeryan olacağım ameliyat dedim direk bu korkuları yaşayan doğuran arkadaşlar varsa yardım bekliyoruz

İnstagramda pozitif doğum hikayeleri diye bir sayfa var. Oradaki içerikleri okumanızı, bir de dr Zahide Küçük'ün tatlı doğum videolarını izlemenizi öneririm.
Şöyle sancı çektim, böyle ıkındım gibi olumsuz hikayeleri kimseden dinlemeyin.

Korkacak bir şey yok dogum anı gelince insana cesaret geliyor. Destek al bence bu kadar korkmaya gerek yok

Yüz yıllardır çoğu kadının içgüdüsel olarak yaptığı yönettiği bir süreç, doğum kadının doğasında olan bir şey kız bebekler bedenlerinde yumurta hücreleri ile doguyorlar bu kadar doğal bu kadar default bir özellik yani, bizim bu kadar korkmamız biraz da artık her şeye her bilgiye bu kadar kolay erişiyor olmamızdan kaynaklı. Yıllar önce köylerde dağlarda kadınlar sıfır destekle, başlarına ne geleceğini bilmeden doğum yapıyorlarmış, çok çok büyüklerden çok duyarız tarlada iş yaparken öylece doğurdum diyenleri bile ... Sürece bedeninize ve bebeğinize güvenin negatifler olduğu kadar pozitif de birçok doğum hikayesi var sizinki neden onlardan biri olmasın? Kötüye değil iyiye odaklanmaya çalışın, korkmanız çok normal çok insani bir duygu korkmadan da bu işi yapabilen yoktur varsa da azdır sanırım, ama korkulara rağmen çocuklar doğuyor hatta demek ki o korkular hemen unutuluyor ki insanlar iki üç dört beş çocuk yapıyor sonradan.
Biraz rahatlayıp akışa teslim olabilirseniz eminim çok güzel bir deneyim yaşayacaksınız, artık her türlü imkanın içinde yapılıyor ayrıca doğumlar doktorunuza ebenize hemşirelere güvenin kimse size ya da bebeğinize kötü bir şey olmasına izin vermeyecektir. 🙏

Vesvese etmek hamilelikte en kötü şey, hiç birsey yokken korkmak..
Kendine gel gebeliğin tadını çıkar, vakti zamanı gelince Rabbim nasıl nasip ettiyse öyle bebeğine kavuşursun inşallah.

İnstagramda pozitif doğum hikayeleri diye bir sayfa var. Oradaki içerikleri okumanızı, bir de dr Zahide Küçük'ün tatlı doğum videolarını izlemenizi öneririm.
Şöyle sancı çektim, böyle ıkındım gibi olumsuz hikayeleri kimseden dinlemeyin.
Aslında çoğu şeyi yapıyorum ama sanırım bende panik atak var bu durumu yenemiyorum ağrılar sancılar bir yana dursun hastaneden cikamam korkusu beni yiyip bitiriyor

Korkacak bir şey yok dogum anı gelince insana cesaret geliyor. Destek al bence bu kadar korkmaya gerek yok
Destek alacağım psikatriye gidecem inşallah anladım bir anda böyle bir korku oldu zaten bide bir videodan çok etkilendim o beni bu hale getirdi sağ salim cikamazsam korkusu beni mahfediyor

Vesvese etmek hamilelikte en kötü şey, hiç birsey yokken korkmak..
Kendine gel gebeliğin tadını çıkar, vakti zamanı gelince Rabbim nasıl nasip ettiyse öyle bebeğine kavuşursun inşallah.
Elimde degil ki bu durum kendimi sakinlestirmeye çalışıyorum bak diyorum kimle doğurdu etrafında sende yaparsın ama bir videodan çok korktum o beni bu hale getirdi bilmiyorum bundan sonra nasıl geçecek psikatriye gidecem zaten ins faydası olur bana

Yüz yıllardır çoğu kadının içgüdüsel olarak yaptığı yönettiği bir süreç, doğum kadının doğasında olan bir şey kız bebekler bedenlerinde yumurta hücreleri ile doguyorlar bu kadar doğal bu kadar default bir özellik yani, bizim bu kadar korkmamız biraz da artık her şeye her bilgiye bu kadar kolay erişiyor olmamızdan kaynaklı. Yıllar önce köylerde dağlarda kadınlar sıfır destekle, başlarına ne geleceğini bilmeden doğum yapıyorlarmış, çok çok büyüklerden çok duyarız tarlada iş yaparken öylece doğurdum diyenleri bile ... Sürece bedeninize ve bebeğinize güvenin negatifler olduğu kadar pozitif de birçok doğum hikayesi var sizinki neden onlardan biri olmasın? Kötüye değil iyiye odaklanmaya çalışın, korkmanız çok normal çok insani bir duygu korkmadan da bu işi yapabilen yoktur varsa da azdır sanırım, ama korkulara rağmen çocuklar doğuyor hatta demek ki o korkular hemen unutuluyor ki insanlar iki üç dört beş çocuk yapıyor sonradan.
Biraz rahatlayıp akışa teslim olabilirseniz eminim çok güzel bir deneyim yaşayacaksınız, artık her türlü imkanın içinde yapılıyor ayrıca doğumlar doktorunuza ebenize hemşirelere güvenin kimse size ya da bebeğinize kötü bir şey olmasına izin vermeyecektir. 🙏
Yorumunuz çok güzel teşekkür ederim inşallah bende sağ salim yavrumu kucağima alırım kendime anlatiyorum bak diyorum kimle doğuruyor sende yaparsın ama kendime söz geciremiyorum ve o hastaneden cikamamktan eşime ve bebeğime aileme sarilamamaktan çok korkuyorum sanırım panik atak tarzı birşey geçiriyorum ins bu çabuk geçer günler geçmiyor yoksa bu stres bebeğime yansıyor yazık yavruma benim yüzümden stres altında kalıyor

29 haftalık hamileyim bebeğimde ve bende hiçbir problem yokken doğum korkusu beni mahfediyor ve günler geçmiyor bir videodan etkilendigim için bu hale geldim bebeğime yada bana birşey olmasından çok korkuyorum günlerim işkence gibi geçiyor hatta biran önce bebeği alsınlar istiyorum böyle kaygılar korkular yaşayan hamilelerr var mi tüm gün korku ve endişeyle geçiyor resmen aceba bana birşey olur mu ameliyattan çıkabilir miyim korkusu sezeryan olacağım ameliyat dedim direk bu korkuları yaşayan doğuran arkadaşlar varsa yardım bekliyoruz
İlk bebeğin her halde ilk bebekde çoğu insan korkuyo bide çok korkutanlar var halbuki olmemisler kendileri ama.korkutuyolar isde 🤣 hiç kulak asma normal doğum yapmışım ben öyle korkutuyodularki resmen her keşke helllasib gitdim.doguma 🤣 kulak asma hiç kimseye Allah'a ve kendine güven sonra kendine gulecksin niye öyle düşünüyordum diye. Rabbim sapasağlam yavruna kavusdursun seni. Doğumun en korkulu yani sancılar onuda cekmiycen sezeryan olacan zaten sancı bile öldürecek derecede diyil inan korkma

Bana bu korku son bi haftada gelmişti.Canim acır mı korkusuydu bendeki.Ama hiç anlatıldığı gibi olmadı.Sezeryani herkes kotuleyip sonrasının korkunç olduğunu anlatiodu bana da.Ama muhteşem geçi operasyonum.3.gun ayaktaydim tamamen.Lutfen izlemeyin öyle videolar ve kendinizi karşılaştırmayın.Daha dogumunuza var.Hamileligin,o güzel göbeğin,tekmelerin tadını çıkarın🥰hamileliği asla ozlemicem diyen ben bile şuan özlüyorum😀hayatınızın en eşsiz dönemini yasiosunuz.Bol.bol resim çekin ve dediğim gibi tadını çıkarın.

Canım öncelikle merhaba 26 Nisan'da bende doğum yaptım senin gbi korkuyodum hatta doğuma bile ağlaya ağlaya girdim. Ama kızımı kucağıma aldığımda sevinçten ağlamaya başladım. Umarım herşey gönlünce olur. Rabbim kolaylık versin.

Anestezi teknikeriyim çok kez sezeryana girdim hastalarımın ellerinden tuttum, bebeklerini ilk kez gördüklerinde mutluluktan ağladıklarına şahit oldum. İnan çoğu çok korkuyordu . Sonunda hepsi de korkacak hiç bir şey yokmuş boşa endişelendim dedi:) bilinmeyenden korkmak gayet doğal ama her şey çok güzel olacak inanın. Anestezi öyle güzel bir nimet ki hiç bir ağrı sızı hissetmeden bebeğinize kavuşacaksınız

Back
X