Bilemedim,ilk dogumumda gayet suyum gelerek,normal doğum yapacağım diye hastaneye gittim,vaktinde gelen bir bebekti vs ama apar topar sezeryana alındım.
2.doğumumla arasında 6 sene var,doktorum istersen normal yapabilirsin demişti de. Ben ilk doğumumda kendi doktorum olmadan,bebek nefes alamıyor acil alıyoruz diyerek apar topar sezeryan doğuma alındığım için kesinlikle istemedim. Gün saat belirleyelim ben hazır bir şekilde sizinde burada olacağinız şekilde epidural ile doğum yapmak istiyorum demiştim, öyle de oldu. İlkinde bu denli sevimsiz bir deneyim yaşamasaydım belki normal doğumu düşünürdüm ama kızımı nereye bırakırım,acil bir durum olursa ne olur vs diye düşünerek istememiştim.
Bunları anlatmamın sebebi şu,normal doğum niyetiyle gidip,acil sezeryana da alınabilirsiniz. Garantisi yok bunun yani.
Bu sebeple sizin kararınızı destekleyen ,her zaman ulaşabildiğiniz ,sigortanında geçerli olacaği başka bir hastane ve doktor tercih edin derim. Sigorta size bebegin ilk bakımları,aşıları,doktor kontrollerinde de faydalı olur. Ilk ay mesela hastane ücret almıyordu bebeğin kontrollerinden. Özel sağlik sigortam bu şekildeydi,sonrasinda zaten onunda sigortasini yaptırıp devam etmiştik,özel aşılar vs de sigorta tarafından halloldu. (Menenjit,rota )