Doğum Meselesi

Daha şimdiden bunalıma girme çünkü asıl dert doğumdan sonra baslayacak.sütün geliyormu?ac bu cocuk ac?aa aranıyor emzir.ye ye süt yapar.ayyyyy cinnet geçirmiştim sırf lohusalık yüzünden 2.bebek fikrinden korkuyorum. Lohısalık benim için kabusdu birde uykusuz geceler ama birşey deyim, benle birlikte doğum yapanlar ertesi gün ayaga kalktı ben 1ay tuvalaete dahi gidemedim sezaryen yüzünden.doğum sancısından korktum ama sezaryendede doğumdan sonra sancı cektim keşke derim normal olsaydı 5ay oldu dikişlerim hala acır.hayırlısıyla doğsun inşallah hepsi geçiyor unutuluyor olmamış gibi,rüya gibi.ama iyikeşince toparlanınca o minicik sey dünyan, nefesin oluyor geriye sadece deli gibi sevgi aşk kalıyor:KK200:
:KK36:
:KK200:

38 haftalik Hamileyim daha şimdiden lohusa bunalimina giriyorum.
Sağolsun çevremde ki herkes uzman Jinekologmus yeni öğrendim..
Sürekli aynı sorular artık birinin çok kötü kalbini kiracam o olacak.
Yok sen dogurmadin mi ?
Ay bu çıktı çıkacak, normal mi yoksa sezeryan mi?!!!
En güzeli normal doğum hemen iyilesirsin bla bla bla bla. .
Kayinpeder bile 2 güne bir arayip inşallah normal olur diyor.
Artık herkesten nefret ettim sürekli benim altım ağızlarında gibi geliyor.
Bu hadsizliklere hayret ediyorum ya. Sürekli hayırlısı Dr karar verecek demekten usandim.kendimi yalancı gibi hissediyorum bu açıklamayi yapmak.zorundayım sanki

Sonrasında ay bu çocuk aç ,sutün yetiyor mu mahabbetlerine girerlerse sağlam döşerim gibime gelior çünkü bu kadarına sabrim kalmadi

Oda için bir sürü hazırlık yaptım. Asla normal doğum istemiyorum .planlibi sekilde gidip bebeğim alıp gelmek istiyorum.Herşeyde olduğu gibi bunu da burnumdan getiriyorlar.Suna ne gerek var buna ne gerek var biz söyle yaptık zamanında vs vs.. Cahillikte zirvedeler ama asıl dert para harcadigim şeylerin onlara göre gereksiz olması.

Kulaklarimi tikiyorum duymazdan geliyorum kalp kırmayayim diyorum olmuyor olmuyor .. Allahım sabır versin
Bende nefret etmiştim hamileyken onun bunun korkunç doğum hikayelerini dinlemekten. Ama asil problem doğumdan sonraymis. 7 den 70 e herkesin merak ettiği tek bir konu var SUTUN VARMİ ? Allahim insani zorla lohusa depresyonuna sokacaklar. O kadar sabrim tükenmişti ki artik yüzlerine karsi ' yoksa ne olacak alip sen mi emzirecen' diye bagirmak geliyordu içimden. Seni korkutmak gibi olmasin canin ama sütle kalsa iyi öyle haddini bilmez insanlar var ki zaten doğumdan sonra kendimi taniyamiyordum, aynalara kusmustum bunun üzerine ' ayy bida dogurcan herhalde sen hahahah' diyen çok goruceksin. Şimdiden kendini hazirla kulaklarini tika hiçbirşey duymamaya calis stresten sut de azaliyo.

Ayrics sezeryani deli gibi kotuleyenler oluyordur hic korkma. İstiyorsan sezeryan yaptir. Bende sezeryan doğum yaptim. Şuan aklima geldiğinde keşke birdshs yasasam o günü deyip iç geciriyorum. İlk geceyi atlatip evine döndün mu ohh mis. Ben 1 gece kaldim doktorum duruma gore bakicam demişti. Gayet iyiydim ertesi gün de evime döndüm. O gece de kimseyi uyandirmadan bebeğim aglayinca kendim kalkip aldim hep.
Hayurli doğumlar dilerim canim.

Son düzenleme:
Yok sen dogurmadin mi ?
Bu hadsizliklere hayret ediyorum ya. Sürekli hayırlısı Dr karar verecek demekten usandim.kendimi yalancı gibi hissediyorum bu açıklamayi yapmak.zorundayım sanki

Sonrasında ay bu çocuk aç ,sutün yetiyor mu mahabbetlerine girerlerse sağlam döşerim gibime gelior çünkü bu kadarına sabrim kalmadi

Oda için bir sürü hazırlık yaptım. Asla normal doğum istemiyorum .planlibi sekilde gidip bebeğim alıp gelmek istiyorum.Herşeyde olduğu gibi bunu da burnumdan getiriyorlar.Suna ne gerek var buna ne gerek var biz söyle yaptık zamanında vs vs.. Cahillikte zirvedeler ama asıl dert para harcadigim şeylerin onlara göre gereksiz olması.

Kulaklarimi tikiyorum duymazdan geliyorum kalp kırmayayim diyorum olmuyor olmuyor .. Allahım sabır versin
Bu iğğrenç duyguların hepsini belki fazlasını yaşadım . İki çocuk doğurmakla hrkes profesör olmuş sanki. Anneyi üzüp strese sokmaktan başka bildikleri bişey yok bu kesin. Bana daha doğurmadınmı diye telefon trafikleri yapılırdı 38. Haftadan itibaren sonuççç 40. Haftanın sonunda doğum yaptım haaa bittimi btmedi ,gereksiz sözler tabi. Aaa bu çocuk çok gazlı , senin sütün yaramıycak belli , yağlı görünmüyo çünkü, niye emziğe alıştırmadın , sallayarak mı uyutucaksın . Sizene yaa diyerek bağırmak geliyodu içimden artık. O an ki yaşımın verdiği tecrübesizlikle bişey diyemiyodum aptal gibi şuanki aklım olsa tıkarım lafı herkesin ağzına .. Boşverin kızlaarrr hiiçç duymayın bile bebeğinizin mis kokusunu alıp,sağlıkla eve geleceğiniz günün hayalini kurun ve olumsuz düşüncelere sizi sevk edenlerle ya görüşmeyin yada cevaplarını verin düşüncesiz insanların.... Hepinize sağlıkla kısa zamanda kurtulmanızı dilerim , herşey çokk güzell olacak inşallah... :KK66:

Hoşgeldin aramiza valla ben biraz şu konuda sansliydim basimda cok duran olmadi. Annem ilk onbeş gun durdu ama bebegim yogunbakimda yatmisti yani o an bisey anlamasam bile ve insanin oz ve oz annesi olsa bile yanlis anlayabiliyor. Zaten moralim bozuk bebegime süt sagip goturuyoruz sagarken annem dönüp yarim saattir sagiyosun bu kadar mı cikti demisti: )

Evet o gidince cok zorlandim ama icgudulerimle basbasa kaldim iyi oldu. Valla olmaz demek isterdim ama illa olacak ve genis bir cevreniz varsa gelip gideniniz cok olunca bu tür vakalarla daha cok karşılaşacaksınız malesef:KK43: çünkü lohusalik berbat bisey bitsin bian once diye gun saymistim söyle diyim otuzuncu gunde hafifliyor kirkta bitiyor o psikoloji.

Valla yeri geliyor insan esine bile gicik oluyor.

Sonrasinda siz bu işi kivirdiginizda bile bu kez bebeginizle ilgili zaten bildiginiz uyarilar gelecek oysa ki onun icin en iyisi neyse siz 'annesi' bilirsiniz ama işte çevre yok mu o çevre. He deyip gecin.

benim bebegimin kilosuyla ilgili cok kritik yapılmıştı baska bebeklerle karsilastirdiklari oldu icten içe ne düşündüklerini bile hissediyordum öyle psikolojimi bozmustu ki bu durumebegin bilegini olcuyordum gunde iki uc kez birlikte tartiya cikiyordum.

doğum sekli de sizin bileceginiz iş sizin tercihiniz yani kayinpederin demesi ne ayip şaşırdım.

Son düzenleme:
bencede en güzeli sezeryan ilk çocuğumu normal doğum yaptım hatırlamak bile istemiyorum 2.ve 3. bebeğimi sezeryan doğurdum ikisindede çok iyiydim hastanede bile gece kendim bebeğimi alıp oturup emzirdim inşallah sizinde öyle olur hayırlısıyla yavrunuzu kucağınıza alırsınız inşallah

Bende isteyerek planli sezeryan oldum
İyi ki de olmusum bi daha sorsalar yine sezeryan secerdim
Spinal anestezi ile oldum bir gece hastanede yattim
Bebegimi hemen gordum ve sutum geldi iki yasina az kaldi emmeyi biraktigimizda
Hemen iyilestim
Gobek falan kalmadi kilolar gitti
Oyle gunlerce agri aci falan cekmedim
Zaten dogumdan geldikten sonra hic oturmadim hep bebegimle ilgilendim kendi ihtiyaclarimi kendim yaptim
Dogum her kadinin kendi kararidir.
Doguracak olan kimse o kisi karar vermelidir. Baska kimseyi de ilgilendirmez. Sakin kafana takma kimseyi. İstedigin neyse onu yap. Vucut senin cocuk senin kime ne....

Yok sen dogurmadin mi ?

Hepsine bir bir cevaplarını ver hiiiicccc düşünme böyle insanlara hadlerini bildirmezsen tepene çıkarlar.benim kizim 1 yaşına geldi ben o dönemde kulaklarımı tikadin ve bir müddet kimseye gitmedim kimseyi de misafir almadım.sadece bebeğini dusun onun sana senin ona ihtiyacım var gerisi boş bos konuşur durur. Gormessen duymasın stres yapma sakin bebeğine yansır cnm.bana göre de sezaryen en güzeli o çok bilenler kendileri d ogursun kolaysa.dr bana sezeryan la normal doğumun bir farkı yok dedi ne diye o eziyeti cekicen ya boşver.süt gelmez çocuk hasta olur hepsi hikaye.. durumda maşallah süperdi hala emziriyirum kızımı.karnimda sarkmadi kilolarını da verdim sezeryan en temizi hiç canını sıkma.kp derin de ne kadar terbiyesiz mis ben utandım valla burda kendi babam bile sormaz öyle şeyler kaksiki kp.
Herşeyi boşver bebisini dusun annelik muhteşem birşey kizim basucmda uyuyor öyle huzurluyim ki yavrunu al kollarına herşeyi unutaxaksin zaten.isteyen herkese versin rabbim inşallah sağlıkla gelsin dünyaya yavrun...

belki haklı olduğunuz yönler olabilir ama sezaryen bir ameliyattır.
bebğinin kendi istemediği halde hayatından koparılmasıdır.
ancak zorunlu hallerde olması uygundur. bunun için jinekolog olmaya gerek yok ki!
insan olarak ezelden beri olan şey zaten.
bence planlı sezaryen gerekmediği halde çocuğa dünyaya gelmeden yapılan haksızlıktır.

İnsan yuzu gormek istemiyorum bu konulardan dolayi
3 yil bebegim olmadi 2,dusuk yaptim once neden olmiyor diyorlardi sonra neden dusuk oluyor demeler basladi
Suan hamileyim tup.bebekmi yaptrdiniz sorulari
Her dr kontrolunde kotu biseymi var hayirdir neoldu gibi felaket tellaligi yapmalar simdide nezaman doguracaksin sezeryanmi normalmi olacak.dusuk tehliken yada erken dogum.riskin varmi artik insalardan sogudum.nefret ettim anlayissiz cahil insanlarin cani cehenneme

Allahla anlasma yapmisim.sanki ben kesin.dogacak.dememi bekler gibi davraniyorlar allah bilir dedigimde aciyan gozlerle bakiuorlar

Düşük tehlikesinden onlara ne ya? Of of yani.
Süt konusunda da hassasım tersler geçerim yani.
Kime ne benim mememden. İnsanlar haddini asmakta çok ileri gitmişler.

Düşük tehlikesinden onlara ne ya? Of of yani.
Süt konusunda da hassasım tersler geçerim yani.
Kime ne benim mememden. İnsanlar haddini asmakta çok ileri gitmişler.

İnsanlari susturamiyorsun canm bazen malasef hadlerini bilmiyorlar bende bildiremiyorum.sanirim ;)

Ayy kizimda deli ettiler bide ben 42 haftalik dogum yaptim millet bana gelip ayy senin hamileliginde ne uzun surdu diyordu. sonrasi zaten daha beter. aa bu cocuk doymamis, yok sutun yetmiyor vs vs bu dongu boyle gidiyor. Cok takma derim en guzel zamanlarin simdi. Allah hayirli saglikli kolay dogumlar nasip etsin sanada bizede insallah

Back
X