- Emoji Skoru
- 15.633
- Puanlar
- 448
Özellikle ilk yorumlar öyleydi ve okurken şok geçirdim. Bir hak verilmişse " usulüne uygun " şekilde kullanılır. Ne var ki bunda? Öyle yorum yazanların öyle hakkı olsa ilk onlar kullanır eminim.Avrupa ülkelerinde çalışan annelere tanınan hakların yakında Türkiye'deki ne ki? Kafayı mı yediniz yav, size ne milletin üremesinden? Devlet veriyor bu hakkı, tabii ki kullanacak. Ne kadar ajite etmişsiniz, bir de bayılın isterseniz hahshshsh.
Müdür cebinden vermiyor maaşını ki zaten kadın da “ücretsiz” izne ayrılmış. Diğer memurluklarda nasıl oluyor bilmiyorum ama milli eğitimde yerine zaten başka birimden/okuldan birileri görevlendiriliyor ihtiyaç varsa. İş yüküne göre de parasını alıyor herkes. Diğer bazı kurumlarda da böyle. Sanırım konu sahibinin durumu böyle değil, ama zaten bu da onun sorunu değil. Burada kadının tek hatası yıllık izin düşüncesini önceden belirtmemesi.
İkinci ve son çocuğumu üç yıl önce doğurdum, o sayfayı kapattım. Ücretli izin isterse iki yıl olsun, birileri faydalanıyor ne güzel der geçerim. Burada da "özel sektörde niye yok, orada da olmalı" tartışması yerine kadının gece eşiyle rahat sevişmek varken neden ikinci çocuğu yaptığının lafı bile edilmiş. Hepi topu iki tane, kadına Suriyeli muamelesi yapılmış sgsgsgs. O kadroları boş yere işgal edip devletin sırtına yük olan o kadar insan var ki 30 yıllık çalışma süresinin üç yılını bebeklerine bakmak için kullanan bir annenin yükü onların yanında sıfır. Nüfus senaryolarına bakarsak Türkiye'yi pek iyi şeyler beklemiyor, o yüzden bu uygulamaların özel sektöre de inmesi lazım.
Verilmiş haklar için insanlara yasa dışı iş yapan insan muamelesi yapmak ne garip!