• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum nedeniyle Mobbing

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Avrupa ülkelerinde çalışan annelere tanınan hakların yakında Türkiye'deki ne ki? Kafayı mı yediniz yav, size ne milletin üremesinden? Devlet veriyor bu hakkı, tabii ki kullanacak. Ne kadar ajite etmişsiniz, bir de bayılın isterseniz hahshshsh.

Müdür cebinden vermiyor maaşını ki zaten kadın da “ücretsiz” izne ayrılmış. Diğer memurluklarda nasıl oluyor bilmiyorum ama milli eğitimde yerine zaten başka birimden/okuldan birileri görevlendiriliyor ihtiyaç varsa. İş yüküne göre de parasını alıyor herkes. Diğer bazı kurumlarda da böyle. Sanırım konu sahibinin durumu böyle değil, ama zaten bu da onun sorunu değil. Burada kadının tek hatası yıllık izin düşüncesini önceden belirtmemesi.

İkinci ve son çocuğumu üç yıl önce doğurdum, o sayfayı kapattım. Ücretli izin isterse iki yıl olsun, birileri faydalanıyor ne güzel der geçerim. Burada da "özel sektörde niye yok, orada da olmalı" tartışması yerine kadının gece eşiyle rahat sevişmek varken neden ikinci çocuğu yaptığının lafı bile edilmiş. Hepi topu iki tane, kadına Suriyeli muamelesi yapılmış sgsgsgs. O kadroları boş yere işgal edip devletin sırtına yük olan o kadar insan var ki 30 yıllık çalışma süresinin üç yılını bebeklerine bakmak için kullanan bir annenin yükü onların yanında sıfır. Nüfus senaryolarına bakarsak Türkiye'yi pek iyi şeyler beklemiyor, o yüzden bu uygulamaların özel sektöre de inmesi lazım.
Özellikle ilk yorumlar öyleydi ve okurken şok geçirdim. Bir hak verilmişse " usulüne uygun " şekilde kullanılır. Ne var ki bunda? Öyle yorum yazanların öyle hakkı olsa ilk onlar kullanır eminim.

Verilmiş haklar için insanlara yasa dışı iş yapan insan muamelesi yapmak ne garip!

Avrupa ülkelerinde çalışan annelere tanınan hakların yakında Türkiye'deki ne ki? Kafayı mı yediniz yav, size ne milletin üremesinden? Devlet veriyor bu hakkı, tabii ki kullanacak. Ne kadar ajite etmişsiniz, bir de bayılın isterseniz hahshshsh.

Müdür cebinden vermiyor maaşını ki zaten kadın da “ücretsiz” izne ayrılmış. Diğer memurluklarda nasıl oluyor bilmiyorum ama milli eğitimde yerine zaten başka birimden/okuldan birileri görevlendiriliyor ihtiyaç varsa. İş yüküne göre de parasını alıyor herkes. Diğer bazı kurumlarda da böyle. Sanırım konu sahibinin durumu böyle değil, ama zaten bu da onun sorunu değil. Burada kadının tek hatası yıllık izin düşüncesini önceden belirtmemesi.

İkinci ve son çocuğumu üç yıl önce doğurdum, o sayfayı kapattım. Ücretli izin isterse iki yıl olsun, birileri faydalanıyor ne güzel der geçerim. Burada da "özel sektörde niye yok, orada da olmalı" tartışması yerine kadının gece eşiyle rahat sevişmek varken neden ikinci çocuğu yaptığının lafı bile edilmiş. Hepi topu iki tane, kadına Suriyeli muamelesi yapılmış sgsgsgs. O kadroları boş yere işgal edip devletin sırtına yük olan o kadar insan var ki 30 yıllık çalışma süresinin üç yılını bebeklerine bakmak için kullanan bir annenin yükü onların yanında sıfır. Nüfus senaryolarına bakarsak Türkiye'yi pek iyi şeyler beklemiyor, o yüzden bu uygulamaların özel sektöre de inmesi lazım.
O kadar güzel anlatmışsınız ki teşekkür ederim yorum için.

Durum öyle bir durum değil. Müdürün haberi vardı izin kullanacağımdan. Yıldırmak için yapıyor kimsenin iznini vs etkilemedi benim durumum adam benim doğurmamdan dolayı gıcıklık yapıyor. Eşim özel sektörde çalışıyor ayrıca sadece anne sütü alan bebeğe nasıl baksın. Rapor bulurumu ben söylemedim kendisi dedi.
İzni olmayıp mecbur çalışanlar sütünü sağıp depoluyorlar, baba ya da kim bakıyorsa oda ısısına getirip bebeğe veriyor, bu imkansız değil. Başka bir durum olsaydı babası nasıl baksın diyecek miydiniz? Rahatsızlansanız hastalansanız kocanız bebek bakmayacak mı? Bu stresi siz niye tek yaşıyorsunuz eşiniz niye izin almak için uğraşmıyor? Annelik izninizi kullanmayın gidin çalışın demiyor kimse size ama iki izin arasında gelmiyorum, ille geleceksin derseniz rapor alırım kısmı etik değil. Yıllık izin hakkı tamam ama diğer çalışanların da var yıllık izin hakkı. İstediğiniz kadar yok diyin bu kısımda başkalarının hakkını çiğniyorsunuz. Bütün departmanda kimsenin okul çocuğu yok mu, okullar tatil diye izne çıkan yok mu? Herkesin ailesi var, bir tek siz ve sizin aileniz mi öncelikli?

Müdürün haberi vardı derken yazılı mı yoksa sözlü olarak mı ilettiniz? Herkesin izin günlerini tek tek kontrol edip baktınız mı? Doğurmanıza kimsenin gıcık olmaya hakkı yok. Müdür dediğin de memur ama iş yerinin disiplini iş planlaması ondan soruluyor, günün sonunda o sorumlu tutuluyor. Hep bana her şey bana yapmayın, iki izin arasında çalışmanız gerekiyorsa bence çalışın. Usulsüz raporun peşine düşerlerse siz zararlı çıkarsınız.

İzni olmayıp mecbur çalışanlar sütünü sağıp depoluyorlar, baba ya da kim bakıyorsa oda ısısına getirip bebeğe veriyor, bu imkansız değil. Başka bir durum olsaydı babası nasıl baksın diyecek miydiniz? Rahatsızlansanız hastalansanız kocanız bebek bakmayacak mı? Bu stresi siz niye tek yaşıyorsunuz eşiniz niye izin almak için uğraşmıyor? Annelik izninizi kullanmayın gidin çalışın demiyor kimse size ama iki izin arasında gelmiyorum, ille geleceksin derseniz rapor alırım kısmı etik değil. Yıllık izin hakkı tamam ama diğer çalışanların da var yıllık izin hakkı. İstediğiniz kadar yok diyin bu kısımda başkalarının hakkını çiğniyorsunuz. Bütün departmanda kimsenin okul çocuğu yok mu, okullar tatil diye izne çıkan yok mu? Herkesin ailesi var, bir tek siz ve sizin aileniz mi öncelikli?

Müdürün haberi vardı derken yazılı mı yoksa sözlü olarak mı ilettiniz? Herkesin izin günlerini tek tek kontrol edip baktınız mı? Doğurmanıza kimsenin gıcık olmaya hakkı yok. Müdür dediğin de memur ama iş yerinin disiplini iş planlaması ondan soruluyor, günün sonunda o sorumlu tutuluyor. Hep bana her şey bana yapmayın, iki izin arasında çalışmanız gerekiyorsa bence çalışın. Usulsüz raporun peşine düşerlerse siz zararlı çıkarsınız.
Coğrafya kaderdir . Biz de çocuklar 30 40 yaşında da olsa anneye zimmetlidir . Hele ki bebekler . Direkt kötü anne , bakamayan anne, sorumsuz anne olarak yaftalanırız.😡

Özellikle ilk yorumlar öyleydi ve okurken şok geçirdim. Bir hak verilmişse " usulüne uygun " şekilde kullanılır. Ne var ki bunda? Öyle yorum yazanların öyle hakkı olsa ilk onlar kullanır eminim.

Verilmiş haklar için insanlara yasa dışı iş yapan insan muamelesi yapmak ne garip!
Öyle boş ahkam kesilmiş ki 85 milyonun kul hakkına girmemek için doğurmazlar bile ahahshs. Ameleliğe o kadar alışmışız ki sosyal devlet nedir, annelere ne gibi imkanlar sağlar, bunlar bile lüks geliyor bize.

Çalışmam gerekmiyor ki bakanlıkla da görüştüm aynısını dediler. direkt bugün gidip ücretsiz izne çıkmak için dilekçe de verebilirdim mutemet sorun yaptığı için ayın 15i bekleniyor. 10 yıllık memurum kimse izin alırken başkasının gününe bakıp tek tek kontrol etmez. Yazılı olarak şu tarihte izin alacağım denmez ki sözlü konuşulur .

devletin sirtinda yük şu memurluk
ne kadar guzel, bir sene de ucretli icin izin alin, o bitmeden hamile kalin dogum iznini saydirip biraz sahte rapor alip biraz daha ucretsiz izin yapin, sonra da yarim gün calisirsiniz.
ya da 7 sene sonra calismaya donersiniz, koltugunuz zaten sizi bekliyor 🧿🧿
müdür de bikmistir kadro 20 kisi calisan 14 kisi olunca. kizamadim müdüre
Sizin neden memur olmadığınızı ve kıskandıgınızı su mesajınızdan anladım 😬 Okudugunu anlama probleminiz var ya da okumadan zıplama problemi. 1.si memur devletin sırtında yük olayı bu durum için geçerli değil 2.si kadıncagız sahte raporlarla hem maaş alıp hem de evde kalmaya calısmıyor 3.sü ÜCRETSİZ izin alacagım diyor yani maaş almıyor o süre boyunca 4.sü yarım gün çalısma hakkı da devletin verdiği hak 5.si muhtemelen ya özel sektör calısanısınız ya da atanamayan birisiniz ki böyle hazımsızlıgınızı kusmuşsunuz kusura bakmayında insanlar atanmak için ne emekler veriyor zamanını veriyor ücretsiz izin hakkı varsaTABİKİ KULLANICAK YARIM GÜN İZNİ VARSA TABİKİ KULLANICAK

Yıllık izin tabi ki yasal hak ama müdürün de tarihi ve şartlarını uygun görmeyip kullandırmama/erteleme hakkı var.
Rapor vs ile hekiminizin başını yakmayın.

Bu yıllık izin değil ki doğumdan sonraki ücretsiz izin kullanma hakkı..

Evet. 2 çocukla anca bakıp yazabiliyorum bir sürü yorum gelmiş hepsine bakamıyorum
Daha önce onayladıysa haklısınız. Ama keşke rapor almak yerine direk ücretsiz izninizi girseydiniz. Kurum bunu bekletemez öyle bir hakları yok. Belki adam size bilerek rapor aldırdı şikayet etmek için, eğer öyle bir şey yaparsa başınız yanar.

Ücretsiz izin adı üstünde ücretsiz izin bu süreçte ne maaş yatıyor ne sigorta, eğer doğum borçlanması yapmazsanız emekliliğiniz uzuyor.

2 çocuk yapmış gören de 5 tane yaptı sanacak.

Kanuni hakkını yani ücretsiz iznini kullanır bu kadar duyarlıysanız işe gitmeden maaş alan banka matik memurlarına laf edin.

Özel sektörün kötü olması patronların suçu. Konu sahibinin değil.

Görende tatile çıkıcam rapor patlatsam nasıl olur konusu açtı sanacak.

Bu sitede gerçekten çok haset insanlar var, sevgilimi özledim diye konu açmıştım acayip yorumlar gelmişti sonradan aklı başında üyeler geldi de yapılanların yanlış olduğunu şoka girdiklerini söylediler.

O yüzden konu sahibi bence konu açma dert sahibi olursun anca.

Konuya yorum yapacak olursam kadınlar sürekli mobbing görüyorlar iyi de olsan kötü de olsan.

Kanuni haklarını olmadı dilekçe yazarak iste. @umurumda

Coğrafya kaderdir . Biz de çocuklar 30 40 yaşında da olsa anneye zimmetlidir . Hele ki bebekler . Direkt kötü anne , bakamayan anne, sorumsuz anne olarak yaftalanırız.😡
Konu sahibinin aile yaşantısını bilmediğim için hadsizlik yapmak istemiyorum ama kadın stres yaşıyorken, müdürü azarlıyorken, emen bebeğini düşünüyorken babanın lafı hiç geçmedi. Yıllık iznin onaylanmadıysa ben uğraşır izin alırım çocuklarla ilgilenirim, kimsenin ağız kokusunu çekme sen rahat ol yeter dense daha iyi olmaz mı? 4 aylık çocuğa nasıl baksın deniyor, bakanlar nasıl bakıyor, erkeklerin kadınlar tarafından şartsız kollanmasına gıcık oluyorum. Bebek-çocuk beslenmesi temizlenmesi yıkanması uyutulması...Niye hepsi annenin görevi olsun? Bu konuda mesela müdürle ağız dalaşına gerek var mı? Müdürün annelik iznine laf söylemeye hakkı yok ama yıllık izni onaylamama hakkı var. O tarih değil bu tarih uygun diyebilir çünkü önceden yazılı bildirilmemiş.

valla linç yiyeceğimi biliyorum ama müdür de haklı sanki ya senelerce işe gitmeden tıkır tıkır maaş zamanında boşa kızmışız ebeveynlere memurluk da memurluk dedikleri için 😂
ÜCRETSİZ izinde maaş alınmaz hatta sigortanız da yatmaz bilmeden konusmayın azıcık arastırın öğrenin ya komik oluyorsunuz cidden

Öyle boş ahkam kesilmiş ki 85 milyonun kul hakkına girmemek için doğurmazlar bile ahahshs. Ameleliğe o kadar alışmışız ki sosyal devlet nedir, annelere ne gibi imkanlar sağlar, bunlar bile lüks geliyor bize.
Birkaç zamandır bazı konulara yapılan yorumların genel hali bu bence ya.

Nerede o eski yorum yapanlar dememe az kaldı benim. :KK70:

Birkaç zamandır bazı konulara yapılan yorumların genel hali bu bence ya.

Nerede o eski yorum yapanlar dememe az kaldı benim. :KK70:
Ben çareyi eski düşman olduğum üyelerle barışmak da buldum . Son zamanlarda öyle akla zarar yorumlar gördüm ki valla eskiler meğer ne normalmiş diyorum artık🫣

Gerçekten böyle düşünmeniz çok üzücü.
Bu nasıl bir zorbalama .
Yazdıklarınızin kaynağı ya da sebep olanı konu sahibi ve onun gibi doğuran ve çalışanlar değil.
İster 5, ister 15 doğurur , bakabildikten sonra bu kimseyi ilgilendirmez.

size kaldı elalemin kocasıyla sevişmeleri de ay abartın
Herkese açık platformda soru soruyorsa istediğim görüşü belirtirim bana gelip kimseyi ilgilendirmez diyip benim görüşümle ilgilenmeniz peki ? Benim görüşüm de sizi ilgilendirmez
Aynen bana kaldı sevişmeleri ondan yorum yaptım

Sen de kazan sen de atan bu nasıl bir bakış açışı yok artık
Allah korusun bebişim işim olmaz hem can hıraş çalışıp atancam üstüne de birimdekiler arka arkaya doğuruyo diye iş yükü çekicem eşek gibi kalsın

evde kalıp çocuk bakmayı kolay sanan birine laf anlatamam. Bir an önce büyüyüp kreşe verip çalışmak istiyorum 10 yıllık memurum ben dünkü memur değilim. Kreş yaşına gelince verip bir an önce işe dönmek istiyorum. 90 puanla atandım ben mühendisim. Atama yapmayan devlete sövün sövecekseniz.
Ben ona ayrıca sövüyorum hiç merak etmeyin siz
Evde kalıp çocuk bakmak çok kolay değilse ona göre planlasaydınız

Cidden dört dörtlük insan yetiştirilecekse ilk 3 sene hem anneye hem babaya ayrıcalıklar sonuna kadar tanınsın, çünkü sonra it kopuk dediğimiz tiplerle toplum olarak uğraşıyoruz, çilesini çekiyoruz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X