• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum nedeniyle Mobbing

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsanlar bütün memurları öğrenci işlerindeki uyuz ve vasıfsız sekreter abla zannediyor heralde ya ondan bu hınç. Hakimler, hekimler, rütbeli askerler vs hepsi memur.

Kariyer uzmanı/mühendis kadrolarındaki memurların önemli kısmı en iyi üniversitelerden mezun, vatandaşlık ve tarih derslerine şöyle bir göz atarak KPSS'de derece yapıp atanan kişiler. Bu insanlar iklim değişikliği müzakeresi yürütür, serbest ticaret anlaşması yapmak için çalışır, AB müktesebatını takip için yönetmelik yazar/uyumlaştırır, kalkınma planı hazırlar, uluslararası taraf olunan sözleşmelerin hükümlerini yürütür vs. Bu insanlar neden özel sektörde değiller? Sizce iş bulamadıkları için mi?

Ben bugün özel sektörde olsam en kötü iki kat maaşım olurdu, ama yarım gün çalışamazdım, iki yıl ücretsiz izin alamazdım; tercih meselesi. Kamu herkese açık, ki zaten sınava da milyonlar giriyor, herkes bu tercihi kullanabilir ve bu haklardan yararlanabilir.

Herkese açık platformda soru soruyorsa istediğim görüşü belirtirim bana gelip kimseyi ilgilendirmez diyip benim görüşümle ilgilenmeniz peki ? Benim görüşüm de sizi ilgilendirmez
Aynen bana kaldı sevişmeleri ondan yorum yaptım
Sorduğu sorunun eşiyle sevişmesi arasındaki bağlantılı arıyorum

İnsanlar bütün memurları öğrenci işlerindeki uyuz ve vasıfsız sekreter abla zannediyor heralde ya ondan bu hınç. Hakimler, hekimler, rütbeli askerler vs hepsi memur.

Kariyer uzmanı/mühendis kadrolarındaki memurların önemli kısmı en iyi üniversitelerden mezun, vatandaşlık ve tarih derslerine şöyle bir göz atarak KPSS'de derece yapıp atanan kişiler. Bu insanlar iklim değişikliği müzakeresi yürütür, serbest ticaret anlaşması yapmak için çalışır, AB müktesebatını takip için yönetmelik yazar/uyumlaştırır, kalkınma planı hazırlar, uluslararası taraf olunan sözleşmelerin hükümlerini yürütür vs. Bu insanlar neden özel sektörde değiller? Sizce iş bulamadıkları için mi?

Ben bugün özel sektörde olsam en kötü iki kat maaşım olurdu, ama yarım gün çalışamazdım, iki yıl ücretsiz izin alamazdım; tercih meselesi. Kamu herkese açık, ki zaten sınava da milyonlar giriyor, herkes bu tercihi kullanabilir ve bu haklardan yararlanabilir.
Çok uzun yazmışsınız okuyamayacağım konu dışı tartıştığımız konuya değindiğiniz için yorum yapıyorum herkes tabiki çalışıp kazanıp atanabilir ve memur olabilir ama herkes memur olamaz? Yani bu haklara sahip olmak ve yararlanmak nedne memurlara özel olmalı bu ülkeye fabrika çalışanı da gerek, bir market çalışanı, ne bileyim eczaneler mesela özel sektör dediğimiz sadece şirketler değil mavi yaka beyaz yaka Avm çalışanı bu tarz haklara sahip olmayan çok anne var ve konu memurları kıskanmaktan ziyade onlarınds bu ülke vatandaşı bir anne olarak çocuklarıyla “ücretsiz” izne çıkabilme ve daha fazla vakit geçirebilme hakkına sahip olabilmesi gerektiği

Çalışmam gerekmiyor ki bakanlıkla da görüştüm aynısını dediler. direkt bugün gidip ücretsiz izne çıkmak için dilekçe de verebilirdim mutemet sorun yaptığı için ayın 15i bekleniyor. 10 yıllık memurum kimse izin alırken başkasının gününe bakıp tek tek kontrol etmez. Yazılı olarak şu tarihte izin alacağım denmez ki sözlü konuşulur .
Mutemet olayı sizin sorununuz değilse bırakın onlar çözsün. Yani ben memurluk işleyişini bilmiyorum, kanunen yok olmaz ille 15 inden sonra çıkarsın ancak mı deniyor yoksa bize iş çıkarma, iznine 15 inden sonra başla mı diyorlar? Yazık, madem bugünden bile annelik izni başlıyorsa, azarlanıp odadan kovulmaya kadar gelmeseydi keşke.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X