doğum öncesi depresyonu diye bir şey varsa ben oyum işte!

carvelregret

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2013
191
10
48
İstanbul
doğum sonrası depresyonu duymuştum ama oncesını duymamıştım. zaten hamılelıgım hep streslı gectı hıcbır sey anlamadım hıc tadına varamadım dıyebılırım. ne gerındım ben hamıleyım dıye gezdım bebegıme bır sey olacak korkusuyla ona bır sey almaktan bıle korktum hep. daha once kayıplar yasadıgımdan .cok sukur bu haftaya geldık.
esım neredeyse tum hamılelıgım boyunca benı uzdu dıyebılırım. tavırları sozlerı yaklaşımı ,annessının yaklasımı bebegımı keyıfle bır aıle gıbı beklemeyı beceremedim. artık zaten sonuna geldık ama ben de sona geldım dıyebılırım. zamanı gerı donduremeyecegım en cok buna uzuluyorum. yaptıklarını unutamayacağım. bır kavgamız esnasında bana sen öl karnındaki yasasın demiş bir insan kendisi.
bebeğim için sustum sona geldik unuttum affettım surada 3 gun kaldı ama yıne yapacağını yaptı. bu kadarını hak etmedıgımı düşünüyorum. benım de hatalarım var belkı ama bu kadar da olmamalıydı. ben böyleyken hele. nasıl devam edecek bılmıyorum, bence hıcbır zaman benı onu sevdıgım gıbı sevemedı. sevgısızlıkten başka neden goremeıyorum

ilk gebeliğimde doktorum hamilelik boyunca ve doğumdan sonraki 6 ay psikolojik değişimler yaşanabileceği konusunda beeni ve eşimi uyarmıştı..belki eşinde büyük bir bunalım içerisindedir..birbirinize karşı biraz daha olumlu olmaya alışmalısınız..Allah yardımcın olsun ve Allahım sağ salim kucağına almanı nasip etsin bebeğinizi ve sıkıntısız,huzur,mutluluk,bereket içinde analı babalı büyütmenizi nasip etsin..

hiçbir zaman ustume fln tıtremedı kı, tamam her zaman aramız kotu degıl ama sınırlendıgınde ne soyledıgını bılıyor ne de yaptığını. kızgınlıkla her sey soylenır ıstenılınce unutulur ama ben unutamıyorum ıste. sınırlenınce ağzı cok bozuluyor küfürler havada uçuşuyor. hemen kendısının cevresı olduğundan benım yalnız kalmaya muhtaç olduğumdan bahseder. evet cok arkadaşım yopk benım. ıs arkadaşlarım var yakın bır arkadaşım da ıstanbulda gorusemıyoruz zaten. doğru soyluyor belkı ama hayatta bır tek annem ve babam var dedım ona kac kez. kufur etme onlara dedım. bugun yıne bunu yaptı. hala da eve gelmedı. gıdecek bır yerım olsa yemın ederım gıderdım ama annem babamdan başka kımsem yok. onları da üzmek ıstemıyorum bu saatte

Ne diyimde icini sogutayim bilmiyorum bitanem.
Cok iyi anliyorum ama seni.
Lutfen hic bir seyi kafana takma suan.
Uzulme, bebegide sikintiya sokabilirsin , seni bu halinle bukadar uzen adami allaha havale et. Ve minik bebeyinin ufacik ellerini avuclarinda hayal et. Bol dua et ..

muhtemelen hamilelikten kaygılarınızdan dolayı sizde herzamankinden daha kırılgan olabilirsiniz. bilimsel bir açıklaması varmı bilmem ama kadınlarla birlikte bu doğum öncesi ve soinrası depresyona erkeklerde giriyo. hemde büük çoğunluğu kimi biraz daha yumuşak geççiriyo bu dönemi kimi çok şiddetli. burda bu süre içinde sorunlar yaşayan birçok kadın var. ayrıca kendimde geçirdim. bebeğim 2 yaşında ve tam anlamıyla yeni yeni oturmaya başladı bişeyler bizdede.
kol kırılır yen içinde kalır derler ama eğer eşinle uyumlu zamanlarda konuşurken size sinirlenince söylediğim şeyler bunlar yoksa senin hakkında böyle düşünmem diyosa sizde bukadar üzülmeyin. rahat olun 3 gün kalmış küslükleri uzatmayın. bebekte gelicek şimdi eşinizle eskisi gibi zaman geçiremiyceksiniz eğer bebekle çok ilgilenen bir baba olmayacaksa aranızda kopma noktasına gelecek bağlar bile olacaktır. şundan dolayı söyledim. bir babada çocuk altı değiştirme ağladığında bebeği emzirmek için annesine getirme işten gelince eşide dinlensin diye 1 saatte olsun bebeği ile ilgilenme huyları varsa bebeğiniz sizi birbirinize çok daha fazla yaklaştırır. ama bunlar yoksa aksine sizden bebekten önceki gibi birde hizmet ve ilgi beklerse sizde dönemin stresi ile eşinize daha sinirli davranabilirsiniz. tabi bu durumda siz haklı olursunuz ama bu işleri daha kötüye götürmkten başka işe yaramaz. sadece bebeğinize odaklanın. allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. beraber geçireceğiniz güzel günleri geleceği düşünün. doğumdan sonra eşinize uzak kalmayın onunla bebek dışında konuşun arada bebeği aile büyüklerine bırakıp beraber 1-2 saat bişeyler yapın tabi 2 aydan sonra falan. hamileyim, yeni doğum yaptım değişmeli diye düşünmeyin neden bilmiyorum dedim ya adamlarada bişey oluyo inanılmaz derecede bebeklerini kıskanıyolar anne bütün sevgisini bebeğe verdi bize kalbinde kırıntı ok diye düşünüyolar herhalde. bende çok büyük sınavlar verdim canım hemde eşim çok iyi biriyken çok iyi bir evliliğimiz varken bebeğimiz olmıycak korkusuyla yanarken allah bize bu mutluluğu bahşetti ama hamilelik ve doğumdan sonra hayatımız alt üst oldu ikili ilişkimiz açısından söyledim bunu. hepsi geçici her söyediğini uzun uzun takma kafana mutluluğun kaynağı şu anda içinde unutma.

Back
X