Doğum öncesi ve sonrası

Turunc chemist

Cafuné 🙏
Pro Üye
22 Eylül 2022
6.590
19.577
178
Kızlar merhabalar, birkaç güne doğuruyorum artık malum.
Bizim sülalenin ilk, eş tarafının muhtemelen son torunu olacak. Aile bireyleri bayağı büyük sürpriz yapmazlarsa son çocuk bu yüzden.
İki tarafta çok büyük telaşlı, herkes bi sabırla bekliyor. Ama annelik içgüdüsü mü koruma düşüncesi mi bilmiyorum bu durum beni aşırı korkutuyor. Hamileliğimde kimseye müdahale ettirmedim, ne söyledilerse ben daha fazlasını söyledim kimsenin akıl vermesine asla fırsat vermedim. Konusu açıldıkça da çocuğun oyuncak olmadığını kimsenin yaklaşmasını öpmesini kucaklamasını istemediğimi söyledim. Refakatçim annem ve eşim olacak.
Geçtiğimiz hafta üvey kaynana arayıp kızım geleyim yemek yapalım dedi, yemeğin bize yapılacağını düşünerek ne yapalım dedim. Sarma börek tatlı vs gelene gidene dedi. Gelene gidene çay dışında birşey vermeyeceğimi söyledim. Sezaryen olacağım ve aynı anda fıtık ameliyatı da olacağım 2 operasyon geçirmiş olacağım kimsenin keyfiyle baş edemem 50 yaşındaki anneme de kalk hadi hizmet et diyecek bir insan değilim. Bunu güzellikle kendisine anlattım. Ses çıkarmadan sen bilirsin madem dedi geçti. Aynı konu görümcemle açıldı, dedi ki ayıp olur turunc. dedim kime ayıp olacak, onlara mı yoksa bana mı ? Operasyon geçirip yenidoğanla ben her gelen gideni doyurmak zorunda mıyım aş evi miyim diye çıkıştım. Az bişey yemek yapsak kimse eksilmez dedi. Bende açıkça, madem öyle hepiniz alışveriş yapıp gelin yapın yemeği hizmeti edin toplayın öyle gidin dedim. 30-40 kişi doyuracağım, hepsini karşılayacağım, yetmeyecek garip annem hizmet edecek hiç utanmıyorlarda bunu bana teklif ederken.
Eşime söylediğimde düğün evi mi burası ne yemeğinden bahsediyolar ya diye çıkıştı öyle bişey olmayacak dedi. Ama ben bu kocamın sülalesini öyle iyi biliyorum ki beni çıldırdıp bi şekilde istediğini bi şekilde yapacaklar. Normalde de onlara karşı çok sivri dilliyim, suratlarına karşı hiç çekinmeden çok rahat laf söyleyip laf sokarım. Eşime de peşin peşin söyledim, istemediğim bişeyle karşılaşırsam olacakları siz düşünün diye. Eşim hepisini tek tek uyardı, turuncun tersine gitmeyin kavga çıkartmayın diye. Ama hala beni arayıp yoklayıp, ben tatlı mı yapsam, ben börek mi açsam diyolar. Kendi evinize yapın afiyet olsun diyorum bu kez beni ezip annemi arıyolar annemde turunc ne derse o olacak deyip kestirip atıyo. Doğum öncesi resmen strese soktular beni. Şeytan diyor doğum öncesi hepsinin içinden geç küssünler olsun bitsin kafam rahat olsun. Eşimde hevesleniyolar kırma kalplerini diyor. 2 güne yatılı misafirlerim toplanmaya başlıyor, deli gibi temizliğe girdim kaç gündür. Arayıp diyolar ki şurayı temizledşn mi, kardeşim çok biliyosan gel temizle işte.
Annem sakin kal, anlık yaşa. Birşey derlerse yaparlarsa tepkini o zaman göster haklı olursun diyor. Eşimde aynı şekilde düşünüyor. Ne yapayım ben bunlara ? Baştan kavga mı edeyim yoksa bekleyip taze taze olayın üstüne mi hepsinin içinden geçeyim yani ?

Bence kırgınlığa gerek yok lafınızı söyleyin yeter sonra ekstra bunlarla uğraşırsınız eşiniz de arkanızda madem ne güzel. Gereken cevapları vermişsiniz hiç sallamayın çünkü yüzsüz insan yüzsüzdür hepimiz yaşadık

Bence kırgınlığa gerek yok lafınızı söyleyin yeter sonra ekstra bunlarla uğraşırsınız eşiniz de arkanızda madem ne güzel. Gereken cevapları vermişsiniz hiç sallamayın çünkü yüzsüz insan yüzsüzdür hepimiz yaşadık
Şimdiye kadar kaç kişinin doğumuna şahit oldum kimseye yemek yap baskısı yapılmadı. Bu bana yemek baskısı nedir anlamış değilim. Çok mu kolay birşey ya 30-40 kişiye yemek yapmak. Yeni doğum yapmış insanın evine yemek yemeye gelen insan hiç mi utanmaz. Bunu teklif edenlerin hepside çocuk doğurmuş insanlar. Kaynanamın yokluğunu aratmamaya yemin etmiş gibi davranıyolar. Benden laf yiyince de eşimi arıyorlar ee turunc bize biraz ağır konuşuyor diye. Sanki eşim onların lafıyla gelip bana kızacak gibi davranıyolar

biraz sakin mi olsan? ilk kez cocuk doguran sen degilsin. Insanlar neticede kötü birsey söylemiyor. Herkes yemek yapip getirirse sana da faydasi olur hem (emzirir misin bilmiyorum ama acayip istah aciliyor emzirirken). Kimse arayip sormasa ilgilenmese bu sefer aramiyorlar sormuyorlar diye alinirdin eminim. Biz kadinlari memnun etmek gercekten zor.

biraz sakin mi olsan? ilk kez cocuk doguran sen degilsin. Insanlar neticede kötü birsey söylemiyor. Herkes yemek yapip getirirse sana da faydasi olur hem (emzirir misin bilmiyorum ama acayip istah aciliyor emzirirken). Kimse arayip sormasa ilgilenmese bu sefer aramiyorlar sormuyorlar diye alinirdin eminim. Biz kadinlari memnun etmek gercekten zor.
Boregi coregi lohusa yesin diye yapmiyorlar gelen giden saatlerce oturan insanlar olacak onlar ac kalmasin diye yapiyorlar
Kizim sarma borek getircez birkac gun yemekle ugrasmamis olursunuz demiyorlar
Ben konu sahibini cok iyi anliyorum cunku lohusalikta baskiyi dibine kadar yasadim

Olay herkesin yemek yapıp getirmesi değil. Kimse yemek yapıp getirmek istemiyor. Bana kalkıp şu kadar tavuk alsan şu kadar pirinç alsan şu yemeği yapsak bunu yapsak deniliyor. Tamam siz alın gelin yapın siz yiyeceksiniz deyince ayıp oluyormuş. Kimseye yaranmak gibi bi düşüncem yok. Ameliyat olmuş insanın evine gidipte yemek yemek ayıptır. Ve bu bahsettiğim insanlar masaya tabak koyup tabak kaldıran insanlar değil. Ellerinden gelse çayı ağzıma uzat diyen tipler. Neden onları memnun etmek için anneme iş yaptırayım?

50 yaşındaki annenize niye garip anam falan diyorsunuz ya gencecik kadin 😂 Yemeği de söyle yapsınlar sonra gelenlere çıkarma çay koy gec. Akşam yersiniz eşinle 😂
50 yaşındaki kadının 30luk kadınlara hizmet etmesini doğru bulmuyorum. Kendisi zaten aktif olarak çalışıyor, kadın bana ve torununa bakmak için geliyor. Bu yüzden o benim için hep garip anam😂

Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah.
Yeni doğum yapmış bir kadının evine kaç kişi gelebilir ki? Niye bu kadar gözünüzde büyüttünüz? Üstelik eşinizin ailesi bir şeyler yapıp getireceklermiş. İkram etmek konusunda da evde kim varsa onlar halleder.
Ben siz yapın deyince getirelim gibisinden konuştular. Onlara kalsa ben daha doğurmadan böreğimi sarmamı yapmam gerekiyor ki onlar gelip rahatça yesin. Olay aslında onların gelip yemesi de değil. Kendileri gündüz gelecekler, kocaları da akşam işten çıkıp yemeğe gelecekler ki kendi evlerinde yemek yapmak zorunda kalmayacaklar. Bunu bana ilk kez yapmıyorlar

Boregi coregi lohusa yesin diye yapmiyorlar gelen giden saatlerce oturan insanlar olacak onlar ac kalmasin diye yapiyorlar
Ben konu sahibini cok iyi anliyorum cunku lohusalikta baskiyi dibine kadar yasadim

saatlerce oturmak mi? 😳 yok artik. Herseyi gectim, bi kere eve o kadar insanin girip cikmasi cocuk icin iyi degil, hastalik kapar falan Allah korusun. En azindan 40i cikana kadar misafir kabul edilmemeli. Ondan sonra gelecek olanlara tabii ki ikramliklar sunulabilir (cayin yaninda), ama kimse kimseyi saatlerce cekmek zorunda degil. Akli basinda düsünceli insanlar zaten gelip yarim saat oturup kalkmasini bilir. Görgü bilmeyen insanlar ancak saatlerce oturur. Bu tür insanlari da hic kabul etmezdim ben olsam.

Konu sahibine sen yeme demeyecekler, o da ikram sırasında tabağını doldurur çayını içer.

İstediğiniz gibi yapın sıkıntı yapmayın. Herkese uymak zorunda değilsiniz. Doğum yapana biz de gelenler bir şey getirir. Siz de çay yanına tatlı tuzlu kuruluşta koyabilirsiniz.
Szin odanızdan çıkmanıza gerek yok, esiniz halleder bu işleri de.
Esiniz zaten destek duruyor. Ailesi de orta karar gibi .
Evlilik biraz orta yolu bulmak. Bazi seyler esinizin hatirina.

Aynen öyle, bana denilmiyor ameliyatlı halinle uğraşma halledelim diye. Gelen giden aç mı dönsün diye soruluyor. Milletin kocasını ben doyurmak zorunda mıyım? Kalabalık bir aile biri bitse biri gelecek, ki buna aşırı derecede karşıyım eve gelmelerini bile istemiyorum bu sıcakta o kadar adamın lohusa evinde ne işi var asla çözebilmiş değilim. Ama madem gelecekler yemek yemeye de gelmesinler yani utanmazlarsa. Ama sülalenin kadınları, eşler de gelsin yemek yiyelim gidelim kafasındalar. O kadar insanın yemeğiyle bulaşığıyla kim uğraşacak kim ağırlayacak bunlar düşünülmüyor. Turunc yapar nasılsa, o yapmazsa anası kıyamaz o yapar

Olay herkesin yemek yapıp getirmesi değil. Kimse yemek yapıp getirmek istemiyor. Bana kalkıp şu kadar tavuk alsan şu kadar pirinç alsan şu yemeği yapsak bunu yapsak deniliyor. Tamam siz alın gelin yapın siz yiyeceksiniz deyince ayıp oluyormuş. Kimseye yaranmak gibi bi düşüncem yok. Ameliyat olmuş insanın evine gidipte yemek yemek ayıptır. Ve bu bahsettiğim insanlar masaya tabak koyup tabak kaldıran insanlar değil. Ellerinden gelse çayı ağzıma uzat diyen tipler. Neden onları memnun etmek için anneme iş yaptırayım?
o zaman 1000000% haklisin!!! asla taviz verme. esin de arkanda zaten bosuna stres yapma son günlerini zehir etme kendine. Cat kapi geleni de gerekirse kapidan gönderirsiniz (evet bunu hak ediyor bazilari).

Bebek doğunca evinize 30-40 kişi mi gelecek? Kim bunlar ya, şöyle bir iki ay sonra gelseler olmuyor mu?
Maalesef o kadar kalabalıklar ki , kardeşler kuzenler. Anlamadığım şekilde kuzenler dahi birbirini kardeş olarak görüyor 7/24 sıkı fıkı olma derdindeler. Hepsi tek seferde gelmeyecek, ama biri gidecek biri gelecek hangi biriyle uğraşılacaj

Back
X