Doğum öncesi ve sonrası

Ben asla yapmam, o bahsettiğiniz kalabalığı da asla evime sokmam. Nasip olursa doğumuma 10 günden az kaldı. Annem kalacak sadece yanımda eşim dışında. Misafir de 40 gün sonra kabul edeceğim.

bu arada kabul edeceğim misafire çay yanına çerez, tatlı vb ikram edebilirim onlar da yakınlarım olur muhtemelen. Bu sıcakta yemek yapamam. Bir haftanın sonunda kocama bir tencere yemeği zor pişirdim bugün. Bi de dıdısının dıdısını doyuracağız demek? Pes! Ben konu sahibinin arkasındayım 🤣

bu arada kabul edeceğim misafire çay yanına çerez, tatlı vb ikram edebilirim onlar da yakınlarım olur muhtemelen. Bu sıcakta yemek yapamam. Bir haftanın sonunda kocama bir tencere yemeği zor pişirdim bugün. Bi de dıdısının dıdısını doyuracağız demek? Pes! Ben konu sahibinin arkasındayım 🤣
Yani belki tavırlarım sert, insanlara zıt geliyor ki bence normaller. Yoksa nasıl aman nolucak canım savunması yapabiliyolar anlamıyorum. Ama bunlar ters şeyler yani. İnsanın bi telaşı var, orda bi bebek dünyaya gelmiş, anne ameliyat olmuş kendine gelememiş, emzirmekten bi haber hiç bişey bilmiyo sürekli ağlayan bi bebek var ortada. Bunlara ilave olarak bide çıkıp gelsinler ya çocuk şunu yesin bu var mı muhabbeti çekeyim bide.
Yani kızanları anlamıyorum, doğumuma 5 gün kalmış koltuğa serilip benden çay kola yemek isteyen insanın neresi haklı olabilir? Veya ben neden senin onun bunun kocasına yemek yapmak zorundayım ? Normal olan, lohusanın evine gidilmez, illa gidiyorsan da bi işin ucundan tutar anneyi dinlendirirsin. Bizde tam tersi hayatımda görmedim böyle bişey. Hastanede verilen yemeğe bile düşen insanlara servis yapmıyorum diye bi sen mi doğuruyosun oluyo

Çok ayıp ama ya. Hanımlar neyse de kocalarının sizin evinizde ne işi var? Akşam yemeğine kalacak kadar niye saatlerce oyalanacak bu insanlar. Ya hastahaneyi ayarlayın. Gelen orada gelip görsün. Eve gelenlere de tarih verin şu tarihten önce kimseyi kabul edemeyiz deyin. Başka türlü önünü alamazsınız. Kalabalık bir aileden bahsediyorsunuz. Biri gelip biri gidecek. Siz hepsine çıkıp hoşgeldiniz deyip, yanlarında çok değil az bile otursanız kafanız bu kalabalığı kaldıracak mı? Toplu olsalar oda çok yorucu. Ama biri gelecek biri gidecek ben hiç gelemem o karışıklığa. Normal zamanımda bile tercih etmezdim.
Bide sınır bilen insanlar değil. Utanmıyorlar sizden yemek, ağırlanma beklemeye.

Bu konuda annemde çok net. Hatta annemi aradıklarında annemde yemek yemeye gelen utanmıyorsa bizde yemek yapmazken utanmayız hizmet edemem şeklinde konuşmuş. Eşimde kızıyor bu muhabbette ablalarına, utanmayacak mısınız kaynanamın önünüze yemek kurmasına diyor.
Böyle bir kocan varken dert nerede?

Çok ayıp ama ya. Hanımlar neyse de kocalarının sizin evinizde ne işi var? Akşam yemeğine kalacak kadar niye saatlerce oyalanacak bu insanlar. Ya hastahaneyi ayarlayın. Gelen orada gelip görsün. Eve gelenlere de tarih verin şu tarihten önce kimseyi kabul edemeyiz deyin. Başka türlü önünü alamazsınız. Kalabalık bir aileden bahsediyorsunuz. Biri gelip biri gidecek. Siz hepsine çıkıp hoşgeldiniz deyip, yanlarında çok değil az bile otursanız kafanız bu kalabalığı kaldıracak mı? Toplu olsalar oda çok yorucu. Ama biri gelecek biri gidecek ben hiç gelemem o karışıklığa. Normal zamanımda bile tercih etmezdim.
Bide sınır bilen insanlar değil. Utanmıyorlar sizden yemek, ağırlanma beklemeye.
Normal şartlarda bile misafir seven bi insan değilim ki zaten

Böyle bir kocan varken dert nerede?
Çünkü eşim çocuk peşine düşmekten bi çok şeyi görmeyecek, ki bazı şahıslar eşimin görmez tarafından yapma taraftarılar. Eşim son 2 seneye kadar pek görmüyodu. Yok canım sana laf sokmuyolar seni seviyolar diyodu. Bi kez şans eseri denk geldi öylelikle herkesin ne mal olduğunu anladı. O an denk geldiği şeylerde eşim sertçe müdahale eder, ama görülmeyen şeyler var illaki. Lohusa halimle belkide en gereksiz şeylere takılıp kızacağım. Eşim arkamda evet, bunu bilen ailede eşimin olmadığı yerde sıkıştırmaktan hoşlanıyor

Yani belki tavırlarım sert, insanlara zıt geliyor ki bence normaller. Yoksa nasıl aman nolucak canım savunması yapabiliyolar anlamıyorum. Ama bunlar ters şeyler yani. İnsanın bi telaşı var, orda bi bebek dünyaya gelmiş, anne ameliyat olmuş kendine gelememiş, emzirmekten bi haber hiç bişey bilmiyo sürekli ağlayan bi bebek var ortada. Bunlara ilave olarak bide çıkıp gelsinler ya çocuk şunu yesin bu var mı muhabbeti çekeyim bide.
Yani kızanları anlamıyorum, doğumuma 5 gün kalmış koltuğa serilip benden çay kola yemek isteyen insanın neresi haklı olabilir? Veya ben neden senin onun bunun kocasına yemek yapmak zorundayım ? Normal olan, lohusanın evine gidilmez, illa gidiyorsan da bi işin ucundan tutar anneyi dinlendirirsin. Bizde tam tersi hayatımda görmedim böyle bişey. Hastanede verilen yemeğe bile düşen insanlara servis yapmıyorum diye bi sen mi doğuruyosun oluyo

Bir de kadınlar neyse de diye başlayan cümlelere de katılmıyorum. Şu an salgın var. Çevrede insanlar sıcaklardan grip, ishal ya da kusma yaşıyor. Bir yetişkini sadece öksürten virüs bebeğe geçerse bebek yoğun bakıma yatmak zorunda. Siz de ameliyat sonrası enfeksiyon ihtimali olan bir yeni anne olacaksınız. Memeleriniz belki yara olacak, emzirmekten acıyacak. Üstsüz gezmek isteyeceksiniz vs vs. Yani bu şartlarda evimde sabahtan akşama kadar akşam da kocasına yemek koyacağımı bildiğim biri gelse cinnet geçiririm herhalde.

Tabi gelsinler, ama az sayıda insan olarak, iş beklemeyerek, yardım ederek, ellerinde bi kap yemekle, en fazla bir saat kalıp gidecek şekilde gelsinler. Sizi ve bebeği görüp destek mi olucaklar yoksa lohusa evini altın gününe çevirip sizi çileden mi çıkaracaklar anlamadım

Normal şartlarda bile misafir seven bi insan değilim ki zaten

O zaman önleminizi şimdiden alın.
Eve adımlarını attıktan sonra ortamı ihtiyacınıza göre yönetmek zorlaşacak gibi duruyor. Bütün enerjinizi kendinize ve bebeğinize harcamanız gereken zamanda niye onlarla cenge giresiniz?
@gizemliaslı'nın bahsettiğini uygulasanız sonradan pişman etmeyecek bir seçenek gibi duruyor.

Bir de kadınlar neyse de diye başlayan cümlelere de katılmıyorum. Şu an salgın var. Çevrede insanlar sıcaklardan grip, ishal ya da kusma yaşıyor. Bir yetişkini sadece öksürten virüs bebeğe geçerse bebek yoğun bakıma yatmak zorunda. Siz de ameliyat sonrası enfeksiyon ihtimali olan bir yeni anne olacaksınız. Memeleriniz belki yara olacak, emzirmekten acıyacak. Üstsüz gezmek isteyeceksiniz vs vs. Yani bu şartlarda evimde sabahtan akşama kadar akşam da kocasına yemek koyacağımı bildiğim biri gelse cinnet geçiririm herhalde.

Tabi gelsinler, ama az sayıda insan olarak, iş beklemeyerek, yardım ederek, ellerinde bi kap yemekle, en fazla bir saat kalıp gidecek şekilde gelsinler. Sizi ve bebeği görüp destek mi olucaklar yoksa lohusa evini altın gününe çevirip sizi çileden mi çıkaracaklar anlamadım
Beni o kadar soğuttular ki kimseyi kahvaltıya dahi çağıramıyorum. Çünkü kahvaltıya çağırdığım insan zaten öğlen 12-1de geliyor. Yedin kalk git işte. Hayır, çay kahve içilir sohbet edilir. Sonra eş aranır pat diye, ben turunclardayım akşam buraya gel. Bu muhabbet hep böyleydi. Ve yukarlara da yazdığım gibi bu insanlar kalkıp bana yardım eden insan değil. Seyrediyorlar. Ben ne yapsam sadece seyrediyorlar yani

Beni o kadar soğuttular ki kimseyi kahvaltıya dahi çağıramıyorum. Çünkü kahvaltıya çağırdığım insan zaten öğlen 12-1de geliyor. Yedin kalk git işte. Hayır, çay kahve içilir sohbet edilir. Sonra eş aranır pat diye, ben turunclardayım akşam buraya gel. Bu muhabbet hep böyleydi

Çok çok ayıp cidden, sizin adınıza üzgünüm

O zaman önleminizi şimdiden alın.
Eve adımlarını attıktan sonra ortamı ihtiyacınıza göre yönetmek zorlaşacak gibi duruyor. Bütün enerjinizi kendinize ve bebeğinize harcamanız gereken zamanda niye onlarla cenge giresiniz?
@gizemliaslı'nın bahsettiğini uygulasanız sonradan pişman etmeyecek bir seçenek gibi duruyor.
Evet, en mantıklı çözüm o gibi. Gerekirse bebekten ziyade benim hastalık kaptığımı öne süreceğim yapacak bişey yok

Neyse diye bahsedilen hanımlar ilk birkaç gün Turunç hanım ve eşinin de kabulü ile yanlarında geceleyecek olan üvey kayınvalide ve görümce zaten. Diger akraba hanımları kastetmedim. Yemek yedirilmek istenen asıl kişilerde onların eşleri.
Annesi ve kızkardeşi daha sonra gelecek.

Ben konuyu anlamadım galiba, doğumdan sonra size yemege 20-30 kişi mi cagiriyorlar? Yoksa tek tük yakınlar arada uğrar eder diye buzluğa birşeyler mi yapalım demek istediler?

Ben konuyu anlamadım galiba, doğumdan sonra size yemege 20-30 kişi mi cagiriyorlar? Yoksa tek tük yakınlar arada uğrar eder diye buzluğa birşeyler mi yapalım demek istediler?
Marketten et, tavuk, pirinç tarzı şeyler almamı istiyorlar. Gelen giden aç kalmamalıymış. Onlara yemek vermeliymişim. Özet bu yani. Ve hayır buzluğa değil, direkt gelene yemek yapmaktan bahsediyorlar

Marketten et, tavuk, pirinç tarzı şeyler almamı istiyorlar. Gelen giden aç kalmamalıymış. Onlara yemek vermeliymişim. Özet bu yani. Ve hayır buzluğa değil, direkt gelene yemek yapmaktan bahsediyorlar
Gelenler için çayın yanına birşey koymak tamam onun için hazırlık yapıp buzluğa atmak da tamam ama da gelene gidene yemek nedir 😅

Kızlar merhabalar, birkaç güne doğuruyorum artık malum.
Bizim sülalenin ilk, eş tarafının muhtemelen son torunu olacak. Aile bireyleri bayağı büyük sürpriz yapmazlarsa son çocuk bu yüzden.
İki tarafta çok büyük telaşlı, herkes bi sabırla bekliyor. Ama annelik içgüdüsü mü koruma düşüncesi mi bilmiyorum bu durum beni aşırı korkutuyor. Hamileliğimde kimseye müdahale ettirmedim, ne söyledilerse ben daha fazlasını söyledim kimsenin akıl vermesine asla fırsat vermedim. Konusu açıldıkça da çocuğun oyuncak olmadığını kimsenin yaklaşmasını öpmesini kucaklamasını istemediğimi söyledim. Refakatçim annem ve eşim olacak.
Geçtiğimiz hafta üvey kaynana arayıp kızım geleyim yemek yapalım dedi, yemeğin bize yapılacağını düşünerek ne yapalım dedim. Sarma börek tatlı vs gelene gidene dedi. Gelene gidene çay dışında birşey vermeyeceğimi söyledim. Sezaryen olacağım ve aynı anda fıtık ameliyatı da olacağım 2 operasyon geçirmiş olacağım kimsenin keyfiyle baş edemem 50 yaşındaki anneme de kalk hadi hizmet et diyecek bir insan değilim. Bunu güzellikle kendisine anlattım. Ses çıkarmadan sen bilirsin madem dedi geçti. Aynı konu görümcemle açıldı, dedi ki ayıp olur turunc. dedim kime ayıp olacak, onlara mı yoksa bana mı ? Operasyon geçirip yenidoğanla ben her gelen gideni doyurmak zorunda mıyım aş evi miyim diye çıkıştım. Az bişey yemek yapsak kimse eksilmez dedi. Bende açıkça, madem öyle hepiniz alışveriş yapıp gelin yapın yemeği hizmeti edin toplayın öyle gidin dedim. 30-40 kişi doyuracağım, hepsini karşılayacağım, yetmeyecek garip annem hizmet edecek hiç utanmıyorlarda bunu bana teklif ederken.
Eşime söylediğimde düğün evi mi burası ne yemeğinden bahsediyolar ya diye çıkıştı öyle bişey olmayacak dedi. Ama ben bu kocamın sülalesini öyle iyi biliyorum ki beni çıldırdıp bi şekilde istediğini bi şekilde yapacaklar. Normalde de onlara karşı çok sivri dilliyim, suratlarına karşı hiç çekinmeden çok rahat laf söyleyip laf sokarım. Eşime de peşin peşin söyledim, istemediğim bişeyle karşılaşırsam olacakları siz düşünün diye. Eşim hepisini tek tek uyardı, turuncun tersine gitmeyin kavga çıkartmayın diye. Ama hala beni arayıp yoklayıp, ben tatlı mı yapsam, ben börek mi açsam diyolar. Kendi evinize yapın afiyet olsun diyorum bu kez beni ezip annemi arıyolar annemde turunc ne derse o olacak deyip kestirip atıyo. Doğum öncesi resmen strese soktular beni. Şeytan diyor doğum öncesi hepsinin içinden geç küssünler olsun bitsin kafam rahat olsun. Eşimde hevesleniyolar kırma kalplerini diyor. 2 güne yatılı misafirlerim toplanmaya başlıyor, deli gibi temizliğe girdim kaç gündür. Arayıp diyolar ki şurayı temizledşn mi, kardeşim çok biliyosan gel temizle işte.
Annem sakin kal, anlık yaşa. Birşey derlerse yaparlarsa tepkini o zaman göster haklı olursun diyor. Eşimde aynı şekilde düşünüyor. Ne yapayım ben bunlara ? Baştan kavga mı edeyim yoksa bekleyip taze taze olayın üstüne mi hepsinin içinden geçeyim yani ?
Misafir kabul etmeyin olsun bitsin. Bebeğin 40 ı çıkana kadar misafir kabul etmiyorum deyin zorla gelecek halleri yok alınan alınsın küsen küssün sizden önemli değil.

Ayy ben burda bilendim bence sert dille söyleyin gitsin ya siz ağlayacağınıza onlar ağlasın doğumdan sonrası zaten o kadar bambaşka bir dünya ki uğraşamayabilirsin o zaman şimdiden kesin önünü

Back
X