Doğum öncesi ve sonrası

Yok, burası aş evi. Her gelenin anasını danasını kocasını doyurmam gerek. Yoksa olmuyor onlar için.
Tavuklu güveç falan olacak iş değil canım.
Ben birkaç kere bu bahsettiğim ziyaretlerden birine gittim. Pasta tabağı ile şerbet geldi. Şaşırmıştım hatta zahmet etmişler diye.
Güveci falan düşünemiyorum. Güveç varsa pilav da olmalı, üstüne bir de turşu. Bir de ayran olmasın mı? :KK53:

Bana kızanlar vs oluyor anlayabiliyorum ancak ben şu aile hakkında size en özetle şunu söyleyeyim, eşim geçen kış ameliyat oldu. 2 refakatçi kaldık. Hastaya özel refakatçiye ayrı yemek çıkıyor. Biri zaten aç kalıp dışardan yiyor, geçmiş olsuna gelen insan, hastaya ve refakatçiye gelen yemeği çocuğuna kocasına yedirdi eve gidip yemekle uğraşmamak için. Şimdi ben bu insanlar için her tarafım ağrırken cebimden tonla masraf yapıp karnını doyurmak zorunda mıyım ki ? İlk 14 haftam kusmalı sıçmalı geçti resmen. Evde bir kap yemek pişmedi her günümüz tostla peynir zeytinle geçti. Herkes bunu bilirken iyileşirsin canım deyip geçtiler ne yediniz demediler/ şimdi ben niye ameliyatlı halimle aç mısınız diye sormak zorunda kalayım ki

Kızlar merhabalar, birkaç güne doğuruyorum artık malum.
Bizim sülalenin ilk, eş tarafının muhtemelen son torunu olacak. Aile bireyleri bayağı büyük sürpriz yapmazlarsa son çocuk bu yüzden.
İki tarafta çok büyük telaşlı, herkes bi sabırla bekliyor. Ama annelik içgüdüsü mü koruma düşüncesi mi bilmiyorum bu durum beni aşırı korkutuyor. Hamileliğimde kimseye müdahale ettirmedim, ne söyledilerse ben daha fazlasını söyledim kimsenin akıl vermesine asla fırsat vermedim. Konusu açıldıkça da çocuğun oyuncak olmadığını kimsenin yaklaşmasını öpmesini kucaklamasını istemediğimi söyledim. Refakatçim annem ve eşim olacak.
Geçtiğimiz hafta üvey kaynana arayıp kızım geleyim yemek yapalım dedi, yemeğin bize yapılacağını düşünerek ne yapalım dedim. Sarma börek tatlı vs gelene gidene dedi. Gelene gidene çay dışında birşey vermeyeceğimi söyledim. Sezaryen olacağım ve aynı anda fıtık ameliyatı da olacağım 2 operasyon geçirmiş olacağım kimsenin keyfiyle baş edemem 50 yaşındaki anneme de kalk hadi hizmet et diyecek bir insan değilim. Bunu güzellikle kendisine anlattım. Ses çıkarmadan sen bilirsin madem dedi geçti. Aynı konu görümcemle açıldı, dedi ki ayıp olur turunc. dedim kime ayıp olacak, onlara mı yoksa bana mı ? Operasyon geçirip yenidoğanla ben her gelen gideni doyurmak zorunda mıyım aş evi miyim diye çıkıştım. Az bişey yemek yapsak kimse eksilmez dedi. Bende açıkça, madem öyle hepiniz alışveriş yapıp gelin yapın yemeği hizmeti edin toplayın öyle gidin dedim. 30-40 kişi doyuracağım, hepsini karşılayacağım, yetmeyecek garip annem hizmet edecek hiç utanmıyorlarda bunu bana teklif ederken.
Eşime söylediğimde düğün evi mi burası ne yemeğinden bahsediyolar ya diye çıkıştı öyle bişey olmayacak dedi. Ama ben bu kocamın sülalesini öyle iyi biliyorum ki beni çıldırdıp bi şekilde istediğini bi şekilde yapacaklar. Normalde de onlara karşı çok sivri dilliyim, suratlarına karşı hiç çekinmeden çok rahat laf söyleyip laf sokarım. Eşime de peşin peşin söyledim, istemediğim bişeyle karşılaşırsam olacakları siz düşünün diye. Eşim hepisini tek tek uyardı, turuncun tersine gitmeyin kavga çıkartmayın diye. Ama hala beni arayıp yoklayıp, ben tatlı mı yapsam, ben börek mi açsam diyolar. Kendi evinize yapın afiyet olsun diyorum bu kez beni ezip annemi arıyolar annemde turunc ne derse o olacak deyip kestirip atıyo. Doğum öncesi resmen strese soktular beni. Şeytan diyor doğum öncesi hepsinin içinden geç küssünler olsun bitsin kafam rahat olsun. Eşimde hevesleniyolar kırma kalplerini diyor. 2 güne yatılı misafirlerim toplanmaya başlıyor, deli gibi temizliğe girdim kaç gündür. Arayıp diyolar ki şurayı temizledşn mi, kardeşim çok biliyosan gel temizle işte.
Annem sakin kal, anlık yaşa. Birşey derlerse yaparlarsa tepkini o zaman göster haklı olursun diyor. Eşimde aynı şekilde düşünüyor. Ne yapayım ben bunlara ? Baştan kavga mı edeyim yoksa bekleyip taze taze olayın üstüne mi hepsinin içinden geçeyim yani ?
Anı yaşayarak içlerinden geçin 😅 gelişine Allah ne verdiyse 😅
Çünkü baştan uyarınızı yapmışsınız. Buna rağmen üzerinize gelirseler ben size demiştim deyip gemileri yakarsınız.

Turunç benim bir kuzenimin kuzeni diyim bir akrabamız kapıyı açmamıştı. Kendini toparlayana kadar kimseye kapıyı açmadı. Eşi araladı kapıyı, teşekkür ederiz bebek yeni doğdu eşin ameliyatlı misafir kabul edemiyoruz dedi. Gelen döner dediler telefonda inanmayan cidden döndü. Terbiyesize terbiyesiz olcan anladığı dilden konusucaksın. Kafası nasıl rahattı
Gelenin ortasına zaten bebeği çıkarıp kucak kucak gezdirmeye asla asla niyetimiz yok. Annemde ev dolunca al bebeği geç odaya kimsede giremez odana diyor

Tavuklu güveç falan olacak iş değil canım.
Ben birkaç kere bu bahsettiğim ziyaretlerden birine gittim. Pasta tabağı ile şerbet geldi. Şaşırmıştım hatta zahmet etmişler diye.
Güveci falan düşünemiyorum. Güveç varsa pilav da olmalı, üstüne bir de turşu. Bir de ayran olmasın mı? :KK53:
Tavuklu güveç değil canım, bildiğimiz dana etli sote+ tavuklu pilav. Milletin midesi çok kıymetli çünkü

Ohooooo!
Bebek doğdu masraf artacak diyen yok. O kadar insana et mi yeter yav? İnsan azıcık abisinin halini düşünür, ayıp ayıp.
Eşim evin en küçüğü, en büyük abiyle aynı yerde çalışıyor. Ve ailede en yüksek maaşı alan kişi o. O yüzden biri bişey isterse ilk benim eşim aranır. Biz parayı tuvalette basıyoruz gibi davranılır bize

Gelenin ortasına zaten bebeği çıkarıp kucak kucak gezdirmeye asla asla niyetimiz yok. Annemde ev dolunca al bebeği geç odaya kimsede giremez odana diyor
Eve girenler o bebeği alır senden. Odana dalarlar. Almayın eve en temizi emin ol bak hormonlarin halay çekecek. Belki daha kotu olacak kendin kovacaksin...

Ben zaten herkese açıkça misafir dahi istemediğimi söylüyorum. Eşime de söyledim, herkese söyle gelsinler hastanede görsünler evde kimseyi ağırlamak istemiyorum dedim. Eşim bunu aileye söylüyo, aile diyor ki olur mu öyle şey gelir destek oluruz. Destekten kasıtları da 7/24 uyuyan çocuğu kucağına alıp hadi sen kalk yemeğini yap diyecekler. Ne ben ne eşim asla lafımızı esirgeyen insanlar değiliz ama onlarda bizle zıtlaşmayı çok seviyolar. Ben o kadar eminim ki beni sinirlendirecek bişey yapacaklarından, o kadar iyi tanıyorum onları. Yani bunca endişem sinirim boşuna değil, fırtına öncesi sessizlik bu. 1-2 gündür sesleri çıkmıyor. Kim bilir kafalarında ne tilki dönüyor. O kadar müdahele ettirmememize rağmen karışmak için o kadar çabalıyolar ki. Ve gerçekten kayda değer şeyler mantıklı şeyler değil. Görümcem geçen akşam bizdeydi yemekte, yahu sofra kuruyorum kadın kalk yardım et, bi bardak koy zor birşey değil. Öylece seyretti kurup kaldırıp bulaşık yıkamamı. Turunc çay var mı turunc kola var mı çocuk istiyor. Doğum 2 yada 5 olacak, neymiş 5inde olsunmuş, neden diyorum ee ben 2sinde mesaiye kalcam gülüm 5 daha iyi diyor. Tüm sülaleye göre iş yapıcaz kendilerini ne kadar kıymetli sanıyolar ya
Ayyy bu kısım gerçekten bana yetti. Cinnetlik. Öyle şey olur mu ne demek? Bu benim doğum hikayem ise nasıl yaşamak istediğime ben karar veririm tabi ki. Kendime iyi gelecek olan şeyi ben bilirim. Üstelik sadece sezaryen değil ikinci bir operasyonda geçireceksiniz. Doğuma gün sayan insanın evine yemeğe gelip yardım etmemek kişiliklerini, insanlıklarını ortaya koymuş. Tepkili olmakta yerden göğe kadar haklısınız. Herseye rağmen evinize gelinirse rahatsız oldugunuzu soyleyip asla yataktan çıkmayın ve annenizi sürekli yanınizda tutun. Umarım doğum süreciniz istediğiniz gibi geçer.

Eve girenler o bebeği alır senden. Odana dalarlar. Almayın eve en temizi emin ol bak hormonlarin halay çekecek. Belki daha kotu olacak kendin kovacaksin...
Ben zaten görümcemi peşin peşin uyardım. Anestezi de alıcam kafam gidik olucak kendimde olmuycam kalbiniz kırılır ona göre konuşun davranın bana diye. Çünkü kendi huyumu o kadar iyi biliyorum ki. Onlar müdahale edecek bende ağızlarının payını vericem o olucak

Her mesajında ayrı ayrı gıcık oldum ne yüzsüz insanlar bunlar hele erkeklerin ne işi var. Bende ağustosta doğum yaptım. Sıcakta insan kendini çekemiyor. Üstüne lohusalık bebek hep kucağında emmek istiyor. Memeler yara oluyor havalandırmak gerekiyor.
Kesinlikle şimdiden hallet bu meseleyi gerçi neler söylemişsin ama hala ayıp olur diyolar yüzsüzce. Kırılıcaksa kır. Kimse gelemesin evine. Lohusalığın bunların yüzünden eziyet olmasın sütün etkilenmesin.

Ben zaten görümcemi peşin peşin uyardım. Anestezi de alıcam kafam gidik olucak kendimde olmuycam kalbiniz kırılır ona göre konuşun davranın bana diye. Çünkü kendi huyumu o kadar iyi biliyorum ki. Onlar müdahale edecek bende ağızlarının payını vericem o olucak
Ayyy bu kısım gerçekten bana yetti. Cinnetlik. Öyle şey olur mu ne demek? Bu benim doğum hikayem ise nasıl yaşamak istediğime ben karar veririm tabi ki. Kendime iyi gelecek olan şeyi ben bilirim. Üstelik sadece sezaryen değil ikinci bir operasyonda geçireceksiniz. Doğuma gün sayan insanın evine yemeğe gelip yardım etmemek kişiliklerini, insanlıklarını ortaya koymuş. Tepkili olmakta yerden göğe kadar haklısınız. Herseye rağmen evinize gelinirse rahatsız oldugunuzu soyleyip asla yataktan çıkmayın ve annenizi sürekli yanınizda tutun. Umarım doğum süreciniz istediğiniz gibi geçer.
çok rahat bi gebelik geçirdim şükür, son güne kadarda herşeyi kendim yaptım kimseye ihtiyaç duymadım. Gittiğim her yerde yardım ettim asla oturmadım. Ama insanların bana bu denli baskıyla gelmesi beni darlamaya yetti. Son ana kadar hep ne dersem o olur minvalde ilerledim. Ama son 2 haftadır çok sesleri çıkmaya başladı. Ve ben kurulmaya başladım, kindar bi insanım da bana yaptıklarını da unutmam bunların.

Her mesajında ayrı ayrı gıcık oldum ne yüzsüz insanlar bunlar hele erkeklerin ne işi var. Bende ağustosta doğum yaptım. Sıcakta insan kendini çekemiyor. Üstüne lohusalık bebek hep kucağında emmek istiyor. Memeler yara oluyor havalandırmak gerekiyor.
Kesinlikle şimdiden hallet bu meseleyi gerçi neler söylemişsin ama hala ayıp olur diyolar yüzsüzce. Kırılıcaksa kır. Kimse gelemesin evine. Lohusalığın bunların yüzünden eziyet olmasın sütün etkilenmesin.
Ya o kadar patavatsız insanlar ki işte anlamıyorlar pek halden. Hepsi ne çektiyse bende onu çekeyim istiyolar resmen. Demiyorlar bu kız hasta beziyle dikişli her tarafı dağılmış halde gezecek diye. İnsanı dumur edecek şeyler söylüyolar bazen apışıp kalıyorum ne söyleyeceğimi bile şaşırıyorum

O ne öyle yaw yemekli bide misafir. 40 i çıkana kadar zaten bi zahmet kimse gelmesin görmeye ortalıkta salgın var sıcakta da çekilir mi lohusa lohusa. Yatılı misafir kim geliyor yahu sen bu halinle temizlik yapıyorsun
Son bikaç gündür sıcaktan bunalma, eşimin evde olmasıyla ev bayağı dağıldı. Her an doğuma girme ihtimalime karşı ev toplu kalsın istiyorum. Yatılıya annem gelecek

Aynen öyle. Hastası var, mikrop taşıyanı var sen hastalansan o dikişlerle mahvolursun, bebe desen aşısı yok bağışıklığı yok. aman geç otur odanda temiz temiz. Napıcaklar bebeği elleyip

Aynen öyle. Hastası var, mikrop taşıyanı var sen hastalansan o dikişlerle mahvolursun, bebe desen aşısı yok bağışıklığı yok. aman geç otur odanda temiz temiz. Napıcaklar bebeği elleyip
Bilmiyorum yani ben bu bebeği 9 aydır taşıyorum hiç soran eden yokken bi anda doğum zamanı gelince herkes bebeğin halası amcası dayısı oldu yani.

Back
X