Doğum öncesi ve sonrası

Bana kızanlar vs oluyor anlayabiliyorum ancak ben şu aile hakkında size en özetle şunu söyleyeyim, eşim geçen kış ameliyat oldu. 2 refakatçi kaldık. Hastaya özel refakatçiye ayrı yemek çıkıyor. Biri zaten aç kalıp dışardan yiyor, geçmiş olsuna gelen insan, hastaya ve refakatçiye gelen yemeği çocuğuna kocasına yedirdi eve gidip yemekle uğraşmamak için. Şimdi ben bu insanlar için her tarafım ağrırken cebimden tonla masraf yapıp karnını doyurmak zorunda mıyım ki ? İlk 14 haftam kusmalı sıçmalı geçti resmen. Evde bir kap yemek pişmedi her günümüz tostla peynir zeytinle geçti. Herkes bunu bilirken iyileşirsin canım deyip geçtiler ne yediniz demediler/ şimdi ben niye ameliyatlı halimle aç mısınız diye sormak zorunda kalayım ki
Midem bulandı ya, oradaki bir kap yemeğe bile göz koymuşlar.

Aslında 40-50 kişi hiç gelmese daha iyi olur. Eşine desen de şu akrabalar en azından ilk bir ay eve hiç uğramasalar olmuyor mu? İlk bir ay kimse gelmesin, bir aydan sonra da insanlar cümbür cemaat gelmesin. Böylece yemek bilmem ne derdi de olmaz.

Ay bunlarin herseyi manuel
Bi komsu da bi tanidigimiza tup bebekle oldu diye ay herseyi el degmeden yaptiniz zaten sutu de sagmayiver mama ver demisti
Kadinin gozunden oyle bi ates cikti ki bu lafi soyleyen kalkti gitti evden
Cok var boyle cahil cuhela seyler
Benimde bebegim refluluydu
Emzirdikten sonra hemen yatiramiyorduk haliyle kusuyordu
Kv kp her geldiginde yatirin su cocugu kucaga alistirmayin diyordu
Yahu kusuyor kusuyor
Olsun birsey olmaz diyorlardi
Cocugu yatirmasak bile kusuyor kustukca acikiyor surekli emzirmekten ferim kaymis kv diyor ki sutun yaramiyor mu acaba kusup duruyor cocuk 🥴
O kadar dolmustum ki su an hicbiri hayatimda yok
Cahillerle ugrasamam kendimi uzdugum zamanlara yazik diyorum simdi tekrar hamileyim ve kafam cok rahat
Bende 2 görümce var küçüğü biraz müdahale etmeyi sever. Bana akıl olarak diyoki çocuğu kucağına alma alıştırma. Mübarek insan 9 ay karnımdaydı bana yapışıktı ne demek kucağına alma yani

Midem bulandı ya, oradaki bir kap yemeğe bile göz koymuşlar.

Aslında 40-50 kişi hiç gelmese daha iyi olur. Eşine desen de şu akrabalar en azından ilk bir ay eve hiç uğramasalar olmuyor mu? İlk bir ay kimse gelmesin, bir aydan sonra da insanlar cümbür cemaat gelmesin. Böylece yemek bilmem ne derdi de olmaz.
9 aydır hiç görüşmüyoruz bana kalsa ben görüşmemeyede devam ederim. Ama işte çıkıp gelen insanlar bunlar

Olay patavatsız olmaları. Bayramda oturmaya geldiklerinde annem eltim görümcemin yanında bir kendini bilmez şahıs çıkıp turuncun meme ucu yok dedi. Çıkıştım nerden biliyosun açıp baktın mı diye, geçtiğimiz günlerde de görümcemdeydik ailecek oturduk tam kalkarken yoruldun demi karnında taşı taşı dedi evet yoruldum tabi keşke azcıkta kocam taşısaydı dedim güldüm. Bana dönüp 25 senedir o taşıyo ya kız dedi güldü. Bu insanlar böyle insanlar. İşte farklı kültürdeki insanlarla bi araya gelmenin sıkıntısı bu
Bir insanların içinde meme ucun konuşulmuyordu oda konuşuldu desene. 25 senedir kocan ne taşıyor anlamadım.

Tepkiniz biraz sert ama konunuzda haklısınız.
Yeni doğum yapmış birinin evine öyle yemek yemeye gidilmez.
Bebeği uzaktan görürsün, hediyeni verirsin çıkar gidersin.
En fazla bir bardak çay yanına da pastaneden gelen bir kuru pasta bitti gitti.
Zaten gelenin yarım saatten fazla kalması ayıp.
Siz şimdilik sakin olun, olayların gidişatına göre tepkinizi koyarsınız ortaya.

Şimdiden kavga çıkarıp öfkelenmeye gerek yok.

Bana kızanlar vs oluyor anlayabiliyorum ancak ben şu aile hakkında size en özetle şunu söyleyeyim, eşim geçen kış ameliyat oldu. 2 refakatçi kaldık. Hastaya özel refakatçiye ayrı yemek çıkıyor. Biri zaten aç kalıp dışardan yiyor, geçmiş olsuna gelen insan, hastaya ve refakatçiye gelen yemeği çocuğuna kocasına yedirdi eve gidip yemekle uğraşmamak için. Şimdi ben bu insanlar için her tarafım ağrırken cebimden tonla masraf yapıp karnını doyurmak zorunda mıyım ki ? İlk 14 haftam kusmalı sıçmalı geçti resmen. Evde bir kap yemek pişmedi her günümüz tostla peynir zeytinle geçti. Herkes bunu bilirken iyileşirsin canım deyip geçtiler ne yediniz demediler/ şimdi ben niye ameliyatlı halimle aç mısınız diye sormak zorunda kalayım ki
Yuh bu nasıl bir görgüsüzlük. Kapıya 40ından sonra görüşürüz notu asıp kimseye kapıyı açma. Bi de ilk zamanlar memeler hassas oluyor filan bu sıcaklarda çıplak geziyordum ben. Biraz vicdanı olan yarım saatten fazla oturmaz

Bu yeni nesil de ne bu abarti ya , yok sadece esim olcak yok annem olcak yok annecim olcak , ama karsi tarafa gelince hep mi kotu ya belki siz kotusunuz ?? Allah oglumu sizin gibi kizlardan korusun yani ne olacak bu cekirdek aile aile demeniz yuzunden bosanma oluyor oyle ortada kaliyorsunuz , hic fedakarlik bilmiyorsunuz

9 aydır hiç görüşmüyoruz bana kalsa ben görüşmemeyede devam ederim. Ama işte çıkıp gelen insanlar bunlar
Bebeni al kaç. Onlar da kapıyı çalıp dursunlar. 😂

Veya " benden düğün yemeği istiyorsanız herkes tam altınını alıp gelecek o zaman" diyeceksin. 😄

Şaka bir yana, çok arsızlarmış. Kene gibi yapışıp bırakmıyorlar.

Bu yeni nesil de ne bu abarti ya , yok sadece esim olcak yok annem olcak yok annecim olcak , ama karsi tarafa gelince hep mi kotu ya belki siz kotusunuz ?? Allah oglumu sizin gibi kizlardan korusun yani ne olacak bu cekirdek aile aile demeniz yuzunden bosanma oluyor oyle ortada kaliyorsunuz , hic fedakarlik bilmiyorsunuz
Amin, inşallah oğlun ben gibi bi kadına denk gelip dünyada cenneti yaşamaz ne diyim

Yuh bu nasıl bir görgüsüzlük. Kapıya 40ından sonra görüşürüz notu asıp kimseye kapıyı açma. Bi de ilk zamanlar memeler hassas oluyor filan bu sıcaklarda çıplak geziyordum ben. Biraz vicdanı olan yarım saatten fazla oturmaz
Keşke azcık olsa. Bi kaç tanesi hemen kalkar giderde. Bikaç kişinin yapcağı bişeyde değil işte
Siz kaç yaşındasınız?
28im
Bebeni al kaç. Onlar da kapıyı çalıp dursunlar. 😂

Veya " benden düğün yemeği istiyorsanız herkes tam altınını alıp gelecek o zaman" diyeceksin. 😄

Şaka bir yana, çok arsızlarmış. Kene gibi yapışıp bırakmıyorlar.
Samimiyetle, densizlik arasındaki çizgiyi koruyamıyolar

Olay patavatsız olmaları. Bayramda oturmaya geldiklerinde annem eltim görümcemin yanında bir kendini bilmez şahıs çıkıp turuncun meme ucu yok dedi. Çıkıştım nerden biliyosun açıp baktın mı diye, geçtiğimiz günlerde de görümcemdeydik ailecek oturduk tam kalkarken yoruldun demi karnında taşı taşı dedi evet yoruldum tabi keşke azcıkta kocam taşısaydı dedim güldüm. Bana dönüp 25 senedir o taşıyo ya kız dedi güldü. Bu insanlar böyle insanlar. İşte farklı kültürdeki insanlarla bi araya gelmenin sıkıntısı bu
Nereliler acaba? Balta girmemiş ormanda yaşayan kabile gibiler.

Sizde bi gelinsiniz ne yaşadınız beni gram alakadar etmez oğlan anasısınız diye böyle rahatlıkla konuşuyorsunuz ama bizde bi ana evladıyız. Çok istiyosa kocam hizmet etsin o zaman ailesine niye ben fedakar davranmak zorundayım? Çekirdek aile yüzünden boşanma aşamasına gelecek bi eşte seçmedim. Ama hadi öyle oldum diyelim, kimyagerim şükür mis gibi bakarım ben bebeme sen dert etme. Bu arada ilerde oğlun evlenip çocuğu olunca gelinin seni değil kendi anasını isteyecek haberin olsun

50 yaşındaki annenize niye garip anam falan diyorsunuz ya gencecik kadin 😂 Yemeği de söyle yapsınlar sonra gelenlere çıkarma çay koy gec. Akşam yersiniz eşinle 😂
47 Yaşındayım. 10 yaşında oğlum var ayol. Gencecik kadın bence de 50 yaş. Öyle olsun valla lütfen olsun ya.
Canım konu sahibi yerden göğe haklısın. Ama canını sıkma hiç. kerkenese katılıyorum. Ev senin evin. Gerekirse 3 ay kimse bu eve gelmeyecek kabul etmiyorum da diyebilirsin. Öyle zordu ki oğlum şu an doğum yapan kimseye ilk 3 ay gitmiyorum, nedenini anlatıp gelen çoktur ben sonra gelirim diyorum ki gönül koymasın.
Bazı adetler lohusaya eziyet.

47 Yaşındayım. 10 yaşında oğlum var ayol. Gencecik kadın bence de 50 yaş. Öyle olsun valla lütfen olsun ya.
Canım konu sahibi yerden göğe haklısın. Ama canını sıkma hiç. kerkenese katılıyorum. Ev senin evin. Gerekirse 3 ay kimse bu eve gelmeyecek kabul etmiyorum da diyebilirsin. Öyle zordu ki oğlum şu an doğum yapan kimseye ilk 3 ay gitmiyorum, nedenini anlatıp gelen çoktur ben sonra gelirim diyorum ki gönül koymasın.
Doğum yapan kimseye ilk 2 ay gitmedim. Nazarım değiyor dedim geçtim. Kimseyi meşgul etmedim, yemek beklemedim aksine hediyelerle gittim çocuklarıyla ilgilendim istedikleri taktirde. Ama bu bana olan tavırı çözemedim

Ayy konuyu okudukça stresten ben doğuracam valla 🤦 Stres yapmayın yormayın kendinizi . Güzellikte söyleyin sezeryan olcam toparlanana kadar kimse gelmesin diye. Baktınız anlamıyorlar tersleyin gitsin aman milleti düşünüpte stres olmayın

Ya yaştan ziyade, 50 yaşında çalışan annemin 30 yaşında ev hanımı olan kadınlara hizmet etmesini doğru bulmuyorum

Back
X