Doğum öncesi ve sonrası

Doğumdan sonra "biz iyiyiz, herşey yolunda vb" diye haber verseydiniz keşke.
Şermin çok çirkef insanım ama karşımdakiler bile beni bazen o kadar zıvanadan çıkartacak şeyler yapıyorlar ki. Patavatsızlar bazen ne konuşacaklarını bilmiyorlar nerde ne diyeceklerini bilmiyorlar. 9 ay boyunca görüşmeyerek çok rahat hamilelik geçirdim. Ama eş ailesi işte kapıdan tekme atıp yollayamıyosun. Kalp kırmıyım diyorum onlarda hevesleniyo diyorum. Ama bişey söylüyolar bi anda benim beynimdeki damar fırlıyo yerinden. O kadar saçma şeyler söylüyorlar ki, oturup ayıplarsın insanları.
Eşimle en azından ilk doğum esnasında yalnız kalmamız için anlaştık. Kimseye doğum saatini söylemeyeceğiz, doğurduktan birkaç saat sonra haber vereceğiz ki bende kendimi toparlayayım diye. Onlara desem doğumdan bi kaç saat sonra gelin hastaneye diye, ben yatış yapmadan kapıda nöbete geçerler

Maalesef o kadar kalabalıklar ki , kardeşler kuzenler. Anlamadığım şekilde kuzenler dahi birbirini kardeş olarak görüyor 7/24 sıkı fıkı olma derdindeler. Hepsi tek seferde gelmeyecek, ama biri gidecek biri gelecek hangi biriyle uğraşılacaj
Çok afedersin ben algılayamadım. İkramlık börek, kek gibi şeylerden mi bahsediyorlar yoksa bildiğimiz sulu yemek falan mı? Hadi gelene çayın yanında bir dilim kek ve bir börek konulur ona lafım yok (ki istemezsen zorunda değilsin) ama yemek ne alaka ya :D

Bebek görmeye maksimum yarım saat gidilir. Hediyesi verilip dönülür. Yemek ne?

Çok afedersin ben algılayamadım. İkramlık börek, kek gibi şeylerden mi bahsediyorlar yoksa bildiğimiz sulu yemek falan mı? Hadi gelene çayın yanında bir dilim kek ve bir börek konulur ona lafım yok (ki istemezsen zorunda değilsin) ama yemek ne alaka ya :D

Bebek görmeye maksimum yarım saat gidilir. Hediyesi verilip dönülür. Yemek ne?
Gayet bildiğimiz akşam yemeği falan planları. Sarma saralım börek yapalım, güveç yapalım tavuklu pilav yapalım. Mevlüt evi ya burası. Diyorum sizin fiyatlardan haberiniz var mı? Kaç kilo pirinç kaç kilo tavuk kaç kilo et gidecek. Mecbur muyum insanlar bi öğün yesin diye milyarları döküp alışveriş yapmaya. Çok istiyolarsa evlerinde pişirip kendi evlerinde ağırlasınlar. Ben bunu söyleyince ben ayıp etmiş oluyorum. Ne olacakmış 2 tencere yemek pişirince. Keşke pişen sadece 2 tencere olsa

Gayet bildiğimiz akşam yemeği falan planları. Sarma saralım börek yapalım, güveç yapalım tavuklu pilav yapalım. Mevlüt evi ya burası. Diyorum sizin fiyatlardan haberiniz var mı? Kaç kilo pirinç kaç kilo tavuk kaç kilo et gidecek. Mecbur muyum insanlar bi öğün yesin diye milyarları döküp alışveriş yapmaya. Çok istiyolarsa evlerinde pişirip kendi evlerinde ağırlasınlar. Ben bunu söyleyince ben ayıp etmiş oluyorum. Ne olacakmış 2 tencere yemek pişirince. Keşke pişen sadece 2 tencere olsa
Ben gerçekten lohusa evinde yemek verildiğini hiç görmedim. Çevremde herkes çayın yanına kek kurabiye gibi basit gün tabağı ve lohusa şerbeti falan ikram ettiler. Şok oldum asla izin verme ne garip sülale

Ben gerçekten lohusa evinde yemek verildiğini hiç görmedim. Çevremde herkes çayın yanına kek kurabiye gibi basit gün tabağı ve lohusa şerbeti falan ikram ettiler. Şok oldum asla izin verme ne garip sülale
Bana kalsa o bile çok. Yeni doğan evine ağustos sıcağında gelinmez. Milletin teriyle kokusuyla uğraşacağız. Herkes bi kere pışpışlıyım seviyim derdinde. Çocuk enfeksiyon kapsa herkes arkasını dönüp gidecek zaten. Eşiminde bu konuda tavrı çok net, kimse çocuğu kucağına almayacak ev kalabalıkken çocuk başka odada duravak kırarım kalbinizi diyor. Herkesin ki kendine kıymetli işte.

Yani ciddi ciddi henüz yeni doğum yapmış iki ameliyatlı halinizle hem yenidoğana bakıp hem kalabalık sülalaye sürekli yemek yapmanızı mı istiyorlar ben mi yanlış anlıyorum? Eğer öyleyse kesinlikle haklısın çok da güzel cevaplarını vermişsin.
Ama "Şunu yapalım bunu yapalım" tarzı da bir şeyler söylemişler, bu durumda onlar mı yapacak yemeği? Onlar yapacaksa bırak yapsınlar sen de ye. Zıtlaşmana gerek yok bu durumda

Ay yok artık ya zaten cehennem sıcakları var bir de o evde sürekli sürekli yemek pişirip sizi bayıltmak istiyolar heralde.

İlk 40 gün kimse gelip gitmesin mümkünse gelende yarım saatten fazla durmasın.

Yani ciddi ciddi henüz yeni doğum yapmış iki ameliyatlı halinizle hem yenidoğana bakıp hem kalabalık sülalaye sürekli yemek yapmanızı mı istiyorlar ben mi yanlış anlıyorum? Eğer öyleyse kesinlikle haklısın çok da güzel cevaplarını vermişsin.
Ama "Şunu yapalım bunu yapalım" tarzı da bir şeyler söylemişler, bu durumda onlar mı yapacak yemeği? Onlar yapacaksa bırak yapsınlar sen de ye. Zıtlaşmana gerek yok bu durumda
Başta niyetleri tamamen herşeyin bende yapılmasıydı, ben karşı çıkıp çok istiyorsanız siz yapın deyince bi anda o sarmalar güveçler tavuklu pilavlar iptal oldu, ee trileçe yapar getiririz ee bi yufkayla börek yapar getiririze döndü. Ben tamam deseydim herşeyi alıp yapıp onları çağıracaktım onlarda yiyecekti işte

Ay yok artık ya zaten cehennem sıcakları var bir de o evde sürekli sürekli yemek pişirip sizi bayıltmak istiyolar heralde.

İlk 40 gün kimse gelip gitmesin mümkünse gelende yarım saatten fazla durmasın.
Ben çok çabuk insanları kovabilen bi insanım, hadi yorgunum, hadi evlere dağılalım deyip dağıtabilirim ortalığı. Ama işte insanlar halden anlamayıp saçma sapan beni kovdu, bizi yolladı muhabbetine giriyo

Diyeceğini demişsin, anneni de tembihle misafir gelince tutuşmasın onlar da ne hali varsa görsün. Bunu bi aktiviteye çeviriyorlar madem yapsınlar yemeği, hizmeti. Ama kendini de germe şimdiden

Diyeceğini demişsin, anneni de tembihle misafir gelince tutuşmasın onlar da ne hali varsa görsün. Bunu bi aktiviteye çeviriyorlar madem yapsınlar yemeği, hizmeti. Ama kendini de germe şimdiden
Bu konuda annemde çok net. Hatta annemi aradıklarında annemde yemek yemeye gelen utanmıyorsa bizde yemek yapmazken utanmayız hizmet edemem şeklinde konuşmuş. Eşimde kızıyor bu muhabbette ablalarına, utanmayacak mısınız kaynanamın önünüze yemek kurmasına diyor.

pandemi zamanında doğurmanın en güzel yanı buydu, hiç misafir gelmedi bebek görmeye falan.

ama şunu söyliyim kardeşim eş ailesinin foyası çocuk olduktan sonra ortaya çıkıyor, asıl yüzlerini o zaman görüyorsun.

benim kızım da tek torun ve buldumcuk oldular, deli ettiler beni, daha 2 saat olmuştu doğum yapalı "bize benziyor" diye diye başımı yediler. sonra da bi daha hiç düzelemedik.

Tek doğuran sen değilsin lafına gıcık oluyorum. Evet tek doğuran benim var mı? :KK53: En çok ben doğurdum, en çok benim canım acıdı. Arkadaşlar bırakın anne olmayı hiç gebe kalmadım. Ama ben bile anlıyorum gebenin halinden. İçinden insan çıkan kadın en az bir hafta hiçbir şey yapmadan yatabilir. Çay may da doldurmayacak tabi. Misafir de ağırlamayacak. Ay insan çıktı kadının vücudundan insannnnnn. :sinirli:
Bir de fıtık ameliyatı diyor, bildiğim kadarıyla o da kolay değil. Hem fıtık hem doğum x2 demek bu bilmem farkında mısınız?
Sarmasını böreğini de evinde yesin millet. Annesi bebeğe bakacak, servisi de konu sahibi yapsın diye bekliyorlar. Ama çok acımasız bir bakış açısı bu.
Ben regl oldum az evvel, nasıl ağrım var. Şu durumda kimseye bir bardak su veremem. Çocuk doğurmuş olsam bir süre kimseye selam vermem herhalde.
Ay bir salın insanları ya, istemediği belli kadının gelmeyin de demiş. Daha illa gelip 5 yaprak sarması 2 dilim böreği yemeden rahat edemiyor insanlar. :deli:

Tek doğuran sen değilsin lafına gıcık oluyorum. Evet tek doğuran benim var mı? :KK53: En çok ben doğurdum, en çok benim canım acıdı. Arkadaşlar bırakın anne olmayı hiç gebe kalmadım. Ama ben bile anlıyorum gebenin halinden. İçinden insan çıkan kadın en az bir hafta hiçbir şey yapmadan yatabilir. Çay may da doldurmayacak tabi. Misafir de ağırlamayacak. Ay insan çıktı kadının vücudundan insannnnnn. :sinirli:
Bir de fıtık ameliyatı diyor, bildiğim kadarıyla o da kolay değil. Hem fıtık hem doğum x2 demek bu bilmem farkında mısınız?
Sarmasını böreğini de evinde yesin millet. Annesi bebeğe bakacak, servisi de konu sahibi yapsın diye bekliyorlar. Ama çok acımasız bir bakış açısı bu.
Ben regl oldum az evvel, nasıl ağrım var. Şu durumda kimseye bir bardak su veremem. Çocuk doğurmuş olsam bir süre kimseye selam vermem herhalde.
Ay bir salın insanları ya, istemediği belli kadının gelmeyin de demiş. Daha illa gelip 5 yaprak sarması 2 dilim böreği yemeden rahat edemiyor insanlar. :deli:
İşte bunu anlatamıyorum, evet tek doğuran ben değilim ama o an doğuran benim. O an o acıyı çekecek olan benim, sadece sezaryen zorken ben göbek fıtığını da aldıracağım iyileşmem zorlaşacak. Hava çok sıcak şuan rahatça açık saçık geziyorum/ yeri gelecek emziricem yeri gelicek süt sağıcam. Yani mecbur hissetmiyorum kendimi millete karşı. Anlayış 0 zaten. Misafirdir canım 2 çay koy diyenleri de anlamıyorum. O an misafircilik oynamak için doğru bi zaman değil zaten

Ben de hamileyim bebek sonrası gelen misafirime kalkıp bi şey yapmam hatta gelen misafire hazırlatıyorum yemekleri eşimin kuzeniyle çok yakınız eve gelir öyle akşam oturalım diye her şeyi yapar bana otur der gelen eli dolu gelir evet tek hamile tek doğuran benim yazın yemek yenmiyor gelene a101 yağlı gevrek karpuz verir yollarım işine gelirse rahatsız olan bi daha gelmesin çok mu lazım ben can derdindeyken gelip laf ediyorsa hayatımda yeri yok misafir ağırlamayı çok severim ama bu normal bi an değil. Ben akrabam arkadaşım doğurunca poğaça börek yaptım götürdüm çok onlar da getirsin ne yapayım. Benim doğumuma babaannem babam erkek kardeşim abim abimin eşi uzaktan gelecek kalacaklar diğerleri ile aynı şehirdeyim evde kalan da 2 yumurta kırsın yesin napim gelecek olanı kovmam ama ekstra hizmet derdine düşmem

Ben de hamileyim bebek sonrası gelen misafirime kalkıp bi şey yapmam hatta gelen misafire hazırlatıyorum yemekleri eşimin kuzeniyle çok yakınız eve gelir öyle akşam oturalım diye her şeyi yapar bana otur der gelen eli dolu gelir evet tek hamile tek doğuran benim yazın yemek yenmiyor gelene a101 yağlı gevrek karpuz verir yollarım işine gelirse rahatsız olan bi daha gelmesin çok mu lazım ben can derdindeyken gelip laf ediyorsa hayatımda yeri yok misafir ağırlamayı çok severim ama bu normal bi an değil. Ben akrabam arkadaşım doğurunca poğaça börek yaptım götürdüm çok onlar da getirsin ne yapayım. Benim doğumuma babaannem babam erkek kardeşim abim abimin eşi uzaktan gelecek kalacaklar diğerleri ile aynı şehirdeyim evde kalan da 2 yumurta kırsın yesin napim gelecek olanı kovmam ama ekstra hizmet derdine düşmem
Bende gelip kalan zaten ne yiyeceğini kendi de ayarlar. Asıl sorun gelip lak lak edip saatlerce oturacak insanlara daha fazla otursunlar diye yemek yapmak zorundaymışım gibi hissettirilmesi

Ben zaten herkese açıkça misafir dahi istemediğimi söylüyorum. Eşime de söyledim, herkese söyle gelsinler hastanede görsünler evde kimseyi ağırlamak istemiyorum dedim. Eşim bunu aileye söylüyo, aile diyor ki olur mu öyle şey gelir destek oluruz. Destekten kasıtları da 7/24 uyuyan çocuğu kucağına alıp hadi sen kalk yemeğini yap diyecekler. Ne ben ne eşim asla lafımızı esirgeyen insanlar değiliz ama onlarda bizle zıtlaşmayı çok seviyolar. Ben o kadar eminim ki beni sinirlendirecek bişey yapacaklarından, o kadar iyi tanıyorum onları. Yani bunca endişem sinirim boşuna değil, fırtına öncesi sessizlik bu. 1-2 gündür sesleri çıkmıyor. Kim bilir kafalarında ne tilki dönüyor. O kadar müdahele ettirmememize rağmen karışmak için o kadar çabalıyolar ki. Ve gerçekten kayda değer şeyler mantıklı şeyler değil. Görümcem geçen akşam bizdeydi yemekte, yahu sofra kuruyorum kadın kalk yardım et, bi bardak koy zor birşey değil. Öylece seyretti kurup kaldırıp bulaşık yıkamamı. Turunc çay var mı turunc kola var mı çocuk istiyor. Doğum 2 yada 5 olacak, neymiş 5inde olsunmuş, neden diyorum ee ben 2sinde mesaiye kalcam gülüm 5 daha iyi diyor. Tüm sülaleye göre iş yapıcaz kendilerini ne kadar kıymetli sanıyolar ya
Grçip içeri yatsaydın abla 2 dk toplasana deyip ne olacak ki o utanmıyorsa sen de utanma sinir oldum

Bende gelip kalan zaten ne yiyeceğini kendi de ayarlar. Asıl sorun gelip lak lak edip saatlerce oturacak insanlara daha fazla otursunlar diye yemek yapmak zorundaymışım gibi hissettirilmesi
Yakın akrabalar 1poğaça yapsın getirsin yanına meyve yeter hadi yallah o da yoksa a101 yağlı gevrek gün yapmıyoruz ya açık açık söyle abla sen yap getir ben yapamam

Back
X