Doğum öncesi ve sonrası

Valla ben evimde erkek bile istemedim. Kayınpederim gelecekti uzak şehirde 40 çıksın sonra dedim. Kayınvalide tek geldi yardımcı olmaya sağolsun oldu da. Sezeryan çok zor oturup kalkmasını uzanması. Birde memeler hak getire dışarda sürekli. Ne yemeği ikramı. Gelenlere kahve çay kısa hayırlı olsun kafi.
Burada kaç konuda aynı şey yazılıyor, doğumdan sonra gerçekten memeler hep dışarıda mı oluyor. Ben gittiğim bebek ziyaretlerinde hiç öyle görmemiştim

Burada kaç konuda aynı şey yazılıyor, doğumdan sonra gerçekten memeler hep dışarıda mı oluyor. Ben gittiğim bebek ziyaretlerinde hiç öyle görmemiştim
Valla günün fazlası öyle. Birileri gelince elbette saklanıyor. 😃 bebek 2 saatte bir mutlaka emecek. Zoraki uyandır e bide tutmuyor herkes bir yanda memeyi tutsun diye bekliyor😀 bebekler ilkin zorla tutarlar alışana kadar. En azından benim 2 kuzumda da öyleydi.

Benim ilk çocukta hep dışarıdaydı, sütüm zor geldi, gak meme guk meme kuralı var, ne kadar çok emzirirseniz o kadar çok sütünüz olur. Bir de kolik bebekler çok meme isterler. İkinci çocukta sütüm çok rahat indi, kızım gazlı bir bebek değildi, sürekli emzirmek zorunda kalmadım. Sizin gittikleriniz emzirmiyorlar mıydı ?

2 yıl önce doğum yapmış biri olarak anılarım çok taze. Kimse gelmesin tamam ama o böreği kurabiyeyi yaptırıp buzluğa atın. Bak dinleyin beni. Emzirmek insanı öyle bi acıktırıyor ki, yemeğin pişmesini bekleyecek sabrınız kalmıyor bazen. Çıkarır çıkarır
yersiniz.

Misafire de zaten tepkinizi koymuşsunuz. Kimsenin geleceğini sanmam. Arayıp gelmek isteyene de bir kırkımız çıksın ondan sonra bekleriz dersiniz onlar da mesajı alır. Ama yemek yapmaya gönüllü insan varsa çevirmeyin.

Sizin yerinizde olsam ki sanırım 5 6 ay sonra ben de yaşayacagım bunları 🥲 börek çörek yapıp getirmek istiyorsanız getirin teşekkür ederiz ama misafir aslaaaa kabul etmiyoruz derdim. Bu neymiş arkadaş hem derler ki lohusa kırkı cıkana kadar gezmez bebek dışarı çıkarılmaz fln hem de bütün dışarıyı eve doluştururlar.
Kimseyi memnun etmek zorunda değiliz siz kabul etmedikten sonra zorla eve giremezler

Neyse diye bahsedilen hanımlar ilk birkaç gün Turunç hanım ve eşinin de kabulü ile yanlarında geceleyecek olan üvey kayınvalide ve görümce zaten. Diger akraba hanımları kastetmedim. Yemek yedirilmek istenen asıl kişilerde onların eşleri.
Annesi ve kızkardeşi daha sonra gelecek.

üvey kv görümce vb kişilerin eşleri de yetişkin olduğu için birkaç gün kendi karınlarını evlerinde doyurabilir eşleri olmasa da. bu becerileri yoksa ki olmalı, eşleri doğuma gitmeden dolaplarına yemeklerini hazırlayıp bıraksın. kadına tavuk pilav aldırmasınlar. yeni doğum yapmış kadının evine bu şekilde gidilmez.

Dün eşimle de güzelce konuştuk endişelerimi herşeyini açıkça anlattım. Ablana abine diyecek sözüm yok ama diğer akrabaları 40ı çıkana kadar almayalım o bebeğe bişey olursa bizim canımız yanar hastane kapısında biz bekleyeceğiz dedim. Hak verdi, arayanlara müsait olduğumuzda çağıracağımız konusunda anlaştık. Yemek konusunda da çok netiz, dışardan dahi hiçbir şey kabul etmeyeceğiz. Gelenin yemek muhabbeti yapmasını ikimizde istemiyoruz

Dün eşimle de güzelce konuştuk endişelerimi herşeyini açıkça anlattım. Ablana abine diyecek sözüm yok ama diğer akrabaları 40ı çıkana kadar almayalım o bebeğe bişey olursa bizim canımız yanar hastane kapısında biz bekleyeceğiz dedim. Hak verdi, arayanlara müsait olduğumuzda çağıracağımız konusunda anlaştık. Yemek konusunda da çok netiz, dışardan dahi hiçbir şey kabul etmeyeceğiz. Gelenin yemek muhabbeti yapmasını ikimizde istemiyoruz
Nacizane bir önerim olacak.Misafir gelecek diye degil ama emzirirken insanda ani seker düsmeleri oluyor ya da yemek yalacak vakti olmuyor onun icin tatli tuzlu kurabiye börek karniyarik manti çöp şis gibi seyler yapıp/alıp buzluğa koyarsanız çok iyi oluyor.Hamileyken full buzluk stogu yapmistim annem vardi ama 20 25 gün kalıp döndü ikinci cocugumda buzluk stogu hayatimi kurtardi diyebilirim hele karniyarik ve çöp şis cok iyi oldu esim salcali sosu yapip ativeriyordu firina yanina bir de pilav salata mis gibi aksam yemegi oluyordu canimiz bazen gün tabagi istiyordu yine cikarip pisiriyorduk baskalari icin degil ama kendiniz icin sagliginiz elverdiğince yapmaya calisin bir seyler

Nacizane bir önerim olacak.Misafir gelecek diye degil ama emzirirken insanda ani seker düsmeleri oluyor ya da yemek yalacak vakti olmuyor onun icin tatli tuzlu kurabiye börek karniyarik manti çöp şis gibi seyler yapıp/alıp buzluğa koyarsanız çok iyi oluyor.Hamileyken full buzluk stogu yapmistim annem vardi ama 20 25 gün kalıp döndü ikinci cocugumda buzluk stogu hayatimi kurtardi diyebilirim hele karniyarik ve çöp şis cok iyi oldu esim salcali sosu yapip ativeriyordu firina yanina bir de pilav salata mis gibi aksam yemegi oluyordu canimiz bazen gün tabagi istiyordu yine cikarip pisiriyorduk baskalari icin degil ama kendiniz icin sagliginiz elverdiğince yapmaya calisin bir seyler
O konuda endişem yok, dolabım boş kalmaz zaten

İnşallah hiç o işe girmezler de ben günahlarını aldığımla kalırım.

Değil mi, benim şuan bebeğime kavuşmak bebeğimin bedenimden ayrılması gibi duygularla iç içe olmaktansa sinir ve öfke doluyum. Son günlerim zehir ediliyor
Cano bak, son günlerini rahat gecirebilmenin formulunu yazdık aslında.

Şimdi yapacakların: Telefonlara çıkma. Birisi eve gelirse odanda kal. Anasıyla kocan uğraşsın asla muhatap olma.

Doğumdan sonra yapacaklarin: Laf dinlemezler diyorsun emin ol başıma geldi, kocani kapıya dikeceksin kimseyi almayacak. Müsait değiliz 40indan sonra gelin diyecek. Olay sadece gelip kalabalık yapmaları değil ortama virüs bakteri sokacaklar. Sen ekstra bir operasyon geçirmiş olacaksın çok önemli bunlar.

Aman gelsinler ben odamdan çıkmam ile olmuyor burada kaç arkadaş yazdı zaten illa ki sana sütün gelmiyo diyecekler illa ki odaya dalacaklar bebeyi kucaklayacaklar. Sana kökten çözüm söylüyoruz. Boşuna strese giriyorsun. 5 günün kaldı uğraşma bunlarla bırak konuşsunlar eşin versin cevabını sen hiç muhatap olma. Eve şimdiden dolustularsa da göndersin esin biz baş başa dinlenmek istiyoruz çocuk öncesi desin.

Bunlar öyle anlattığın gibi tiplerse sana huzur vermezler. Kalpler kırılacak diyorsun düşüncesiz insanların kalbi kırılsın zaten sen neden bu kadar kafana takıyorsun? Çözümler basit, kendini yorma strese sokma.

Bir de kusura bakma da annen ile eşin o kadar laf söz soyleyecek insanlar gibi durmuyor öyle olsa bu yemek işine baştan set koyarlardı. Sen önlemini al şimdiden tembihleyin misafir kabul etmiyoruz diye. Uzun oldu da lohusalıkta yaşadıkların kolay unutulmaz sonra hep kalır aklında

Cano bak, son günlerini rahat gecirebilmenin formulunu yazdık aslında.

Şimdi yapacakların: Telefonlara çıkma. Birisi eve gelirse odanda kal. Anasıyla kocan uğraşsın asla muhatap olma.

Doğumdan sonra yapacaklarin: Laf dinlemezler diyorsun emin ol başıma geldi, kocani kapıya dikeceksin kimseyi almayacak. Müsait değiliz 40indan sonra gelin diyecek. Olay sadece gelip kalabalık yapmaları değil ortama virüs bakteri sokacaklar. Sen ekstra bir operasyon geçirmiş olacaksın çok önemli bunlar.

Aman gelsinler ben odamdan çıkmam ile olmuyor burada kaç arkadaş yazdı zaten illa ki sana sütün gelmiyo diyecekler illa ki odaya dalacaklar bebeyi kucaklayacaklar. Sana kökten çözüm söylüyoruz. Boşuna strese giriyorsun. 5 günün kaldı uğraşma bunlarla bırak konuşsunlar eşin versin cevabını sen hiç muhatap olma. Eve şimdiden dolustularsa da göndersin esin biz baş başa dinlenmek istiyoruz çocuk öncesi desin.

Bunlar öyle anlattığın gibi tiplerse sana huzur vermezler. Kalpler kırılacak diyorsun düşüncesiz insanların kalbi kırılsın zaten sen neden bu kadar kafana takıyorsun? Çözümler basit, kendini yorma strese sokma.

Bir de kusura bakma da annen ile eşin o kadar laf söz soyleyecek insanlar gibi durmuyor öyle olsa bu yemek işine baştan set koyarlardı. Sen önlemini al şimdiden tembihleyin misafir kabul etmiyoruz diye. Uzun oldu da lohusalıkta yaşadıkların kolay unutulmaz sonra hep kalır aklında
Yemek olayında direkt bana geldiler. Ben reddedince anneme döndüler, ama korkudan eşime bişey diyemiyolar. Yokluyolar boş boş. Yarın sabah üvey kaynana gelecek, akşamına da annem gelecek. Çokta yeltenirlerse kavga da çıkar yapacak bişey yok. Kaç gündür endişelenmekten stres yapmaktan iyice mahvoldum artık

Yemek olayında direkt bana geldiler. Ben reddedince anneme döndüler, ama korkudan eşime bişey diyemiyolar. Yokluyolar boş boş. Yarın sabah üvey kaynana gelecek, akşamına da annem gelecek. Çokta yeltenirlerse kavga da çıkar yapacak bişey yok. Kaç gündür endişelenmekten stres yapmaktan iyice mahvoldum artık
Ben kvyi kovmustum evden sütün gelmiyor şöyle tut böyle tut diye diye strese soktu beni. Böyle yaptığın için gelmiyor evet lütfen artık herkes evine gitsin yeter dedim. 1 ay aramadı sormadı gelmedi ben de aramadım umurumda değil, onlar düşünecek. Stres olma en fazla kovarsin kötü olurum diye hiç düşünme. Kocanın sana yeni hak vermesi garip geldi sadece bana. İnşallah tepkisini koyar ailesine karşı

Sizin yerinize ben yoruldum şimdiden 😐 neden kısa kesilmiyor ziyaretler inşallah ben de olmaz böyle şeyler yardımcı olacak öyle biride yok

İlk doğumum da öyleydi sık sık emzirmek gerekiyormuş birde çatlak olmuştu kuru olunca iylesmesinkolay demişti hemşire 🤣 dısarda geziyodum

Üvey kayınvalide neden gelmeye bu kadar istekli ? Eşinizin babasıyla, eşiniz kundakta bebekken mi evlenmiş? Bu düşkünlüğü nasıl değerlendirmeli anlam veremedim.

Geçen günde cenaze evinde yemek konusu vardı, insanlar kafasına göre gelenek görenek uydurup ayıp diye diye ev sahibine stres yüklemekten başka bir şey yapmıyor.

Konuyu unut ve sakinleş, doğuma az kaldı bebeğini kucağına alacaksın inşallah🙏 bak Siyah Palto’nun paşaları geldi çok mutlu, sen de bebeğine kavuşunca mutlu olacaksın gözün ondan başkasını görmeyecek🧿

İnsanları salla gitsin ☺️

Geçen günde cenaze evinde yemek konusu vardı, insanlar kafasına göre gelenek görenek uydurup ayıp diye diye ev sahibine stres yüklemekten başka bir şey yapmıyor.

Konuyu unut ve sakinleş, doğuma az kaldı bebeğini kucağına alacaksın inşallah🙏 bak Siyah Palto’nun paşaları geldi çok mutlu, sen de bebeğine kavuşunca mutlu olacaksın gözün ondan başkasını görmeyecek🧿

İnsanları salla gitsin ☺️
O konuda ona çok kızıyorum biz anlaşmıştık doğurmayacaktık gitmiş doğurmuş hemen beni beklemeden😂
Doğumdan sonra inşallah beni rahat bırakırlar tek isteğim bu

Back
X