aybükecim umarım sen de çok oldun demiyorsundur bana 1,5 yıl personel işlerinde çalıştım aynı zamanda kendim de eğitim fakültesi mezunuyum deneyimlerimden ve memurlarnetten faydalanarak senin iyiliğini düşündüğüm için yazıyorum umarım yanlış anlamazsın anladığım kadarıyla ve yukarda en son yazdığın şekliyle sen şuan şubat tatilinde doğum öncesi 5 hafta izini kullanmıyor çalışıyor gözükeceksin yani hem tatilde olacağım hem de çalışıyor gözükeceğim diyorsun ama bu 5 haftada işyerinde çalışmış olmak esas
İznin doğum sonrasına aktarılabilmesi için belirli şartların bir arada bulunması gerekmektedir. Bunlar; a) Tabip onayı, b) Memurun isteği, c) İşyerinde çalışması hususlarıdır.
Öğretmenler, Ağustos ayında izinli sayıldıklarından tabip onayı ve memurun isteği şartları karşılanmış olsa dahi işyerinde çalışma şartı gerçekleşmemiş olacaktır. Bu nedenle Ağustos ayındaki doğum öncesi iznin çalışmadığı için doğum sonrasına aktarılması söz konusu değildir.
Memurlar.Net (Öğretmenin Yaz Tatilindeki Doğum İzin Süresi Doğumdan Sonraya Aktarılır mı?)
Memurlar.Net - Soru/Cevap (Yarı yıl tatiline denk gelen doğum öncesi mazaret izin süresi, doğum sonrasına aktarılır mı?)
zorunlu 3 haftalık yasal iznin 2 haftasının yarıyıl tatilinde geçmesinin sana bir şey kaybettirmeyeceği, senin kendi durumun bence en ideal olan şekil olduğu, 2 hafta geç alınca çalışabilir raporlu olduğun 5 haftanın 2 haftasının yarıyıl tatiline geleceği için doğum sonrasına aktarılamayacağı kanaatindeyim aslında bu bilgileri sen de söylüyorsun ama bilgilerinle yapacak olduğun iş çelişiyor gibi geldi bana çünkü hem "oysa şimdi hemen yarıyıl tatili dönüşünde başlatacağım" diyorsun böylece yarıyıl tatilinde çalışabilir 5 hafta içerisinde olacaksın hem de "aktarmam gereken o 5 haftalık süre yarıyıltatiline denk geliyorsa 5 haftasını değil 3 haftasını aktarabiliyorsun, çünkü 2 haftası zaten tatilde geçiyor, harcanıyor boş yere" diyorsun
hayır kesinlişkle çok olduğunu düşünmüyorum, yardım etmeye çalıştığnı biliyrum, bu konuda baya bilgilisin fakat sen d ebiliyorsun ki, millieğitim de kimkime dumduma, tutup ta tarihlere tek tek bakıp hesaplayacaklarını ben zannetmiyorum, ben sadece olur da bir ihtimal hesaplarlarsa böyle ayrıntılı düşündüm, ama senin dediğin de mantıklı gedi şimdi bana, bakalım ne olacak, ben hesaplarıma göre davrandım, o kadar ayrıntılı davranırlarsa da artık kaderime razı olacağım başka şansım yok,,,