• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum önü izni ???

tam olarak bilemiyorum ama bence bir problem olmaz sonuçta seni kontrol eden doktor biliyor bebeğin haftasını başkası nasıl anlayabilirki sen 34. haftada 32 haftalık göztesrilip 5 hafta daha çalışıcaksın yanlış anlamadıysam ama şunuda düşün 37. haftada en geç ayrılabiliyoruz izne sen rapora göre 37 haftalııkken gerçekte 39 haftalık olucaksın ozamana kadar nasıl çalışırsın zaten doğum genelde 38.39 haftalarda oluyor tam 40. haftada doğuran nadirdir sanırım bana iraz riskli geldi açıkçası

yok canım, ben dediğin gibi 37 haftalık gösterilirken gerçekte 39. haftamda olacağım ama çalışıyor olmayacağım, yani o haftamda zaten yarıyıl tatili başladığı için 2 hafta okula gidip gelmeyeceğim, tatil dönüşü ilk pazartesi de hemen doğum iznine yarılacağım yani,

benim amacım yarıyıl tatiline denk gelen 2 haftalık dilimi, resmi doğum iznime boş yere harcatmamak, bu hesaba göre tam tamına denk geliyor,

dokotorum kabul etti ama bakalım prosedürü iyice araştırmak lazım

memurlar net e bu aralar sık girmeliyim

kızlar ya moralim çok bozuk doktorum izin meselesi için 32+0 da geleceksin dedi satım 21 mayıs 31 aralıkta gidecekmişim istesem de 4 şubata kadar çalışabilecekmişim dodoya ne güzel 31+1de vermiş doktoru böyle olunca ben 1 hafta kaybediyorum nilocana ise daha da önce hesaplamış doktoru kendimi onla karşılaştırırsam yani onun doktorunun hesabına göre 25 ocak olması gerekiyor ve tam 10 gün kaybediyorum yaaa bi şey de diyemedim önde gösteremez misiniz diye napcam bilmiyorum

kızlar ya moralim çok bozuk doktorum izin meselesi için 32+0 da geleceksin dedi satım 21 mayıs 31 aralıkta gidecekmişim istesem de 4 şubata kadar çalışabilecekmişim dodoya ne güzel 31+1de vermiş doktoru böyle olunca ben 1 hafta kaybediyorum nilocana ise daha da önce hesaplamış doktoru kendimi onla karşılaştırırsam yani onun doktorunun hesabına göre 25 ocak olması gerekiyor ve tam 10 gün kaybediyorum yaaa bi şey de diyemedim önde gösteremez misiniz diye napcam bilmiyorum

ben bişey anlamadım, nede kaybın oluyor ki? izni geç almak daha makul değil i senin için de,, ben geç almaya çalışıyorum sen erken almaya çalışıyorsun,bence doktoruna söylesen kabul ederdi, benimkin bile 2 hafta tarihi ileri atmayı kabul etti

ben bişey anlamadım, nede kaybın oluyor ki? izni geç almak daha makul değil i senin için de,, ben geç almaya çalışıyorum sen erken almaya çalışıyorsun,bence doktoruna söylesen kabul ederdi, benimkin bile 2 hafta tarihi ileri atmayı kabul etti

canım şimdi doktorum bana 31 aralıkta geleceksin istersen çalışabilir raporu vereceğim ve 4 şubata kadar çalışabilirsin dedi halbuki ben kendimce 31+1 de yani 25 aralıkta raporu alırım diye düşünmüştüm öyle olsaydı 29 ocağa kadar çalışacaktım yani böyle olunca 6 gün fazla çalışcam şimdi sen öğretmen olduğun için iznin kaynamasın istiyorsun ama benim öyle bir sorunum yok bakalım aralığın 20 lerine gelelim de olmazsa ararım doktorumu sorarım :CüvCüv:

yaaa ben de şimdi memurlar nete bakıyorum hiç aydınlatıcı bir bilgi yok yaaaa

tek bildiğim büyük ihtimalle iznim boş yere tatil dolayısı ile yanacak!!!!

sinir oldum yaaaa!!!

arkadaşlar 31+1 'deyim bu gün doktoruma gittim 32 haftalık gebedir 37. hafataya çalışabilir raporumu aldım kurumuma verdim.Son 3 haftaya kadar çalışmak istiyorum dediğinizde zaten doktor sevke yazıyor bunları...

dodo sonra bir daha yorum yazmadın ama inşallah buna yazarsın

sen 31+1 deyken izin almışsın, oysaki gezdiğim sitelerde diyor ki, 31+6 bile olsan 31 haftalık hamile sayılıyormuşsun, 32 haftalık değil, bu durumda senin izninin 1 haftası boş yere yanmayacak mı?

diğer sorum da, doktor bu raporu yazarken bebeğin ultrason fotoğrfaını da ekliyor mu? ya da başka neleri ekliyor?

37. haftanın dolduğunu nasıl hesaplayacaksın? rapor aldığın tarihten itibaren mi?mantıken öyle olması gerekir..

inşallah bu sorularıma geç olmadan cevap yazarsın, ya da izin almış arkadaşlar varsa sizlerin de sorularıma yorumlarınızı bekliyorum

sen 31+1 deyken izin almışsın, oysaki gezdiğim sitelerde diyor ki, 31+6 bile olsan 31 haftalık hamile sayılıyormuşsun, 32 haftalık değil, bu durumda senin izninin 1 haftası boş yere yanmayacak mı?

diğer sorum da, doktor bu raporu yazarken bebeğin ultrason fotoğrfaını da ekliyor mu? ya da başka neleri ekliyor?

37. haftanın dolduğunu nasıl hesaplayacaksın? rapor aldığın tarihten itibaren mi?mantıken öyle olması gerekir..

inşallah bu sorularıma geç olmadan cevap yazarsın, ya da izin almış arkadaşlar varsa sizlerin de sorularıma yorumlarınızı bekliyorum

ben gittim doktora 32 hafta dolunca çalışabilir raporu yazacak.rapora hafta yazmayacakmış galiba,son 3 haftaya kadar çalışabilir yazacakmış.istersen 2 hafta sonra gel,30 u 32 göstereyim dedi,ama bana sonrası lazım diye kabul etmedim.umarım yardımcı olabilmişimdir.

ben gittim doktora 32 hafta dolunca çalışabilir raporu yazacak.rapora hafta yazmayacakmış galiba,son 3 haftaya kadar çalışabilir yazacakmış.istersen 2 hafta sonra gel,30 u 32 göstereyim dedi,ama bana sonrası lazım diye kabul etmedim.umarım yardımcı olabilmişimdir.

teşekkür ederim cevabına ancak rapora hafta yazmayacaksa, benim kaç haftalık hamile olduğumu ve kaçıncı haftada doğum yaptığımı nasıl bilecekler kii?? ee ozaman ben 2 hafta sonra giderim, doğuma 3 hafta kala çalışabilir raporu alırım, böylece yarı yıl tatiline denk gelen iznimi yakmamaış olurum

32. haftanda çalışabilir raporu almazsan bütün izin hakların yanıyormuş, aman dikkat et , ihmal etme, o raporu mutlaka al..

senin tam denk geliyor işte, anladığım kadarıyla 37. haftandayken okul açılıyor, o hafta gider raporunu alırsın, sende sıkıntı yok, bendeki sıkıntı benim 37. haftamın tatilin 2 haftası dolması ve dolayısı ile yasal iznimi tatilde almak zorunda olmam:çok üzgünüm:

anladın mı? yani yasal iznimin 1 haftası tatile gidiyor boş yere...zaten tatildeyim neden izin alıyorum kiiiÇok üzgünüm çoook

Tatlım tatilde izin alsanda almasan izin yanınyor çünkü en fazla son 3 hafta kalana kadar çalışabiliyoruz, yani son haftaya kadar çalışalım onu daha sonraya aktarralım olmuyormuş

evet canım biliyorum ama benim derdim o değil, zaten 3 hafta kalana kadar çalışabilirim, okulda doğum yapamayacağıma göre son 3 hafta doğumu beklerim evde bu mantıklı ancak, ben çalışabilir raporumu tatili haftalarına denk getirmeye uğraşıyorum, bakalım olacak mı? düşünmekten de yoruldum artık oluruna bırakıyorum

slm canım,
kusura bakma cevabım biraz geç oldu msjını yeni gördüm.
benim 32+0 bayrm tatiline rastladığı için 31+1 de gittim doktora doktorumda kurumumdn aldığım sevke 32. haftadadır 37. haftaya kadar çalışması uygundur yazdı.bu sevki kurumuma verdim ayrıca ultrasyom fotoğtafı eklemedim.37 hasabını nasıl yaparım bilmiyorum ama bir kaç günün bu kadar önemli olmaması lazım sonuçta kesin olarak ne zaman doğum yapacağımız kesin belli değil 40. haftada doğum yapma olasılığımız sadece %5 erken de olabilir geçte olabilir doğum.

aybükeciğim sen neden iznini geç almaya çalışıyorsun anlamadım, en fazla zaten 5 hafta doğumdan sonraya aktarabiliyoruz,benim 31+1 de almam 6 gün erken izine ayrılmam demek doğumdan sonraya yine 5 hafta aktaracağım toplam doğumdan sonra 13 hafta iznim olacak...hihoyyyt

Ben bugün iznimi başlattım oleyyyy düşünmicem artık özel şirkette çalıştığım için resmi olarak ayrıldım hala çalışıyorum ama yılbaşına kadar ancak çalışırım o çalıştığım kadarınıda doğumdan sonraya aktarıcaz anlaştık

arkadaşlar 32. haftanızda 37. haftaya kadar çalışabilir raporunu siz nasıl aldınız?ben ultrasyon raporunu eklemedim doktor sadece 37. haftaya kadar çalışabilir diye sevkime yazdı, doğrumu bilmiyorum bizim kurum bu konuda bilgisiz siz nasıl yaptınız?birde 37. haftada doğum izni için tekrar doktordan rapor falan almaya gerek var mı?

arkadaşlar 32. haftanızda 37. haftaya kadar çalışabilir raporunu siz nasıl aldınız?ben ultrasyon raporunu eklemedim doktor sadece 37. haftaya kadar çalışabilir diye sevkime yazdı, doğrumu bilmiyorum bizim kurum bu konuda bilgisiz siz nasıl yaptınız?birde 37. haftada doğum izni için tekrar doktordan rapor falan almaya gerek var mı?

ben henüz almadım bu cumartesi verebilir belki yalnız yeni doğum yapmış bir arkadaşım söylemişti 37. haftada tekrar doktorun izne ayrılabilir raporu yazması gerekiyormuş hatta doğum iznimiz bittiğinde tekrar doktora gidip iş başı yapabilir raporu alınıcakmış ben henüz doktorla tam detaylı konuşmadım benim merak ettiğimde şu benim bebeğim bir hafta geriden geliyor buna göre doktor usgye göremi yazıcak yoksa sat a göremi

sezaryan olucak arkadaşlar 2 hafta önceden alabiliyolar raporlarını
raporda 30 haftalık olsanızda 32 haftalık olarak rapor alıyorsunuz
izniziz 8 hafta doğumdan önce 8 hafta doğumdan sonra olduğu için yani 30 haftalık olsanızda 38 haftada doğum yapacağınız için bi sıkıntı yok yani

ben henüz almadım bu cumartesi verebilir belki yalnız yeni doğum yapmış bir arkadaşım söylemişti 37. haftada tekrar doktorun izne ayrılabilir raporu yazması gerekiyormuş hatta doğum iznimiz bittiğinde tekrar doktora gidip iş başı yapabilir raporu alınıcakmış ben henüz doktorla tam detaylı konuşmadım benim merak ettiğimde şu benim bebeğim bir hafta geriden geliyor buna göre doktor usgye göremi yazıcak yoksa sat a göremi
teşekkürler canım, bilmiyorum ama bence bebek geriden geliyorsa usg ye göre yazması lazım sanırım.birde bebek vaktinde doğmaz geç doğarsa sanırım doktordan yine mi rapor almak gerekiyormuş mesela benim sata göre 5 şubat gözüküyor eğer 5 şubatta doğmaz gecikirse 5 şubatta hastane yatış göstermek gerekiyormuş ki doğumdan sonraki 8 haftalık süreden düşmesin diye... bu konuda bilgisi olan var mı?

ben 32 haftamda izin aldım fakat izin dönüşüm subat 17 oluyor o zamana kadar ben dogurmuş olacagım ocak sonu dogum görünüyor çünkü kalan kullanamadıgım izin sonraya eklenecekmi peki.yoksa 3 haftam boşa gidecek

Back
X