• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum önü izni ???

kızlar ya moralim çok bozuk doktorum izin meselesi için 32+0 da geleceksin dedi satım 21 mayıs 31 aralıkta gidecekmişim istesem de 4 şubata kadar çalışabilecekmişim dodoya ne güzel 31+1de vermiş doktoru böyle olunca ben 1 hafta kaybediyorum nilocana ise daha da önce hesaplamış doktoru kendimi onla karşılaştırırsam yani onun doktorunun hesabına göre 25 ocak olması gerekiyor ve tam 10 gün kaybediyorum yaaa bi şey de diyemedim önde gösteremez misiniz diye napcam bilmiyorum

Canım moralini niye bozuyosun ki izni önce almak mesele değilki.Bende 3 hafta kalana kadar calısmayı planlıyorum.Doğum sonrasına aktarcam kalan izinleri daha iyi değilmi doğum sonrası asıl izin lazım bize bebişlerimizle daha fazla vakit geçirebilmemiz için canımm.Aslında calısmak bi yandan hamilelik zor yanları da var ama iyi yanlarıda var aslında... hareket ediyorsun en azından evde ne yapcaksın merak ediyorum.

Canım moralini niye bozuyosun ki izni önce almak mesele değilki.Bende 3 hafta kalana kadar calısmayı planlıyorum.Doğum sonrasına aktarcam kalan izinleri daha iyi değilmi doğum sonrası asıl izin lazım bize bebişlerimizle daha fazla vakit geçirebilmemiz için canımm.Aslında calısmak bi yandan hamilelik zor yanları da var ama iyi yanlarıda var aslında... hareket ediyorsun en azından evde ne yapcaksın merak ediyorum.

canım orası öyle ben de son 3 haftaya kadar çalışcam ama benim istemediğim doktorumun 32. haftanın dolumuna kadar bekletmesi 32. haftanının başında verse raporu yine o 5 haftayı doğum sonrasına aktarcam ama izne 5-6 gün erken çıkmış olacağım aktaracağım hafta miktarında bir değişiklik olmayacak ben diyorum 31+1 de versin o diyo tam 32+0 da vereceğim mesela en son gittiğimde 28+2 idi sevke 29 haftalık gebelik yazdı biraz karışık oldu galiba ama bilmem anlatabildim mi

kızlar ben doktorumla anlaştım şu an 33 haftamdayım ama çalışabilir raporumu 5 ocakta alacağım

benim doktorum 31+4 de çalışabilir raporu yazdı bana 32 haftalık gebedir diye ama işyerimle ilgili problem yaşayınca kendisini aradım gel ozaman seni doğum iznine ayıralım dedi şu an 32+4düm izne ayrılabilir raporumu aldım bugün okadar önemli değil dedi bana ama her dodktor bir değil demekki

aybukecim ben anlamadım neden geç alıyorsun,erken almak daha avantajlı değilmi?

canım normal zamınımda alsaydım,tam 23 ocakta yani yarıyıl tatilinin başladığı gün çalışabilir raporumun süresi bitiyordu, sonra 26 ocak pazartesi günü mecburen doğum iznine ayrılmam gerekecekti, yani tatilde 2 hafta boşyere iznim yanacaktı, bunu engellemek için 2 hafta geç alacağım çalışabilir raporunu, böylece tatilde doğum iznine ayrılmak zorunda kalmayacağım

canım normal zamınımda alsaydım,tam 23 ocakta yani yarıyıl tatilinin başladığı gün çalışabilir raporumun süresi bitiyordu, sonra 26 ocak pazartesi günü mecburen doğum iznine ayrılmam gerekecekti, yani tatilde 2 hafta boşyere iznim yanacaktı, bunu engellemek için 2 hafta geç alacağım çalışabilir raporunu, böylece tatilde doğum iznine ayrılmak zorunda kalmayacağım

bende kısmet olursa ocağın ikisinde veya 5 inde alacağım.:CüvCüv:

arkadaşlar doktorun sevk kağıdına 37. haftaya kadar çalışabilir, 5 haftası doğum sonrasına eklenecektir diye yazması yeterleimi yoksa ayrıca rapor mu gerekiyor. Bu arada bende öğretmenim ve müdürüme sorduğumda gerek yok bişey almana demişti ama sizin yazdıklarınızı okuyunca korktum açıkçası.

arkadaşlar doktorun sevk kağıdına 37. haftaya kadar çalışabilir, 5 haftası doğum sonrasına eklenecektir diye yazması yeterleimi yoksa ayrıca rapor mu gerekiyor. Bu arada bende öğretmenim ve müdürüme sorduğumda gerek yok bişey almana demişti ama sizin yazdıklarınızı okuyunca korktum açıkçası.

doktorun sevk kağıdına 37. haftaya kadar çalışabilir, 5 haftası doğum sonrasına eklenecektir diye yazması yeterli canım...bende öyle yaptım...kaydirigubbakcemile3

bu izin konusu gerçekten çok karışık kimse diğerini anlamıyor 2 haftan nasıl yanıyor son 3 hafta izne ayrılmaya mecbur değil misin ki son güne kadar çalışsan bile doğum sonrasına sadece 5 haftayı aktarabiliyorsun 37. hafta ayrılıp o gün doğursan bile yine 5 hafta aktarabiliyorsun sen her durumda doğum öncesi 5 haftanı doğum sonrasına ekleyemiyor musun canım yanacak dediğin zamanında alırsan doğum sonrasına sadece 3 hafta mı aktaracaktın da iznini geç alıyorsun anlamadım da fisfisfis ama doktor konusunda çok şanslısın ben c.tesi doktorumdaydım 31+3tüm çalışabilir raporumu vermedi tam 32+0da geleceksin diye tutturdu kötükedihüso

aybükecim ya düşündüm de senin durum gerçekten kafamı karıştırdı şimdi sen 2 hafta geç alınca izne ayrılabilir raporunu aldıktan 1 hafta sonra doğurman gerekiyor ve doğumdan sonra 8+5=13 hafta izin kullanacaksın 26 ocakta alsaydın izne ayrılabilir raporunu 3 hafta sonra doğuracak ve yine doğum sonrasında 13 hafta izin kullanacaktın değil mi ne farkediyor anlamadım birinde 2 hafta boyunca şubat tatili izinde oluyorsun birinde ise doğum öncesi izninde önemli olan 5 haftanın aktarılması değil mi????

bir de çalışabilir raporunu alan çalışan arkadaşlar (Emekli sandığı) kurumunuzdan aldığınız sevk kağıdının üzerine yazılması yeterli mi yoksa doktorun ayrı bir rapor mu doldurması gerekiyor

bu izin konusu gerçekten çok karışık kimse diğerini anlamıyor 2 haftan nasıl yanıyor son 3 hafta izne ayrılmaya mecbur değil misin ki son güne kadar çalışsan bile doğum sonrasına sadece 5 haftayı aktarabiliyorsun 37. hafta ayrılıp o gün doğursan bile yine 5 hafta aktarabiliyorsun sen her durumda doğum öncesi 5 haftanı doğum sonrasına ekleyemiyor musun canım yanacak dediğin zamanında alırsan doğum sonrasına sadece 3 hafta mı aktaracaktın da iznini geç alıyorsun anlamadım da fisfisfis ama doktor konusunda çok şanslısın ben c.tesi doktorumdaydım 31+3tüm çalışabilir raporumu vermedi tam 32+0da geleceksin diye tutturdu kötükedihüso

aslında benim izah ettiğim durum pek karışık değil, çok basit

evet son 3 hafta izne ayrılmak mecburiyetindeyim, zaten oraya kadar bir sıkıntı yok, yalnız eğer zamanında çalışabilir raporu alsaydım bu raporun süresi yarıyıl tatilinde dolacaktı ve 3 haftalık mecburi yasal iznimin 2 haftasını boş yere tatilde kullanmış olacaktım, oysa şimdi hemen yarıyıl tatili dönüşünde başlatacağım 3 haftalık mecburi iznimi ve böylece tatilde boş yere iznim yanmayacak, 2 hafta karda olacağım

çok basit yaaa, ben doktoruma durumu iyice izah ettim ve kabul etti, bu cuma günü de çalışabilir raporumu alacağım

aybükecim ya düşündüm de senin durum gerçekten kafamı karıştırdı şimdi sen 2 hafta geç alınca izne ayrılabilir raporunu aldıktan 1 hafta sonra doğurman gerekiyor ve doğumdan sonra 8+5=13 hafta izin kullanacaksın 26 ocakta alsaydın izne ayrılabilir raporunu 3 hafta sonra doğuracak ve yine doğum sonrasında 13 hafta izin kullanacaktın değil mi ne farkediyor anlamadım birinde 2 hafta boyunca şubat tatili izinde oluyorsun birinde ise doğum öncesi izninde önemli olan 5 haftanın aktarılması değil mi????

evet bizim mantıımızla öyle ama yönetmelik diyor ki, aktarmam gereken o 5 haftalık süre yarıyıltatiline denk geliyorsa 5 haftasını değil 3 haftasını aktarabiliyorsun, çünkü 2 haftası zaten tatilde geçiyor, harcanıyor boş yere ,oysa ben şimdi yarıyıl tatilinde çalışabilir durumunda göründüğüm için 5 haftanın hepsini aktarabileceğim

anladın mı?

ben de Allah izin verirse cuma günü alacağım raporu.benim 32.hafta tam cuma günü doluyor.ama bende doğum tarini düşünüyorum.kısmet olursa şubat 15 i ile 25 i arası dedi dr. ama karar veremiyorum 25 ine kadar bekleyeceğini sanmam kızımın.eşimde pazartesi 16 sı olsunda ben de 5 günlük iznimi kullanayım diyor.

evet bizim mantıımızla öyle ama yönetmelik diyor ki, aktarmam gereken o 5 haftalık süre yarıyıltatiline denk geliyorsa 5 haftasını değil 3 haftasını aktarabiliyorsun, çünkü 2 haftası zaten tatilde geçiyor, harcanıyor boş yere ,oysa ben şimdi yarıyıl tatilinde çalışabilir durumunda göründüğüm için 5 haftanın hepsini aktarabileceğim

anladın mı?
Aybüke tam olarak ne yapmak istediğini anlamadım... Senin normalde doğum ne zaman ve doğum önü iznin ne zaman başlıyor da sen bu türlü düşündün. Benim doğum önü iznim okul bittiği hafta başlıyor yani 3 haftalık izinin 2 haftası tatilde geçecek son bir haftası karlı çıkıcam. Senin planın ne anlamadım...CADIARZU

anladın mı?

hocam bende doğum önü 5 haftalık süreyi doğum sonrasına atıcam ve bu 5 haftanın 2 haftası şubat tatili ile geçicek ama bizim şube müdürü şubat tatili süresini doğum sonrasına atabilirsin dedi...yönetmeliğin hangi maddesinden bahsediosunuz acaba?????

aslında benim izah ettiğim durum pek karışık değil, çok basit

evet son 3 hafta izne ayrılmak mecburiyetindeyim, zaten oraya kadar bir sıkıntı yok, yalnız eğer zamanında çalışabilir raporu alsaydım bu raporun süresi yarıyıl tatilinde dolacaktı ve 3 haftalık mecburi yasal iznimin 2 haftasını boş yere tatilde kullanmış olacaktım, oysa şimdi hemen yarıyıl tatili dönüşünde başlatacağım 3 haftalık mecburi iznimi ve böylece tatilde boş yere iznim yanmayacak, 2 hafta karda olacağım

çok basit yaaa, ben doktoruma durumu iyice izah ettim ve kabul etti, bu cuma günü de çalışabilir raporumu alacağım

anladın mı?

aybükecim umarım sen de çok oldun demiyorsundur bana 1,5 yıl personel işlerinde çalıştım aynı zamanda kendim de eğitim fakültesi mezunuyum deneyimlerimden ve memurlarnetten faydalanarak senin iyiliğini düşündüğüm için yazıyorum umarım yanlış anlamazsın anladığım kadarıyla ve yukarda en son yazdığın şekliyle sen şuan şubat tatilinde doğum öncesi 5 hafta izini kullanmıyor çalışıyor gözükeceksin yani hem tatilde olacağım hem de çalışıyor gözükeceğim diyorsun ama bu 5 haftada işyerinde çalışmış olmak esas
İznin doğum sonrasına aktarılabilmesi için belirli şartların bir arada bulunması gerekmektedir. Bunlar; a) Tabip onayı, b) Memurun isteği, c) İşyerinde çalışması hususlarıdır.

Öğretmenler, Ağustos ayında izinli sayıldıklarından tabip onayı ve memurun isteği şartları karşılanmış olsa dahi işyerinde çalışma şartı gerçekleşmemiş olacaktır. Bu nedenle Ağustos ayındaki doğum öncesi iznin çalışmadığı için doğum sonrasına aktarılması söz konusu değildir.
Memurlar.Net (Öğretmenin Yaz Tatilindeki Doğum İzin Süresi Doğumdan Sonraya Aktarılır mı?)
Memurlar.Net - Soru/Cevap (Yarı yıl tatiline denk gelen doğum öncesi mazaret izin süresi, doğum sonrasına aktarılır mı?)

zorunlu 3 haftalık yasal iznin 2 haftasının yarıyıl tatilinde geçmesinin sana bir şey kaybettirmeyeceği, senin kendi durumun bence en ideal olan şekil olduğu, 2 hafta geç alınca çalışabilir raporlu olduğun 5 haftanın 2 haftasının yarıyıl tatiline geleceği için doğum sonrasına aktarılamayacağı kanaatindeyim aslında bu bilgileri sen de söylüyorsun ama bilgilerinle yapacak olduğun iş çelişiyor gibi geldi bana çünkü hem "oysa şimdi hemen yarıyıl tatili dönüşünde başlatacağım" diyorsun böylece yarıyıl tatilinde çalışabilir 5 hafta içerisinde olacaksın hem de "aktarmam gereken o 5 haftalık süre yarıyıltatiline denk geliyorsa 5 haftasını değil 3 haftasını aktarabiliyorsun, çünkü 2 haftası zaten tatilde geçiyor, harcanıyor boş yere" diyorsun

hocam bende doğum önü 5 haftalık süreyi doğum sonrasına atıcam ve bu 5 haftanın 2 haftası şubat tatili ile geçicek ama bizim şube müdürü şubat tatili süresini doğum sonrasına atabilirsin dedi...yönetmeliğin hangi maddesinden bahsediosunuz acaba?????

sen şube müdürü ile konuştuysan sıkıntı yok zaten, ben bu konuyu memurlar nette iyice araştırdım oraya girip bakarsan yönetmeliğin hangi maddesinden bahsedildiği yazıyor

zaten kafa karışacak bir durum değil, benim durumum bunu gerektirdi böyle yaptım, 5 haftalık çalışabilir raporumu cuma günü aldım, ve pazartesi okuluma teslim edeceğim, yalnız raporu aldığımda 33 hafta 3 günlüktüm,

Back
X