DOĞUM SANCILARININ FAYDALARI (alıntıdır)

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
Hamile kadınların korkulu rüyası doğum sancısı....
pekçok kadın artık tıp bu kadar ilerlemişken, doğum sancısı çekmenin gereksiz olduğa inanıyor ve ağrısız doğumu tercih ediyor.

Aslında bebeğimize kavuşmamızı sağlayan bu sancıların çok önemli görevleri varmış. bunu ilk öğrendiğimde ben de şok olmuştum, eminim ki okuyunca herkes doğum olayının bir mucize olduğunu düşünecek...

bunları yakın bir arkadaşımdan öğrenmiştim. ona bu bilgileri anlatan amerikalı bir ebenin anlattığı şekilde buraya aktarıyorum:

''sancılar, 9 ay bir suyun içinde, sıvı besinle beslenmiş, sıvı oksijenle büyümüş bebeğin, kuru ortama çıkışına hazırlanmasının yegane yoludur. içerdeki ve dışarıdaki basınçlar değişiktir, akciğerlerine giren havanın cinsi değişiktir, herşey yeniden tanımlanır bebek için. o nedenle sancılar hayatidir.

Sancı vurduğu zaman, bileceksin ki bebeğin kordondan aldığı sıvı oksijen akımı duruyor, bebek de mecburen kendi ciğerlerinde rezervde tuttuğu oksijeni kullanıyor. yani akciğerlerini çalıştırıyor. sonra o sancı geçince yine anneden oksijen alıyor. bebeğin kanındaki birşeyin oranı bu şekilde gerçek hayat seviyesine çıkmış oluyor.( bu birşeyin adını hatırlayamadı, dr. unuzdan öğrenebilirsiniz) bu nedenle bebek , sezaryenle doğmuş bebeklerin yaşadığı şoku yaşamıyor, bir anda sudan çıkmış balığa dönmüyor.

o nedenle sancıların en berbat olduğu, dayanamayacağın zaman aklında bu olsun. bu sancılar, senin bebeğinin hayatını kolaylaştırıyor, sağlamlaştırıyor.

ayrıca sancılar, senin beynine de doğumun başladığını, ilerlediğini ve bittiğini de söyleyecek, haber verecek ki bebek çıktığı an plasenta ayrılsın, o ayrılırken de sütü başlatan prolaktin hormonu salgılanmaya başlasın.aynı anda süt bezlerin de yeni doğana koruyucu maddeleri verecek, mesela doğal antibiyotikleri...

ayrıca yine aynı sancılar, kasılmalar, bebeği doğum kanalında ileri itecek, doğumu ilerletecek...

yani bu sancılar senin düşmanın değil, en yakın müttefikin, bunu bil ve sancılarını sev.'''

işte amerikalı ebenin anlattıkları aynen bunlar.

yani doğum sancıları aslında bebek için çok önemliymiş,bebeğin akciğerlerini sıvı oksijen alımından gaz halindeki oksijen alımına adapte etmeye yarıyorlarmış. sadece anneye acı veren birşey değilmiş. yani aslında biz sadece acı çektiğimizi düşünürken aslında bebeğimizin sağlığı için çok çok önemli birşey yapıyormuşuz.

doğum gerçekten mucizevi bir olay ve her evresinde olan şeyler, gerçekten bir amaca hizmet eden şeyler....

bütün hamilelere güzel bir doğum dilerim:)

teşekkürlerimi de alayım bir zahmet:roflol:

işte budur Rabbim hepimize normal doğumu nasip etsin... gerçekten çok güzel bir yazı sara_nur bebeğim ve ben yazın için teşekkür ediyoruz :)))

canlarım benim valla bu yazıyı okuyunca bir kez daha dogru karar verdiğimi gördüm allahım yanımızda olsun gerisi kolay

çok eskiden tv de ikbal gürpınar anlatmıştı

bir arkadaşı dostlarıyla doğa gezintisi yaparken kozasından çıkmaya çalışan bir kelebek görürler
bütün gücünü harcamasına rağmen kelebek kozadan çıkamaz
kelebğin haline acıyıp kozayı bir parça açarak kelebeğe kozadan çıkması iin yardımcı olurlar ve büyük bir mutlulukla evlerine dönerler
daha sonra televizyonda bir belgesel programı izleyene kadar mutludurlar çünkü kelebeğe yardım ettiler belki de onun hayatını kurtardıklarını düşünüyorlardır
ama belgesel de anlatılanları görünce hiçte öyle olmadığını anlarlar
neden mi?

kelebekler kozadan çıkmak için çaba harcarken aynı zamanda kanatları ve kasları gelişmektedir yani uçmaya hazır hale gelmektedir bu şekilde kanatlarını geliştirip uçmaya hazır hale gelemezlerse uçamazlar ve ÖLÜRLER

yani aslında kelebeğe iyilik yaptığını zannedenler onun ölümüne sebep olmuşlar

bence normal doğum ve sezeryan arasındaki fark biraz da burada
normal doğum bebeği yeni dünyasına hazırlayan mucizevi bir olay

hamile kaldıgım andan beri hep normal dogum istedim ve gidişatımda normal doguma göre başka bir komplikasyon çıkmazsa çatır çatır da allahın izniyle normal dogum yapacagım asla vazgeçmem

Canım paylaşım için sağol .Rabbim hayırlı, kolay doğumlar nasip etsin sana Aminnn

arkadaşm yazn için allah razı olsn.bende hamile kalırsam kesnlikle normal doğm istym.

inşaallah allahımın izniyle sen ve senin gibi bebek isteyen bu özlem ile yanan herkese ama herkese allah naisp kısmet etsin kimsenin elleirni kollarını evlerini boş bırakmasın rabbim dileğim bu duyguyu tum dünya kadınlarına yaşatsın allahım inşaallah inşaallah amin

Ben de teşekkür ederim, daha hamileliğimin ilk evrelerinde sayılırım ama yine de endişeleniyorum doğum konusunda, bırakın hamileliği, bekarlığımdan beri hep normal doğum taraftarı olmuşumdur, ninem,ananem,annem normal doğumu daha kötü koşullarda yapabildilerse ben pekala yaparım diyordum, hala aynı fikirdeyim, ama işte bir sürü yazı görüyoruz, ya da duyuyoruz konuşulanları, normal doğum tehlikeli, kötü vs... bir sürü şey o yüzden de insanın kafası karışıyor, bilmiyorum valla ne olacak, rabbim hayırlısını nasip etsin.

rabbim bütün doğum yapacak arkadaşlara bi nefeste kurtulmayı nasip etsin. ben sezaryenle doğum yaptım ama şimdiki aklım olsa kimseyi dinlemez ve dişimi sıkar normal doğururdum.son ana kadar vazgeçmeyin kızlar.hakkınızda hayırlısı olsun

Normalde güçlü, cesur , ağrıya dayanıklı bir insanım, ama niyeyse jinekolojik muayene ve doğum düşüncesi beni strese sokmaya yetip artıyor:)
Şimdiye kadar sezeryanlı doğan çocukların ciğerlerinde problem yaşanabildiğini ,normal doğumla dünyaya gelen çocuklardan daha çok astım, bronşit gibi akciğer rahatsızlıklarına yakalandıklarını okumuştum.
Düşününce insanlığın ilk çağlarından beri kadın normal doğumla dünyaya getirebiliyor bebeğini, üstelik bebeklerini kucaklarına aldıklarında çektikleri ağrıdan eser kalmıyor .
O zaman ben de yapabilirim diyorum kendime:)
Hele bir hamile kalayım da ,inşallah bir problem olmazsa normal doğum en iyisi yine de :)
Bu kadar ayrıntılı bilmiyordum sayende öğrenmiş oldum, teşekkür ne kelime Şeniz rep verecektim ama 24 saat dolunca jeyyar

inşaallah inşaallah inşaallah aminnnnn rabbim sen gibi arzu eden herkese versin inşaallah aminnnnnnnnnnnnn:1hug:

ALLAH 'ım herkese hayırlı dogumlar nasip etsin.
bazen bilemiyosun son ana kadar normal doğum diyorlar herşeyde onu gösteriyor sonra bir bakmışın sezeryan.herşeyin hayırlısı

ben daha hamıle kalmadan normal dogum istiyorum vede normal doguma girdigim halde neler yapılıyo gördügüm halde bence herkes önce normal dogumu denesın tabıkı bebege ve kendınıze zararı olacaksa hemen sezeryana alırlar neyse bakalım herkese hayırlı catır catır dogurmalar a.s. :roflol:

15 gün önce 5,5 aylık bebeğimi normal doğum ile doğurdum..Çok küçük olduğu için kaybettim..ama konuyla ilğili bir iki şey söylemek istiyorum..
Ben en başından beri hep normal doğum istedim ama epidural normal doğum düşünüyordum..ama bir talihsizlik sonucu suni sancı ile ve yaklaşık 5 saat sancıdan sonra bebeğimi dünyaya getirdim..
çok ağrınız oluyor belki çok canınız yanıyor ama inanın doğumdan sonra ne ağrı ne başka bişey kalmıyor...normal doğum doğanın tabiatında var...
Korkacak hiç bir şey yokmuş rabbim bana tekrar hamilelik nasip ederse epidurala bile ihtiyaç duymam sanırım yine normal doğum yaparım..
düşünün üstelik 9 aylık bir bebek rahim ağzına geldiğinde ıkınmanızla kısa bir zamanda kayıyor ve dışarı çıkıyor.
benim kızım küçük olduğu için daha zahmetli daha ağır bir normal doğum yaşadım ama diyorumya inanın doğum sonrası herşeyi unutuyorsunuz..
Hepinize güzel sağlıklı bebekler dünyaya getirin...Rabbim bebeklerinize uzun ömür versin.........

helal sana kız doğur çatır çatır ben de ilk doğumumu normal yaptım,allah ım kısmet ederse eğer ikincide bir aksilik çıkmazsa onu da normal olacağım...

allahım sanada tez vakitte acını dindirecek uzun ömürlü bir evlat versin amin

kurban olduğum mevlam ne büyük.hepinize hayırlı doğumlar arkadaşlar.a.s.

saranur bişi dicem canım ya bende normal doğum çok istiyorum, sancılar içinde cesaretlendim yazını okuyunca, yalnız benim korkum ıkınmayı başaramamak nefesime güvenmiyorum çünkü, böyle bi durumda Allah korusun bebek çıkamayıp oksijensiz kalıp Allah korusun beyin özürlü olabiliomuş sırf bundan korkuyorum ve aklım sezeryana kayıyo bazen canım, bide tüp bebekler için zor bulduk kıymetli riske atamayız diyen doktorlar var ve sezeryan yapıolar benim bebeğim zor olmadı çok şükür ama o da çok değerli canım benim bi akıl verin kızlar bişi diyin nolur napcas

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…