DOĞUM SANCILARININ FAYDALARI (alıntıdır)

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bu arada barzey hoşgeldin canım, bana mesaj atmışsın gebelik takvimi için çok geç gördüm malesef sonradan durumunu duyunca çok üzüldüm Allah sana sabır versin ve en kısa zamanda sağlıklı bi bebiş nasip etsin ve bana mesaj at ben yapayım takvimini canım benim

barzey umarım rabbim bir daha böyle bir acı yaşatmaz ve inşallah tekrar en kısa zamanda tekrar hamile kalırsın. sizin gibi artniyetsiz insanlardan allah razı olsun. bazen insanın yakın çevresindeki insanlardan bile normal doğum hakkında korkutucu hikayeler duyuyoruz. daha yarım saat önce dinledim bi tanesini. neden insanlar bu kadar kötü anlamıyorum aklım almıyor. 28haftalık hamileyim ve başından beri allah izin verirse normal doğum yapıcam diyorum ve kararlıyım. doğum şekline karar vermiş, yakında doğum yapıcak birinin yanında ısrarla gözünü korkutmak ne demek yaaa hiç mi allah korkusu, insan sevgisi kalmamış bunlarda... çok sinirlerim bozuk gerçekten onların anlattıklarından etkilenip gözüm korkmuş filan değil. sadece yapmak istedikleri şey sinir bozucu... neyse, herkese hayırlı doğumlar diliyorum....

canım benim senin bu soruna en güzel yanıtı saglıkçılar verir ama eminki bu dururm dada riske atmıoyrlardır sanmam benim dr um bir tüp bebek dr u ben tup bebek yaptırmadım ancak tedaviyle hamile kaldım bende ve gördüğüm kadarıyla gerçekten pek çok dr bir şeyden sonra gebeliğin normal seyir haline girdiğinde onu normal kabul ediyor olacak olan sezeryan dada olabilir demi canım benim bak ben çok şahit oldum tedaviyle hamile kalan hastalarında dr um eger gidişat normalse normal dogum yaptıroyr yani bu kadar normal dogum yanlısı bir dr ve ben onun gibi pek çok dr biliyorum ama ailelerin korkularından ötürü sezeryan yapıyorlar bu durumu bende merake ttim derram canım konuya bakarsan lütfen cvp yazar mısın saglıkçı olarak.....ancak canım benim sonuçda dr lar çatı muayenesi yapıyorlar bebeklerin kilolarını kaydetiyorlar buna göre karar verlilmesi gereken bişey lütfen sende sakişn ol ben şimdi çıkıoyrum kzıalr bebegim sanırım sıkıldı baskı oluyor aşagıya zaten bugün bu dogumlar yuzunden üzülünce burnum da kanadı ama bir saglıkçı bu soruya yanıt verirse sevinirim yerimsenibenŞeniz:1hug:a.s.

arkadaslar Amerika'da yasıyorum. burada cok arkadasım dogum yaptı. ve kesinlikle anormal bir sey olmadıgı takdirde, anne bebek saglıgını tehdit edecek bir durum yoksa normal dogum ile dogum yapılıyor. doktora soramıyorsun bile normal mi yoksa sezeryan mi diye. tabi ki normal diyor sanki sezeryan acayiplikmis gibi. ama acayiplik degil mi arkadaslar? oganın dengesine karsı gelmek degil mi? bher zey anneler icin dusunulmemis mi? dogum kolaylastırılmamıs mı? yani bebegin mesela duz dururken dogum yaklasınca ters donmesini bili acıklayamıyor. sakın ozkutle farkı demeyin cunku bebek kucukken kefası daha buyuk o durumda ilk basta ters donmesi gerekirdi.
minnacık bir delik acılıyor acılıyor acılıyor. ve dogum bittigini anlayınca geri kuculuyor.

annler zannediyorlar ki sezeryan olunca pıt diye acı cekmeden bebek cıkacak. ama o zaman vucut dogum yaptııgnı anlamıyor. aldıgın kiloları veremiyorsun ve seneler boyunca o ameliyat sende tehlike arz diyor. dikislerin oldugu yer patlayabiliyor. zaten ilk sezeryan olunca igeri de mutlaka sezeryan olmak zorunda. arkadasım aradan 7 yl gecmesine ragmen doktor normal dogumu riskli gordu.
ilk dogumundan 6 kilo kalmıstı. kalan 6 kilo demek istedigim verilemeyecek olan yerlesen 6 kilo. bu dogumdan da 13 kilo var fazladan simdilik.

benim sormak istedigim normal dogumda epidualle acı cekmiyorsun. deneenler var mı? yani vucut her seyini aynı mal dogum gibi yasıyor sen her syi hissediyorsun sadee acıyı hissetmiyorsun.

sagol canim
insallah benimki de normal olur
ilk acilen sezaryen oldum 24 saat sancidan sonra
ama napalim iste
simdi uc sene oldu dogum yapali ve bakalim doktor dedi normal dogum yapabilirsin su an bi sey yok ama sali gunu ne dicek bakalim belki normal deneriz insallah normal olur

teşekkür ederim paylaşımın için.inşallah çok kolay bi doğumun olur

hiç korkmayın çatır çatır doğurursunuz çok kolay kilolar da hemen gidiyor göbek de kalmıyor harika bişey ama epidurali de öneririm

evet saol incicim seninde dediğin gibi çatır çatır yerimseniben

Son düzenleyen: Moderatör:
saracım paylaşımın için çok teşekkür ederiz canım benim rabbim herşeyi en ince detaayına kadar bizlere sunmuş bizde maalesef faydalanmıyor başka yönlere koşturuyoruz neyse
amerikada yapılan bir araştırmaya göre normal dogum yapanlar sezeryanla dogum yapanlardan daha çok seviyorlarmış çocuklarını
bunu ben söylemiyorum sakın yanlış anlaşılmasın sadece araştırma sonuçları bu
evet benimde iki tane oğluşum var biri 9 biri 6 yaşında ilk dogumumda bende epey korkmuştum dogum bu başlı başına bir olay tabi ama dogumlarımı normal yaptım ellerimi ısırark hemde neyse korkutmak istemem kimsecikleri çocuk çıktıgı anda aglamaya başladım bir duygussallık bir rahatlık bebegin senden parça o duyguları yaşamayı herkese tavsiye ederim inanın eve geldim işimi gücümü herşeyimi kendim yaptım sezeryanla olsam öylemi olacaktı
o doğum anındaki duygular inanın bambaşka bir şey tarife kelime yetmez kızlar sezeryanla olsa insan kendi acısından bilmiyorum tabi başıma gelmediği için ne kadar yaşayabilir diyorum o anki duyguları
bencede zorunlu bir şey olmadıkça en güzeli normal sevgilerimleeeee

ayy yarabbim ... bende hamiş olup bebeğimi sancılarla çatır çatır doğumak istiyorum yaaaaaaaaaaaaaa......

bir bebeğin oluşması ve doğumu herşey mucize ben bu mucizelerin 8 senedir farkındayım ve hala yaşayabilmek için çabalıyorum

canım arkadaşım al bakalım sana teşekkür teşekkür ederim s@r@nur:) güzel bir paylaşım olmuş rabbim sanada hayırlı ve kolay doğumlar nasip etsin bende bi hamile kalabilsem sıra sancıyla normal doğumada gelecek ama önce hamile kalmak lazım dimi ya:))))))))
sevgiyle kal allaha emanet ol

bende normal dogum ıstıyorum ama bakalım hakkımızda hayırlısı olsun

ayy yarabbim ... bende hamiş olup bebeğimi sancılarla çatır çatır doğumak istiyorum yaaaaaaaaaaaaaa......
doğurursun güzelim sen de doğurursun merak etme er ya da geç allah ımın izniyle bu duyguyu tadacaksın inşallah...

heheheh çatır çatır dogurdum geldim ...hemde epidurelsiz......yerimseniben herkesede bunu tavsiye ediyorum.....

bu konuyu actıgın için bende cok tesekkür ederim uzun zaman olmuş acalı ama bende normal dogum hakkında sürekli bilgi topluyorum 4 aylık hamileyim ve normal dogumdan cok korkuyordum sezeryan dada kolay ve acısız dediler sezeryan istiyordum ama artık bebeşiim ve kendi saglıgın için kesinlikle normal dogum yapak istiyorum Allah herkeze hayırlı dogumlar nasip etsin inşşşş...

gercekden cok güzel ve faydali bilgiler ne mutlu banaki ölümden dönmeme ragmen normal dogumla dünyaya getirdim melegimi

yalnis anlasilmasin bile bile normal dogum yapmadim son animda koplikasyon cikti kizim dogdukdan sonra ameliyat oldum zaten

ama rabbim hayirli kilarsa eger hicmi hic korkmuyorum suan ve allahin izniyle ikinciyide normal düsünüyorum

tskler bu güzel paylasim icin okurken büyük keyif aldim biz sanci ve agri cekiyoruz ama bebeisimiz icinde hic kolay diil birebir olmasada oda cabaliyomus megersea.s.

bnede normal doğum istiyorummmmmm.
teşekkürler canım paylaşimin harikaaaaaaaa

Arkadaslar benım yengem dogumuna yakın 41 yasın okudu 7 tane pirince ve bunu tam sancısı baslarken yuttu cok kolay dogum yaptı tavsıye ederım ama 41ınıde kendınız okuyacaksınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…