- 24 Şubat 2015
- 2.042
- 787
- 53
- Konu Sahibi Sessiz_sedasiz
-
Sarmayi çok seviyorum ama pirinçleri kiriliyor canim iyuzden koymayacagim. Kisir makarna salatasi havuç salatası buğday salatasi gibi şeyler yaparim diye düşünüyorum pratik oluyorlar bol bol börek sarip koyayim dedim. Bazilari poacayi pişirip koyuyormus hic denemedim memnun olanda var olmayan da. Hatta keki bile pişirip koyanlar var mis onu da denemedim. Ama birkaç çeşit tuzlu tatil kurabiye yapacgim. Şekerli kurabiye koydum dolaba denemek için hem elmali hem damla cikolatali gayet güzel oluyor memnun kaldim yani kurabiyeler ve borekler hazir olduktan sonra yanina bir salata tarzi birşey bide kek pratik olur diye dusunuyorumBÖrek sarma koymuştum ben baya iş gördü
Aynen Can'ım. Bi salata yanına yeter Zaten gelenler tatlı pasta getiriyor onlarda ikram ediliyor eşim bi tepsi börek aldı bi tepside baklava aldı yetişmeyince. Annem 10 litre vişne kaynatmıştı . Çay yapmak zahmetli geldi bana Bebekle hep vişne suyu ikram ettimSarmayi çok seviyorum ama pirinçleri kiriliyor canim iyuzden koymayacagim. Kisir makarna salatasi havuç salatası buğday salatasi gibi şeyler yaparim diye düşünüyorum pratik oluyorlar bol bol börek sarip koyayim dedim. Bazilari poacayi pişirip koyuyormus hic denemedim memnun olanda var olmayan da. Hatta keki bile pişirip koyanlar var mis onu da denemedim. Ama birkaç çeşit tuzlu tatil kurabiye yapacgim. Şekerli kurabiye koydum dolaba denemek için hem elmali hem damla cikolatali gayet güzel oluyor memnun kaldim yani kurabiyeler ve borekler hazir olduktan sonra yanina bir salata tarzi birşey bide kek pratik olur diye dusunuyorum
Poğaçayı pişirip mi koyuyorsun canım nasıl oluyor?Poğaça koyuyorum ben sıkıntı yaşamadım hiç. Sarmayı da pişirip koyduğum zaman kırılma olmadı. Mini pizzalsr yapıp koyabilirsin ama çokta yorma bence kendini. Gelen misafir doğum yapan birine geliyor sonuçta çokta beklentileri olmasın..
Poğaçayı pişirip mi koyuyorsun canım nasıl oluyor?
Takipteyim. Annem lohusa şerbeti yapacak misafirlere dağıtmam için hem sütte arttırıyomş sözde :) küçük küçük börekler yapacak, baklava yapacak, bide küçük sigara börekleri ile sarma yapacak buzluğa atacağız.. Bu arada bunları ne zaman yapacağız normal olursa haha :)
Benm kendi ailemle ve eşimin ailesiyle ayni şehirde değiliz. O yüzden çok kalabalık misafirlerin olmayacak.arkadaşlar feln var onlar içinde yeterli diye düşünüyorum ziyaretler hep aksam olacak esli gelinecek o yüzden bunlara yaparim diye düşünüyorum bende canimAynen Can'ım. Bi salata yanına yeter Zaten gelenler tatlı pasta getiriyor onlarda ikram ediliyor eşim bi tepsi börek aldı bi tepside baklava aldı yetişmeyince. Annem 10 litre vişne kaynatmıştı . Çay yapmak zahmetli geldi bana Bebekle hep vişne suyu ikram ettim
Kaynar bi içecek adı mı yoksa lohusa şerbetinin sıcak halimi anlayamadım :)Sigara böreği iyi fikir. Bizim burada kaynar yapılır. Lohusa şerbeti bilmez kimse. Sıcakta da gitmiyor valla kaynar
Kaynar ne ? Loğusa şerbeti bizim adet ve usuldede yok ama yasadigim şehirde var :) yapmayi düşünmüyorum içen var içmeyen var onun yerine meyve suyu daha mantikli geliyor hastane için özellikle canim.bizde de doğumdan sonra misafirlere kuymak yapilir burdakilerde onu bilmiyor :) ama ben cayli gelecek misafirlere cay pasta salata tarzi şeyler dusunuyorumSigara böreği iyi fikir. Bizim burada kaynar yapılır. Lohusa şerbeti bilmez kimse. Sıcakta da gitmiyor valla kaynar
Az gelen olacaksa yeter hazırlığın Can'ım, biz karadenizliyiz biraz kalabalık sülale bide birbirimize düşkünüz dıdımın dıdısı geldi sağolsun çeyreğini alıp. Bana yetmedi bile..Benm kendi ailemle ve eşimin ailesiyle ayni şehirde değiliz. O yüzden çok kalabalık misafirlerin olmayacak.arkadaşlar feln var onlar içinde yeterli diye düşünüyorum ziyaretler hep aksam olacak esli gelinecek o yüzden bunlara yaparim diye düşünüyorum bende canim
Bizde serbet mevlutlerde yapilir sadece ya cenazede yada asker terhise geldiğinde bebek mevlutunde felan doğumda yapilmiyor fistikli sade yagli kuymak yapariz misafirlere anne sütunu arttirici etkisinde oluyor sicak yeniliyor.ama burdakilerde onu bilmediğinden misafirlerine ikram etmeyecegimKaynar bi içecek adı mı yoksa lohusa şerbetinin sıcak halimi anlayamadım :)
Bizde lohusa şerbeti soğuk dağıtılır :) Mart sonu yine soğuk olur diye düşünüyorum 5 kiloluk şişelere 3 tane yapacağız mevlüde kadar içilmek için, Mevlüdde de dağıtmak için yapılacak tabisi :) kolay olur
Benim ailemde çok kalabalik ama memleket dişinda olunca durum değişiyor :) anneler gelecek doğuma sadeceAz gelen olacaksa yeter hazırlığın Can'ım, biz karadenizliyiz biraz kalabalık sülale bide birbirimize düşkünüz dıdımın dıdısı geldi sağolsun çeyreğini alıp. Bana yetmedi bile..
Pogacayi pişmiş denemedim canim bazilari iyi oluyor diyor bazilarida tadi değişiyor diyor.sarma pismiste denemedim.annem yaninda olacak çok güzel sarma yapar :) dediğim gibi iki şekerli bir tuzlu kurabiye yapacagim börek bide gelen olursa da hemen bir kisir yada salata tarzi birşey bide kek yeterli gelir galiba pogacayida deneyecegim önce kendimize :)Poğaça koyuyorum ben sıkıntı yaşamadım hiç. Sarmayı da pişirip koyduğum zaman kırılma olmadı. Mini pizzalsr yapıp koyabilirsin ama çokta yorma bence kendini. Gelen misafir doğum yapan birine geliyor sonuçta çokta beklentileri olmasın..
Pogacayi pişmiş denemedim canim bazilari iyi oluyor diyor bazilarida tadi değişiyor diyor.sarma pismiste denemedim.annem yaninda olacak çok güzel sarma yapar :) dediğim gibi iki şekerli bir tuzlu kurabiye yapacagim börek bide gelen olursa da hemen bir kisir yada salata tarzi birşey bide kek yeterli gelir galiba pogacayida deneyecegim önce kendimize :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?