Doğum sonrası bel tutulması...

bende 10 ay önce sezeryanle dogum yaptim ve arada agrim oluyor agrim popoma kadar iniyor ins. gecer birde bebislerimiz agirlasti onlari tasimakta agriyi tetikliyor.

ben genel anestezili sezeryan oldum bel ağrısı gibi bir şikayetim yok şükür 10 kilo almıştım doğumdan sonra gitti ablam spinalle olmuştu kızcağız 3 ay baş ve bel ağrısından kafayı yiyecekti onu görünce vazgeçtim zaten epidural ve spinalden belli bir süre sonra geçti onun inşallah sizinde geçer

Ben kendimi bizzat takip ettim ve bu siddetli agrilarin, cocuklari tasimaktan kaynaklandigini farkettim. Oglum 3 kilo bile degildi dogdugunda ama yatagina egilip kalkmaktan belimi cok yordugumu farkettim. Agrilar ayaklarima kadar vuruyor ve sag bacagim uyusuyordu. Artik esimden rica ediyorum o yatagina yatirip kaldiriyor mümkün mürtebe. Bir iki aydir ayni sikayetlerden oda yakinmaya basladi. Demekki sorunun yüzde 80 i bundan kaynaklaniyormus.

Bende de aynı sorunlar var. 10 ay önce epidural sezeryan oldum ve o günden beri bel ağrısı çekiyorum. Aslında tam bel ağrısı değil daha çok kalçalarıma vuran bir ağrı oluyor. Eğildiğimde kalkmakta çok zorlanıyorum. Önceleri daha fazlaydı biraz azaldı sanki ama geçmiyor. Nasıl geçecek bilmiyorum böyle yaşamaya alışmam gerekiyor heralde:(

ben de 4,5 ay önce epidural sezaryen oldum.. doğumdan sonra kollarım ve bacaklarım uyuşmuştu ve gece de ayaklarımı ancak sürüyebiliyordum.. bir ay kadar inanılmaz ağrılarım vardı tüm vücumda, özellikle tutulma şeklinde.. sanki bir anda 80 yaşına gelmiş gişbiydim.. fizik tedavi uzmanına gittim, bir prof.a.. platesi önerdi.. bir ay devam ettim. pek de bi iyileşme göremedim.. yakında fizik tedavi almayı düşünüyorum çünkü sırtımda ayak bileklerimde ağrılarım yani şu tutulmalar devam edyor :(( ben epidurale bağlıyorum..

ben de 4,5 ay önce epidural sezaryen oldum.. doğumdan sonra kollarım ve bacaklarım uyuşmuştu ve gece de ayaklarımı ancak sürüyebiliyordum.. bir ay kadar inanılmaz ağrılarım vardı tüm vücumda, özellikle tutulma şeklinde.. sanki bir anda 80 yaşına gelmiş gişbiydim.. fizik tedavi uzmanına gittim, bir prof.a.. platesi önerdi.. bir ay devam ettim. pek de bi iyileşme göremedim.. yakında fizik tedavi almayı düşünüyorum çünkü sırtımda ayak bileklerimde ağrılarım yani şu tutulmalar devam edyor :(( ben epidurale bağlıyorum..

bende 5 buçuk ay önce spinalle doğum yaptım benimde kürek kemiklerimde ara ara hissizlik uyuşma vari şeyler oluyor birde aynısı sağ bacağımda oluyor dünde epey bi belim ağrıdı hamileliğimde ben de bir 21 kilo almıştım şimdi 11 kilosu gitmiş durumda aşırı terliyorum özellikle sanki spinal iğnesinin girdiği yerden terliyorum ve sırtımdan acaba diyorum vücut anca mı narkoz atıyor terle??? ayaklarımda sanki beni zor taşıyor hemencik yoruluyorum sizdede bunlar oldu mu ???

bende 5 buçuk ay önce spinalle doğum yaptım benimde kürek kemiklerimde ara ara hissizlik uyuşma vari şeyler oluyor birde aynısı sağ bacağımda oluyor dünde epey bi belim ağrıdı hamileliğimde ben de bir 21 kilo almıştım şimdi 11 kilosu gitmiş durumda aşırı terliyorum özellikle sanki spinal iğnesinin girdiği yerden terliyorum ve sırtımdan acaba diyorum vücut anca mı narkoz atıyor terle??? ayaklarımda sanki beni zor taşıyor hemencik yoruluyorum sizdede bunlar oldu mu ???

bu arada bunlar bana ilk kez oluyor....

bende 8,5 ay önce epidural sezeryanla doğum yaptım ilk 1 ay inanılmaz bel tutulması va sağ bacağımda ağrılarım oldu sağ bacağımı el yardımı omadan yatağın üstüne bile koyamıyrodum bi süre sonra geçti ama şu terleme olayı berbattı buz gibi havalarda bile sırtımdan aşağı sular boşaldı. Doktor terlemenin ve ağrıların normal olduğunu söyledi. Ağrılar geçti ama şu terleme geçmedi. Önceki kadar terlemiyorum ama hala devam ediyor. Acaba yaz geldi o yüzden mi bebekle çok uğraşıyorum çoğunlukla kucakta yada yürüme çalışmları yapıyoruz bundan dolayımı bilemiyorum. Kilo olarakta eski halimden eser yok . Hayatımızda her şey değişti

bende 8,5 ay önce epidural sezeryanla doğum yaptım ilk 1 ay inanılmaz bel tutulması va sağ bacağımda ağrılarım oldu sağ bacağımı el yardımı omadan yatağın üstüne bile koyamıyrodum bi süre sonra geçti ama şu terleme olayı berbattı buz gibi havalarda bile sırtımdan aşağı sular boşaldı. Doktor terlemenin ve ağrıların normal olduğunu söyledi. Ağrılar geçti ama şu terleme geçmedi. Önceki kadar terlemiyorum ama hala devam ediyor. Acaba yaz geldi o yüzden mi bebekle çok uğraşıyorum çoğunlukla kucakta yada yürüme çalışmları yapıyoruz bundan dolayımı bilemiyorum. Kilo olarakta eski halimden eser yok . Hayatımızda her şey değişti

ya bende 2ay önce spinal sezaryen oldum,bende çok terliyorum acaba ondan mı hiç öyle düşünmemiştim bulunduğum yer çok sıcak,birde koşturmadan terliyorum sanıyordum,,,ama günde 5tane falan atlet değiştiriyorum ilk ayda sırtımda acayip ağrıyordu yorulunca falan...kilomda 22 kilo almıştım şimdi 58kilodayım şu 8 kiloyuda verseydim:1rolleyes:

ben de 2 ay önce spinal anesteziyle doğum yaptım , ilk 1 ay hiç bir şikayetim yoktu ama son 1 aydır belim , özellikle iğnenin yapıldığı yer yırtılacakmış gibi ağrıyor eğilip kalkarken...
ama gözlemlediğim kadarıyla bebek ağırlaştıkça daha cok ağrıyor..benim bebeğim günde 2-3 saat kucakta gezmek istiyor, eger sadece ben gezdirdiysem eşim fln olmadığı zaman daha cok ağrıyor...
bir de ben anakucağı kullanıyorum bebeğin çok uyandığı günler yani ikide birde eğildiğim zamanlar çok ağrıyor...
ne zaman gececek bilmiyorum ama bazen oturduğum yerden bile yaşlılar gibi bir yere iyice tutunmadan kalkamıyorum...

canım benim epidural değildi ama bendede var .özellikle oturduğum yerden kalktığımda baya bir zaman dik duramıyorum

Bende epidural sezeryan doğum yaptım.aynı şikayetler bendede vardı. Kızım şuan 13 ayını bitirdi ve bundan 1 ay kadar önce bel ağrılarım tam geçmişti ki, kızımın kolu kırıldı... heryerde peşindeyim ve belim kopacak sanki... Sırtım, belim,başım heryerim ağrıyor benneyaptımki

bendede hala var normal doğum yapmama rağmen sırt üstü yatamıyorum bakalım ne zaman geçecek.zaten gebelik boyunca bel ağrısı yaşamıştım.

ben de 2 bucuk ay önce epidural sezaryen ile doğum yaptım bebeğimin altını değiştirirken yıkarken iş yaparken cok ağrıyor bıçak saplanıyor sanki. hemen doğrulamıyorum mutlaka bir süre dinlendikten sonra geçiyo.normal doğum yapan arkadaslarda da var mı aynı şikayetler acaba?

Epidural sezeryan olup ardından geceleri bel ağrı ve tutukluğu ile uyanan arkadaşlar aynı şikayetler ben de var.4 ay oldu doğum yapalı.Birkaç sene geçmiş aradan ama umarım okursunuz bu mesajı.Şikayetleriniz geçti mi geçti ise ne zaman geçti?Doktora gittiniz mi?Sabahları bel ağrısı ve tutukluğun nedeni neymiş?teşekkürler.

Merhaba,bende epidural normal doğum yaptım,29 aylık çocuğum, ama hala bel ağrım devam ediyor.Şikayetlerimiz aynı,sabah uyandığımda belim tutulmuş ağrıyarak uyanıyorum,özellikle sırtüstü yattığımda daha çok ağrım oluyor,eğildiğim zaman hemen doğrulamıyorum,doktora gittim fıtık gibi herhangi bir rahatsızlık çıkmadı,sırt ağrılarımda vardı fibromiyalji teşhişi koyup plates önerdiler,sırt ağrım çok yorulduğum zaman oluyor,ama bel ağrım sürekli var birde dizlerimde derinden ağrılar oluyor.Ben epidurale bağlıyorum ve umarım işleride daha kötüleşmez diye dua ediyorum.

ben genel anestezi oldum sezeryanımı dogumdan sonra bacaklarımda kasılmalar oldu dr normal dedı agrı gezmeye basladı eve ılk cıktıgım gun boynuma durdu agrı uzanamadım bıle oturur vazıyette yattım bebegımı ay egılıp alamadım cok kotu gunlerdı hatta anneme bıze kım bakacak sen gıttıkten sonra deyıp agladıgımı hatırlarım sagolsun 3 ay baktı kadın ve 6. ayımdayım sırt agrılarım hala var gunduz anı bır harakette hıssedıyorum ama sabahları kalkamıyorum yerımden hep soluma donup yatabılıyorum dr kas agrısı deyıp kremler verdı ama nafıle ne yapcagımı bende bılmıyorum...

Back
X