- Emoji Skoru
- 28
- Puanlar
- 3
Konuya nerden başlasam bilmiyorum. Ama sırf başlıktan bile anlayan birçok kadın olacaktır. Doğumum bence zor olmadı, ilk seferim olmasına rağmen müdahalesiz hızlı bir doğum gerçekleştirdim, epizyotomi oldu, ekstra yırtıklar da oluşmuş. Onlar için dikiş atıldı, doğumdan daha fazla canımı yaktı bu kısım. Bir de tavanda havalandırma mı vardı ne vardı hatırlamıyorum oraya baktığımda kanlı bir görüntü gördüm aşırı bulanık, ama o bile beni etkilemeye yetti. Doğumdan önce rahim ağzı açıklığı muayenesi de çok rahatsız etmişti beni. Hatta sırf bu yüzden sancıların çoğunu evde çektim sürekli kontrol etmesinler diye. Doğumdan sonra da hem psikolojik şeyler oldu, eşimle ve annesiyle ilgili. Hem de vajinamı değişik şekilde aşağı sarkıyormuş gibi hissediyordum, görüntü olarak öyle bir şey yoktu ama sanırım doğum sırasında esniyor ya onun etkisi. Neyse dikiş yerleri falan da ilk günler acılıydı, dikişler düştükçe acı azaldı. Cinsel ilişki için de ilk 40 gün uzak durun diyorlar zaten. Öncesinde mümkün olmasını düşünemiyorum bile… Neyse ben olabildiğince erteledim, çünkü hem uykusuzluk var, hem bebeğim sık uyanıyordu, hem de isteğim yok, bir de en kötüsü canımın acıyacağını düşünmekti. Doğum sürecinde vajinama yapılan müdahaleler beni çok yormuştu, orayla ilgili hiçbir şey olsun istemiyordum. Neyse 70. güne kadar erteledim. Doğum öncesi de 10 gün kadar birlikte olmamıştık zaten. Neyse ki eşim çok sıkıştırmıyor. İlk denemede hem aklıma doğumda yaşadıklarım geldi, hem kendimi kastım, hem de kuruluk oldu sanırım canım yandı. Yine uzun bir süre denemedik. 1 ay sonra 2. denemede biraz tartışmıştık öncesinde, o yüzden havaya giremeyip vazgeçtik. Sonra da şöyle konuştuk, illa ki birleşme olmak zorunda değil, sadece ön sevişme de yapabiliriz. Strese girmeyelim, rahat olalım. Böyle düşününce rahat oldu, eskisi kadar iyi olmasa da yine güzel geçti. Bu bana umut oldu açıkçası. Son seferimizde de yine baskı kurmadık, birleşme olması zorunlu değil dedik, ön sevişmeyi uzun tuttuk ve daha rahat oldu. Belki bir dahaki sefere tamamen eskisi gibi olur, bebeğim neredeyse 5 aylık olacak. Sizde durumlar nasıldı? Ne zaman normale döndünüz? Yoksa dönemediniz mi
Ya da normale dönmenize neler yardımcı oldu? Tecrübelerinizi merak ediyorum, bana da fikir olur, çünkü bana kalsa şuan hayatımda cinsellik ve erkekler olmasa olur yaşarım yani ama doğumdan önce böyle değildim, düşüncelerinizi merak ediyorum…