• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğum sonrası cinsellik problemleri

Merhaba geçmiş olsun öncelikle.. Ben de iki buçuk ay önce dogum yaptım. Dün parmakla içeriyi kontroo ettiğimde vajinada halka şeklinde lastik gibi bi yapi hissettin orayı kasıyor. Sizin de fazla doku dediğiniz böyle bir şey miydi
ben elimle hiç kontrol etmedim. doktor parçayı çıkardığında gördüm kanlı et parçasıydı sadece. dokusu lastik gibi miydi bilmiyorum ellemedim cünkü 😂

6 ay mı diyerek şaşırmanıza gerek yok aslında. Doğum sonrası süreç herkeste farklı ilerliyor
İlişkinizde soğukluk başlamış bence siz de biraz şaşırıp karı koca adım atın bir kez ağrıdı diye aylarca vazgeçmek olur mu ?

bir kere bunu mesele yapmaktan kaçının. doğum sonrasındaki dönemde doktorum kayganlaştırıcı kullanmamızı önerdi. bende de kesi vardı ve dikişlerim geç düştü. üstüne dikiş yerinde fazla doku oluşumu oldu 70 gün falan ağrım ve kanamam oldu kesi yerinde. o zamana kadar bir kez denedik ve ağrı olunca bıraktık.

doku alındıktan sonra hemen aynı aksam ilişki oldu. dürüst olayım öyle benim karıma olan bir aktivite değildi ilk zamanlar 😂 ıslanıyordum ama çok hızlı bir sekilde kuruluk oluyordu yine. prezervatif biraz bu sorunu gölgeledi.

bebekten fırsat buldukça denedik ama biz. cünkü annelikten uzaklaşabildiğim nadir anlar esimle seviştiğimix anlardı 😂 sanırım 7.ayda falan tamamen eskiye döndü aramızdaki o uyum.

herkete aynı olması tabii ki mümkün değil ama sizin genel sorununuz psikolojik gibi duruyor
Selamlar bende doğum yapalı 5 ay olacak fazla doku oluşumu var dikiş bölgemde kırmızı parlak doku var ve çiş değince yanıyor ekstra ilişkiye girerken de acıyor sanki ora geriliyor gibi peçeteye sert silersem hafif kanıyor hissediyorum, gittim doktora ama bakmadı bile mesai saatleri bitecekti vs tekrar gideceğim gümüş nitratla mı yaktılar yoksa tekrar aldılar mı

Konuya nerden başlasam bilmiyorum. Ama sırf başlıktan bile anlayan birçok kadın olacaktır. Doğumum bence zor olmadı, ilk seferim olmasına rağmen müdahalesiz hızlı bir doğum gerçekleştirdim, epizyotomi oldu, ekstra yırtıklar da oluşmuş. Onlar için dikiş atıldı, doğumdan daha fazla canımı yaktı bu kısım. Bir de tavanda havalandırma mı vardı ne vardı hatırlamıyorum oraya baktığımda kanlı bir görüntü gördüm aşırı bulanık, ama o bile beni etkilemeye yetti. Doğumdan önce rahim ağzı açıklığı muayenesi de çok rahatsız etmişti beni. Hatta sırf bu yüzden sancıların çoğunu evde çektim sürekli kontrol etmesinler diye. Doğumdan sonra da hem psikolojik şeyler oldu, eşimle ve annesiyle ilgili. Hem de vajinamı değişik şekilde aşağı sarkıyormuş gibi hissediyordum, görüntü olarak öyle bir şey yoktu ama sanırım doğum sırasında esniyor ya onun etkisi. Neyse dikiş yerleri falan da ilk günler acılıydı, dikişler düştükçe acı azaldı. Cinsel ilişki için de ilk 40 gün uzak durun diyorlar zaten. Öncesinde mümkün olmasını düşünemiyorum bile… Neyse ben olabildiğince erteledim, çünkü hem uykusuzluk var, hem bebeğim sık uyanıyordu, hem de isteğim yok, bir de en kötüsü canımın acıyacağını düşünmekti. Doğum sürecinde vajinama yapılan müdahaleler beni çok yormuştu, orayla ilgili hiçbir şey olsun istemiyordum. Neyse 70. güne kadar erteledim. Doğum öncesi de 10 gün kadar birlikte olmamıştık zaten. Neyse ki eşim çok sıkıştırmıyor. İlk denemede hem aklıma doğumda yaşadıklarım geldi, hem kendimi kastım, hem de kuruluk oldu sanırım canım yandı. Yine uzun bir süre denemedik. 1 ay sonra 2. denemede biraz tartışmıştık öncesinde, o yüzden havaya giremeyip vazgeçtik. Sonra da şöyle konuştuk, illa ki birleşme olmak zorunda değil, sadece ön sevişme de yapabiliriz. Strese girmeyelim, rahat olalım. Böyle düşününce rahat oldu, eskisi kadar iyi olmasa da yine güzel geçti. Bu bana umut oldu açıkçası. Son seferimizde de yine baskı kurmadık, birleşme olması zorunlu değil dedik, ön sevişmeyi uzun tuttuk ve daha rahat oldu. Belki bir dahaki sefere tamamen eskisi gibi olur, bebeğim neredeyse 5 aylık olacak. Sizde durumlar nasıldı? Ne zaman normale döndünüz? Yoksa dönemediniz mi :( Ya da normale dönmenize neler yardımcı oldu? Tecrübelerinizi merak ediyorum, bana da fikir olur, çünkü bana kalsa şuan hayatımda cinsellik ve erkekler olmasa olur yaşarım yani ama doğumdan önce böyle değildim, düşüncelerinizi merak ediyorum…
Yazıları okurken kendimi gördüm bebeğim 5 aylık ve doğumum çok kolaydı ama en zoru benim için de dikişti. Cinselliği deniyorum ama bir doku oluşumu var hiç keyif alamıyorum tekrardan muame olacağım eğer kayganlaştırıcı sürerseniz eski ilişkinize bence dönersiniz ki bunu sanırım her kadın yaşıyor

Selamlar bende doğum yapalı 5 ay olacak fazla doku oluşumu var dikiş bölgemde kırmızı parlak doku var ve çiş değince yanıyor ekstra ilişkiye girerken de acıyor sanki ora geriliyor gibi peçeteye sert silersem hafif kanıyor hissediyorum, gittim doktora ama bakmadı bile mesai saatleri bitecekti vs tekrar gideceğim gümüş nitratla mı yaktılar yoksa tekrar aldılar mı
hayır yakılmadı alındı benimki. kücük bezelye kadar bir seydi zaten benimki cok büyük değildi. muayene sırasında uyuşturup aldı. aynı gün hafif peçeteye silince kan geldi ama sonra kesildi. su an bir yıl oldu neredeyse alındığı ve bir sorun yok. hatta ondan 5-6 ay sonra check up yaptırdım muayene edildi, smear alındı normal dendi her sey

Back
X