• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dogum sonrasi depresyon mu bu? yada baska bisey mi ?

asishee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2014
258
131
53
33
Iyi gunler herkese,
Arkadaslar pazartesi gunu dogum yaptim minik oglum benimle cok sukur. Dogumun sezeryan oldu. Yeni yeni toparladim agrilarim azaldi hamdolsun. Dogumdan sonra 5 gun k.v yanimda kaldi kadin hic oturmadi yerine Allah razi olsun.. eve geldigim ilk gun kendi annemde bizde kaldi sonrasinda gitti. Sinir oldugum nokta su gelmesini gitmesini biraktim gelip gidip yanima ben simdi gideyim kizim gene haberlesiriz gelirim kalirim veya kalamam biz kendi aramizda hallederiz cocuk emziriyorum sut gelmiyo yara icinde kaldim basimda durup ayar cekiyor, otururken tek yakaliyo gene ayni seyleri soyleyip soyleyip duruyo bisey yaptigi veya yapacagi da yok sadece diliyle isini goturuyo sen benim kendi annemsin baskasi yapsa uzulmem ama dayanamiyorum. Hastanede gece hem k.v hemde annem yanimda kaldi. K.v sandalye tepesinde oturdu butun gece annemde yatip uyudu. Eve geldik iftarlik yemek hazirlanicak k.v mutfakta haldir haldir calisiyo annem oturma odasinda yatmis horluyor utancimdan yerin dibine girdim. Bugunde olan artik tak etti canima k.v dun gece evine gecti annemde ben gelirim dedi tamam dedik. Aksam saat 22.30 geldi ben kalacagimi bilmiyodum gelip gidecektim dedi. Cok erken gelmis sanki. Biktim vaat veripte yerine getirmeyen siyasetciler gibi geliyor gozume. Yada sen cok sinirlisin ondan abartiyosun diyorum. Disaridan bakan gozlerin yorumu daha saglikli olacagindan sizede danismak istedim. Ben ne yapmaliyim sakin kalmak istiyorum sadece:((

Lohusalık depresyonuna girmen normal ama depresyonunla alakası olmayan olaylar bunlar. Sen tamamen haklısın

Bence boşverin gelip gelmemesinin bir onemi yok. Hatta hiç çağırmayın. Anne 1 tas yemek getir ya da yapsan yeter sen de evinde rahat et de. Gözün görmez en azından sakin kalırsınız. Bu arada biraz toparlanınca kv de bir hediye alır tşk edersiniz.

okurken kendimi gördüm
benim annem de böyle bu kadar olmasa da:olamaz:
evlendigimden beri k.validemin daha çok yardımı dokunmuştur bana
ondan hayata ve bebeğe dair daha çok şey öğrendim
ama ben kendi annemin yaşına veriyorum epeyce yaşlı çok şey bekleyemem ondan artık
ve tabi yetiştirilme tarzı çok farklı eskiden köyde anne baba nedir görmemiş üvey annesinden sevgi görmemiş maalesef
annem beni savunmasını bilmez mesela aksine başkalarının yanında yerin dibine sokar
k.validemin benimle ilgilenmesini kıskanır
lohusayken durup durup yanıma gelirdi k.v. hakkında konuşurdu ben de anne lütfen susalım duyacaklar ayıp olacak veya tamam haklısın sonra konuşalım derdim
ben yaşlıyım yorgunum yapamam k.v. sen yap derdi
ben gidecem evime köyüme diye tuttururdu
k.v. neticede k.v. tabi oğlunu savunurdu
annem beni savunamadığı zaman beni bi böyle savunamadın damadının yanında hep onunla ittifak oluyorsunuz diye kızardım annem de naptım ki ben şimdi diye üzülürdü
anneleri değiştiremezsiiin öyle gelmiş öyle gidecek
lohusa depresyonu değil bu
zaten lohusayken herşey bi ayrı batıyor gözüne
herkes itici ve ters geliyor en ufak sorunları büyütüyorsun
insanlara çatıyorsun
ben bu konuda çok pişmanım
sen pişman olacak bişey yapma
cool ol relax sonuçta sana bakan yardımına koşan birileri var mı?
kimin yardım ettiği önemli değil sonuçta
sonuçta o senin annen seni 9 ay karnında taşıyıp doğurmuş büyütmüş
hakkını ödeyemeyiz

annen k.v. den daha yaşlı mı?
annen gördü baktı k.v. yapıyor işleri biraz da ona güvenerek geri çekilmiştir
veya çok karışmamak için çekinmiştir laf söz olmasın diye?

beklenti içinde olma gelen yardıma sadece sevin kafan rahat olsun bebeğine ve sütüne konsantre ol
bebek uyurken uyu ve bulduğunu ye :KK49:

okurken kendimi gördüm
benim annem de böyle bu kadar olmasa da:olamaz:
evlendigimden beri k.validemin daha çok yardımı dokunmuştur bana
ondan hayata ve bebeğe dair daha çok şey öğrendim
ama ben kendi annemin yaşına veriyorum epeyce yaşlı çok şey bekleyemem ondan artık
ve tabi yetiştirilme tarzı çok farklı eskiden köyde anne baba nedir görmemiş üvey annesinden sevgi görmemiş maalesef
annem beni savunmasını bilmez mesela aksine başkalarının yanında yerin dibine sokar
k.validemin benimle ilgilenmesini kıskanır
lohusayken durup durup yanıma gelirdi k.v. hakkında konuşurdu ben de anne lütfen susalım duyacaklar ayıp olacak veya tamam haklısın sonra konuşalım derdim
ben yaşlıyım yorgunum yapamam k.v. sen yap derdi
ben gidecem evime köyüme diye tuttururdu
k.v. neticede k.v. tabi oğlunu savunurdu
annem beni savunamadığı zaman beni bi böyle savunamadın damadının yanında hep onunla ittifak oluyorsunuz diye kızardım annem de naptım ki ben şimdi diye üzülürdü
anneleri değiştiremezsiiin öyle gelmiş öyle gidecek
lohusa depresyonu değil bu
zaten lohusayken herşey bi ayrı batıyor gözüne
herkes itici ve ters geliyor en ufak sorunları büyütüyorsun
insanlara çatıyorsun
ben bu konuda çok pişmanım
sen pişman olacak bişey yapma
cool ol relax sonuçta sana bakan yardımına koşan birileri var mı?
kimin yardım ettiği önemli değil sonuçta
sonuçta o senin annen seni 9 ay karnında taşıyıp doğurmuş büyütmüş
hakkını ödeyemeyiz

annen k.v. den daha yaşlı mı?
annen gördü baktı k.v. yapıyor işleri biraz da ona güvenerek geri çekilmiştir
veya çok karışmamak için çekinmiştir laf söz olmasın diye?

beklenti içinde olma gelen yardıma sadece sevin kafan rahat olsun bebeğine ve sütüne konsantre ol
bebek uyurken uyu ve bulduğunu ye :KK49:
Annem buyuk canim geri cekmekle ilgisi yok ki etrafimda 4 donmesin ama esimin akrabalari geliyo bebegi gormeye oturup muhabbetin dibine vuruyor gun cabuk bitiyor kizimin yanina gelmek istiyorum ama evdekilere yemek yap namaz kil bulasik derken gun bitiyor diye dert yanıyor rahatina düşkündür annem uykuyuda pek sever hani onlarin yaninda bari yapmasin bu arada gelip gidip oda bana k.v kotuler:olamaz:

bu dönemlerde kim ne derse herşey batar sana en ufak seyler bile banada öle olmuştu benim kv yok annemle kaldık hep annem benim peşimde 4 döndü ama diyorum ya arıza çıkaracak bişe bulmuştum hepsi lohusalık depresyonu şimdi düşündükçe gülüyorum:)

Depresyon değil, lohusalık psikolojisi hassas ama asıl mesele ilk defa yakınlarınıza gerçek anlamda ihtiyaç duyduğunuz zaman yardım etmemeleri , elinizden tutmaları, tecrübesizlik var, yanlış bişey yapma korkusu var bebişe, sürekli ona bişey olacak korkusu var , yavv arkadaş biride çıkıp kızım sen dinlen acıkınca ben getiririm bebeşini , canın ne çekio pişireyim, korkma yavrum hepsi geçecek rahat ol demeyi bırak bide sen onları idare ediosun. En iyisi bir an önce toparlanın hepsini yollayın başınızdan inanın herşeyin altından tek başına kalktığınız zaman daha bi anneee oldum gibi hissediyorsunuz. Güle güle büyütün yavrunuzu..

Iyi gunler herkese,
Arkadaslar pazartesi gunu dogum yaptim minik oglum benimle cok sukur. Dogumun sezeryan oldu. Yeni yeni toparladim agrilarim azaldi hamdolsun. Dogumdan sonra 5 gun k.v yanimda kaldi kadin hic oturmadi yerine Allah razi olsun.. eve geldigim ilk gun kendi annemde bizde kaldi sonrasinda gitti. Sinir oldugum nokta su gelmesini gitmesini biraktim gelip gidip yanima ben simdi gideyim kizim gene haberlesiriz gelirim kalirim veya kalamam biz kendi aramizda hallederiz cocuk emziriyorum sut gelmiyo yara icinde kaldim basimda durup ayar cekiyor, otururken tek yakaliyo gene ayni seyleri soyleyip soyleyip duruyo bisey yaptigi veya yapacagi da yok sadece diliyle isini goturuyo sen benim kendi annemsin baskasi yapsa uzulmem ama dayanamiyorum. Hastanede gece hem k.v hemde annem yanimda kaldi. K.v sandalye tepesinde oturdu butun gece annemde yatip uyudu. Eve geldik iftarlik yemek hazirlanicak k.v mutfakta haldir haldir calisiyo annem oturma odasinda yatmis horluyor utancimdan yerin dibine girdim. Bugunde olan artik tak etti canima k.v dun gece evine gecti annemde ben gelirim dedi tamam dedik. Aksam saat 22.30 geldi ben kalacagimi bilmiyodum gelip gidecektim dedi. Cok erken gelmis sanki. Biktim vaat veripte yerine getirmeyen siyasetciler gibi geliyor gozume. Yada sen cok sinirlisin ondan abartiyosun diyorum. Disaridan bakan gozlerin yorumu daha saglikli olacagindan sizede danismak istedim. Ben ne yapmaliyim sakin kalmak istiyorum sadece:KK43:(
2014 te ki bi mesajını okudum. Kanser olduğunu çocuğun olmamasından çok korktugunu yazmışsın. Bi an içim titredi. Hemen profiline girdim. Ve bu mesajını gördüm. Anne olmuşsun. Nasıl sevindim mutlu oldum gece gece. Rabbim sana yavruna sağlıklı ömür versin inşallah. Oh içim rahatladi

Iyi gunler herkese,
Arkadaslar pazartesi gunu dogum yaptim minik oglum benimle cok sukur. Dogumun sezeryan oldu. Yeni yeni toparladim agrilarim azaldi hamdolsun. Dogumdan sonra 5 gun k.v yanimda kaldi kadin hic oturmadi yerine Allah razi olsun.. eve geldigim ilk gun kendi annemde bizde kaldi sonrasinda gitti. Sinir oldugum nokta su gelmesini gitmesini biraktim gelip gidip yanima ben simdi gideyim kizim gene haberlesiriz gelirim kalirim veya kalamam biz kendi aramizda hallederiz cocuk emziriyorum sut gelmiyo yara icinde kaldim basimda durup ayar cekiyor, otururken tek yakaliyo gene ayni seyleri soyleyip soyleyip duruyo bisey yaptigi veya yapacagi da yok sadece diliyle isini goturuyo sen benim kendi annemsin baskasi yapsa uzulmem ama dayanamiyorum. Hastanede gece hem k.v hemde annem yanimda kaldi. K.v sandalye tepesinde oturdu butun gece annemde yatip uyudu. Eve geldik iftarlik yemek hazirlanicak k.v mutfakta haldir haldir calisiyo annem oturma odasinda yatmis horluyor utancimdan yerin dibine girdim. Bugunde olan artik tak etti canima k.v dun gece evine gecti annemde ben gelirim dedi tamam dedik. Aksam saat 22.30 geldi ben kalacagimi bilmiyodum gelip gidecektim dedi. Cok erken gelmis sanki. Biktim vaat veripte yerine getirmeyen siyasetciler gibi geliyor gozume. Yada sen cok sinirlisin ondan abartiyosun diyorum. Disaridan bakan gozlerin yorumu daha saglikli olacagindan sizede danismak istedim. Ben ne yapmaliyim sakin kalmak istiyorum sadece:KK43:(

Okuyunca iki ay öncesini hatırladım. Tam olmasa da çok benzer şeyler yaşadım. Annem de aynı yatsın uyusun millet hizmet etsin morundaydı. Allah yardımcın olsun. İmkanın varsa k valideni çağır annene habersiz gelmiş aklı burda kalmış De. Yoksa benim gibi 20 günlük lohusa iken sinir krizine girme.

Iyi gunler herkese,

Ne kadar düşünceli bir kayınvaliden varmış maşallah. Doğumun kadınları daha hassas ve depresif yaptığı doğru belki sizde de vardır biraz ama annenizin yaptığı tuhaf. Belki kaynananız her seyi ben yapim diye ugrasiyorsa cekinip girismek istememistir olumlu düşünmeye çalışıyorum :işsiz:

kizmakta haklisin ama inan bu donemi tek gecirsen senin icin daha iyi gogus uclarinada tahin yagi iyi gelir

Back
X