Doğum sonrası depresyon

Arkadaşlar doğum yapalı 27 gün oldu. İki haftalıkken bebeğin nefesi kesildi bir hafta yoğun bakımda kaldı. Hastaneden çıktıktan üç gün sonra ateşlendi grip olduk şuan yine yoğun bakımda. Doğumdan beri zaten sürekli ağlama nöbetleri yaşıyorum zangir zangir titremeye ve ağlamaya başlıyorum hatta bir iki sefer kriz tarzı biseyler geçirdim. Sürekli bir korku. Nefes alamama hali var.sinir hastası gibi oldum kendimi tokatlar hale geldim. İştah denen bişey zaten kalmadı yemek falan yiyemiyorum.15 kilo verdim. Süt falanda kalmadı. Artk intiharı düşünüp durmaya başladım. Bebeğim gözümde kocaman bir dağ gibi büyüdükçe buyuyor yapamıyorum. sürekli kim bilir ömrü ne kadar daha neler göreceğim diye düşünmekten kafayı sıyırdım. Anne olmayı istedim ama doğumdan sonra yaşadıklarım normal gelmiyor sadece ben mi böyleyim nolur başından böyle şeyler geçen varsa bana bir akıl versin tükendim artk😪
Herşey yolunda da gitse bir kaç ay depresyon ola bilir. Lutfen bu hislerinize gore kendinizi suçlamayin. Insaniz hemen adaptasyon olamiyoruz. Ama sakın intihar gibi şeyler de dusunmeyin. Annelik gibi kutsal bir isminiz var artik. Bebeginiz de tutunacak hayata InsaAllah. Zorluklar ola bilir. Hayat zaten kolay degil. bizler nasil buyuduysek onlar da buyuyecek. Biraz destek alin. Aileniz yaninizda olsun. Kardesleriniz varsa onlar, anneniz yaninizda olsun. Siz dinlenin ve bol bol dua edin. Allaha birakin. Zamanla hersey duzelicek

Öncelikle geçmiş olsun, annelik hüznünden çok lohusa depresyonu yaşıyorsunuz gibi geldi. Doğum sonrası insan kendini zor toparlarken, hem fizyolojik hem psikolojik sizin bir de sağlık sorunlarınız çıkmış. Doğumdan sonra hastane görmek istemezken artık çoğumuz çıkamaz hale gelmiisiniz. Bebeğiniz çok küçük olduğu için muhtaçlığı zaten sizi hüzünlendiriyor, dayanamayacak zannediyorsunuz ama bebekler çok güçlü unutmayın hepsini atlatacak.

Süt konusunu şimdi dert etmeyin gerekirse mamayla büyür sizden önemli değil. Hiçbir şey annenin yerini dolduramaz unutmayın. O sadece sizinle huzur bulacak.

Ailenizi çağırın, intihar düşüncenizden bahsedin çok ciddi bir durum. En yakın zamanda psikiyatri randevu alın eminim kısa bir ilaç tedavisi ile toparlarsınız. Bebeğiniz hastaneden çıkınca, eve, döngünüze alışınca çok daha iyi hissedeceksiniz.

doğum sonrası coğu kadın bunu yaşıyor. Bebek sorımluluğu yetmez gibi bir ton sağlık problemi de çıkabiliyor malesef insanı dibe çekiyor ama GEÇİYOR ARKADAŞIM.

heyecandan, korkudan 40 gün uyuyamadım, yiyemedim, titredim, berbat bir haldeydim.. eşimin ve ailemin desteği ile atlattım. Ama siz mutlaka bir uzmana görünün bu çok ciddi bir konu yolun başında eminim halledeceksiniz.

Son olarak bebekler her ne olursa olsun anneye dayanma ve mücadele gücü veriyor unutmayin. Sizin de içinizde bu mevcut sadece lohusalıkla baş ediyorsunuz. Çok çok gecmis olsun

Bu dogru.. insanin sutu memelere inerken ates bile yukselebiliyir, o da titreme yapabiliyor.

Benim 3. Dogumumda atesim yukselmisti hastanede bebek emdikce.emince birde ilk cocuklardan sonraki dogumlardan sonra rahimde dogum sonrasi sancilanmalar olur.. o anda titremeye baslamistim. Bu tabiiki fizyolojik birsey.. tabii birde ruhsal/psikolojik tarafi var isin..

Bence guclu olmaya calis ve yardim al, emziremedim
Diye uzulme sakin, her cocuk emecek diye birsey yok.. gerekirse ilacta al toparlanmaya bak.. o bebegin sana ihtiyaci var, eminim bir kac ay sonra cok baska hissedeceksin.
Çok fena bir his gerçekten.

İlkinde tecrubesizlik insan ikincisinde rahat olurum saniyor ama ben geçen kendimi ağlarken buldum sadece dediğiniz gibi zamanin hızlı gececegini biliyorum kendimi bu şekilde teselli ediyorum
Ben nerdeyse her gece şu sıralar ağlıyorum😁 uyumuyor çünkü. 😒

Arkadaşlar doğum yapalı 27 gün oldu. İki haftalıkken bebeğin nefesi kesildi bir hafta yoğun bakımda kaldı. Hastaneden çıktıktan üç gün sonra ateşlendi grip olduk şuan yine yoğun bakımda. Doğumdan beri zaten sürekli ağlama nöbetleri yaşıyorum zangir zangir titremeye ve ağlamaya başlıyorum hatta bir iki sefer kriz tarzı biseyler geçirdim. Sürekli bir korku. Nefes alamama hali var.sinir hastası gibi oldum kendimi tokatlar hale geldim. İştah denen bişey zaten kalmadı yemek falan yiyemiyorum.15 kilo verdim. Süt falanda kalmadı. Artk intiharı düşünüp durmaya başladım. Bebeğim gözümde kocaman bir dağ gibi büyüdükçe buyuyor yapamıyorum. sürekli kim bilir ömrü ne kadar daha neler göreceğim diye düşünmekten kafayı sıyırdım. Anne olmayı istedim ama doğumdan sonra yaşadıklarım normal gelmiyor sadece ben mi böyleyim nolur başından böyle şeyler geçen varsa bana bir akıl versin tükendim artk😪
Sizi çok çok iyi anlıyorum. Kızım 33 aylık. 33 aydır ben de sizin hissettiğiniz şeyleri hissediyorum ama o ilk zamanlar kadar yoğun olmuyor. Bir süre sonra duyguları benimsiyor insan.Rahat mi battı, gül gibi hayatım vardı neden içine ettim düşünceleri oluyor. Ama size garanti veririm ki o ilk aylar çok çok yoğun duygular.Sadece sabır. Bir de mutlaka dışarı çıkın.Market gezin.Hersey normalmiş gibi düşünün. Kendinize kahve kupası alın. Bebekten önce ne yapıyorsanız onu yapın.en azından günde yarım saat

Allah şifa versin bebeğinize. Doğumdan sonraki dönem mental olarak hayatımın en kötü dönemlerinden biriydi. Ki çok şükür benim herşeyim sorunsuz ilerledi ama o ruh hali çok farklı. Lütfen psikiyatrist desteği alın.

Allah şifa versin bebeğinize. Doğumdan sonraki dönem mental olarak hayatımın en kötü dönemlerinden biriydi. Ki çok şükür benim herşeyim sorunsuz ilerledi ama o ruh hali çok farklı. Lütfen psikiyatrist desteği alın.
Bende öyle diyorum ama etrafta sürekli aynı laflar ilaç iceersen çocuğu emziremezsin. Zaten emziremiyorum çocuk tutmuyor memeyi ama anlatamiyorum

Siz boyle korkulara kapildiginiz icin goruyorsunuz. Akliniz oynuyor sizinle. Guzel seyler dusunun. Onu buyuttugunuzu ona alacaginiz seyleri kiyafetleri esyalari parka gotureceginizi falan hayal edin surekli. Sevin oksayin. Ona hissettrin bunu. Her annenin eminim boyle korkulari vardir sizin birde hastalaninca iyice artmis ama korkuyu buyutmeyin bebeginizle ilgilendikce azalacgina inaniyorum . Birde su lohusalik donemi gecsin hormonlariniz duzelsin daha iyi hissedecekseniz. Simdi sadece bebeginzle guzek gunlere odaklanin
Çok deniyorum ama durum gitgide kotulesiyor. Çocuğa bakamaz hale geldim

Cok gecmis olsun acil sifalar dilerim kuzucuga.
Tam da benim dogumdan 27 gun sonra buraya konu acmistim ben de. Hayat bitti saniyordum o gunlerde. Simdi 4 aylik oldu bebegim.
Sabredin bu gunler gececek. Evet sizin icin zor ama bebek icin daha zor bu hayata tutunmak. Onu olabildigince sevin opun kucaklayin.
Bebek uyudugu an siz de uyuyun. Ev islerini falan bosverin.
Su an lohusa depresyonundasiniz. Bunun farkinda olun ve gececegini dusunup uzerine kafa yormayin.
Ne uyku kaldı ne iştah yemek yemedikce daha kötü oldum Allah'a dua ediyorum sürekli ama çok kötü haldeyim

Güzel arkadaşım şunu unutma burda paylaşılsa da paylaşılmasa da lohusa depresyonu diye bir gerçek var bunu birçok kadın yaşıyor sende onlardan birisin yalnız değilsin ve senin böyle yaşamakta haklı bir nedenin de var bebeğini yoğun bakımdaymış, yani senin bunları yaşaman normal bak diğer kadınlarda yaşıyor ama minicik bedeni olan güzel bebeğinin sadece sana ihtiyacı var annesi.. yani onun için güçlü olman gerekiyor çünkü o güçlü sende onun gibi güçlü olman lazım. Duygularını bastırmayı hatta kendini suçlamayı bir kenara bırakıp bebeğine odaklan.. bu durumu sadece sen de yaşasan yada milyonlarca kişi yaşasa ne farkeder? Geçici bir durum yaşıyorsun ve bebişinin sana ihtiyacı var.. Bunlar insanlık hali, böyle duygular hissettigin için kendini suçlamak yerine kabul et duygularını (evet böyle kötü hissediyor olabilirim ama geçecek, ben anneyim ve evladımın bana ihtiyacı var diye düşünebilirsin) ve sana ihtiyacı olan meleğini düsün annesi.. Sen olmadan o yapamaz ve senin bu duygusallığın geçecek. Sen iyi olki bebişin de iyi olsun..
Annem gelir yardım ederse biraz nefes alabiliyorum ama annem yoksa gene panik ve ağlama krizleri başlıyor ben hiç böyle olacağını dusunmememistm

Bu arada bu hisler geçici. İlk bebekte daha yoğun ama ikinci bebeğimde de hissediyorum ben. 6 aylık oldu oğlum. Benzer iç çöküşleri yaşıyorum. İlkinde daha yoğundu şimdi geçici olduğunu bilmeme rağmen yine çöksem de kalkıyoruz bir şekilde. Yalnız olmadığınızı bilin. Yardım istemekten çekinmeyin.
Bebeğime bakamaz hale geldim yanımda birileri olmadığında yine aynı krizleri yaşıyorum hiç böyle hayal etmemiştim aklımı kaybediyorum zannediyorum bazen

Yardım almanızı öneririm çünkü ağır geciriyorsunuz. Kolay değil hele ilk bebekse...ama intiharı düşünecek kadar çok çok fazla..unutmayın bu günler geçecek onun size ihtiyacı var. Herşey kolaylaşacak inanın bana...benim küçük bir yaşını doldurdu herşey daha kolay daha güzel şimdi....lütfen yardım alın toparlanin...kucaginizdaki mucizeye odaklanin..sağlıklı uzun ömürler dilerim her ikinizede

Bebeğime bakamaz hale geldim yanımda birileri olmadığında yine aynı krizleri yaşıyorum hiç böyle hayal etmemiştim aklımı kaybediyorum zannediyorum bazen
Bu cümleleri acilen bırakıp kendinize gelin. Bir çocuğumuz varsa eğer ne kadar darbe alırsak alalım çabucak toparlanmalıyız ebeveyn olarak. Çünkü çok küçükler bize muhtaçlar. Kendi kendinize toparlanamıyorsanız yardım almalısınız.

Hiç gecikmeden hemen terapi gerekirse ilaç desteği alın bir uzmana görüşün.

Doğum süreci ile birlikte çok zor şeyler yaşadım. Terapi almaya başlayacaktım ki psikolog bir arkadaşımla sohbet ede ede biraz yüklerimin azaldığını farkettim.

Ben de erken doğum yaptım.
Kalp, tansiyon ilaçları kullanmaya başladım. Baygınlıklar cabası.
Ömür boyu bu ilaçları kullanacağım sanırım diye çok korktum. Günde 6 kez tansiyon ilacı kullanıyordum.
Bir anda safrakesesi sorunu yaşadım.
Daha 40 çıkmamış bebe gece babasına bırakıp defalarca acile gittim kendim. Dehşet ağrılar yaşattı çünkü.
Sonra kızım hastalandı 50 günlüktü 9 gün yoğunbakım da yattı. Entübe edeceklerdi çok sınırda idi durumu.
O iyileşti eve çıktık sonra ben ameliyat oldum derken zordu.

Ama geçti biliyor musun?

Hiç inanmadım geçecek diyenlere.

Şimdi geçmez sandıkların öyle geçiyor ki farketmiyorsun.

Pıtıt pıtır yürüyecek, mama diyecek, emsin diye gözüne baktığın çocuğun aa yeter artık emme hadi git meyve ye diyeceksin 😅

O dönem lohusalık depresyonuna girmedim zannediyordum ama yaşadıklarımı hatırlayınca, bir hamile yada yenş doğum yapmış bir görünce dayanamayıp ağlıyorum. Öyle sulugöz falan da değilim ama zor yaşananlar biliyorum.

Terapi al, sevdiğin insanlarla konuşmaya çalış.
Kendine bir beslenme düzeni oluştur.
Eşin eve gelince gerekirse ertesi gün yiyeceklerini dolaba tabaklayıp bebeğin yanında yersin. Lullaby diye bir damla kullandım o sırada. Ciddi süt yaptı. Bol su iç. Yulaf ezmesi yiyebilirsin. Olabildiğince proteinden, kalsiyumdan zengin beslen.

Üzülme kötülere odaklanma.

Umarım öyle olur sanki üzüntüden öleceğim sanıyorum o kadar zor durumdayimki
Çok iyi anlıyorum ve bunu söylerken bile ben de yaşarken " evet insanlar zorlanıyordur ama benim kadar da mutsuz olur mu bir insan bebeği dünyaya gelmiş" gibi de kendimi kötü ve yetersiz hissettiren düşünceler de vardı. Bazı anneler bu duygulardan daha hızlı sıyrılır bazıları bir kaç ay bazıları 6 ay bazıları 1 yıl. Ama geçiyo. En önemlisi bebeğinin değil senin huzurlu olman. Çünkü sen huzurlu olduğun zaman o da huzurlu oluyor.

Lohusa sendromu diye bir şey var evet ama hepsinin derecesi farklı. Sizin yaşadığınız sendrom şu an ileri derece gibi duruyor ki yaşadıklarınız çok travmatik. Travmaya bağlı gelişmiş. Yani sizinki artık herkes bunu yaşıyor, zamanla geçer durumunda değil.

Onun için lütfen geçmesini beklemeyin. Hemen psikiyatriye gidin. Sonra daha da artar ya da kalıcı şeylere sebep olur.

Lohusa sendromu diye bir şey var evet ama hepsinin derecesi farklı. Sizin yaşadığınız sendrom şu an ileri derece gibi duruyor ki yaşadıklarınız çok travmatik. Travmaya bağlı gelişmiş. Yani sizinki artık herkes bunu yaşıyor, zamanla geçer durumunda değil.

Onun için lütfen geçmesini beklemeyin. Hemen psikiyatriye gidin. Sonra daha da artar ya da kalıcı şeylere sebep olur.
Sonunda gittim psiiyatriye ilaç verdi bakalım

Hiç gecikmeden hemen terapi gerekirse ilaç desteği alın bir uzmana görüşün.

Doğum süreci ile birlikte çok zor şeyler yaşadım. Terapi almaya başlayacaktım ki psikolog bir arkadaşımla sohbet ede ede biraz yüklerimin azaldığını farkettim.

Ben de erken doğum yaptım.
Kalp, tansiyon ilaçları kullanmaya başladım. Baygınlıklar cabası.
Ömür boyu bu ilaçları kullanacağım sanırım diye çok korktum. Günde 6 kez tansiyon ilacı kullanıyordum.
Bir anda safrakesesi sorunu yaşadım.
Daha 40 çıkmamış bebe gece babasına bırakıp defalarca acile gittim kendim. Dehşet ağrılar yaşattı çünkü.
Sonra kızım hastalandı 50 günlüktü 9 gün yoğunbakım da yattı. Entübe edeceklerdi çok sınırda idi durumu.
O iyileşti eve çıktık sonra ben ameliyat oldum derken zordu.

Ama geçti biliyor musun?

Hiç inanmadım geçecek diyenlere.

Şimdi geçmez sandıkların öyle geçiyor ki farketmiyorsun.

Pıtıt pıtır yürüyecek, mama diyecek, emsin diye gözüne baktığın çocuğun aa yeter artık emme hadi git meyve ye diyeceksin 😅

O dönem lohusalık depresyonuna girmedim zannediyordum ama yaşadıklarımı hatırlayınca, bir hamile yada yenş doğum yapmış bir görünce dayanamayıp ağlıyorum. Öyle sulugöz falan da değilim ama zor yaşananlar biliyorum.

Terapi al, sevdiğin insanlarla konuşmaya çalış.
Kendine bir beslenme düzeni oluştur.
Eşin eve gelince gerekirse ertesi gün yiyeceklerini dolaba tabaklayıp bebeğin yanında yersin. Lullaby diye bir damla kullandım o sırada. Ciddi süt yaptı. Bol su iç. Yulaf ezmesi yiyebilirsin. Olabildiğince proteinden, kalsiyumdan zengin beslen.

Üzülme kötülere odaklanma.
İştahım tamamen kesildi midem yemek kabul etmiyor ama zorla bir iki lokma yiyorum umarım dediğin gibi bu günleri hiç hatirlamam

Back
X