Doğum sonrası depresyon

Yardım almanızı öneririm çünkü ağır geciriyorsunuz. Kolay değil hele ilk bebekse...ama intiharı düşünecek kadar çok çok fazla..unutmayın bu günler geçecek onun size ihtiyacı var. Herşey kolaylaşacak inanın bana...benim küçük bir yaşını doldurdu herşey daha kolay daha güzel şimdi....lütfen yardım alın toparlanin...kucaginizdaki mucizeye odaklanin..sağlıklı uzun ömürler dilerim her ikinizede
Allah razı olsun dünden beri bir tık daha iyiym sanıyorum ilk defa bebekle tek başıma geceyi geçirdim eşimde yanimdaydi saolsun umarım hepsi geçip gidecek

Arkadaşlar doğum yapalı 27 gün oldu. İki haftalıkken bebeğin nefesi kesildi bir hafta yoğun bakımda kaldı. Hastaneden çıktıktan üç gün sonra ateşlendi grip olduk şuan yine yoğun bakımda. Doğumdan beri zaten sürekli ağlama nöbetleri yaşıyorum zangir zangir titremeye ve ağlamaya başlıyorum hatta bir iki sefer kriz tarzı biseyler geçirdim. Sürekli bir korku. Nefes alamama hali var.sinir hastası gibi oldum kendimi tokatlar hale geldim. İştah denen bişey zaten kalmadı yemek falan yiyemiyorum.15 kilo verdim. Süt falanda kalmadı. Artk intiharı düşünüp durmaya başladım. Bebeğim gözümde kocaman bir dağ gibi büyüdükçe buyuyor yapamıyorum. sürekli kim bilir ömrü ne kadar daha neler göreceğim diye düşünmekten kafayı sıyırdım. Anne olmayı istedim ama doğumdan sonra yaşadıklarım normal gelmiyor sadece ben mi böyleyim nolur başından böyle şeyler geçen varsa bana bir akıl versin tükendim artk😪
Şuan sana gecicek desemde rahatlamaya aksın ama inan gecicek bunu yaşayan ilk sen değilsin ilk dogumumda bende günlerce ağladım çok zor bı dönem geçirdim ama inan hepsi geçiyor.Yardim al kendin baş edemiyorsan bu hislerle lütfen kendini de suçlama inan 10 kadindan 8 i bu depresyonu yaşıyor.Bak ikinciyi doğurdum geçmese yaparmiydim🤭Lütfen kendini hirpalama kalk bı güzel duş al bakım yap kendine bebeğine de geçmiş olsun umarım sağlıklı çok güzel zmanlariniz olur

İlk doğumun kendisi zor. Lohusalık extra zor.
Acemilik de işin içine giriyo. Kaynana zulmü görmemişsin galiba bide o eklenmemiş çok sevindim
3 ay zombi gibi gezmiştim ilk doğumda. Halüsinasyonlar görmeye başlamıştım. Küçücük bişey ve bana muhtaç o kadar korkunçtu ki herşey.
İade edebilsem hemen götürcem ama yok
Sonra onları atlatıosun. Kocaman bir aşk kalıyo içinde

Şuan sana gecicek desemde rahatlamaya aksın ama inan gecicek bunu yaşayan ilk sen değilsin ilk dogumumda bende günlerce ağladım çok zor bı dönem geçirdim ama inan hepsi geçiyor.Yardim al kendin baş edemiyorsan bu hislerle lütfen kendini de suçlama inan 10 kadindan 8 i bu depresyonu yaşıyor.Bak ikinciyi doğurdum geçmese yaparmiydim🤭Lütfen kendini hirpalama kalk bı güzel duş al bakım yap kendine bebeğine de geçmiş olsun umarım sağlıklı çok güzel zmanlariniz olur
Kayinbabam kanser kaynanamdan hayır yok. Kız kardeşim yeni doğum yaptı annemde kalıyor yani yardım edecek kimse yok zaten ondan çok yiprandik sanırım kaynanamlarda kaldm bir dönem gelen giden sürekli kendileri hastanede çocuk virüs kaptı yoğun bakımda yattı günlerce çok sıkıntıda kaldım😔

İlk doğumun kendisi zor. Lohusalık extra zor.
Acemilik de işin içine giriyo. Kaynana zulmü görmemişsin galiba bide o eklenmemiş çok sevindim
3 ay zombi gibi gezmiştim ilk doğumda. Halüsinasyonlar görmeye başlamıştım. Küçücük bişey ve bana muhtaç o kadar korkunçtu ki herşey.
İade edebilsem hemen götürcem ama yok
Sonra onları atlatıosun. Kocaman bir aşk kalıyo içinde
Yok valla sütüm kesildi ona laf sokar zırt pırt görüntülü arıyor çocuk antibiyotik aldığı için kabız oldu sürekli bağırıyor niye ağlıyor susturamiyor musun deyip duruyor. Artk uykusuzluktan bende zombiye dondum

Kayinbabam kanser kaynanamdan hayır yok. Kız kardeşim yeni doğum yaptı annemde kalıyor yani yardım edecek kimse yok zaten ondan çok yiprandik sanırım kaynanamlarda kaldm bir dönem gelen giden sürekli kendileri hastanede çocuk virüs kaptı yoğun bakımda yattı günlerce çok sıkıntıda kaldım😔
Bak bende aynı durumdaydım 1300 km de uzaktayım 13 günlük bebeğimle kaldım bı başıma eşim görevden eve gelemiyordu şuan çok zorlanıyosun biliyorum ama hepsi gecicek sadece günde bir saat iki saat nekadar olursa kendjne vakit ayırmaya calis bol bol nefes egzersizi yap bebeğin uyuyunca

Yok valla sütüm kesildi ona laf sokar zırt pırt görüntülü arıyor çocuk antibiyotik aldığı için kabız oldu sürekli bağırıyor niye ağlıyor susturamiyor musun deyip duruyor. Artk uykusuzluktan bende zombiye dondum
Şirret karı

Bu hisleriniz çok normal doğum yaptınız bebeginiz yanında değil ama sizin kendiniz ve bebeğiniz icinn daha umutlu ve daha güçlü olmanız lazım rabbim sağ sağlim kucağınıza aldırsın büyütmeyi nasip etsin
Çok teşekkür ederim 72 günlük olduk bebekte bende iyiym şükür geçti gitti o kötü gubler inşallah 🙂

Herşey yolunda da gitse bir kaç ay depresyon ola bilir. Lutfen bu hislerinize gore kendinizi suçlamayin. Insaniz hemen adaptasyon olamiyoruz. Ama sakın intihar gibi şeyler de dusunmeyin. Annelik gibi kutsal bir isminiz var artik. Bebeginiz de tutunacak hayata InsaAllah. Zorluklar ola bilir. Hayat zaten kolay degil. bizler nasil buyuduysek onlar da buyuyecek. Biraz destek alin. Aileniz yaninizda olsun. Kardesleriniz varsa onlar, anneniz yaninizda olsun. Siz dinlenin ve bol bol dua edin. Allaha birakin. Zamanla hersey duzelicek
Şansıma kimse yanımda olamadı ama geçti şükür şuan cokk daha iyiyim🙂

Öncelikle geçmiş olsun, annelik hüznünden çok lohusa depresyonu yaşıyorsunuz gibi geldi. Doğum sonrası insan kendini zor toparlarken, hem fizyolojik hem psikolojik sizin bir de sağlık sorunlarınız çıkmış. Doğumdan sonra hastane görmek istemezken artık çoğumuz çıkamaz hale gelmiisiniz. Bebeğiniz çok küçük olduğu için muhtaçlığı zaten sizi hüzünlendiriyor, dayanamayacak zannediyorsunuz ama bebekler çok güçlü unutmayın hepsini atlatacak.

Süt konusunu şimdi dert etmeyin gerekirse mamayla büyür sizden önemli değil. Hiçbir şey annenin yerini dolduramaz unutmayın. O sadece sizinle huzur bulacak.

Ailenizi çağırın, intihar düşüncenizden bahsedin çok ciddi bir durum. En yakın zamanda psikiyatri randevu alın eminim kısa bir ilaç tedavisi ile toparlarsınız. Bebeğiniz hastaneden çıkınca, eve, döngünüze alışınca çok daha iyi hissedeceksiniz.

doğum sonrası coğu kadın bunu yaşıyor. Bebek sorımluluğu yetmez gibi bir ton sağlık problemi de çıkabiliyor malesef insanı dibe çekiyor ama GEÇİYOR ARKADAŞIM.

heyecandan, korkudan 40 gün uyuyamadım, yiyemedim, titredim, berbat bir haldeydim.. eşimin ve ailemin desteği ile atlattım. Ama siz mutlaka bir uzmana görünün bu çok ciddi bir konu yolun başında eminim halledeceksiniz.

Son olarak bebekler her ne olursa olsun anneye dayanma ve mücadele gücü veriyor unutmayin. Sizin de içinizde bu mevcut sadece lohusalıkla baş ediyorsunuz. Çok çok gecmis olsun
Şansıma kimse yanımda olamadı ama şuan 72 günlük olduk çok şükür yanımda maviş ay yüzlü kızım alistik birbirimize 🙂

Sevgili güzel anne zor durumlar yaşamışsın. Doğum sonrası hormonal değişiklikler nedeni ile daha önce yaşamadığımız durumları yaşayabiliriz. Bunlar normal yani. Sakın korkma. Lohusalık oldukça zor olabiliyor. Bir de bebeğinin sağlık durumu seni etkilemiş tabi ki. Ama ben de iki kızım da doğduğunda yetememe kaygısı yaşadım. Bebek bakmak zor . Ama yavrun iyileşip yanına gelince bu zor günler geçecek emin ol. İlk dişi , emeklemesi , yürümesi , ilk kelimesi derken zaman akacak . Yüreğini ferah tut . Herkesin lohusalık sürecinde çeşitli zorluklar yaşadığını unutma..
En kısa zamanda bebeğinin sağlıklı bir şekilde kucağında olmasını içten diliyorum..
Çok şükür 72 günlük olduk 🙂 bende iyiyim toparladım 💕

Sevgili güzel anne zor durumlar yaşamışsın. Doğum sonrası hormonal değişiklikler nedeni ile daha önce yaşamadığımız durumları yaşayabiliriz. Bunlar normal yani. Sakın korkma. Lohusalık oldukça zor olabiliyor. Bir de bebeğinin sağlık durumu seni etkilemiş tabi ki. Ama ben de iki kızım da doğduğunda yetememe kaygısı yaşadım. Bebek bakmak zor . Ama yavrun iyileşip yanına gelince bu zor günler geçecek emin ol. İlk dişi , emeklemesi , yürümesi , ilk kelimesi derken zaman akacak . Yüreğini ferah tut . Herkesin lohusalık sürecinde çeşitli zorluklar yaşadığını unutma..
En kısa zamanda bebeğinin sağlıklı bir şekilde kucağında olmasını içten diliyorum..
Çok şükür yanımda bal kızım bende duzeldim kabus gibiydi ama geçti 🙂

Herşey yolunda da gitse bir kaç ay depresyon ola bilir. Lutfen bu hislerinize gore kendinizi suçlamayin. Insaniz hemen adaptasyon olamiyoruz. Ama sakın intihar gibi şeyler de dusunmeyin. Annelik gibi kutsal bir isminiz var artik. Bebeginiz de tutunacak hayata InsaAllah. Zorluklar ola bilir. Hayat zaten kolay degil. bizler nasil buyuduysek onlar da buyuyecek. Biraz destek alin. Aileniz yaninizda olsun. Kardesleriniz varsa onlar, anneniz yaninizda olsun. Siz dinlenin ve bol bol dua edin. Allaha birakin. Zamanla hersey duzelicek
Aynen öyle oldu çok şükür 🙂

Back
X