merhaba ben 4 hafta önce sezeryanla doğum yaptım..zaman zaman içimde bir boşluk hissi oluyor..içim daralıyor..canım hiç bir şey yapmak istemiyor..sebebsiz ağlamak istiyorum..sizdede böyle şeyler oluyormu?
ilgilendiğiniziçin çok sağolun..bu depresif durumdan nasıl çıktığınızı paylaşırmısınız..ben bu durumun uzayıp çıkmaza doğru gitmekten korkuyorum..şimdiye kadar kendi kendime ağlıyordum falan..ama bugün frakettim ki sabah, gecenin yorgunluğununda etkisiyle bebeğimede tahammülüm azaldı..ne yapmalıyım..pozitif şeler düşünüyorum yi geliyor..bir süre sonra yine başlıyor sıkıntı..istiyorum ki eşim hep yanımızda olsun beraber göğüsleyelim bu işi..o da destek olmaya çalışıyor ama..sonuçta çalışıyor ve yoğun..ooooof ooof..yardııım!!!
Oluyor oluyor hic merak etme genelde herkese oluyor.. Bana da oluyodu.. Simdi bile oluyo ama zamanla alışıyorsun ve nasil davranman gerektiğini biliyosun.. Simdi bebegim50 gunluk .. Cok uzun yazamiyorum.. Fırsat bulduğum an sana uzun uzun yazıp destek olucam
merhaba ben 4 hafta önce sezeryanla doğum yaptım..zaman zaman içimde bir boşluk hissi oluyor..içim daralıyor..canım hiç bir şey yapmak istemiyor..sebebsiz ağlamak istiyorum..sizdede böyle şeyler oluyormu?
senin hissettiklerini o kadar derinden yasıyorum ki anlatamam..aynıyız..eşimle olan eski günlerimi cok cok özlüyorum..dün gece 54 günlük bebeğim hiç uyumadı..bi an geri dönüşü yok mu bu işin dedim...sonra tövbe yarabbim ben ne dedim dedim...eski günleri ve melek kocama sarılıp uyumayı onunla yalnız kalmayı cok özledim...cok...Konuyu açan ve cevap yazan herkese teşekkürler... Benim bebeğim neredeyse 4 aylık olacak. Yanımda birileri varken ben de çok iyiyim ama bebeğimle yalnız kaldığım zaman sürekli ağlamak istiyorum, tahammülsüzleşiyorum, sürekli uyusun hiç ağlamasın istiyorum. Eşimin bir an önce eve gelmesini, ilişkimizin eskisi gibi olmasını sürekli bana ilgi göstermesini istiyorum. Ben de hep geçecek dimi düzelecek dimi bir düzene oturtunca eskisi gibi oluruz dimi diyorum eşime... 4 ay geçti, oğlum biraz daha büyüdü, tamamen olmasa da bir düzen kurmaya başladık ama ben hala ağlıyorum, hala ilgi bekliyorum, hep birileri gelsin istiyorum. O benim mucizem biliyorum, ilk bebeğimi kaybettim. Bunu sağlıklı doğurabilmek için nelere katlandık. O bir melek, sadece ve sadece bana ihtiyacı var. Bir daha istesem de bu günlere dönüş yok, her günün değerini bilmeli ve doya doya yaşamalyım. Hepsini biliyorum ama gözyaşlarıma engel olamıyorum. Bir gün bu kasvetli günler geçecek, bana da bahar gelecek, yine yeşereceğim, yine çiçekleneceğim... O zamana kadar bebeğimi, eşimi ve kendimi çok üzmem umarım
prematüre doğan bebeğim bugün 19 günlük oldu, hala 2 buçuk kilo bile değil.. aslında çok sıkıntılı bir bebek sayılmaz sıradan şeyler gaz, kucak arama vs.. ama ben altından kalkamıyorum şimdi yazarken bile zırıl zırıl ağlıyorum.. sanki bu geçici bir dönemmiş bir gün bitecekmiş gibi geliyor ama bitmeyecek ki ömür boyu bu annelik ve ben beceremiyorum sanırım..üstelik kızım 3 aylık olunca işe dönmek zorundayım gerçi bebeğime şimdi de işe dönünce de ablam bakacak ama işe döneceğim için şimdiden çok suçlu hissediyorum
benimki de geçer mi benim bu el kadar kızım da büyür mü? erken doğum yaptığım için kendimi eksik hissediyorum becerip zamanında kilosunda bir bebek doğuramadım diye.. herşey benim suçummuş gibi geliyor.. nolur bana da yardım edin..
....
cocugun erken dogumu yüzünden asla kendini ve bedenini suclama..cok zalimce...bi kere sen de herkes gibi beceriyosun bu işi..bak hepimiz burda aynı duyguları yasıyoruz..yalnız degiliz...burda sohbet ediyoruz..
bu arada prematüre bebekler normal doganlardan daha bi hızlı daha atak ilerliyor zıpkın gibi oluyolar...gör bak demişti dersin..kuzenimin ikizleri 9 aylık ken yürüdü gittiler tutana aşkolsun...zehir gibiler maşallah...senin bebiş bizimkini bi yasında döver bile
ah be canım haklısın da gel de bana anlat zaten hamile kalmam da çok zor olmuştu hep kendimi eksik hissediyorum..
inşallah dediğin gibi olur da sağlıkla çarçabuk gelişir meleğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?