- 30 Ocak 2009
- 1.222
- 580
- 323
- 41
- Konu Sahibi buket_asude
-
bende alabildiğim kadar... ikinci cocuğum 19 aylık olacak doğum yaptığımda izin bitince biri 5 aylık diğeri 2 yaşında.. annem çok zor başeder.. kızım büyük sıkıntı yok ama ama işte .. kredi olmasaydı kesin ücretsiz alırdım ama altından kalkmamız mümkün değil...Aynı durumdayım bende ya, iki kez heyet raporu alıp en azından bebeğim 6 aylık olunca işe başlamak istiyorum.
tam teşekküllü devlet hastanesinden almak şart ve tek hekimle olmuyor.. tabi ücretide var 200 tl üstünde burda.. işte genelde psikolojik rapor veriyorlar doğum sonrası depresyon falan filan.. bu durumdada yükselme sınavları sıkıntı.. bilmiyorum inşallah durumu iyi bilen arkadaşlar vardır.benımkı henuz cok ufak ama bende aynı durumdayım, sımdıden dusunmeye basladım, aıleme de yuk olmak ıstemıyorum, zaten ev ev ustune olmaz cocuga bakmaya gelseler aynıevde kalmak zorundayız cunku sehır dısındalar..
bende 40 ı cıkana kadar aılemden destek alıp, sonra 6 ayı dolana kadar kendım bakmak ıstıyorum sonrada ver elını bakıcı teyze ve buyuyunce bıraz kres...
heyet raporu nasıl alınıyor? kontrole ve doguma gıttıgımız doktorumuz yardımcı olur mu bu konuda? ucretı var mı?
benı de aydınlatırsanız sevınırım...
Benım kadrom bellı , yukselme gıbı bır durumum da yok. onemlı olan en az 2 ay o raporu alabılmem..tam teşekküllü devlet hastanesinden almak şart ve tek hekimle olmuyor.. tabi ücretide var 200 tl üstünde burda.. işte genelde psikolojik rapor veriyorlar doğum sonrası depresyon falan filan.. bu durumdada yükselme sınavları sıkıntı.. bilmiyorum inşallah durumu iyi bilen arkadaşlar vardır.
adalet bakanlığında çalışıyorum ve yükselme sınavlarımızda mülakat var genelde.. evet ne yazıkkı böcek muamelesi göreceğim bir gerçekgörevde yükselme ve unvan değişikliği genel yönetmeliğinde psikolojik sorundan dolayı olamaz yazmıyordu. ama mülakat varsa değerlendirirler... kendi kurumunuzun yönetmeliğine bakın... bu arada belirtiğiniz rapor sanırım heyet raporu oluyor.
heyete girdim ben. hastalığım için özel rapor çıkarttım. doktorlar sizde minik küçük böcekmişsiniz gibi davranıyorlar. gerçek hastalığım olmasına rağmen zorladılar beni... sizin duruma iyi bakacaklarını sanmıyorum.
adalet bakanlığında çalışıyorum ve yükselme sınavlarımızda mülakat var genelde.. evet ne yazıkkı böcek muamelesi göreceğim bir gerçekkeske ücretsiz alabilecek durumum olsaydı.. bu kadar darda kalmazdım.. tanıdık falan buluruz gibime geliyor.. bakalım
yokk kızmam niye kızayım.. zaten yüreğim sıkıntılı.. ama ne yazıkkı 3. çocuk kesinlikle planlı değildi.. doğum sonrası regl olmadan hemde korunurken hamile kaldım.. gebeliği sonlandırmak aklımın ucundan dahi geçmedi.. ki inanın yıllık iznimi bile kullanmadan işe döndüm.. üzüldüğüm en korktuğum şeyde hakka girme düşüncesi.. yüreğim sıkışıyor diyorumya.. hani bilsem anneme kayınvalidem destek olacak asla uğraşmam ama ordan hiç bir katkı görmeyeceğimi biliyorum.. yardımcı bulayım diyorum ama annem onu oturtup misafir muamelesi yapacak bir kadın biliyorum.. yani hayırlısı umarım doğruyu gösterir rabbim..Kızacaksın biliyorum gerçi sen de biliyorsun yaptığının doğru olmadığını.
Krediniz varken 3. çocuk planı yaparken bunu düşünmüş olmanız gerekirdi sanki.
Bir çok insan var çok zorluklarla çalışan..Kendini kotarmış gibi hissederken bir çok insanın hakkını yemiş olacaksınız aslında.
benim kurum öğretmenliğine geçme şansım var.. 37 ye kadar çalışıcam zaten allah kısmt ederse.. 5 ay evdeyim.. ama ama işte diyorum ya keşke mecur olmasak..Benım kadrom bellı , yukselme gıbı bır durumum da yok. onemlı olan en az 2 ay o raporu alabılmem..
Saglıgım elverdıgı muddetce 37. haftaya kadar calısmak ıstıyorum, masa başı iş yapıyorum zaten..Sonra kalan dogum ıznı,senelık ızın falan maksımum 4 ay evde olmuş oluyorum. 2 ay rapora ıhtıyacım var, ısıde bırakamam benım maasımla ev gecındırıyoz oyle bır luksum yok ne yazıkkı ;(
aslında özel hastane düşünüyorum ama bulunduğumuz yerde özel hastane bile yok.. erzuruma gitmem gerekecek bakalımikinci bir alternatif bulun derim... tanıdık nereye kadar 8 doktor oluyor...
Kızacaksın biliyorum gerçi sen de biliyorsun yaptığının doğru olmadığını.
Krediniz varken 3. çocuk planı yaparken bunu düşünmüş olmanız gerekirdi sanki.
Bir çok insan var çok zorluklarla çalışan..Kendini kotarmış gibi hissederken bir çok insanın hakkını yemiş olacaksınız aslında.
Sakin açıklaman için teşekkür ederim.yokk kızmam niye kızayım.. zaten yüreğim sıkıntılı.. ama ne yazıkkı 3. çocuk kesinlikle planlı değildi.. doğum sonrası regl olmadan hemde korunurken hamile kaldım.. gebeliği sonlandırmak aklımın ucundan dahi geçmedi.. ki inanın yıllık iznimi bile kullanmadan işe döndüm.. üzüldüğüm en korktuğum şeyde hakka girme düşüncesi.. yüreğim sıkışıyor diyorumya.. hani bilsem anneme kayınvalidem destek olacak asla uğraşmam ama ordan hiç bir katkı görmeyeceğimi biliyorum.. yardımcı bulayım diyorum ama annem onu oturtup misafir muamelesi yapacak bir kadın biliyorum.. yani hayırlısı umarım doğruyu gösterir rabbim..
aynen çok zor.. bi durum ikinci çocuğum ikizdi kanamam olduğu halde günlerce işe geldim rapor bile kullanmadım ki düşük yaptım ona rağmen en kısa zamanda işe döndüm.. ne yazıkkı şartlar çok zor.. ve mecbur bırakıylıyoruz..Siz de haklısınız ama bayan zor durumda, benim ilk çocugum ama bende aynı seylerı yaşayacağım.... Şİmdiden düşünmeye başladım, burada bakacak kimsem yok, ailem şehir dışında gelin desem gelirler ama nereye kadar malum ev ev üstüne olmuyor, ilk 6 ay çok önemli zaten sonra bir şekilde bakıcı, kreş büyüyorlar...
Süt izni de oluyor ben şahsen süt iznimi de birleştirip tek gün izinli olacak şekilde kullanmayı düşünüyorum...
Mecburiyetler olmasa kimse rapor peşinde koşmaz zaten, çalışan anne babaların sorunu bu ne yazıkki ;(
Kusura bakmayın ama sizin açıklamanız da aynen şöyle olmuş: karnım aç napayım çalmak zorunda kaldım.Siz de haklısınız ama bayan zor durumda, benim ilk çocugum ama bende aynı seylerı yaşayacağım.... Şİmdiden düşünmeye başladım, burada bakacak kimsem yok, ailem şehir dışında gelin desem gelirler ama nereye kadar malum ev ev üstüne olmuyor, ilk 6 ay çok önemli zaten sonra bir şekilde bakıcı, kreş büyüyorlar...
Süt izni de oluyor ben şahsen süt iznimi de birleştirip tek gün izinli olacak şekilde kullanmayı düşünüyorum...
Mecburiyetler olmasa kimse rapor peşinde koşmaz zaten, çalışan anne babaların sorunu bu ne yazıkki ;(
Bende Adalet Bakanlığında çalışıyorum ve oğlum 8 aylık oldu işe başladım. Heyet raporu, normal izin falan aldım çok. Bir sıkıntı da olmadı:adalet bakanlığında çalışıyorum ve yükselme sınavlarımızda mülakat var genelde.. evet ne yazıkkı böcek muamelesi göreceğim bir gerçekkeske ücretsiz alabilecek durumum olsaydı.. bu kadar darda kalmazdım.. tanıdık falan buluruz gibime geliyor.. bakalım
benim kurum öğretmenliğine geçme şansım var.. 37 ye kadar çalışıcam zaten allah kısmt ederse.. 5 ay evdeyim.. ama ama işte diyorum ya keşke mecur olmasak..
aslında özel hastane düşünüyorum ama bulunduğumuz yerde özel hastane bile yok.. erzuruma gitmem gerekecek bakalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?