Doğum sonrası heyet raporu..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
nereden başlasam bilemedi.. Dur yine madde madde yazayım daha anlaşılır olsun.
1. ) Şurada kaç kişi heyet raporu aldığından bahsetti. Herkesin kvalidesi 85 yaşında mı? kaldı ki tek alternatif kvalide ise zaten doğurmayın. Bakmaya mecbur değiller ama bakıcı parası, güven meselesi, kocanın iş durumu bilmem neyi, ıvırı, zıvırı bahanelerinden sonra kvalide,anne alternatiflerini de beğenmiyorsan kendince nedenler çıkarırsın böyle..
2.) Devlet memuruna daha ne yapsın? Yaranmak için, oy toplamak için daha ne yapması gerekiyor. Bilmem ne paketi diyor, pat açıyorlar memur memur memur çıkıyor içinden. Bir tane özel sektör çalışanını kapsayacak kanun çıkmıyor. Devlet daha memuruna ne yapsın? 4 ay izin vermiş mi vermiş? Sonra ücretsiz izin vermiş mi kullandıktan sonra dönebilirsin demiş mi? Demiş. Kullananlar geri dönebilmiş mi? Dönmüş. Özelde neler olmuş? Bunları biliyor musunuz? İzini kullanmış ya da burnundan gelmiş ya da kullnanamış. Devleti kandırmak için zaten elinden bir şey gelmez. Ava giderken patrona avlanır. Devletin tek eksiği kalmış sizleri zengin kocalarla evlendirmek.

Dediklerinizde haklısınız.
Ama arkadaş diyor ki sebebi ne olursa olsun bu durum hak etmediğin maaşı almaktır, ki adı da hırsızlıktır.

bebek 9 aylık oluncaya kadar 3 saatlik izin veriyolardi.. kullanmadığında aktariyo.. 9 aydan 1 yaşina kadar 1,5 saat izin...
evimizde uzak... ben söle saatleri ayarlamayı düşünüyorum..
14:00 de çikicam... zaten öğlen 1 saat oluyor 13-14 de çalışır çikarim işten...
1,5 saat alirsam nasıl ayarlicam bilmiyorum çocuğumun duruma bakicam..
ücretszi izin kullanmicam. borcumuz çok bizim..

Dediklerinizde haklısınız.
Ama arkadaş diyor ki sebebi ne olursa olsun bu durum hak etmediğin maaşı almaktır, ki adı da hırsızlıktır.
Doğru değil mi peki?
Kelimeleri bu kadar rencide edici olmasa da sonuç itibariyle doğru değil mi?

her kes kaderini yaşıyor ne yazıkkı üzgünüm ben öğretmenlik mezunuyum şu devlet işinde çalışmak için kızımı kucağıma alamadım sabahlara kadar ellerim morarırcasına klavye çalıştım.. bu ne demek yaşayan bilir.. cezaevinde çalışıyorum buranın psikolojisini tahmin edemezsiniz.. ki özel okulda çok iyi maaşla çalışacak bir öğretmendim ama devlette çalışmayı seçtim.. hakka girmek evet ilk yazımdan beri bunu yapmak istemediğimi yazıyorum kendimce çözüm arıyorum ..

büyük olan çocuğunu kreşe versen
zaten kreşe gidiyor insallah bu senede devam edecek..
şöyle bir sakıntım var evim yakın değil ilçede oturup merkezde çalışıyorum.. öğlen aram yok.. burda öyle bir şansımız olamaz zaten.. süt iznimi kullanırken bile öyle sıkıntılar yaşıyorum ki aklınız almaz..
doğumdan sonra bırakın rapor almayı daha öncede söylediğim gibi sırf işler aksamasın diye yıllık iznimi bile kullanmadım.. mesai bizde yok biz zorunluluktan çalışıyoruz işler aksamasın diye... iki hamileliğimdede bir kere bile 7.5 saat çalışamadım bunu anlatamam idarecilerime gerek te duymadım.. iş aksamasın dedim.. ki okuduysanız ikinci evladımda ikizi düştüğü halde rapor kullanmadım hastaneden işe geldim o halle öbür evladımı riske atarak.. doğum iznine ayrıldım 3 gün gelip burada çalıştım.. yani kimse keyfinden bişey yapmıyor inanın bana.. ve daha kötüsü ne biliyormusun.. ben sırf iş aksamasın diye doktor kontrollerimi bile hafta sonu özele giderek hallediyorum fazladan 100 liram gidiyor her ay.... ki kurumun bana kontrollerim için sıkıntı çıkarma hakkı yok.

evet doğum izni az

konu sahibi sözüm sana değil sisteme

rapor alırız olur düşüncesi bugün çıkmadı ben çocuktum vardı halen de var

eğer rapor alınca olmazsa anneler daha çok baş kaldırır iktidara gereken baskı yapılır zira hak verilmez alınır

ama kolayı raporu alırım maaşım yatar bebeğime bakarım düzeni var

üniversite sınavı var rapor alın deniyordu bir zamanlar okula gittim müdür yardımcısı herkes rapor aldı sana neden almadılar dedi; birine telefon etti; beni adama gönderdi rapor verdi bana sistem bu şekilde işleyince normal olanı yapan anormal oluyor

doğum izni sonrasında rapor vs de özellikle öğretmen vs gibi kişiye bağlı işlerde sıkıntı artıyor zira kimse çocuğuna her dönem başka bir öğretmenin derse gelmesini istemez ama kendisi doğum sonrası rapor almak ister mesela

özel hastanede kadın doğum uzmanı vardı; benim doktorum ile birlikte çalışıyordu kadın doğurdu 30. gün işte idi onu halen unutmam

Doğru değil mi peki?
Kelimeleri bu kadar rencide edici olmasa da sonuç itibariyle doğru değil mi?

Rencide olacak bir şey yok bence.
Bunun adı hırsızlık.

Ama şunu iddia edemiyorum, aynı zorlukları yaşasam ve aynı imkan bende olsa kesinlikle yapmam diyemem, aynı durumda değilim bilemiyorum. Arkadaşlar çaresiz kalmış olabilirler, buraya anlatmadıkları başka dertleri olabilir. Ama bu olayın yanlışlığını değiştirmez ki. Bunun dışında imkanı olan herkes yapıyor demek de hiç doğru değil, yapmayan da nice insan var.
Kendi yanlışlarımıza kılıf bulmayalım. Normalleştirmeyelim.

Zaten biz bunu yapıp bunu haklı göstermek için bir ton kılıf bulmaya çalışan ve bu yaptıkları hata ile kasılan kişileri eleştiriyoruz. Yapmayana neden laf edelim ki?

Tesadüfe bakın ki ben de öğretmenlik mezunuyum ve bölümüm gereği düz memurluklarda da alımım az olduğu için mecburen özel sektörde ekmek paramı kazanmaya çalışıyorum.
Emek karşılığının alınmaması ne demek ben de iyi bilirim. Meslektaşlarımız 2 ay tatil yapıp yarım gün okula gidip neredeyse 2 katı maaş alırken isyan etmemek için zor duruyorum...
ki ben şartlardan dolayı bir daha özelde iş bulamam diye hem kpss için dershaneye gidip hem de haftanın 5 günü işe geldim. iş çıkışları da ev-koca ve dersler arasında sabahladım.
evet kimse kimsenin hayatını bilemez ama bu yaptığınız-yapacağınız kul hakkıdır bilin isterim.

Şimdi kadının kocasının durumu pek iyi değilse, özelde çalışıyorsa, maddi sorunlar varsa, o varsa, bu varsa tek alternatif devleti dolandırmakmış.
Bunu da kk da öğrenmiş oluyoruz Pudra.

ağzımdan çıkcak kelimelerden korkuyorum cidden.
Allah büyük umarım kimsenin yanına kar kalmayacak .

hepsini anlıyorum da "borcumuz çok ücretsiz izin alamam"ı anlayamıyorum

borcunuz ne borcu ev araba eşya borcu

paranız yettiği kadarı ile eşya alın yahut 25000 tl verip düğün yapmayın diyoruz gençlere olmaz ama el alem ne der diyorlar
evlendik hemen evimiz olsun; araba da lazım deniyor sonra da bakıcıya para nasıl verelim vs vs başlıyor

sonra annem geldi kv geldi ücretsiz izin alamadım gibi gibi yeni yeni konular çıkıyor

bence toplum olarak öncelik sorunumuz var

ya da senden daha az ücret ödemek için bölüm dışı insanlara aynı kadroda ekmek veren devletin seni sahiplenmemesi içler acısı.

ücretsiz izin almayacagim. çünkü borçlarimiz var kim ödüycek borçlari bide o var işde bende ne yapicam bilmiyorum.

yapacak bi rşey yok. bebek düşünürken de vardı dimi borcun. keşke bebeğe borcun bitince karar verseydiniz. bizde 6 ay ücretli izin talep edildi ama olmadı

Kurumunuz bu kadar sıkıntılıysa eğer, o heyet raporunu bitirip döndüğünüzde fitil fitil getirirler burnunuzdan o zaman.
Süt izninizi dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Öğlen sizi çalıştırmaya hakları yok..
Makul bişey düşünülebilir.
Ayrıca biri söylemi pek de güzel söylemiş büyük çocuğunuzu kreşe verin.
Devletinkilerin aidatları az..

bu arada şimdi aklıma geldi belki iki yıllık ücretsiz bütçenizi zorlar ama bir kaç aylık da alabiliyorsunuz bunu hatırlatayım dedim sıkışırsanız aklınızda bulunsun

Kvalide gelsin?
-yaşlı
-ev ev üstünde olmuyor.
-bakmak zorunda değil.
Bakıcı tutun..
-eşim özelde..
-durumumuz iyi değil..
-yarın ne olacağı belli değil.
-güvenemiyorum

Eee ne yapmak lazım?
- devleti kandırıp alabileceğim ücretsiz izin yerine ücretli almak.Zekaya bak!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…