- 21 Aralık 2009
- 33.531
- 18.231
- 498
- Konu Sahibi buket_asude
-
Kayınvalidem 85 yaşında kendine bakacak hayrı yok, çocuğu mu bırakayım kadına eli ayağı tutmuyan -bastonla yuruyen kadına????
Param olsa ücretsiz izne çıkar paşalar gibi kendim bakarım çocuğuma ama çalışmak zorundayım, hayat şartları geçim ne yazıkki tek maaşla olmuyor ve eşimin iş garantiside yok çünkü özel sektörde ve borçlar var ödenmesi gereken...
Hem kimse kimsenin hakkını yada parasını çalmıyor, çalışan annelerin birçoğu bizim yaptığımızı yapıyor, sonrada bakıcı-kres destegıyle çocuklar büyüyor.
Ayrıca kimse ne annem ne başkası çocuguma bakmakla yükümlü değil, bakıcı ha deyınce bulunmuyor (bunun parasal yonu var, guven meselesı var, evladınızı ve evınızı emanet edecegınız bır kısıyı tanımanız sart, bunun ıcın bır sure aynı ortamda vakıt gecırmelısınız)
Herkesın maddı durumu da gullık gulıstanlık degıl kı ucretsız ızın alsın, ısı bıraksın, kocalarımız da para babası degıller..Devlet gereklı destegı yapsa zaten boyle bırseye basvurmayız ama verdıgı bır kerelık 300 tl +ayda 40 tl bu cocugun ne bakıcısına yeter ne bezıne mamasına... Bazı ıllerde bakıcı yardımı verıyor ama onuda bız memurlara vermıyor..
Belkı cocuk yapmayın dıyeceksınız ama ona karar verecek olan bızlerız.
Yanı kımse vatan mıllet sakarya demıyor, bız ve bızım gıbıler sartlardan oturu boyle bır yol cızıyor, sızın tuzunuz kuru olabılır ama bız buna mecburuz..
Kayınvalidem 85 yaşında kendine bakacak hayrı yok, çocuğu mu bırakayım kadına eli ayağı tutmuyan -bastonla yuruyen kadına????
Param olsa ücretsiz izne çıkar paşalar gibi kendim bakarım çocuğuma ama çalışmak zorundayım, hayat şartları geçim ne yazıkki tek maaşla olmuyor ve eşimin iş garantiside yok çünkü özel sektörde ve borçlar var ödenmesi gereken...
Hem kimse kimsenin hakkını yada parasını çalmıyor, çalışan annelerin birçoğu bizim yaptığımızı yapıyor, sonrada bakıcı-kres destegıyle çocuklar büyüyor.
Ayrıca kimse ne annem ne başkası çocuguma bakmakla yükümlü değil, bakıcı ha deyınce bulunmuyor (bunun parasal yonu var, guven meselesı var, evladınızı ve evınızı emanet edecegınız bır kısıyı tanımanız sart, bunun ıcın bır sure aynı ortamda vakıt gecırmelısınız)
Herkesın maddı durumu da gullık gulıstanlık degıl kı ucretsız ızın alsın, ısı bıraksın, kocalarımız da para babası degıller..Devlet gereklı destegı yapsa zaten boyle bırseye basvurmayız ama verdıgı bır kerelık 300 tl +ayda 40 tl bu cocugun ne bakıcısına yeter ne bezıne mamasına... Bazı ıllerde bakıcı yardımı verıyor ama onuda bız memurlara vermıyor..
Belkı cocuk yapmayın dıyeceksınız ama ona karar verecek olan bızlerız.
Yanı kımse vatan mıllet sakarya demıyor, bız ve bızım gıbıler sartlardan oturu boyle bır yol cızıyor, sızın tuzunuz kuru olabılır ama bız buna mecburuz..
Doğru değil mi peki?Dediklerinizde haklısınız.
Ama arkadaş diyor ki sebebi ne olursa olsun bu durum hak etmediğin maaşı almaktır, ki adı da hırsızlıktır.
her kes kaderini yaşıyor ne yazıkkı üzgünüm ben öğretmenlik mezunuyum şu devlet işinde çalışmak için kızımı kucağıma alamadım sabahlara kadar ellerim morarırcasına klavye çalıştım.. bu ne demek yaşayan bilir.. cezaevinde çalışıyorum buranın psikolojisini tahmin edemezsiniz.. ki özel okulda çok iyi maaşla çalışacak bir öğretmendim ama devlette çalışmayı seçtim.. hakka girmek evet ilk yazımdan beri bunu yapmak istemediğimi yazıyorum kendimce çözüm arıyorum ..Valla ne iyi miş bu iş yahu
bir ben memur olamadım diyesim geldi.
özeldeyim mecburen 37 ye dek çalışacağım.
sabah 8 akşam 19 bazı günler anamız ağlıyor. cumartesi de yarım gün. artık cumartesileri dinleneyim dedim de arada gitmiyorum diye maaşıma yansıyor.
Biz patronların ağzına bakıyoruz.
Yazık günah gerçek ihtiyacı olanların hakkına giriyorsunuz. Hiç yakıştıramadım.
zaten kreşe gidiyor insallah bu senede devam edecek..büyük olan çocuğunu kreşe versen
şöyle bir sakıntım var evim yakın değil ilçede oturup merkezde çalışıyorum.. öğlen aram yok.. burda öyle bir şansımız olamaz zaten.. süt iznimi kullanırken bile öyle sıkıntılar yaşıyorum ki aklınız almaz..Günde üç saat süt izniniz olacak zaten..
Yani 5 saat çalışacaksınız.
Eviniz yakınsa sabah 2,5 saat öğleden sonra 2,5 saat işe gideceksiniz.
Çocuklarınızın uyku saatine denk getirirsiniz birini diğerinde de anneniz çok yorulmamış olur..
doğumdan sonra bırakın rapor almayı daha öncede söylediğim gibi sırf işler aksamasın diye yıllık iznimi bile kullanmadım.. mesai bizde yok biz zorunluluktan çalışıyoruz işler aksamasın diye... iki hamileliğimdede bir kere bile 7.5 saat çalışamadım bunu anlatamam idarecilerime gerek te duymadım.. iş aksamasın dedim.. ki okuduysanız ikinci evladımda ikizi düştüğü halde rapor kullanmadım hastaneden işe geldim o halle öbür evladımı riske atarak.. doğum iznine ayrıldım 3 gün gelip burada çalıştım.. yani kimse keyfinden bişey yapmıyor inanın bana.. ve daha kötüsü ne biliyormusun.. ben sırf iş aksamasın diye doktor kontrollerimi bile hafta sonu özele giderek hallediyorum fazladan 100 liram gidiyor her ay.... ki kurumun bana kontrollerim için sıkıntı çıkarma hakkı yok.ama yine de hram yemek için bir gerekçe olamaz...ben doğumdan sonra hiçbir rapor almadım, ama benim kurumum da sizinki gibi günde fazladan 1-2 saat mesai, haftasonu mesai kalabiliyoruzama ben mesai de kalmadım, dilekçemi verdim kaymakamlığa, gebelikte 7,5 saat sınırı vardı çünkü, müdürümle aram bozuldu biraz ama gebelik boyunca asla fazla çalışmadım.ama mesai kalmak ya da kalmamak bir neden olamaz çünkü uzun süre işe gitmemekten bahsediyorsunuz.bir gün değil iki gün değil
Şimdi kadının kocasının durumu pek iyi değilse, özelde çalışıyorsa, maddi sorunlar varsa, o varsa, bu varsa tek alternatif devleti dolandırmakmış.biz özeldekiler ölelim o zaman cidden
Doğru değil mi peki?
Kelimeleri bu kadar rencide edici olmasa da sonuç itibariyle doğru değil mi?
Zaten biz bunu yapıp bunu haklı göstermek için bir ton kılıf bulmaya çalışan ve bu yaptıkları hata ile kasılan kişileri eleştiriyoruz. Yapmayana neden laf edelim ki?Rencide olacak bir şey yok bence.
Bunun adı hırsızlık.
Ama şunu iddia edemiyorum, aynı zorlukları yaşasam ve aynı imkan bende olsa kesinlikle yapmam diyemem, aynı durumda değilim bilemiyorum. Arkadaşlar çaresiz kalmış olabilirler, buraya anlatmadıkları başka dertleri olabilir. Ama bu olayın yanlışlığını değiştirmez ki. Bunun dışında imkanı olan herkes yapıyor demek de hiç doğru değil, yapmayan da nice insan var.
Kendi yanlışlarımıza kılıf bulmayalım. Normalleştirmeyelim.
her kes kaderini yaşıyor ne yazıkkı üzgünüm ben öğretmenlik mezunuyum şu devlet işinde çalışmak için kızımı kucağıma alamadım sabahlara kadar ellerim morarırcasına klavye çalıştım.. bu ne demek yaşayan bilir.. cezaevinde çalışıyorum buranın psikolojisini tahmin edemezsiniz.. ki özel okulda çok iyi maaşla çalışacak bir öğretmendim ama devlette çalışmayı seçtim.. hakka girmek evet ilk yazımdan beri bunu yapmak istemediğimi yazıyorum kendimce çözüm arıyorum ..
Şimdi kadının kocasının durumu pek iyi değilse, özelde çalışıyorsa, maddi sorunlar varsa, o varsa, bu varsa tek alternatif devleti dolandırmakmış.
Bunu da kk da öğrenmiş oluyoruz Pudra.
ya da senden daha az ücret ödemek için bölüm dışı insanlara aynı kadroda ekmek veren devletin seni sahiplenmemesi içler acısı.Tesadüfe bakın ki ben de öğretmenlik mezunuyum ve bölümüm gereği düz memurluklarda da alımım az olduğu için mecburen özel sektörde ekmek paramı kazanmaya çalışıyorum.
Emek karşılığının alınmaması ne demek ben de iyi bilirim. Meslektaşlarımız 2 ay tatil yapıp yarım gün okula gidip neredeyse 2 katı maaş alırken isyan etmemek için zor duruyorum...
ki ben şartlardan dolayı bir daha özelde iş bulamam diye hem kpss için dershaneye gidip hem de haftanın 5 günü işe geldim. iş çıkışları da ev-koca ve dersler arasında sabahladım.
evet kimse kimsenin hayatını bilemez ama bu yaptığınız-yapacağınız kul hakkıdır bilin isterim.
ücretsiz izin almayacagim. çünkü borçlarimiz var kim ödüycek borçlari bide o var işde bende ne yapicam bilmiyorum.
Aynen ben de daha farklı ve derin cümlelerle anlatmak istiyorum aslında kendimi ama....
ağzımdan çıkcak kelimelerden korkuyorum cidden.
Allah büyükumarım kimsenin yanına kar kalmayacak .
sorun zaten devletin bize sunduğu sistemde.. bi altı ay muhabbeti döndü durdu onu bile alamadık.. herkes söylediğinde haklı ama anne olunca değişiyor iş.. işin kolaylığı sağlansa anne olmanın yükü azıcık düşünülse kimse bunca sıkıntıya girmez.. şimdi birçok kişi burda hak helal haram davasına girerde .. kimse neyazıkkı mükemmel değil..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?