- 30 Ocak 2009
- 1.221
- 574
- 323
- 41
- Konu Sahibi buket_asude
-
amin amin tüm iyi dileklerin için.. kamu ve özel.. haksızlığın en üst seviyesi yaşanıyor.. ben süt iznimi doğum sonrası 1 yıl boyunca rahat rahat kullanırken özeldeki arkadaşım ağlaya ağlaya işe gitti.. üstelik aldığı maaş üzerinden sigortası yatmadığı için doğum parasını bile düzgün alamadı..Sakin açıklaman için teşekkür ederim.
Ben özelde çalışıyorum yaklaşık 15 senedir.
Doğumdan 15 gün sonra işe döndüm. 15 gün içinde de 1 kez yoklamaya gittim işlerin genel durumunu. Babamın işi falan değil. O yüzden kamunun bizim ödediğimiz vergilerle maaş alması ve bir ton haktan yararlanması bu tür durumlarda bizi isyan ettiriyor.
Bence sen elinden geldiğince şike sokmamaya çalış işin içine ki kimsenin hakkına girme, senin de hakkına girilmesin.
Ben hep diyorum ki: Allah'ım hayırlısı neyse onu ver bize, bize de onu kolay göster.
Umarım hakkında hayırlısı olur.
yediğin para haram olucak, boğazından geçecekse git al raporu.çalışmadan devlet sana ödeme yapacak, aslında bir bakıma hırsızlıkla aynı şey tabi bence...bunlar o kadar çok yapılıyorki sitede yazmak bile doğal oldu...bende alabildiğim kadar... ikinci cocuğum 19 aylık olacak doğum yaptığımda izin bitince biri 5 aylık diğeri 2 yaşında.. annem çok zor başeder.. kızım büyük sıkıntı yok ama ama işte .. kredi olmasaydı kesin ücretsiz alırdım ama altından kalkmamız mümkün değil...
Bu raporu alanlar askere gitmemek için çürük raporu alarak düzemece yapanlardan farkı ne?
Onlar vatan haini oluyor da bunun adı ne oluyor?
olay bu zaten. Neler çekiyorsun şurada okuyoruz. Devlet sana ya da sana benzer gerçek rahatsızlığı olanlara vermiyor ama sahtekarlığa paraf atıyor. Bunlar da çay kahve arasında dostlarıyla devlet büyüklerini yad ediyorlar nasıl kadırdıklarına dair.ay cevap verecektim de banlanırım diye veremedim
ben gerçek rapor aldım kale alınmadı. duruma bakın
Gerçek bir rahatsızlığın var mı?Yoksa devleti kandırmak için kullanacağın okkalı bir doktor devlete ait hastanelerde çalışan.Ben 9 ekimde 37. haftasinda izine çikmak istiyorum...
bide 18 ocakta iş başı. ve 1 aylık da yıllık izini de kullanmak istiyorum.. bölelikle 18 şubata işe başliycam... bebegim çok küçük olucak
heyet raporu hakkında hiç duymamişim burda duydum nasıl alabilirim heyet raporu?? bilen varmi??
evim ilçede gidip gelmem mümkün değil süt izinlerimin bile çoğu boşa gitti diyebilirim.. iş huzuru çok önemli kesinlikle.. öle bişey ki inanın yıllık izin kullanacağımız zaman bile kasılıyoruz.. muhtemelen yerimi değişecekler yada çok büyük bir tesis kurulma aşamasında dönünce işi biliyorsun gel sen burda devam et diyebilirler.. bakıcı düşünüyorum ama diyorum ya annemi tanıyorum güvenip veremeyecek çocukları ve kendini mahvedecek.. izin bile kullanmadım çok zor geliyorum işe ama sonraya kalsın diyorum inşallah bi kolaylık verir rabbbimanladığım kadarı ile küçük yerdesiniz
öğlen eve gelme şansınız var mı mesafe çok mu
doğum izni bitince bir kaç gün işe dönüp 20 günlük raporlarla idare etseniz bir süre
heyet sıkıntılı oluyor zira
memursunuz raporunuza vs kimse karışamaz da iş huzurunuz nasıl bir de onu değerlendirin
özelde çalışıyordum sadece doğum iznim ve yıllık iznimi birleştirdim ve işe döndüm herkes ne kadar evde kaldın askere de gönderip öyle gelseydin dediler
ki bunlar samimi arkadaşlarımdı annemin olmadığını bu şehirde kimseyi tanımadığımı ve çocuğu da direkt şirketten bulduğum bakıcıya bıraktığımı biliyorlardı kendi anneleri artı bakıcıları varken ay geç geleceğim; erken çıkacağım modunda çalıştılar telefon gelirse ben çıkarım toplantıya gelemem vs dediler ama bana da bu muameleyi yaptılar
unutmayın o işe geri döneceksiniz ve huzur da önemli
bakıcı/yardımcı alternatifini de düşünün zira diğer çocuklara da sizin zaman ayırmanız lazım; evde dahi olsanız 3 çocuğa ayıracak kaliteli zaman bulmak zor olabilir
inşallah evet bizim kurum müdür takıntılı olmadığı sürece çok takılmıyor..Bende Adalet Bakanlığında çalışıyorum ve oğlum 8 aylık oldu işe başladım. Heyet raporu, normal izin falan aldım çok. Bir sıkıntı da olmadı:
aradım özel hastaneyi veremiyorlarmış zaten..heyet raporu isterlerse özel hastane işe yaramıyor. kurum kabul etmiyor...özel hastanenin birine sordum. gitmeden önce sorun bence.. ayrıca kurumunuz gıcıksa hakem hastaneye sevkinizi isteyebilir.
ne zor bir soru tıkandım ne diyeyim..Bu raporu alanlar askere gitmemek için çürük raporu alarak düzemece yapanlardan farkı ne?
Onlar vatan haini oluyor da bunun adı ne oluyor?
ne ağır yazdıklarınız.. Rabbim kimseyi kınadığını yaşamak zorunda bırakmasın.. insan yaşadığını bilir.. ben devlet memuruyum normalde 7.5 saatten fazla çalışmamam lazım hamileyim ama ben fazladan 1.5 saat çalışıyorum hergün öğle aramız bile yok.. yılbaşının ertesi bile burdayız çoğunlukla.. oğluma doğum yaptığım zaman 1 haftalıkken kucağımda çocukla buraya gelip iş yaptım ben.. muhtemelen şimdide her ay sonu gelmek zorunda kalıcam.. yani iş vicdan meselesidir ve allah bilir sadece kimin nasıl hangi vicdanla çalıştığınızı .. ha söylediklerinizin haklılık payı var bunu inkar edemem ama diyorum ya kimse kimsenin halini bilemezyediğin para haram olucak, boğazından geçecekse git al raporu.çalışmadan devlet sana ödeme yapacak, aslında bir bakıma hırsızlıkla aynı şey tabi bence...bunlar o kadar çok yapılıyorki sitede yazmak bile doğal oldu...
heyet raporu hiç duymadim benim düşüncem şuydu..Gerçek bir rahatsızlığın var mı?Yoksa devleti kandırmak için kullanacağın okkalı bir doktor devlete ait hastanelerde çalışan.
heyet raporu hiç duymadim benim düşüncem şuydu..
doğum sora 13 hafta kullancaktim ardından 1 aylık yıllık izin ekliyceksin bölelikle 4,5 ay bakmiş olucaktim heyet raporu burda gördüm.. gerçek rahatszlığım yok çok şükür ama 4,5 ay çok az geliyor
ücretsiz izin alabilirsin o zaman.heyet raporu hiç duymadim benim düşüncem şuydu..
doğum sora 13 hafta kullancaktim ardından 1 aylık yıllık izin ekliyceksin bölelikle 4,5 ay bakmiş olucaktim heyet raporu burda gördüm.. gerçek rahatszlığım yok çok şükür ama 4,5 ay çok az geliyor
ücretsiz izin almayacagim. çünkü borçlarimiz var kim ödüycek borçlari bide o var işde bende ne yapicam bilmiyorum.memursanız, ücretsiz izin hakkımız var. özelde o da yok
Kayınvalidem 85 yaşında kendine bakacak hayrı yok, çocuğu mu bırakayım kadına eli ayağı tutmuyan -bastonla yuruyen kadına????Kusura bakmayın ama sizin açıklamanız da aynen şöyle olmuş: karnım aç napayım çalmak zorunda kaldım.
Adama sorarlar:
-sağlam mısın?
-sağlamsan neden çalışmadın?
iş bulamadım...
-gidip bir yerden neden yardım istemedin?
-çalmak son çare miydi?
Kvalide gelmesin, ev ev üstünde olmasın bilmem ne olmasın, tabi kandırılacak bir devlet var nasıl olsa bunu yapmak kvalide kaprisi çekmekten daha yenir lokma. Herkes böyle düşünürse ülkenin hali ne olur acaba?
Sonra da kalkıp siyaset sayfalarında vatan, millet, sakarya gösterisi yapılıyor. Lafım meclisten dışarı.
evim ilçede gidip gelmem mümkün değil süt izinlerimin bile çoğu boşa gitti diyebilirim.. iş huzuru çok önemli kesinlikle.. öle bişey ki inanın yıllık izin kullanacağımız zaman bile kasılıyoruz.. muhtemelen yerimi değişecekler yada çok büyük bir tesis kurulma aşamasında dönünce işi biliyorsun gel sen burda devam et diyebilirler.. bakıcı düşünüyorum ama diyorum ya annemi tanıyorum güvenip veremeyecek çocukları ve kendini mahvedecek.. izin bile kullanmadım çok zor geliyorum işe ama sonraya kalsın diyorum inşallah bi kolaylık verir rabbbim
inşallah evet bizim kurum müdür takıntılı olmadığı sürece çok takılmıyor..
aradım özel hastaneyi veremiyorlarmış zaten..
ne zor bir soru tıkandım ne diyeyim..
ne ağır yazdıklarınız.. Rabbim kimseyi kınadığını yaşamak zorunda bırakmasın.. insan yaşadığını bilir.. ben devlet memuruyum normalde 7.5 saatten fazla çalışmamam lazım hamileyim ama ben fazladan 1.5 saat çalışıyorum hergün öğle aramız bile yok.. yılbaşının ertesi bile burdayız çoğunlukla.. oğluma doğum yaptığım zaman 1 haftalıkken kucağımda çocukla buraya gelip iş yaptım ben.. muhtemelen şimdide her ay sonu gelmek zorunda kalıcam.. yani iş vicdan meselesidir ve allah bilir sadece kimin nasıl hangi vicdanla çalıştığınızı .. ha söylediklerinizin haklılık payı var bunu inkar edemem ama diyorum ya kimse kimsenin halini bilemez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?