Doğum sonrası heyet raporu..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
amin amin tüm iyi dileklerin için.. kamu ve özel.. haksızlığın en üst seviyesi yaşanıyor.. ben süt iznimi doğum sonrası 1 yıl boyunca rahat rahat kullanırken özeldeki arkadaşım ağlaya ağlaya işe gitti.. üstelik aldığı maaş üzerinden sigortası yatmadığı için doğum parasını bile düzgün alamadı..
diyorum ya rabbime emanet artık inşallah bana yol gösterir..

yediğin para haram olucak, boğazından geçecekse git al raporu.çalışmadan devlet sana ödeme yapacak, aslında bir bakıma hırsızlıkla aynı şey tabi bence...bunlar o kadar çok yapılıyorki sitede yazmak bile doğal oldu...

benkusura bakmayın, sadece siz değil, sizin gibi çok insan var, biri çalışmadan para kazanma derdinde, birileri torpille işe girer diğeri kaçak elektrik kullanır.Kamu Hakkına girenlerin müslüman olduğunu düşünmüyorum,kusura bakmayın...

Ben 9 ekimde 37. haftasinda izine çikmak istiyorum...
bide 18 ocakta iş başı. ve 1 aylık da yıllık izini de kullanmak istiyorum.. bölelikle 18 şubata işe başliycam... bebegim çok küçük olucak
heyet raporu hakkında hiç duymamişim burda duydum nasıl alabilirim heyet raporu?? bilen varmi??

ay cevap verecektim de banlanırım diye veremedim

ben gerçek rapor aldım kale alınmadı. duruma bakın
olay bu zaten. Neler çekiyorsun şurada okuyoruz. Devlet sana ya da sana benzer gerçek rahatsızlığı olanlara vermiyor ama sahtekarlığa paraf atıyor. Bunlar da çay kahve arasında dostlarıyla devlet büyüklerini yad ediyorlar nasıl kadırdıklarına dair.

Gerçek bir rahatsızlığın var mı?Yoksa devleti kandırmak için kullanacağın okkalı bir doktor devlete ait hastanelerde çalışan.

evim ilçede gidip gelmem mümkün değil süt izinlerimin bile çoğu boşa gitti diyebilirim.. iş huzuru çok önemli kesinlikle.. öle bişey ki inanın yıllık izin kullanacağımız zaman bile kasılıyoruz.. muhtemelen yerimi değişecekler yada çok büyük bir tesis kurulma aşamasında dönünce işi biliyorsun gel sen burda devam et diyebilirler.. bakıcı düşünüyorum ama diyorum ya annemi tanıyorum güvenip veremeyecek çocukları ve kendini mahvedecek.. izin bile kullanmadım çok zor geliyorum işe ama sonraya kalsın diyorum inşallah bi kolaylık verir rabbbim

Bende Adalet Bakanlığında çalışıyorum ve oğlum 8 aylık oldu işe başladım. Heyet raporu, normal izin falan aldım çok. Bir sıkıntı da olmadı:
inşallah evet bizim kurum müdür takıntılı olmadığı sürece çok takılmıyor..
heyet raporu isterlerse özel hastane işe yaramıyor. kurum kabul etmiyor...özel hastanenin birine sordum. gitmeden önce sorun bence.. ayrıca kurumunuz gıcıksa hakem hastaneye sevkinizi isteyebilir.
aradım özel hastaneyi veremiyorlarmış zaten..
Bu raporu alanlar askere gitmemek için çürük raporu alarak düzemece yapanlardan farkı ne?
Onlar vatan haini oluyor da bunun adı ne oluyor?
ne zor bir soru tıkandım ne diyeyim..
ne ağır yazdıklarınız.. Rabbim kimseyi kınadığını yaşamak zorunda bırakmasın.. insan yaşadığını bilir.. ben devlet memuruyum normalde 7.5 saatten fazla çalışmamam lazım hamileyim ama ben fazladan 1.5 saat çalışıyorum hergün öğle aramız bile yok.. yılbaşının ertesi bile burdayız çoğunlukla.. oğluma doğum yaptığım zaman 1 haftalıkken kucağımda çocukla buraya gelip iş yaptım ben.. muhtemelen şimdide her ay sonu gelmek zorunda kalıcam.. yani iş vicdan meselesidir ve allah bilir sadece kimin nasıl hangi vicdanla çalıştığınızı .. ha söylediklerinizin haklılık payı var bunu inkar edemem ama diyorum ya kimse kimsenin halini bilemez

Gerçek bir rahatsızlığın var mı?Yoksa devleti kandırmak için kullanacağın okkalı bir doktor devlete ait hastanelerde çalışan.
heyet raporu hiç duymadim benim düşüncem şuydu..
doğum sora 13 hafta kullancaktim ardından 1 aylık yıllık izin ekliyceksin bölelikle 4,5 ay bakmiş olucaktim heyet raporu burda gördüm.. gerçek rahatszlığım yok çok şükür ama 4,5 ay çok az geliyor

Valla ne iyi miş bu iş yahu
bir ben memur olamadım diyesim geldi.
özeldeyim mecburen 37 ye dek çalışacağım.
sabah 8 akşam 19 bazı günler anamız ağlıyor. cumartesi de yarım gün. artık cumartesileri dinleneyim dedim de arada gitmiyorum diye maaşıma yansıyor.

Biz patronların ağzına bakıyoruz.
Yazık günah gerçek ihtiyacı olanların hakkına giriyorsunuz. Hiç yakıştıramadım.

memursanız, ücretsiz izin hakkımız var. özelde o da yok

ücretsiz izin alabilirsin o zaman.
Ama şurada kasıla kasıla heyet raporu aldıklarını söyleyenler diyor ki:
-ne etimden, ne sütümden.: çalışmayayım ama maaşımı alayım.
Hakkı mı peki? Değil tabi.
Benim gibi özel sektör çalışanı biri gelirinin vergisini son kuruşuna kadar ödeyip bu vatandaşın maaşının ödenmesinde katkıda bulunuyorsa düzen ne kadar adaletli.
Bu düzeni bu hale getirenlere ne demek lazım?
4,5 ay azsa kendine uygun çareler bakman lazım. Bunu bulamayan insanların olduğunu unutma belki bir nebze sana moral olur.

Kayınvalidem 85 yaşında kendine bakacak hayrı yok, çocuğu mu bırakayım kadına eli ayağı tutmuyan -bastonla yuruyen kadına????
Param olsa ücretsiz izne çıkar paşalar gibi kendim bakarım çocuğuma ama çalışmak zorundayım, hayat şartları geçim ne yazıkki tek maaşla olmuyor ve eşimin iş garantiside yok çünkü özel sektörde ve borçlar var ödenmesi gereken...
Hem kimse kimsenin hakkını yada parasını çalmıyor, çalışan annelerin birçoğu bizim yaptığımızı yapıyor, sonrada bakıcı-kres destegıyle çocuklar büyüyor.
Ayrıca kimse ne annem ne başkası çocuguma bakmakla yükümlü değil, bakıcı ha deyınce bulunmuyor (bunun parasal yonu var, guven meselesı var, evladınızı ve evınızı emanet edecegınız bır kısıyı tanımanız sart, bunun ıcın bır sure aynı ortamda vakıt gecırmelısınız)
Herkesın maddı durumu da gullık gulıstanlık degıl kı ucretsız ızın alsın, ısı bıraksın, kocalarımız da para babası degıller..Devlet gereklı destegı yapsa zaten boyle bırseye basvurmayız ama verdıgı bır kerelık 300 tl +ayda 40 tl bu cocugun ne bakıcısına yeter ne bezıne mamasına... Bazı ıllerde bakıcı yardımı verıyor ama onuda bız memurlara vermıyor..
Belkı cocuk yapmayın dıyeceksınız ama ona karar verecek olan bızlerız.
Yanı kımse vatan mıllet sakarya demıyor, bız ve bızım gıbıler sartlardan oturu boyle bır yol cızıyor, sızın tuzunuz kuru olabılır ama bız buna mecburuz..

sorun zaten devletin bize sunduğu sistemde.. bi altı ay muhabbeti döndü durdu onu bile alamadık.. herkes söylediğinde haklı ama anne olunca değişiyor iş.. işin kolaylığı sağlansa anne olmanın yükü azıcık düşünülse kimse bunca sıkıntıya girmez.. şimdi birçok kişi burda hak helal haram davasına girerde .. kimse neyazıkkı mükemmel değil..

Normal izin ve doğum izni ile birlikte 4 aylık çocuğu elin eline bırakmak her anne için çok zordur. Üstelik de akraba, eş dost vb kişi bakmayacak ise daha da zor. İmkanı olan rapor alır olmayan alamaz. Herkesin böyle bir imkanı olsa herkes bunu yapar. Burada bizim de suçumuz yok, çocuğu ve anneyi mağdur eden, anne sütü çok önemli, 6 ay emzirin diyen ve bu imkanı bize sağlamayan yetkililerin suçudur bu. Ortada bir haksızlık varsa ve Allah katında bu kul hakkı ise onu o kişiler ödesin o zaman.

Günde üç saat süt izniniz olacak zaten..
Yani 5 saat çalışacaksınız.
Eviniz yakınsa sabah 2,5 saat öğleden sonra 2,5 saat işe gideceksiniz.
Çocuklarınızın uyku saatine denk getirirsiniz birini diğerinde de anneniz çok yorulmamış olur..

ama yine de hram yemek için bir gerekçe olamaz...ben doğumdan sonra hiçbir rapor almadım, ama benim kurumum da sizinki gibi günde fazladan 1-2 saat mesai, haftasonu mesai kalabiliyoruzama ben mesai de kalmadım, dilekçemi verdim kaymakamlığa, gebelikte 7,5 saat sınırı vardı çünkü, müdürümle aram bozuldu biraz ama gebelik boyunca asla fazla çalışmadım.ama mesai kalmak ya da kalmamak bir neden olamaz çünkü uzun süre işe gitmemekten bahsediyorsunuz.bir gün değil iki gün değil

Benim çocuk yapmama sebeplerimden biri de bu
Annem ve kv yok
Hiç kimsemiz yok bulunduğumuz şehirde
Ücretsiz izin alsam eşimin maaşla geçinmemiz mümkün değil
Ee bu durumda imkansız yani :)

Bence heyet yerine işe başlayıp 20 gün rapor tekrar işe gelip 1 gün sonra tekrar 20 gün rapor şeklinde idare edin. 3 saat süt izni var zaten bildiğim kadarıyla. Öğledrn sonra çıkar gidersiniz evinize.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…