- 3 Ekim 2007
- 14.698
- 37.031
- 1.123
- 39
- Konu Sahibi buket_asude
-
Memurum ise basladigimdan beri yasada 13 elmanla calismamiz gerekirken en fazla 9 genelde 7 elemanla calistim yillardr, saglikciyim rapor 7 yildr 1 kez almadim, 37. Haftasa izne ayrildim, her isi yaptim masa basi asla olmadim 38 de dogurdum iznim bitince 2 yillik izinlerimle beraber bebegm 5 aylikken ise basladim, sut iznimi kullandim sonucta bana verilmis bir hak ki ozele de verilmesi gerekiyor haklisiniz ama simdi ozeldekilere verilmedi diye kullanmayim mi ? Bunun suclusu bizler miyiz ? Verilen hakki kullanarak suclu mu oluyorum bence size verseler bu hakki inan o da yetmeyecek, cunku anneyiz yetmiyor yani yurt disinda 1 yil ucretli kullaniyorlar keske bizde de oyle olsa....ama benim kizdigim insan sartlarini oturtmadan hamile kalip sonra da rapor rapor diye ortalikta dolasmayacak ! Sinir oluyorum hemen ariyorlar beni bize rapor ayarlar misin ? Ben kendime almadim ya sana alir miyim ? Bir de kimse yanlis anlamasin ama okul acilir acilmaz ogretmen arkadaslarim hemen basliyor rapor diye beni darlamaya en cok onlarda var nedenseEvet ama özelde çalışanlara sürekli haksızlık oluyor. Bayramları birlestirirler resmi tatil değil idari tatil derler bütün memurlar memlekete gider biz essek gibi çalışırız . O zaman kimseye tatil olmasın??
Süt izni desen bizde iki saat onlarda üç saat. Bazı müdürler 2 de çıkması gerekiyorken insiyatif kullanıp 12.30 da gönderiyor memurunu eve o da süt izni adı altında resmen yarım gün çalışıyor.
Ücretsiz izin hakkı tam 2 sene!!
Bizde ise 6 ay sadece. Paran olsa bile kullanamiyosun yani.
Yarım gün yasası diye uyduruk bı yasa çıkmış herkes kendi kılıfına uyduruyor. Ben kendi kurumuma sordum yasada en fazla 5 saat çalışabilir yazıyor. Bunlar da şöyle duzenleme yapmış: sabah 9 da geliyorsun öğleden sonra 3 de dönüyorsun aradaki öğle tatilini çıkarınca 5 saat çalışma süresi oluyor. 6 yerine 3 de çıkıyorsun ve maaşının Yarisini alıyorsun. Bu nasıl adalet? Resmen yarım gun calismasin diye caydırıcı olarak böyle yapmislar.
Şimdi ben devlete kızmayın da kime kizayim? Devletteki memurların çalışma şartlarıni saymıyorum bile. Tmm yoğun olanlar da vardır ama genel olarak 1 kişinin yapacağı işi 4 kişilik kadro ile yaptıkları için bizim yaşadığı miz yipranmanin Yarisini bile yasamiyolar
Yani erkekler ve cocugu olmayan kadinlar diyorsunuz da ne yani simdi cocuk yapmak mi suc? Ya da cocuk yapacak olanlar calismasin gercekten cok sig bir dusunce ? Ayrica dogum izni tatil degildr hatirlatayim, siz baska bir sebepten rapor alinca da hasta oldugunuzda da digerleri sizin yerinize bakiyor o zaman hasta olma potansiyeli olanlar da calismasinBöyle konuları okuyunca kadinlar çalışmasın diyenlere hak veresim geliyor.Erkek çalışanlar cocuğu olmayan kadınlar enayi değil mi bir de siz gidince sizin işiniz de onların üstune kalıyor en sinir olduğum da oğretmenler kendi çocuguna haram yedirdiği yetmezmiş gibi kaçtane çocuğun aylarca dersleri boş geçiyor bir sürü gećici ogretmen gelip gidiyor tabi eğitik de hak getire bu sürede
Dogum izninize yada yasal hakkınız olan süt izninize laf etmiyorum başlıkta da yazdiği gibi alinan yalan raporlara laf ediyorum ücretsiz izni kullanmak yerine haksiz alinan raporlar ve kazanılan haram paralar sorunYani erkekler ve cocugu olmayan kadinlar diyorsunuz da ne yani simdi cocuk yapmak mi suc? Ya da cocuk yapacak olanlar calismasin gercekten cok sig bir dusunce ? Ayrica dogum izni tatil degildr hatirlatayim, siz baska bir sebepten rapor alinca da hasta oldugunuzda da digerleri sizin yerinize bakiyor o zaman hasta olma potansiyeli olanlar da calismasin
Kesinlikle...Ben bunu ilk bir tanıdığımdan duyunca şoka uğramıştım nasıl yani ya dedim nasıl çalışmadığın bir işin parasını alabiliyorsun? Hem de yalan dolanla.
Bir de bu kadar yaygın olması.. çok ayıp.
Arkadaşlar öylesi böylesi yok, haram para, kul hakkı hem de en alasından. Ve hiç br bahaneyle de vicdanınızı susturmayın. Devlet başka bir hak da vermiş, ücretsiz izin mesela. Ücretsiz izin alan insanlar enayi mi? Kıt kanaat geçinirim yine de hak yemem diyenler enayi mi? Haram paradan asla hayır gelmez kesinlikle ama kesinlikle çıkar insandan bunun örneğini çok gördüm, bir de Allah korusun ama minicik bebeği besliyorsunuz o parayla, Allah çocuğunuzdan çıkarır
Ha ben kendi adıma da ben eşşek gibi çalışırken (çalışmıyorsam da haketmediğim parayı almazken) tanıdık manıdıkla haksız yere aldığı heyet raporuyla evde yatan hiç bir vatandaşa da o “maaşındaki” hakkımı helal etmeyeceğim.
Haklarınızı sonuna kadar kullanın kardeşim benim asla gözüm yok yanlış anlaşılmasın , benim kızdığım devletin bu çifte standardı ülke vatandaşlarına reva görmesi , bir kesimin hakkı cokken diğerlerinin köle gibi çalışması ve doğal olarak aile hayatına kalitesine yansıması.Memurum ise basladigimdan beri yasada 13 elmanla calismamiz gerekirken en fazla 9 genelde 7 elemanla calistim yillardr, saglikciyim rapor 7 yildr 1 kez almadim, 37. Haftasa izne ayrildim, her isi yaptim masa basi asla olmadim 38 de dogurdum iznim bitince 2 yillik izinlerimle beraber bebegm 5 aylikken ise basladim, sut iznimi kullandim sonucta bana verilmis bir hak ki ozele de verilmesi gerekiyor haklisiniz ama simdi ozeldekilere verilmedi diye kullanmayim mi ? Bunun suclusu bizler miyiz ? Verilen hakki kullanarak suclu mu oluyorum bence size verseler bu hakki inan o da yetmeyecek, cunku anneyiz yetmiyor yani yurt disinda 1 yil ucretli kullaniyorlar keske bizde de oyle olsa....ama benim kizdigim insan sartlarini oturtmadan hamile kalip sonra da rapor rapor diye ortalikta dolasmayacak ! Sinir oluyorum hemen ariyorlar beni bize rapor ayarlar misin ? Ben kendime almadim ya sana alir miyim ? Bir de kimse yanlis anlamasin ama okul acilir acilmaz ogretmen arkadaslarim hemen basliyor rapor diye beni darlamaya en cok onlarda var nedense
Onlara ben de kiziyorum, ben de magdur oluyorum cunku yalan yere rapor alininca en cok bizler etkileniyoruz nobet listemiz alt ust oluyor, ben hamileligimde dahil hic rapor almadan calistim gecen hastaydim is yerinde arkadaslar idare etti dinlene dinlene calistim ama bakiyorum boylelerin gorunce deger mi diye ? Diger konuda sonuna kadar haklisinz anne annedr ozeli devleti olmaz kimn ne kadar dirsek curuttugunu Allah bilir kalani nasip isi yapacak birsey yok ama burda asil mesele devletin yaptigi haksizlikHaklarınızı sonuna kadar kullanın kardeşim benim asla gözüm yok yanlış anlaşılmasın , benim kızdığım devletin bu çifte standardı ülke vatandaşlarına reva görmesi , bir kesimin hakkı cokken diğerlerinin köle gibi çalışması ve doğal olarak aile hayatına kalitesine yansıması.
Bnm burda tek kızdığım kişi konu sahibi zihniyetinde olanlar. Memur olmayı dirsek curutmekle bir tutup diğer herkesi tembel varsaymak ve bu haksız ücretli rapor muhabbetini en doğal haklariymis gibi savunmalari.
Yoksa sana süt izni verdiler de kullanmayacak misin asıl kullanmayan haksızlık eder bebeğine bı kere
Böyle konuları okuyunca kadinlar çalışmasın diyenlere hak veresim geliyor.Erkek çalışanlar cocuğu olmayan kadınlar enayi değil mi bir de siz gidince sizin işiniz de onların üstune kalıyor en sinir olduğum da oğretmenler kendi çocuguna haram yedirdiği yetmezmiş gibi kaçtane çocuğun aylarca dersleri boş geçiyor bir sürü gećici ogretmen gelip gidiyor tabi eğitim de hak getire bu sürede
Öğretmenim. Şu anda görünen mart başı doğum yapacağım. 37 saat dersim var. 37. Haftaya kadar çalışmayı düşünüyorum. En iyi ihtimalle mayıs ortasında yasal iznim bitiyor. Şimdi gıcık olduğunuz bir öğretmenin bu durumda ne yapması mantıklı sizce. Ben doğum iznine çıktığımda benşm yerime şu aylardır milli eğitimde boş duran depo öğretmen gelecek. Depo öğretmen ne demek? Eş durumundan o ile atanan, boş yer olmaması dolayısıyla yedek bekleyen öğretmenler demek. Maaşlarını normal alıyorlar.Böyle konuları okuyunca kadinlar çalışmasın diyenlere hak veresim geliyor.Erkek çalışanlar cocuğu olmayan kadınlar enayi değil mi bir de siz gidince sizin işiniz de onların üstune kalıyor en sinir olduğum da oğretmenler kendi çocuguna haram yedirdiği yetmezmiş gibi kaçtane çocuğun aylarca dersleri boş geçiyor bir sürü gećici ogretmen gelip gidiyor tabi eğitim de hak getire bu sürede
Öğretmenim. Şu anda görünen mart başı doğum yapacağım. 37 saat dersim var. 37. Haftaya kadar çalışmayı düşünüyorum. En iyi ihtimalle mayıs ortasında yasal iznim bitiyor. Şimdi gıcık olduğunuz bir öğretmenin bu durumda ne yapması mantıklı sizce. Ben doğum iznine çıktığımda benşm yerime şu aylardır milli eğitimde boş duran depo öğretmen gelecek. Depo öğretmen ne demek? Eş durumundan o ile atanan, boş yer olmaması dolayısıyla yedek bekleyen öğretmenler demek. Maaşlarını normal alıyorlar.
Seçenek 1 mart-nisan - mayıs ortası yerine depo öğretmen gelsin, ben iznim biter bitmez yaklaşık 20 gün için tekrar okula gideyim.(bu durum okuldaki bütün dengeleri alt üst ediyor. Öğrenci tam yeni öğretmenin sistemine alışmışken hop yine değişiyor.)
Seçenek 2 Kimsenin düzenini bozmadan okullar tatil olana kadar iznim bitince rapor alayım (ki burada vatan haini ilan edilmiş bu grup)
Seçenek 3 MART başında doğurayım, bir jafta sonra izin falan almadan derse girmeye devam edeyim
Seçenek 4 çalışan bayanlar için çocuk sahibi olmak yasaklansın. (ama tabii bundan sonra hiç kimse okula öğrenci kayıt ettirirken bayan öğretmen olsun, doktora gittiğinde bayan doktor olsun diye isteklerde bulamayacak)
Ben de öğretmenim yerime depo öğretmen falan gelmeyecek bulunduğum yerde depo öğretmen yok ücretli öğretmen gelecek . En azından sene sonuna kadar ona ekmek kapısı olur rapor alırsam uzatmak için dersime öğretmen giremez ki ? Ücretsiz izne ayrılabilirsiniz mesela bu da bir seçenek .Öğretmenim. Şu anda görünen mart başı doğum yapacağım. 37 saat dersim var. 37. Haftaya kadar çalışmayı düşünüyorum. En iyi ihtimalle mayıs ortasında yasal iznim bitiyor. Şimdi gıcık olduğunuz bir öğretmenin bu durumda ne yapması mantıklı sizce. Ben doğum iznine çıktığımda benşm yerime şu aylardır milli eğitimde boş duran depo öğretmen gelecek. Depo öğretmen ne demek? Eş durumundan o ile atanan, boş yer olmaması dolayısıyla yedek bekleyen öğretmenler demek. Maaşlarını normal alıyorlar.
Seçenek 1 mart-nisan - mayıs ortası yerine depo öğretmen gelsin, ben iznim biter bitmez yaklaşık 20 gün için tekrar okula gideyim.(bu durum okuldaki bütün dengeleri alt üst ediyor. Öğrenci tam yeni öğretmenin sistemine alışmışken hop yine değişiyor.)
Seçenek 2 Kimsenin düzenini bozmadan okullar tatil olana kadar iznim bitince rapor alayım (ki burada vatan haini ilan edilmiş bu grup)
Seçenek 3 MART başında doğurayım, bir jafta sonra izin falan almadan derse girmeye devam edeyim
Seçenek 4 çalışan bayanlar için çocuk sahibi olmak yasaklansın. (ama tabii bundan sonra hiç kimse okula öğrenci kayıt ettirirken bayan öğretmen olsun, doktora gittiğinde bayan doktor olsun diye isteklerde bulamayacak)
Siz olayı anlamadınız ki. Kimse doğumdan sonra hastayım diye izin almıyor. Üstelik son yasal süreye kadar çalışıyoruz. Hatta ikinci dönem hiç gitmeme hakkım varken, sırf öğrenciler birkaç hafta daha fazla soru çözsün diye (özellikle 8. Sınıflar), yasal son güne kadar gidiyoruz. Biz ücretsiz izin de alsak raporda alsak öğrenci mutlaka öğretmen değiştirecek. Ondan aldığımız paranın haramı helali sizin belirleyeceği bir durum değil, o Allahla kul arasında. Sizin bunu bu şekilde dile getirmiş olmanız bile Müslümanlığa göre günahtır haberiniz var mı?Lütfen vicdanınızı rahatlatmak için bahane uydurmayın. Kendinizi Çalışamayacak kadar hasta göstermenin ve bu şekilde para almanın hiç bir bahanesi olamaz. Evet haram evet günah evet vatan hainliği.
Çocuklar yeni öğretmene de alışır. Ama yoo benim aşırı umrumda çocuklar diyorsanız ücretsiz izin alın. Ama lütfen ne kendi ne çoluk çocuğunuzun boğazınızdan haram lokma geçirmeyin. Bunun gidip de devletin kasasından para çalmaktan farkı yok
24 adet depo var benim branşımdan bulunduğum ilde. Ücretsiz izin en az 2 yada 3 ay veriliyor sanırım. Benim ihtiyacım olan 20 gün izin.Ben de öğretmenim yerime depo öğretmen falan gelmeyecek bulunduğum yerde depo öğretmen yok ücretli öğretmen gelecek . En azından sene sonuna kadar ona ekmek kapısı olur rapor alırsam uzatmak için dersime öğretmen giremez ki ? Ücretsiz izne ayrılabilirsiniz mesela bu da bir seçenek .
Yine bir izin ve ucu öğretmenlere dokundurulan bir konu. Oyle tarihini ayarlama sansimiz olmuyor ne yazikki. Bebek ne zaman isterse o zaman doguyor. Ilk dogumum 8 eylulde ikincisi 26 agustosta oldu. Yani dogum oncesi haklarim yaz tatiline geldi. Tabi bizim kendi istedigimiz tarihlerde kullanacagimiz yillik iznimiz de olmadığı icin dogum sonrasi sekiz haftalik hakkimla kalakaldim ortada. Daha kirki yeni cikmis bebegi birakip yarin is basi yapmam gerek. Devletin bu uygulamasi tamamen kadinin ekonomik ozgurlugunu elinden alip eve hapsetmektir. Ucretsiz izin demek sadece maddi anlamda dusunulmemeli. Ekonomik ozgurlugunu eline almis bir kadin icin, maasinin tamamen elinden alinmasi ve eve kucucuk bir bebekle hapsolmasi ne kadar zor aslinda. Evet o bebegi kendi ozgur irademizle dunyaya getiriyoruz, iznimizin bu kadar oldugunu da biliyoruz ama bu sacma uygulamayi kabullenmek en az kendisi kadar yanlis. Rapor almak hak yemektir, haksizliktir gibi laflara guluyorum sadece. Ozellikle kadinlarin buna sessiz kalip boyun egmesi cok aci. Devlet evinde otur, bes kurussuz kocanin eline bak, cocugunu buyut diyor, bizler de eyvallah diyip devam ediyoruz. Yillardir emek verdigimiz, hizmet ettigimiz devlet cocuk dogurunca neden bizim yanımızda durmuyor? Kimse kusura bakmasin. Senin iznin cok benimki az kavgasina duserek bosuna nefes tuketmeyin. Bu isin en dogrusu bebek 1 yasina gelene kadar anne evinde bebegine kendi bakacak vr maasi da catir catir yatacak. Kimse tatil yapmiyor evinde. Ise gitsem daha iyi bebek bakmaktan, cok daha yorucu bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?