Doğum Sonrası İZİN HAKKI

Selin55akcay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2013
953
65
53
Eskişehir
arkadaşlar çalışan anneler... doğumdan sonra izin haklarımız nelerdir?
ben devlet memuruyum. Benim gibi çalışan anneler izin haklarımız nelerdir?
PAylaşalım,öğrenelimmmm

Dogum sonrasi 8haftalk izinden sonra 2seneye kadar ücretsiz izne ayrilabilyrz eger calsmya baslrsakta ilk 6ay günde 3saat süt izni hakkmz var

Dogum sonrasi 8haftalk izinden sonra 2seneye kadar ücretsiz izne ayrilabilyrz eger calsmya baslrsakta ilk 6ay günde 3saat süt izni hakkmz var

tatlım süt iznini 1 buçuk saat. Sadece memurlarda bebek 6 aylık olana kadar 3 saat sonraki 6 ay onlarada 1 buçuk saat

Son düzenleyen: Moderatör:
bende devlet memuruyum su an dogum iznindeyim 8 hafta dogum izni benim 7 nisanda iznim bitiyor sonra rapor yillik izinlerim isterseniz kurul raporuda alabilirsiniz.saglikciyim ben ve 2 yil uzretsiz izin hakkimiz var.bu arada dogum parasi ise baslamadan aliyosunuz.

bende devlet memuruyum su an dogum iznindeyim 8 hafta dogum izni benim 7 nisanda iznim bitiyor sonra rapor yillik izinlerim isterseniz kurul raporuda alabilirsiniz.saglikciyim ben ve 2 yil uzretsiz izin hakkimiz var.bu arada dogum parasi ise baslamadan aliyosunuz.

Bende sağlıkciyim doğum parası ne oluyor acaba nereden alınıyor. Birde doğum izinden sonra ücretsiz izini mesela önce bir yıl sonra tekrar ise başlamadan bir yıl alabiliyor muyuz

Bende sağlıkciyim doğum parası ne oluyor acaba nereden alınıyor. Birde doğum izinden sonra ücretsiz izini mesela önce bir yıl sonra tekrar ise başlamadan bir yıl alabiliyor muyuz

SSK Doğum Parası ödeneğinin ödenebilmesi için;

Doğum öncesi izinin başladığı tarihte sigortalılık niteliğinin sona ermiş olmaması,
Belirtilen süreler dahilinde iş yerinde çalışmamış olması,
Doğumdan önceki 1 yıl içerisinde en az 90 gün kısa vadeli sigorta priminin yatırılmış olması,
Doğumun gerçekleşmiş olması gerekir.

K Doğum Parası Analık Geçici İş Göremezliği olarak da bilinir
gerekli belgelerinizi hazırlayıp ilgili merciilere ilettiğinizde....

eskiden ssk müdürlüğü tarafıntan ptt ye yatırılıyodu. şimdi rapor bitiminde ziraat bankasından ödeniyomuş...

16 haftalık izin süresi bitiminde gerekli başvuruyu yaparak ÜCRETSİZ OLARAK 6 AYA KADAR UZATMA İMKANINIZ VAR .

SSK Doğum Parası ödeneğinin ödenebilmesi için;

Doğum öncesi izinin başladığı tarihte sigortalılık niteliğinin sona ermiş olmaması,
Belirtilen süreler dahilinde iş yerinde çalışmamış olması,
Doğumdan önceki 1 yıl içerisinde en az 90 gün kısa vadeli sigorta priminin yatırılmış olması,
Doğumun gerçekleşmiş olması gerekir.

K Doğum Parası Analık Geçici İş Göremezliği olarak da bilinir
gerekli belgelerinizi hazırlayıp ilgili merciilere ilettiğinizde....

eskiden ssk müdürlüğü tarafıntan ptt ye yatırılıyodu. şimdi rapor bitiminde ziraat bankasından ödeniyomuş...

16 haftalık izin süresi bitiminde gerekli başvuruyu yaparak ÜCRETSİZ OLARAK 6 AYA KADAR UZATMA İMKANINIZ VAR .

memuriyette de doğum parası var mi bizde normal maaş yatıyor doğum izninde iken

memuriyette de doğum parası var mi bizde normal maaş yatıyor doğum izninde iken

memur larda durum nedir yeterli bilgim yok.

ama özel sektördeki doğum parasından kasıt izinli olduğunuz sürenin maaşları izin bitiminde toplu olarak SSK KURUMU TARAFINDAN yatırılmasıdır.Buna ek olarak işvereninizde iyi niyetinden size normal maaşınızı çalışıyor gibi yatırabiliyor ama öyle br zorununluluğu yoktur.

Back
X