Erzurumlu erkek olmaz diyen anne?

Trakyalılar "Sudan ötesi olmasın" derlermiş ya:) Sanırım o su balkanlarda nehir, Turkıyede bogaz:) Trakyalılar kendi milletinden başka istemez zaten, olduysa da "😏e olsun, o da insan hep gene" derler,fakat başkasına, kendilerinde ise sonuna kadar engellemeye çalışırlar, yanlışsam düzeltin:) Benim kv bana"oooonca dedim bizim milletimizden bul, vaaazgeçiremedim, geçiremedim" diye ağlamıştı :D
Sanki biraz kendini beğenmişlik bu değil mi, ben öyle gördüm yani.

Kendisi orada dogup buyuduyse ve aile hala orada yasiyorsa batiya atanmasinin adamda bir degisiklik yapacagini dusunmuyorum. Suan is nedeniyle ayrilar diye ailesinden bagimsiz bir evlilik yasayacaginizi dusunmeniz sadece ne kadar mevzudan uzak oldugunuzu gosteriyor. 😄
Esim Istanbul dogma büyüme, ailesi de uzun yillar Istanbulda yasamis ama karadenizliler yani neticede ve bana garip gurup gelen bir suru seyleri vardi ailesinin. Ailesiyle hic bir zaman super iliskilerim olmadi, benim ailem de dugun sureci disinda es ailesiyle bir arada bulunmadi gorusmedi (küslük yok) ama gorusmemeleri daha iyi cunku gorusseler durduk yere sorun yaşanirdi.

Ha eşimle de bazen birbirimizi anlamadigimiz noktalar oldu ama esim daha bana yönelik oldugu icin(yönelik ne demekse yani beni birseylere zorlamadi) cok sorun olmadi. Ama sizin ki bunu yapmayabilir.

Eşimle doğma büyüme İstanbul
Aslen Erzurumluyuz🤍
Birkaç senedir de Antalya'da yaşıyoruz..

Her iki tarafı da gözlemlemiş biri olarak yorum yapabilirim. Erzurum'da hiç yaşamadım ama insanı Antalya insanından daha samimi geliyor, daha doğal daha içtenler.. Evet bazı farklılıklar mümkündür lakin anlayış ve sevgi herşeyi çözer..Ön yargılarımız o kadar çok ki millet olarak.. Farklı ırk farklı dile farklı dine mensup insanlar evlilik yapabiliyor.
Bir arkadaşımın yengesi Afrikalı😅 abisi Karadenizli 🤭 Melez iki çocukları var gayet mutlular.. Eşimin arkadaşı beyefendi Adanalı, ailece görüşüyoruz hanımı Çinli😊 Üniversite de tanışmışlar, evli mutlu yaşıyorlar..😂 Dediğim gibi sevgine güveniyorsan nereli olduğu çok da önemli değil.. Evlilik nasip işi biraz da..
Sadece nacizane çok fazla büyük konuşma derim. Çünkü insan büyük konuştuğunu yaşamadan ölmez..

Aslinda ayni ulkede farkli kulturlerin evliligindense direkt farkli ulke kulturleri daha kolay anlasiyor gibi geliyor bana.
Cunku aileler de o kisiyi "zaten yabanci" diye daha fazla esneklik gosteriyor beklenti cok fazla olmuyor. Iki kisi arasinda da boyle olabiliyor.

Benim de erzurumlu kürt bir erkek arkadaşım vardı. fransa’da yasıyodu. Ama orada bile bi topluma uyum sağlama çabaları yok, kendi komünleri içinde yaşıyolar. Haftada 2 misafirliğe gidiyodu net. Haremlik selamlık takılıyolardı. Bu çocuk biz kız kardeşimi okuttuk diye övünerek söylerdi hep (bence trajik yani kaçıncı yüzyıldayız) nasıl yani misafir gelse sen hizmet etmeyecek misin yemek yapmayacak mısın derdi. sen çalışma zaten çocuk bakarsın vakit olmaz derdi. :d sürekli babasının abisinin sacma sapan nedenlerle girdigi borcları kredileri ödemeye uğraşırdı. Yengesine ayrıca para yollardı falan. Ben aşırı bireysel ve rahat büyüdüğüm için bana çok saçma geliyodu davranışları. Zaten baska bi sebepten ayrıldık şükür. iyi ki devam etmemis düsüncesi bile boguyor. Ki bunlar istanbulda dogmus büyümüs insanlar…
çok iyi düşünün bence

Ailesini kültürünü iyice araştır
Doğu insaninin geneli kışın oğlunun yanına yerleşir. Yo gelmiyorlar deme bekarken gelemzler ama evde kendilerine hizmet edecek gelin varken gelirler. Gidip bir iki hafta onlarla kalmani bile isteyebilirler🫣 Belki onlar öyle değildir ama dediğim gibi iyi araştır annenin sözünü yabana atma. Evlenip üzülecegine şimdi üzül bir şey olmaz. Ama şunu söyleyebilirim ki Allah olmaması gereken seyler için insanın önüne engel çıkarır insan ille de o derse Allah da önünü açar. işaretleri iyi görmek lazim

Annenize bu özellik yeni yüklenmedi herhalde bu tür kriterleri var madem ona göre hareket etseydiniz çünkü doğulu olan insana da siz farklı geleceksiniz haliyle.

Canım merhaba bence aileni dinle, biraz farklı şehir olunca bile kültürler o kadar değişiyor ki. Ailesi neyse evleneceğin kişi de o oluyor. Çünkü onlarda gelini nasıl görüyorlar, oğullarından ayrılabilecekler mi. İnan evlilikte bir sürü faktör vardır. Siz evlenınce tayininiz o tarafa isterler, her hafta sonu gelin gelsin hizmet beklerler. En ufak şeyde toplantı olur misafir gelir seni çağırırlar. Ben Osmaniyeli biriyle evlendim o kadar farklı ki bizden huyları suları. Senin sevgilin de bu kültürden yetişti ona göre düşün. Ben Erzuruma gezmeye gittim, biraz içe dönük bir toplum gibi. Anneni dinle bence. Evlenınce üzülme

Back
X