Uyuz olduğum nokta bu zaten niye eziyet çekeyım ki.He torunmu görücen gör git.Ama burda kendini bilmez bazı arkadaslar var neymiş torun onlarınmış kalırlarmış filan sanırım bu rorumu yapanların oğlu var kızı yok anlamıyolar ondan
Kayınpederin gelme durumunu eşinizin konuşması daha uygun olur, direkt siz söylerseniz tepki çekebilir.
Lohusa halinizde evde erkek de istemeyebilirsiniz çok normal. Anne ve bebeğin en sakin geçirilmesi gereken zamanlar bizim kültürümüzde maalesef en stresli en kalabalık zamanlar oluyor anlamsızca.
İlk doğumumda annem tek geldi, babam “çocuklar biraz toparlansın öyle gelirim” demiş. Kaynanam da 10. gün geldi bir gece kaldı gitti (biz ilçedeyiz, kaynanam merkezde 85 km aramız)
Bebek 33 günlükken annem de gitti.
İkinci doğumumda sadece kız kardeşim vardı, harika oldu. Zaten hiçbir şey söylememe gerek kalmadan yapması gereken her şeyi yaptı, kızımı parka çıkardı.
Doğumdan 20 gün sonra kaynanam gelmek istedi, evde de iki tane bekar kaynım var, eşim annesine tek gel dedi.
Çünkü hem emziriyorum hem de kayınlarımın yanında kıyafetime tesettürüme dikkat etmem gerek, hiç o sıkıntıya giremezdim.
Kayınlarım günübirlik gelip gittiler kaynanam kaldı.
Hamileyken de aynı şekilde kaynanam yine geldi ama eşim tek gel dedi, zaten iyice şişmişim, ilgilenmem gereken bir çocuğum var, sıkıntıya gelemezdim.
Ayrıca kaynanam güya geldi ama beni sinir etmekten başka bir işe yaramadığı için bir hafta sonra eşim götürdü.
İki çocuğumla rezil de olsam tek kalmak istiyorum artık dedim