Doğum sonrası kilolarımdan kurtulamıyorum..Nasıl bir yol izlemeliyim?

KuzeyinGelini

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2010
603
6
116
İstanbul
cok dertliyim aynalara kustum
dogum yaptigim kilomdayim
ne guzel dogum sonrasi 10kilo vermistim
aman sut olsun dediler tikadilar agzima
sutum azdi
yemeseydim o da giderdi belki
kim gorse beni
bu ne halll ne olmus sana diyor
bogasim geliyor
oglum 6.aylik olacak
ek gidaya basladik
artik diyet yapayim diyorum
oglum 4 aylikken diyetisyene gittim
sutun kesilir vermem diyet dedi
parami da iade etti.
ama ben taktim kafama
subatta diyete baslayacam
oglum tamamen ek gidaya alismis olur o zamana kadar
dugun fotolarima bakmak istemiyorum
incecik bel
kasik kadar surat
kollar bacaklar kalem gibi :::(
o zamanlar kiloluyum diyordum
salakmisim
61 ile hamile kaldim
82 ile dogurdum
1 hafta sonra 72ye dustum
simdi tekrar 82yim.
soranlara 78diyorum :::(
lafi cok uzattim
var mi iyi diyetisyen doktoru bildiginiz?
muayene ucreti ne kadar?
nerede?
randevulu mu?
avrupa yakasinda olmasi onemli benim icin...

valla o 4 aylıkken diyet vermeyen doktora ben çok şaştım. çünkü emziren insanların daha fazla kalori alması lazım doğru ama yağdan ve undan uzak bir diyet yapılabilir gayet. ben 4 aylıkken gittim diyetisyene. emzirdiğimi söyledim ona göre diyet yaptım. 2 ayda 12 kilo verdim. görenler dediler ki sen bize emzirirken diyet yapılmaz lafının yalan olduğunu gösterdin. çünkü o 2 ay içinde oğlum 2 kilo almıştı. yani normal olarak ayda 1 kilo. hiç de etkilenmedi. hatta diyette bol meyve,süt, et gibi ürünler olduğu için sütüm daha bile iyi oldu. önceden daha dengesiz besleniyordum çünkü. doktorun muayenesi 50 tl idi üstelik. istersen özelden verebilirim

valla o 4 aylıkken diyet vermeyen doktora ben çok şaştım. çünkü emziren insanların daha fazla kalori alması lazım doğru ama yağdan ve undan uzak bir diyet yapılabilir gayet. ben 4 aylıkken gittim diyetisyene. emzirdiğimi söyledim ona göre diyet yaptım. 2 ayda 12 kilo verdim. görenler dediler ki sen bize emzirirken diyet yapılmaz lafının yalan olduğunu gösterdin. çünkü o 2 ay içinde oğlum 2 kilo almıştı. yani normal olarak ayda 1 kilo. hiç de etkilenmedi. hatta diyette bol meyve,süt, et gibi ürünler olduğu için sütüm daha bile iyi oldu. önceden daha dengesiz besleniyordum çünkü. doktorun muayenesi 50 tl idi üstelik. istersen özelden verebilirim

super yaa 2 ayda 12 lira.
adresi dr adi ve noyu ozelden yazarmisin?
senin adini da yazki tavsiye ettigini soyleyim :)
hass ayrica ayda 1 gittiginde farkli diyet mi verdi yoksa sadece kilona mi bakti?
ne yiyip iciosun?
bir an once gitmeliyim

nurcanbatur bende aynı durumdayım. kilolarımız bile aynı. bende istiyorum doktorun numarasını. verebilirseniz sevinirim.

bence önce kendiniz deneyin,kendi kendinize bişeyler yapmaya çalışın
ama gerçekten yapmaya çalışın
diyetisyen sizin kilolarınızı hokus pokus yapmayacak
oda bişeyler uygulamanızı söyleyecek
bence önce kendiniz deneyin
ben 4 ay önce sezeryanla doğum yaptım şuan eski kilomdayım
hamileliğimdede 22 kilo aldım
hastaneden eve geldiğimde sadece 4 kilosu gitmişti vce çıldıracaktım
hiççç emziriyporum diye onu bunu yemedim su içtim,rezene içtim,hurma,incir yedim
sütümün az olduğunu hissettiğimdede tahin helvası ve bulgur pilavı yedim
hiç ekmek yemedim
sadece sabah kahvaltısında 1 dilim yiyordum
meyvelerdende bebeğime gaz yapar diye çoğunu yiyemedim
bol bol su içtim
evet açtım ama dayanmadım yemeğe
sizde biraz azimli olursanız ben inanıyorum verebileceğinize
ben 4 ayda 20 kilo verdim sizde verebilirsiniz

Nurcaannnn bende sendenim..evlendiğimde 54 kiloydum,1 sene geçti 67 oldum,akupunktur ve diyetisyen yardımı ile 1,5 ayda 7 kilosunu verdim..sonrasında 5ini geri aldım ve hamile kaldım,75 ile doğum yaptım,40 ım çıktığında 10 kilo gitti,65e geri geldim,oh yarabbim dedim,sonra süt olsun diye yedim içtim,şimdi 70 kiloyum ve aynanın karşısına geçesim yok..çalışmıyorum ama çalışmaya başlasam giyecek kıyafet bulamıyorum,yenisini alasım yok,üstüme bişey yakışmıyo :( hamilelik pantolonlarımı giyiyorum hala :(
doktorunuza şaşırdım doğrusu,ben gebeliğimde şeker çıktı diye diyestiyene yönlendirildim,ben kilo almadım ama bebeğim 37 haftalık doğmasına rağmen 3400 doğdu..emziren anne diyet yapamıyosa hamilelikte nasıl yapılıyor :S asıl diyet dediğimiz şey düzenli beslenme olduğu için bence sütün dahada artardı,sonuçta senin emzirdiğini bilerek bir liste yapacaktınız,çünkü diyetler kişiye özel yapılıyor,kusura bakma ama gittiğin diyetisyen bence işinn ehli değilmiş..
Benim şuan buşunduğum yerde diyetisyen yok malesef,keşke olsa da bende gitsem,insan kendi kendine çok motivesi düşük oluyo,ama bir kontrol mekanizması olunca işler değişiyo..2 kere diyetisyene gittim ordan biliyom :) umuyorumki kilo verir eski durumlarımıza kavuşuruzzz...

hee bi yerde okumuştum tarçın iştah kesiyormuş
en sevdiğim şey tarçınlı şeker sürekli ağzımdadır
gerçi şeker ennihayetinde :) ama demekki iştahımı kesti :D

bend e doguma 82 kılo ıle gıttım su an 73um.kendı kılom 62 ıdı.nasıl verıcem bılmıyorum.sadece sabah ıkı dılım ekmek yıyorum.dıger ogunlerde ekmek yemıyorum.ıkı haftadırtartıya cıkmıyorum moralım bozulur dıye

valla nurcancım ben senden daha beter bi haldeydim artık sen hesapla 61 kiloyla hamile kaldım ve 88 kiloyla dogurdum dogum yapıca 80 kilo oldum ama eve gelince 82 oldum hiç bişiy alıp yeni giymek istemiodum herkes sanki dalga geçiodu nedeseler oturup aglıyodum ama sabahları ebruliyi izleyip pilaates yaptım fazla kendimi yormadan ve şuan çok şükür 70 kiloya düştüm yapalıda bir ay bile olmadı ama kızartma yok un yok tatlı yok artık dene bence sende diyet yapıp bırakınca tekrar kilo alınıoo diolar valla bazen ne bulursam yiyorumda :66:

bi arkadaşım da kendi kendine diyet yapıp 4 ayda 20 kilo verdi sonra 5 ay adet görmedi, doktor doktor gezdi. ayrıca o süreç içinde her verdiğiniz kilo yağlardan gitmiyor. vücut kas kaybı da yaşayabiliyor. bu yüzden kafasına göre diyet verip zayıflayanların bence iki kere düşünmesi laazım. ben doktorun verdiğine bir hafta uymadım. o hafta 1,5 kilo verdim. tartıya bi çıktım hepsi kas kaybıymış. bir gram yağ gitmemiş o bir buçuk kilodan.

arkadasimiz sagolsun vermis noyu maille.
bir kere de olsa doktora gitmek istiorum
yarin arayip randevu alcam
umarim mayista yani 3 ayda en az 15 kilo vermis olurum
mayistan agustosa yani 3 ayda 15 daha gitse
ohhhh 55
ins....

cok dertliyim aynalara kustum
dogum yaptigim kilomdayim
ne guzel dogum sonrasi 10kilo vermistim
aman sut olsun dediler tikadilar agzima
sutum azdi
yemeseydim o da giderdi belki
kim gorse beni
bu ne halll ne olmus sana diyor
bogasim geliyor
oglum 6.aylik olacak
ek gidaya basladik
artik diyet yapayim diyorum
oglum 4 aylikken diyetisyene gittim
sutun kesilir vermem diyet dedi
parami da iade etti.
ama ben taktim kafama
subatta diyete baslayacam
oglum tamamen ek gidaya alismis olur o zamana kadar
dugun fotolarima bakmak istemiyorum
incecik bel
kasik kadar surat
kollar bacaklar kalem gibi :::(
o zamanlar kiloluyum diyordum
salakmisim
61 ile hamile kaldim
82 ile dogurdum
1 hafta sonra 72ye dustum
simdi tekrar 82yim.
soranlara 78diyorum :::(
lafi cok uzattim
var mi iyi diyetisyen doktoru bildiginiz?
muayene ucreti ne kadar?
nerede?
randevulu mu?
avrupa yakasinda olmasi onemli benim icin...

canım benim üzülme diyeceğim ama boş bir laf ..
bebeğin henüz çok küçük vücutta ki ödem 1 sene içinde ancak gidiyor.
oğlum 4 aylıkken ani kilo kaybı geçirdim bir dönem sağlığımdan oldum
rejim yapmamıştım 4 aylık bebekle tek başıma ağustos başında
1 hafta içinde ev toplayıp taşındım yine kendim yerleştirdim.
çok yoruldum mahvoldum..
birde düğün fotoğraflarına bence bakma zaten artık eskisi gibi olmamız mümkün değil.
ben kendimi biraz kilo alınca daha da beğendim.
önceden kupkuru tahta gibiymişim diyorum.

bende bu konuda her yere yazıyorum ama napayım çok fazla konu açılıyor,bende başımdan geçeni anlatma ihtiyacı hissediyorum

ben hamileliğimde 18 kilo aldım..yapım çok müsait almaya
doğumdan çıktım 5 kilo gitmişti.
sen emziriyorsun onu ye bunu diyenlere başta hiç aldırmayacağım dedim.
bol bol rezene ısırgan çayı içtim
şekersiz kompostolar yaptım
yağsız et suyundan çorbalar içtim hep
un ve şekeri ve yağı hayatımdan çıkardım..kendime söz verdim bu kilolar gidene kadar yemek yok bunları dedim
sabah kahvaltımda yumurta bol yeşillik(ama maydonoz yok sütü kesiyor,daha çok marul yedim)
domates salatalık,yağsız peynir ve süt yedim
1 yada 2 dilim kepekli ekmek yedim
her öğünümde salata ve çorba yaptım üşenmedim..yeşillik süt yapar diye,çorba sulu ve besleyici diye
yemeklerim az yağlıydı etlerim ızgaraydı
meyve günde 3 taneydi
dediğim gibi ekstram rezene ve ısırgan çayıydı bide dereotu..oda çok süt yapıyor.
boş bulduğum zamanlarda yürüdüm,mekik çektim bölgesel egzersiz yaptım
tam olarak olmasada yaklaşık 4 ayda hepsini verdim,eski vücuduma döndüm,üstelik yağdan gitmişti hepsi
kızımsa bu 4 ayda 4.5 kilo aldı.sütüm çok güzel oldu..çok azmettim sabreetim gidecek bunlar dedim..
emziren abartmadığı sürece diyet yapamaz diye bişey yok..
norsisin dediği gibi hamileyken bile yapılıyor.

korktuğum başıma geliyor benim de.kilo vermeye fazla müsait bir yapım var,hamilelikte korkmuştum veremeyeceğim diye ama öyle değilmiş.13-14 kilo aldım.10 günde 12 kilo vermişim.nasıl oldu anlamadım,iştahım inanılmaz kapalı,kızım da huysuz biraz.bu gidişle hiç kalmayacağım:19:

korktuğum başıma geliyor benim de.kilo vermeye fazla müsait bir yapım var,hamilelikte korkmuştum veremeyeceğim diye ama öyle değilmiş.13-14 kilo aldım.10 günde 12 kilo vermişim.nasıl oldu anlamadım,iştahım inanılmaz kapalı,kızım da huysuz biraz.bu gidişle hiç kalmayacağım:19:

canım hemen hemen aynı boydayız..sen benim kilomda kalmak istiyorsun..bense senin hamilelik öncesi kilona düşmek istiyorum:60::60::60:doyumsuzuz kardeşimmm

Benim kızım 20 aylık şuanda

tam 20 kilo aldım doğumda 6 kilo gitti 2 ay sonra eski kiloma sadece 3 kilom kalmıştı

ama kızım büyüdükçe sütüm yetmemeye başladı sürekli tatlı krizleri geliyordu

onu ye bunu yeeeeee oldummu tekrar 72 kilo zor zar 3.5 kilo verdim tam 8 aydır

diyet yaptığım halde gram verememişken 2 aydır adet olmaya başladım 2 ayda diyetsiz

5 kilom gitti 63 kiloyum sadece 4 kilom kaldı onu vermesemde olur boyum 1.77 çünki

çok mutluyum sakın pes etmeyin 8 aydır uğraşmış gram verememiş bir insan olarak

sonunda vücudumun direncini kırdımmmmm sakın vazgeçmeyin

arkadaşlar ben de aynı durumdaydım,16 ay önce sezeryanla ikizlerim oldu.hamileliğimde tam 30 kilo aldım:)) düşük tehlikem olduğu için doktorum hareketlerimi kısıtladı ve hep uyudum yoksa iştahım aynıydı değişiklik yoktu..60 kiloyla hamile kaldım 90 kiloyla doğuma girdim.doğumdan 1 hafta sonra eve geldiğimde 77 kiloydum 13 kilo gitmiş doğumda.6 ay bekledim hiçbişey yapmadım tabi o arada psikolojim çok kötüüü koca bir karın.11 yaşında oğlum var normal doğum yapmıştım ve hiç göbeğim kalmamıştı bunda da öyle hayal ediyodum..şoktaydım hergün karnıma bakıp ağlayasım geliyordu resmen. kilo versemde bu nasıl giderki diyordum ve spor yapmaya fln hiç vaktim yok.3 çocukla hayal zaten onlara zor yetişiyordum.neyse uzatmayayım kızlarım 6 aylık olunca başladım bişeyler yapmaya artık.o arada emzirmeyide bırakmıştık 4 buçuk ay emdiler sütüm yetmedi ikisine.öncelikle yediklerimi yarıya indirdim 1 hafta 10 gün kadar bu şekilde kendimi hazırladım.sonra akşam 6 dan sonra hiçbişey yemedim akşam yemeklerini de hafif yedim zaten.tam doymadan kalkıyodum yemekten.akşam sadece şekersiz çay içtim gece çok acıktıysam 1 porsiyon kadar meyva yedim yattım.böyle sürdürdüm baya 70 e düştüm nihayet.acelem yoktu yavaş yavaş gitsin geri gelmesin diyodum.ve arada bozduğumda oluyordu ama önemli olan devamlılık.. ertesi gün hemen devam ediyordum.yani 2 ayda 7 kilo verdim ancak.sonra yaz geldi ve eşimin görevi nedeniyle kıbrısta olduğumuz için türkiyeden çok misafilerimiz geldi.3 ay boyunca biri geldi diğeri gitti ve ben tamamen kestim yani ara verdim diyete.3 ay boyunca yedim istediğim gibi..hiç bişey yapmadım ama arada tartılıp kontrol ediyodum alıyomuyum diye ama 70 te kaldım.herkes gitti ramazan geldi derken bayramı bekle fln bayramda bitti ben tekrar 70 le devammm diyete.bukez farklı uygulama yaptım daha rahat vermeye başladım.(doktorum programından duyduklarımı uyguladım)tavsiye ederim....2 buçuk saatte bir yemek yiyerek aç kalmadan hemde yasak koymadan,devam ettim.sadece kola tutkunuyum hafta sonları 1 bardak içtim.öğünüme bişeyler koymadım kesinlikle uyamam çünkü.zaten alışıyo mide 2 buçuk saat geçince acıkıyosun ve o anda ne yemek istediysem onu yedim tabiki çok değil tam doymadan körelttim yani.az yediğim için o beni ancak 2 buçuk saat götürüyodu.çok uzattım farkındayım :)) şu anda 63 kilom ve devam ediyorum eski kiloma 3 kilo kaldı ama 58 e inmek hedefim.gerçekten çok kolaymış arkadaşlar deneyin derim hem aç kalmıyosun hemde kilo veriyosun metabolizmada sık sık yediğin için güzel çalışıyor...hiç spor yapamadım ama sıkılaştırıcı kremler kullanıyorum ne kadar faydalı bilmem ama karnım kilo verdikçede gitti hafif göbek kaldı onada razıyım..kızlarım biraz daha büyüsün karın kaslarımı sıkılaştıracak hareketler yapmayı düşünüyorumm...iyi zayıflamalar....hepimize:))

kızlar ben bisey sorcam ya bende öglenleri yemek yemiyorum ama emzirdigim için su vişne suyu sıvı tükemyeye calısıyorum ama acıkıyo insan haliyle yemek yemedigim içinde vişne suyuyla bisküvi kurabiye falan yiyorum acaba bu zayıflamayı engellermi ay cok bi kilomda yok vercek 5-6 kilom kaldı ama tık yok gram vermedm yaaa

hepiniz çok güzel önerilerde bulunmuşsunuz ama benim insülin direncim var meyve çorba falan bana iyi gelmiyo protein tüketmem lazım süt ve süt ürünlerini herşeyin yanına yemem lazım ama bu seferde bebişte gaz fena oluyo 6 kilom kaldı 2 ay oldu doğum yapalı bakalım nasıl gidecek çok dikkat ediyorum ama şeker problemi(hipoglesemi) çok fazla engel oluyo benim 2 katı dikkat etmm gerek çoooooookk işim vaar çoooookkk

Back
X