- Konu Sahibi minikkus24
- #1.841
pinktomatocum selam,
ben ilk günden beri Ferrosanol veriyorum 8-9 damla,bizimkini de kabız yapmıştı. Doktor çözümü söylediğinde gülmüştüm -çok iyi bildiğim bir çözüm olduğu için-
bir kayısıyı suda iyice yumuşatıyorsun, sonra bunu cam rendede rendeleyip bebeğine yediriyorsun, biraz da su..işe yarıyor.
ikinci çözüm : eğer yatmadan önce iyi geceler maması yediriyorsan, bir tatlı kaşığı kadar zeytinyağını ekliyorsun, sonuç başarılı, tecrübeyle sabittir
sebze-meyve-ot faydalarını yazmak faydalı olabilir,hem bu sayede daha bilinçli beslenip bilmediklerimiz konusunda da bilgilenebiliriz
sevgiler
symrnecim süpersin :13: sağol tatlım şu kuru kayısı çözümü niye daha önce aklıma gelmedi ki:44:
yeni arkadaşlar,herkes hoşgelmiş.
emzirme döneminde yararlı olabilecek meyve-sebze-ot-çay vs.. hakkında diğer arkadaşlar pek fikir bildirmemiş, ben başlayayım olmazsa:
MAYDONOZ:
Salata ve yemeklerin süsü maydonozun nerdeyse deva olmadığı dert yok gibi.. A ve C vitamini ile demir, kükürt, fosfor ve mangan elementleri deposu olan maydonoz sindirimi kolaylaştırıyor, böbrek taşlarını düşürüyor, görme gücünü ve anne sütünü artırıyor.
Bir demir deposudur. Genellikle taze yenen maydonozda, kalsiyum, potasyum ve A vitamini vardır. Bir tutam maydonoz, günlük C vitamini ihtiyacının çoğunu karşılar. Böbrekleri çalıştırarak idrar getirir ve taşları düşürüyor , kan şekerini normal seviyede tutar ve kansere karşı da koruyucudur. Yatmadan evvel yenildiğinde sabahları tatlı bir nefesle uyanmamızı sağlar. Anne sütünü artırır. Vücuttaki zehirli maddeleri dışarı atar.
Görme gücünü artırıyor, kaynatılıp içildiğinde ve cilde bu suyla pansuman yapıldığında sivilcelere iyi geliyor. Kaynatılan maydonozun suyu gözlere pansuman yapıldığında gözdeki iltihaplanmaları önlüyor ve yanmayı geçiriyor. Kaynatılıp sirke ile saçlar yıkandığında saçların uzaması ve kuvvetlenmesini sağlıyor..
Ayrıca kilo sorunu olanlar içinde maydonoz sapı kürü çok faydalıdır. Maydonoz sapı suyunu içtikten birkaç gün sonra idrarınızın rengine ve yüzeyindeki yağ kalıntılarına baktığınızda yağ eritici ve ödem attırıcı özelliğinide fark edeceksiniz.
Not: maydonoz sapı kürünün emzirme döneminde kullanılıp kullanılmadığı yönünde bir açıklama yok, o yüzden ben onu uygulamıyorum,sadece sabahları birkaç dal taze maydonoz yiyorum.
herkese iyi akşamlar.