Özlem öncelikle aramıza hoşgeldin!
Ben de senin gibi sütümün gitmesinden korkuyordum, ta ki doktoruma gidene kadar..
Günde 2 lt. su tüketip, yağlı ve unlu yiyecekleri kısar ve haftanın en az 3 günü spor yaparsan kilo vermek kolaylaşıyor.
Ben oğlumu doğurduğumda 80 kiloydum, boyum ise sadece 1.55! Doktorumun da tavsiyesi ile haftada 5 gün hafif tempolu yürüyüşler yapmaya başladım, evde kızartmayı yasakladım, yemeklerin yağını azaltıp abur cubur ve ekmeği de kıstım, haftada bir gün canım ne istiyorsa onu yemeye devam ettim. Öncelikle sütünü etkileyen en önemli unsur su, günde en az 2 lt su tüketmeye çalış. Neyse, sonuç inanılmazdı 70 kiloya düşmüştüm!
Oğlum ek gıdalara başlayana kadar diyetisyene gitmeyi reddettim, keşke doğurduğum haftadan itibaren gitseymişim, çünkü onlar emzirmene göre reçete uyguluyorlar.
Her neyse, oğlum 7. aya girdiğinde diyetisyenin kapısını çaldım, o gün 67.8 kiloya düştüğümü öğrendim. Mart ayında da diyete başladım,şu an 59 kiloyum. Henüz vermem gereken bir 4 kilo daha var ama yıllardır hep tombul kuş halinde dolandığımdan kilom direndi, veremiyorum. Bunun üzerine diyetisyen ara vermeyi teklif etti, yaklaşık 3 haftadır koruma evresindeyim,1 gram bile almadım.
Diyetisyenin bana faydası beslenmeyi öğrenmek ve psikolojimi düzeltmek oldu, ha bir de haftanın en az 3 günü spor yapmam gerektiğini...Artık spor yapmadan rahat edemiyorum, spor sonrası müthiş rahatlıyorum.
Öncelikle herşey kafada bitiyor gerçekten, öncelikle soyun ve aynanın karşısına geç, kendini böyle beğenip beğenmediğini sor...Ben bebeğim doğduğunda bol bol mağaza gezmiştim, her kadın gibi ben de alışverişi çok seviyorum, o kıyafetlere sığamadıkça hırs yapıp saçma sapan yemeyi kestim. Artık canım birşey istediğinde ya da fark etmeden elim birşeye uzandığında "gerçekten aç olup olmadığımı" soruyorum kendime, eğer gerçekten açsam ve o şeyi hala istiyorsam onu bir öğün yerine yiyorum, ekstradan bir öğün daha tüketmiyorum. Bir de su içmek gerçekten işe yarıyor, zaten bir süre sonra susadığını hissediyorsun. Bugün denize gittiğimde bikinilerimin ciddi bol geldiğini fark ettik annemle, şu aralar yeni bikini modelleri bakıyorum kendime

Zaten öncelikle bir 3-4 kilo ver, o zaman moralin yerine gelip kendin keseceksin aburcubur ve tatlıları
İşte benim hikayem de bu..