Doğum sonrası korunma yöntemi

nesli885

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2010
127
1
96
İstanbul
Kızlar doğumdan sonra hangi korunma yöntemini tercih etmeyi düşünüyorsunuz.Ben spiral taktırmayı düşünüyorum ama birazda kararsızım.

ilk 6 ay condom öneriyorlar yani rahim kendini iyice toparlayana kadar. sonrasında doktorunuzla konuşur bi yöntem seçersiniz.

sadece 3 ay önce spiralle bi arkadaşım doğum yaptı. hem de doktoru da aynısını kullanıyormuş yok efendim avrupaymış en iyisiymiş. sonuç nurtopu gibi bi kızı var şu an tabi daha mühimi çok zor her anı düşükle sonuçlanır endişesiyle bebeğine birşey olur endişesiyle gebelik geçirdi. çok zor bir dönemdi ve spiral keseye yapışıktı. ben her daim condom diyenlerdenim. gebelik öncesi öyleydi bundan sonra da öyle olcak inş.

İlk doğumumdan sonra 40.gün spiral taktırmıştım 5 yıl regl süremin uzaması dışında bi sıkıntı yaşamadım ama şimdi kararsızım..Önce bi aylık iğnelerden mi denesem diyorum ama belli de olmaz..

bende kondom düşünüyorum aylık iğneler konusunda herhangi bi fikrim yok çünkü.ama doğumdan sonra çok uzun bi süre yanma oluyormuş kondomla bu işin daha da zor olmasından korkuyorum

Bende doktorumla konuştum ilk adet tarihinde spiral taktırmaya karar verdim,bi akrabamızda spiralle hamıle kalmıştı ve dusukle sonuçlanmıştı,doktora sordum düzenlı kontrollerını yaptırmalısın onun dısında allaha kalmış bişiy dedi.yapıcak bişiy yok allah isteyenlere versin yeni cocuk.

spiral cok rahat diye dusunoyorum 4 aydır kullanlyorum tek svmedigim sey adetin uzaması ama akıntım onceden daha az..1 gun oluyor dogru duzgun kanamam ama 5-6 gun adetli geziyorum.

ben taktırdım spiralı gecen ay,acıkcası bende korkuyodum ama pek öle korkulacak bişiy olmadı,doktorum rahat olmamı soledı valla gule oynaya kaktık desem yerıdır:1: Söylenenlere kulak asmayın kızlar acıyo falan,kasmayın kendınızı ,cocuk düşünmeyenler önlemınızı alın derım gerısı allaha kalmış:97::54:

Adet görmedim ben dhaa görsem korunma yönteminide seçicemm ama olmadımm yaaa :((((:18:
adet görmeden hamile kalınıyor canım eğer korunmadiysan korun derim ben ilk. Uç ay cerazette kulandim(hap) şimdi sıra eşimde :)) iki defa kırmızı gördüm 1 ay 10 gündür tık yok bakalım.. bı de şüpheleniyor insan yaa hamileysem:D

ben 3 defa test yaptırdım hamile miyim diye.hala adet olamadım.biz de klasik yöntemi kullanıyruz.ve condomu sevemedik bi türlü.zaten plansız gebe kalmıştım,yöntem de aynı olunca ve adet de görmeyince korkuyorum..

Back
X