doğum sonrası rapor

elfglcM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2012
2
0
36
Sakarya
merhaba arkadaşlar, şubatta doğum yaptım. iznim 20 mayıs pazar günü bitiyor, öğretmenim ve 23 hazirana kadar boşluk kalıyor, bu süre için rapor almak istiyorum toplam 36 gün. NE yapabilirim? heyet raporu mu uygundur? 10 + 10 raporlarda bir gün iş başı yapmak gerekiyormuş, heyet raporu nasıl alınır, tecrübesi bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim..

aynı dert bende de var.hoş ben daha doğum yapmadım.ama 10+10 da iş başı yapma mecburıyetını bımıyorum.emın mısın ondan?çünkü ben de 40 gun rapor hakkımı öyle kullanmak ıstıyorum.

ben 23 ocakta doğum yaptım arkadaşlar. 27 martta bitti izin. 10 gün+8 gün rapor aldım.ayın onbeşinde üccretsiz izne ayrılacağım. 10 günden sonra işbaşı yapıp tekrar rapor zorunluluğunu duymadım.ben arka arkaya aldım okuldanda itiraz gelmedi doktorda birşey sölemedi. heyet için çok uğraştık ama kimse yanaşmıyor çok zorlaşmış.siz alabiliyor musunz? ben seminer döneminde başlayacağım arada bir uğrarım bebeğimle. hatta bizim arkadaşlar haziran başı başlama yapıp bebeğiyle gelip oturuyordu okulda. o tarihten sonra derse girmeye gerek kalmıyor zaten.

ben raporlarımı tamamen kullanmak istemiyorum ayrıca.eylülden sonra çocuklar hastalanır biz hastalanırız yılbaşına kadar çok lazım olacak o rapor hakları.

Ben 10+3 gun rapor aldim. Sonrasinda da 40 gun heyet raporu aldim,zor oldu. 10 gun sonra heyet raporum bitiyor.memurum ben 40 gun yillik iznim var onlari kullancam sonrasinda da ucretsiz izin alacagim sanirim. Oglumdan ayrilamam.

ben de 40 gunu kullandıktan sonra ucretsız ızne ayrılıcam.zaten 2013 de sıfırlanıcak hakkımız.o yuzden kullanabıldıgım kadar kullanıcam 40 gunluk raporu.

ben raporlarımı tamamen kullanmak istemiyorum ayrıca.eylülden sonra çocuklar hastalanır biz hastalanırız yılbaşına kadar çok lazım olacak o rapor hakları.

merhaba bende öğretmenim,bende senin gibi düşünüyorm,hepsini bitirmeyeyim ne olur ne olmaz diye.ama ben bi yıl içersinde (yani ocaktan aralıga)20 gün rapor hakkımız var diye biliyorum.40 mı 20 mi emin olmadım.yönetmeliğede bakmadım henüz....???

ben de 40 gunu kullandıktan sonra ucretsız ızne ayrılıcam.zaten 2013 de sıfırlanıcak hakkımız.o yuzden kullanabıldıgım kadar kullanıcam 40 gunluk raporu.

kızlar ben yıllık hakkımız 20 güne indirdiler diye biliyorum,hatta dogum yapmıs 2 arkadsm da doğruladılar beni.eminmisnz 40 gün oldugundan???

ben yönetmelik konusunda bilgi fakiriyim ama 40 kullananları duydum bir sıkıntı yaşayan olmadı.öyle olursa eğer 2 günüm kalır geriye harca harca bitmez :) :)

eylülde başlamıyor musunuz?

yok hayır.benım doğum hazıranda kısmetse.eylulden önce mudurle bı konuşucam kı yardımcı olacağına emınım.eğer semıner saatlerınde esneklık tanırsa en azından eylulde başlayıp 15 gunluk ek dersle eğitimöğretim ödeneğini alayım dıyorum.17 eylul ıtıbarıyle de 40 gun rapor alıcam.sonra da ücretsiz ızın alıcam 6 şubata kadar.

ben eylül 2011 de doğum yaptım 657 liyim 40gün 2011 de 40 gün 2012 de olmak üzere 80 gün rapor kullandım
yıl içinde iş görmezlik(istirahat) rapor hakkı 40 gün memura
32 gün yıllık izin kullandım şu an ücretsiz izindeyim
ücretli izinlerle kızımı 5 aya kadar getirdim

eylülün kaçında doğum yapmıştınız?? benim doğumum 18 - 19 eylül gibi görünüyor acaba doğum öncesi 5 haftamı aktarabilecekmiyim yoksa aktaramıyacakmıyım çok merak ediyorum, aktarabilmem için ne yapmam gerekiyor, tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim..:49:

eğer öğretmen değisenız aktarırsınız tabı.malum öğremen zaten yaz tatılınd aoldugu içi onu saymıyorlar.ama normal memursanız 32.hafta doldugu gun dr a gıdıp +5 hafta daha çalışabilir dıye rapor alıp çalıştığınız kuruma vereceksınız.

eylülün kaçında doğum yapmıştınız?? benim doğumum 18 - 19 eylül gibi görünüyor acaba doğum öncesi 5 haftamı aktarabilecekmiyim yoksa aktaramıyacakmıyım çok merak ediyorum, aktarabilmem için ne yapmam gerekiyor, tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim..:49:

28 eylülde yaptım
ben 32 de ayrıldım izne
memursan aktarabilirsin tabi

Merhaba arkadaslar. Ben de aynı konuda muzdaribim. Öğretmenim ve 4 Mayıs'ta iznim bitiyor. Heyet raporu alıp alamayacağımız bilmiyorum. Bu konuda yardımcı oluyorlar mı yoksa zor mü almak? En azından seminerlere kadar gitmemeyi düşünüyorum. Ucretsiz izin iznin bitiminden itibaren mı alınıyor? 2-3 aylık alınabilir mı yoksa mecburen 6ay mı almak zorundayız? Ucretsiz izin bozulabilir mı? Bu sorulara yanıt bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim....

iznin bittikten sonra rapor hakkından kullanıp daha sonra ücretsiz izne ayrılabilirsin.ücretsiz izne istediğin kadar süreli ayrılabilirsn.ben birbuçuk ay kullanacağım ama iki ay yazdırdım hangi tarihte bitirmek istersen önceden dilekçe verip yarıda kesebiliyorsun.yazdırdığının hepsini kullanmak zorunda değilsin.

ben de şu an ücretsiz izindeyim,kızım 15 aylık,haziran 15 te başlayacğım seminer dönemi için.sonra tatil ve kısmetse eylülde tamamen işe dönüş.bu kadar alıştktan sonra zor olacak tabi ama kızımı bu kadar büyütmenin de sevincini yaşıyorum.işe başladığımda 20 aylık olacak.
40 gün rapor hakkımı ben d ekullandım,ne kadarı kaldı bilmiyorum 3-5 gün falan sanırım.
10 günde sonra iş başı yapmak gereiyor aslında.daha doğrusu bu kimin umrunda bilmiyorum,okul sorun çıkarmıyor ama her doktr vermiyor o şekilde.bizim aile hekimi vermiyor mesela,o yüzden 10 günlük rapordan sonra bir gün sevk işlettim ben,sonuçta çalışırken de sevk alınıyor,yani iş başı yapmış oluyorum.ertesi günden itibaren raporumu aldım.yalnız bir seferinde 10 gün bittikten sonra sevk falan almadan başka doktordan bir 10 daha aldım,o böyle birşey sormadı,okuldan da kimse bir şey demedi.
okuldaki işleri müdür idare ediyor zaten.milli eğitimler bu işe karışmıyor.benim gördüğüm öyle en azından.bizim müdür raporları bir çekmecede biriktiriyor,müfettiş sormadığı sürece ordan çıkmıyor rporlar.hatta bir keresinde benim 3 günlük raporumu yırttı:))o kadarı da benim iznim olsun falan diyerek.

ayrıca ücretsiz izin de en az 1ay olmak şartıyla 2 yıla kadar alınabiliyor(öğretmenler için böyle tabi diğer kurumları bilemiyorum)

iznin bittikten sonra rapor hakkından kullanıp daha sonra ücretsiz izne ayrılabilirsin.ücretsiz izne istediğin kadar süreli ayrılabilirsn.ben birbuçuk ay kullanacağım ama iki ay yazdırdım hangi tarihte bitirmek istersen önceden dilekçe verip yarıda kesebiliyorsun.yazdırdığının hepsini kullanmak zorunda değilsin.

ayrıca ücretsiz izin de en az 1ay olmak şartıyla 2 yıla kadar alınabiliyor(öğretmenler için böyle tabi diğer kurumları bilemiyorum)

Teşekkür ederim arkadaslar. Sanırım bende önce rapor alicam. Benim tedirginliğim Temmuz ayına seminer falan koyarlarsa ve seminer ilde olursa. Bu durumda oğlumu oraya goturemeyecegime göre yadda geliş gidiş yapamayacağıma göre ucretsiz izin kullanmak olacak.

Back
X