doğum sonrası ruh halim:(

Benim de 5 aylık bebeğim var Allah bağışlarsa. Kaygılarınız o kadar normal ki, kendimizden sakındığımız bir varlık var artık dünyada. Ben çözümü Allaha emanet demekte buldum.

Benim de 5 aylık bebeğim var Allah bağışlarsa. Kaygılarınız o kadar normal ki, kendimizden sakındığımız bir varlık var artık dünyada. Ben çözümü Allaha emanet demekte buldum.
En doğrusu o sanırım yalnız olmadığımi bilmek de güzel su an rahatlatan tek şey dua zaten milyonlarca anne de benzer duygular içindedir diyorum yine de kendime engel olamıyorum bazen

Merhaba benim kızım şuan 11 aylık
Birinci aydan itibaren kızımı takip ederdim hep neden uykusunda gülüyor ağlıyor sicriyor irkiliyor diye

Kafayı yiyordum hastami diye aglamalarima dayanamayıp eşim çocuk nörolojisine götürdü eeg çekildi hersey temizdi

Kafamda yer ettiğim hastalık değildi çok şükür beşinci aydan sonra geçti biraz kaygilarim

Suan düşünüyorum da psikolojim çok bozukmus

Bence geçici bir durum. Ben de hamileyim benzeri bende de var. Haber izleme gazete okuma. Öyle yemek programları çocuk gelişim kitapları ve ile oyalan bence. Aklına kötü şeyler gelince uzaklaştır bence o düşünceleri güzel şeyler düşünmeye çalış. Bebeğini sev, şefkat göster. Sen gerilirsen o da gerilir.

İnşallah benimki de geçer
Inşlh dua edin bol bol. Bide beni kendime getiren burdan bi arkadaşın dediği cümleydi. "unutma asla bi daha bebek olmucaklar o yüzden tadını çıkarın anı yaşayın" demişti. Allah razı Olsun silkeledi bu cümle beni.

Aslında ben de ilk günlerde bu kadar değildim sonra topuk kanıyla ilgili bi problem oldu tekrar kan alındı çok kötü bir bekleme süreci yaşadım temiz çıktı sonuçlar ama ben kendime gelemedim hala tam olarak başka başka çaresiz hastalıkları düşünüyorum kazaları falan

Bol bol dua ediyorum onu kokluyorum yalnız kalmayıp kafa dağıtmaya çalışıyorum yine de bazen kötüyum

Çok gerginlik değil de üzüntü hali ona yansitmamaya çalışıyorum elimden geldiğince

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/sanirim-kendimi-cok-hirpaliyorum.971645/

Konumu ve yorumları olduğu gibi okursan, bu konuda baya ağır bir endişe halinde olduğumu ve o an kafayı sıyırmama ramak kaldığını görürsün. Yalnız değilsin

Geçiyor, bir süre sonra bu kadar yoğun yaşanmıyor diyorlar, annelik hüznü deniyormuş buna.
Eğer 1-2 ay daha aynı yoğunlukta devam ederse, ağlama-öfke nöbetlerine döndürürse, iştahın ve uykuların iyice oynarsa depresyon gelmiş demek oluyor.

Ben şu an haftanın 2 günü resim kursuna gidiyorum, kafamdan çıkarıyorum ne varsa, o kadar iyi geliyor ki, bu dönemde mutlaka seni oyalacak bir şey olmalı bebiş haricinde.

Konumu açtığım günün ertesi günü hemen bir kuaförün yolunu tuttum, saçlarımı boyattım, kırıklarını aldırdım o kadar iyi geldi ki, moral oluyor, gündelik hayatın içine girmeye çalış, kendini ihmal etme.

Haberleri bir süre almamanı tavsiye ederim, en azından bu hassas dönemi atlatana kadar, doktor tavsiyesidir aynı zamanda.

Bir de yürüyüşler yap, hava fırsat verdiği an durma evde.

Ben şu an çok çok çok daha iyiyim.

Canımın içi merak etme, yalnız değilsin.

Ben darbe günü Ankara'da doğum yaptım, bebeğimi eve getirdikten saatler sonra kızılca kıyamet koptu. Bebek ağlıyor, bi bomba atılıyor ev aydınlanıyor, bebek korkudan susuyor. O halini ölünceye kadar unutamam. Sarılık nedeniyle ertesi gün hastaneye gitmemiz lazım sabah 8'de. Allahım diyorum, sokağa çıkma yasağı olacak nasıl gidicez? Ya bezimiz biterse? Ya sütüm kesilirse? Ya mama alamazsak?

Afedersin ödüm b.kuma karıştı, hala atlatamadım ve yazdıklarının hepsini fazlasıyla yaşıyorum.

Kocam ölecek mi, annem ölecek mi, ben ölecek miyim, bebeğime bir şey olur mu, deprem mi olacak, yangın mı çıkacak, iç savaş olur mu, bomba patlarsa ölür müyüm ve hatta kıyamet mi geliyor'a kadar giden felaket senaryoları üretiyorum devamlı.

Buradan tüm yeni annelere selam olsun, yalnız değiliz çok şükür. Ben teselliyi bu düşüncede buluyorum.

Ben de hamileligimi sürekli roketlerin atıldığı bir şehirde geçirdim hala da yüzde yüz güvenli bir il değil onun da etkisi büyük bir anda ses geliyor dumanlar yükseliyor ve birileri ölüyordu inşallah düzeliriz

Konunu baştan sona okudum ve aynen kendimi gördüm aynı saçma takıntılar evhamlar biri kucağına alınca az hoplatinca icim gidiyor ya düşürürse diye kuaföre gittim ilki berbatti çünkü ikinci kez alınan riskli bir topuk kanı sonucu bekliyordum orda da ağladım sürekli sonra sonuç temiz geldi yine gittim iyi geldi o ama sanırım etkisi geçti bir uğraş bulmak şart diyorsun...

İlk aklıma gelen 2 felaket senaryomu paylaşayım.
Kızım merdivenden düştü, apartman girişinde ki merdivenden.
Çok şükür bir şey olmadı ama o bir kaç saniyelik düşüş esnasında beni hemen kurdum.
Meridvenden yuvarlanıp kaldırımdan yola düşerse, o sırda serserinin biri sür'atle sokaktan geçerken ezerse v.s. v.s. Allah korusun Rabbım cümlemizin evladını sakınsın.
Diğeri de eşimle ilgili.
Bir akşam geç geleceğini söyledi. Bende ertesi güne hazır olsun diye geç vakit düdüklüde yemek pişirdim, .
Ocağın altını kapatıp uyumayı planlıyordum ki ne mümkün.
Ya ben uyur uyumaz eşim gelirse, aç olduğu için düdüklü tencereyi açmak isterse havasını almayı düşünemezse, tencere patlarsa eşimin yüzü yanarsa v.s. derken uyku muyku kalmadı.
salonda öyylece kıvrılıp kaldım. Düşünün yani hastanedeki sargılı hali falan canlandı gözümde.
Bunun illaki tpta bir adı ve tedavisi vardır ama biraz da fıtrat meselesi bana göre.

Evet ben de fıtrat meselesi olduğunu düşünüyorum çünkü oldu bitti böyleydim ben aynen anlattiginiz gibi garip senaryolar kurardim kafamda ama çocuktan sonra yoğunlaştı hayattan pek zevk alamaz hale geldim sürekli kafamda yazdığım için

Muhakkak tıpta adı vardır kaygı bozukluğu diye biliyorum ama ilaçlar beni sadece bastırır geçici bir dönem olduğunu düşünmeye çalışıyorum etrafımdaki annelerle paylaşıp onların da benzer süreçlerden geçtiğini görünce biraz daha rahatliyorum dua ediyorum tasiyamayacagim yüklerle sinanmamak için dediğiniz gibi Rabbim korusun sevdiklerimizi...

Kesinlikle bende de var o evhamlar, kaygılar...Benimki de 3.5 aylık. Rabbim evlatlarımızı korusun. Sanırım anne olduktan sonra bu kaygılar had safhaya ulaşıyor. İnşallah geçer.

Kesinlikle bende de var o evhamlar, kaygılar...Benimki de 3.5 aylık. Rabbim evlatlarımızı korusun. Sanırım anne olduktan sonra bu kaygılar had safhaya ulaşıyor. İnşallah geçer.
Yalnız olmadığımi bilmek de güzel sizin cevrenizdekiler de normal olduğunu bir süre sonra geçtiğini söylüyorlar mi

Yaşadıklarınnormal Can'ım. Neredeyse her kadın doğumdan sonraki birkaç ayı psikolojik açıdan zor geçiriyor. Benim 1 seneye kadar uzamıştı bu. Sık sık dışarı çıkarsan yavrunla birlikte, daha çabuk gelirsin kendine. 1 yıl geçtiğinde ben eskiyi düşününce o Zaman'lar kafamın etrafını saran simsiyah bulutlar varmış diyordum o kadar kötüydü, durup durup eşime sarıyordum Evladınla koklaş, yürüyüş yap bolca. Ben durumu çok abarttığını için sütüm bile azalmıştı ama bi baktım, doğum sonrası sendromlarıymış yaşadığım. Ben de körüklemişim iyice. Halbuki hiçbir sorunumuz sıkıntımız da yoktu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…