doğum sonrası tecrübelerim..

suyunruyasi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2014
10
2
38
Ankara
merhaba arkadaşlar :)
şükürler olsun bebeğime kavuştum ve ümit ederim ki hepiniz yavrunuzu sağ salim kucağınıza alırsınız. yaşadığım bazı sıkıntıları aşmada bulduğum çözümleri paylaşmak istiyorum:

1) emmeyen bebek: bebeğiniz emmezse lütfen stres yapmayın benim kızım 2 ay emmekte direndi.
öncelikle bıkmadan yılmadan sabır lazım. hergün ikimiz de ağlayarak uğraştık. stres sütün de emzirmenin de ilk düşmanı. olacak diye düşünün. suyu booooollll için. veeee banyodan hemen sonra emzirin işe yarıyor. banyo yapan bebek memeyi daha güzel tutuyor

2) göğüs ucu çatlakları: çatlak kremini ucuna sürdükten sonra üzerine streç film yayıp yapıstırın kendisi yapışıyor. benim kremim babe markaydı bende işe yaradı. ama emzirirken yıkanması gereken bi krem. siz başka da deneyebilirsiniz. ve bebeğin uçtaki neredeyse tüm koyuluğu tutmasını sağlayın, ne olcakki demeyin..

3) inatla geçmeyen pişik: ne yaptıysam geçmeyen bir pişiği oluşmuştu, en pahalı kremleri denedim ama en son trosyd diye bir deri kremi kullandım cidden geçirdi. ancak kendileri pişik kremi değildir dikkat ediniz ve pişik geçince kullanmayınız. deriyi inceltebilir

bence de güzel bir başlık olmuş.ben de doğum yapalı iki ay oldu.deneyimlerimi paylaşmak istiyorum
1)emme problemi yaşamadım ama göğüs ucu çatlaklarından çok çektim.denemediğim krem,yöntem kalmadı.hala da tam gçmiş değil ama kesinlikle emzirmeden sonra yıkamanızı ve kurulayarak ne sürecekseniz öyle sürmenizi tavsiye edrim.ben de yavaş yavaş işe yaramaya başladı

2)pişik olmasın diye desitin krem kullandım.ilk günlerde biraz pişik olmuştu ama krem sayesinde fazla artmadan engelledik.

3)bebeğin başında konak olmaması için mustela konak önleyici şampuan aldım.çok şükür hiç konak olmadı.bir çok annenin korkulu rüyasıdır konak.

konak için piyasada bir şampuan olması iyiymiş caniremcan. benim de korkulu rüyamdı :) çok iyi durulamayi da çözüm olarak öneriyorlar. ve bazıları da banydan sonra bebe yağı sürüyormuş. tabi bu bir seçenek, ben sadece birkaç kez sürdüm

Benim bebeğim 24 günlük ve hala emmiyor sütümü sağarak veriyorum sütüm yetiyor her gün ısrarla denememe rağmen memede oyalanıyor meme ucuyla çok az ama memeyi kavrayamıyor emmiyor bu durum beni çok üzse se stres yapmıyorum bi gün emecek diye kendimi teselli ediyorum..siz nasıl memeye alıştırdınız bu 2 ay boyunca neler yaptınız neler işe yaradı?bana yardımcı olursanız çok mutlu olurum

Slm arkadaslar benim bebeqim 3 aylik ve hala emmiyor ve bn cok uzuluyorum ama mamadan sonra azcik tutuyo sonrasi yok . Nasil yapmaliyim sutum az qeliyo acaba ne yapmaliyim yardimci olursanz sewinirim

bebeğim ilgiye düşkün nete çok giremiyorum. ben çok mücadele ettim memeyi tutması için. o istemedi ortalığı inletti hiç yılmadım. diyorum ya sabır şart. 5 aylık ve hala aralarda inat ediyo. ama uyku sersemiyken deneyin o zaman da tutuyo. banyo sonrası çok işe yarıyo. tutturmaya çalışırken ayakta kendinizi esneterek sallayın dikkati dağılsın mesela.
Slm arkadaslar benim bebeqim 3 aylik ve hala emmiyor ve bn cok uzuluyorum ama mamadan sonra azcik tutuyo sonrasi yok . Nasil yapmaliyim sutum az qeliyo acaba ne yapmaliyim yardimci olursanz sewinirim

süt çoğalması için de göğüs ne kadar çok boşalırsa o kadar uyarılır ( emsin ya da sağın) boool bol su için 2-3 litre. balkabağı tatlısı incir hoşafı ya da sıvı şerbet çorba süt yapıyo. anasonla rezeneyi bir arada kaynatıp için. kan yapıcı şeyler de süt yapar :) ve her fırsatta dinlenmek sütü artırıyo

ben %100 doğal bir krem buldum. Cildiye doktorum önerdi LR adında firmanın kremlerini aldım kullandım denemekte fayda var diyerekten resmen catlaklarımdan kurtulmak üzereyim şimdide sıkılaştıcı selulıt giderici aldım onunla daha iyi olur dediler 4 gözle bekliyoorum eski halimi :))) banada bir çok kez lazer olmalısın başka caresi yok krem geçirmez çatlayacaksan zaten çatlarsın istedğini kullan dediler ah keşke akıllarına uymasaydım aptallık etim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…