merhaba arkadaşlar :)
şükürler olsun bebeğime kavuştum ve ümit ederim ki hepiniz yavrunuzu sağ salim kucağınıza alırsınız. yaşadığım bazı sıkıntıları aşmada bulduğum çözümleri paylaşmak istiyorum:
1) emmeyen bebek: bebeğiniz emmezse lütfen stres yapmayın benim kızım 2 ay emmekte direndi.
öncelikle bıkmadan yılmadan sabır lazım. hergün ikimiz de ağlayarak uğraştık. stres sütün de emzirmenin de ilk düşmanı. olacak diye düşünün. suyu booooollll için. veeee banyodan hemen sonra emzirin işe yarıyor. banyo yapan bebek memeyi daha güzel tutuyor
2) göğüs ucu çatlakları: çatlak kremini ucuna sürdükten sonra üzerine streç film yayıp yapıstırın kendisi yapışıyor. benim kremim babe markaydı bende işe yaradı. ama emzirirken yıkanması gereken bi krem. siz başka da deneyebilirsiniz. ve bebeğin uçtaki neredeyse tüm koyuluğu tutmasını sağlayın, ne olcakki demeyin..
3) inatla geçmeyen pişik: ne yaptıysam geçmeyen bir pişiği oluşmuştu, en pahalı kremleri denedim ama en son trosyd diye bir deri kremi kullandım cidden geçirdi. ancak kendileri pişik kremi değildir dikkat ediniz ve pişik geçince kullanmayınız. deriyi inceltebilir